Respo - opinie
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryRe: Respo - opinie
Ja ze swojej strony też śmiało mogę polecić Respo. Pierwszy raz na diecie, mogę jeść ulubione słodkości. Dietetyk – tak mi zaplanował posiłki, żeby były dobrze zbilansowane i zdrowe, ale jednocześnie uwzględniały – oczywiście w odpowiedniej ilości (hihi) - moje ukochane batoniki i krem orzechowy. Pierwszy raz nie podjadam i nie mam napadów wilczego głodu, a efekty już są (-2 kg w dwa tygodnie
). Mam super kontakt z dietetykiem, mogę o wszystko pytać, zgłaszać uwagi i po prostu poczuć się zrozumiana, a nie oceniana. Jestem zadowolona 
-
ddoloressss
- Siatkarka
Dla mnie wygrywają personalizacją i możliwością doboru przepisów z obszernej bazy - nie muszę w kółko wymyślać co dzisiaj na obiad, jak dobrać makro żeby wszystko się zgadzało. Według mnie to jednak spora oszczędność czasu względem fitatu. Nie ma też problemu by od czasu do czasu wrzucić coś spoza planu, jak najdzie ochota na kebaba czy czekoladę
Spokojnie można jeść to co się lubi i przy okazji przeprowadzać zdrową redukcję.
-
Penelopeia
- Gacie z oceanu
U mnie Respo się nie sprawdziło, ale ja chyba po prostu nie nadaję się do takich gotowychdiet (próbowałam i Dr Lifestyle, którą uwielbiam, i Martyny Szpaczek, i Moniki Michalak, serio mam mnóstwo e-booków z przepisami). Generalnie nie lubię gotować i upraszczam sobie posiłki, jak tylko mogę. Ale moja koleżanka chwali sobie Respo.
Gdybym mogła pozwolić sobie na naprawdę dobry i smaczny catering, to tak bym się żywiła. Nuiestety jest to poza moim zasięgiem finansowym, zapo tym nie wiem, czy by mi wszystko smakowało. Raz wzięłam catering na 2 tygodnie, jak miałam remont w domu i nie mogłam gotować - mniej więcej 1/3 posiłków oddałam do lodówki społecznej, totalnie nie moje smaki (mimo opcji wymiany), 1/3 zjadłam ze smakiem, a ostatnią 1/3 zjadłam, bo dało się zjeść, ale przyjemności z tego nie miałam żadnej.
Gdybym mogła pozwolić sobie na naprawdę dobry i smaczny catering, to tak bym się żywiła. Nuiestety jest to poza moim zasięgiem finansowym, zapo tym nie wiem, czy by mi wszystko smakowało. Raz wzięłam catering na 2 tygodnie, jak miałam remont w domu i nie mogłam gotować - mniej więcej 1/3 posiłków oddałam do lodówki społecznej, totalnie nie moje smaki (mimo opcji wymiany), 1/3 zjadłam ze smakiem, a ostatnią 1/3 zjadłam, bo dało się zjeść, ale przyjemności z tego nie miałam żadnej.
Nie polubiłam się z Respo. Niby masz dietetyka, a każda moja prośba była zbywana. Dużo ćwiczyłam i chciałam podnieść kalorykw, bo było mi słabo, to nie. Napisałam, że nie lubię ryb to nie, bo ryby zdrowe. Ok, ignorowałam te przepisy, ale się zrazilam do dietetyczki i już nie wchodziłam, nią w rozmowy. Ogólnie one ciągle spamują, wypowiedzi to kopiuj wklej. Raz jak oceniłam przeciętnie apke, to 3 miesiące do mnie wydzwaniali. O blokowalam numer, cisneli z nowego;p Tam musi być straszna presja na oceny i feedback.
Wkurza mnie, że ktoś schudnie sporo a oni nagle proponują temu komuś współpracę i szczycą się "wynikami".. tak było z Paulina taką fajną co robi filmiki "co je leniwa klucha" teraz ten Stasiu od wagi nagle ma z nimi współpracę.. melka tak samo, schudła sporo sama i nagle współpraca z respo... Słabe to z ich strony
Jak patrzę na ilosć deserkow, batonów i tubek proteinowych, ktore je Staś to dziękuję za taką dietęGaba.emka pisze: ↑ndz lip 26, 2026 9:37 am Wkurza mnie, że ktoś schudnie sporo a oni nagle proponują temu komuś współpracę i szczycą się "wynikami".. tak było z Paulina taką fajną co robi filmiki "co je leniwa klucha" teraz ten Stasiu od wagi nagle ma z nimi współpracę.. melka tak samo, schudła sporo sama i nagle współpraca z respo... Słabe to z ich strony