Start
Mój profil

Co wam sie podoba na tym forum a co nie?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
gunernialne
Dieta 600 kcal

Re: Co wam sie podoba na tym forum a co nie?

Post autor: gunernialne »

Podoba mi się to, że zawsze jak mam zły humor mogę wejść na wątek o Makówce, napisać o niej coś pozytywnego i patrzeć jak baby tam zebrane się nadymają. Niby mała rzecz, ale zawsze coś
Sto razy chciałem się zabić, kiedy nie mogłem już wytrzymać, ale nigdy tego nie zrobiłem. Chyba podświadomie pragnąłem jeszcze raz pocałować usta rzeki i łowić srebrne ryby
Jynna
WhiteParty

Post autor: Jynna »

Nie podoba mi się na forum to, że w niektórych wątkach poświęconych influencerom czy innym osobom publicznym dyskusja z czasem przestaje dotyczyć tematu, a zaczyna opierać się na wzajemnej wrogości. Pojawiają się daleko idące insynuacje, offtop i coraz mniej merytorycznej rozmowy.

Mam też wrażenie, że gdy pojawiają się prowokacyjne konta lub osoby straszące pozwami, część użytkowników zamiast je zignorować wdaje się z nimi w przepychanki. W efekcie powstają kolejne strony offtopu, prywatnych wycieczek i wzajemnych uszczypliwości, a sam wątek traci na wartości.

Moim zdaniem w takich sytuacjach lepiej byłoby szybciej reagować moderacyjnie - na przykład czasowo blokować osoby, które świadomie podsycają konflikty i prowokują kolejne kłótnie. Dzięki temu dyskusje byłyby bardziej rzeczowe i zgodne z regulaminem.
Awatar użytkownika
Reduktory
Koczkodan

Post autor: Reduktory »

Nie podoba mi się brak reakcji "XD"
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

Reduktory pisze: pt lip 17, 2026 12:41 pm Nie podoba mi się brak reakcji "XD"
Przecież to dosłownie druga reakcja XD
Awatar użytkownika
Reduktory
Koczkodan

Post autor: Reduktory »

damascenka pisze: pt lip 17, 2026 6:49 pm Przecież to dosłownie druga reakcja XD
Aaa, a ja myślałam że to takie bardziej "hehe" xd
Ninabarczak
Mokra Włoszka

Post autor: Ninabarczak »

Ogromna stronniczość moderacji, brak ostrzeżeń/przerw za regularne offtopy i rozwalanie dyskusji, usuwanie wątków albo blokowanie konta bez podania przyczyny to są największe wady.
Pilu
Skarpeta Rakieta

Post autor: Pilu »

Nie podoba mi się to, a nawet gardzę tym, że niektóre wandy dopowiadają sobie o niektórych celebrytkach czy osobach znanych np. Justyna Mazur czy Różowa Kasia (i o kilku innych) i na podstawie tego całą dalszą dyskusje prowadzą. Tak oto właśnie tworzą się plotki.
Bo ona PEWNIE znowu jedzie uberem/leży w barłogu/je za mało/narzeka/źle zmywa podłogę itd.
Niczym niepoparte słowa, tylko po to żeby się wżyć i wylać hejt.
Zastanawia mnie czemu te laski tyle wiedzą, skoro niby nie obserwują i nie lubią?
Awatar użytkownika
FigGa
RARY

Post autor: FigGa »

Pilu pisze: śr lip 22, 2026 8:16 pm Zastanawia mnie czemu te laski tyle wiedzą, skoro niby nie obserwują i nie lubią?
To jest moje odwieczne pytanie.
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
RARY

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Omg to lecimy

- nazywanie tematów wątków. Nienawidzę tego. „tajemnicza Anka i jej skakanka”. Aha ok dzięki nic mi to nie mówi. Jakieś małe grono wkręconych osób w niszową postać. Na kryminalnym podobnie „zabójstwo w Poznaniu”. No tak, bo było jedno.

- nieprzestrzeganie regulaminu na kryminalnym. Siedzę tam regularnie i to z inicjatywy użytkowników dodano zasadzę że należy wprowadzić temat. Było mnóstwo wątków typu „zabójstwo w Poznaniu. Co sądzicie? Wydaje mi się że winny”. Zero dzień dobry do widzenia kto o co chodzi. To też totalny brak szacunku dla ofiary.

- stronniczość moderacji. To co się dzieje na wątku rudej to czasem nawet mnie przeraża, bo leci takie słownictwo że aż mnie to obrzydza. Natomiast na innym wątku nie można napisać kompletnie nic, bo były wątki gdzie sama zainteresowana siedziała i z uporem maniaka zgłaszała każdy post niezależnie od treści i lecialo 99% postów. Myślę że moderacja powinna czyścić wątki nawet jak nikt nie zgłasza postów, bo jest dużo przegięć

- wrogowie to że dalej dostaje powiadomienie że ktoś mnie cytuje. Nie interesuje mnie to naprawdę. Jak kogoś dodaje do wrogów to im mniej wiem tym lepiej.

To chyba takie główne rzeczy których nie lubię
jak to kiedys ktos mądry powiedział: „🐠 tu 🐠 tam 🐠 bylo 🐠 jest i 🐠 będzie”.
mariaow
MolieraDress

Post autor: mariaow »

W sumie jestem tu już dość długo i z rzeczy które się pogorszyły z czasem, to faktycznie napływ użytkowników z tendencjami do doskakiwania. Np. jeśli skrytykujesz na kryminalnych jakiś punkt widzenia, to od razu ludzie doskakują do Ciebie personalnie. Kiedyś częściej były rzeczowe dyskusje, nawet jeśli coś się krytykowało ostro to nie w odniesieniu do danej osoby/uzytkownika, a teraz bardzo szybko widzę przechodzenie na inwektywy.
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

mariaow pisze: ndz lip 26, 2026 3:25 pm W sumie jestem tu już dość długo i z rzeczy które się pogorszyły z czasem, to faktycznie napływ użytkowników z tendencjami do doskakiwania. Np. jeśli skrytykujesz na kryminalnych jakiś punkt widzenia, to od razu ludzie doskakują do Ciebie personalnie. Kiedyś częściej były rzeczowe dyskusje, nawet jeśli coś się krytykowało ostro to nie w odniesieniu do danej osoby/uzytkownika, a teraz bardzo szybko widzę przechodzenie na inwektywy.
Zgłaszaj do moderacji, jak widzimy, że ktoś jest nowy i tylko się kłóci to stosujemy odpowiednie kary. Oczywiście dyskusja jest ciekawsza jak jest więcej osób, ale nowozarejestrowani użytkownicy muszą liczyć się z surowszym egzekwowaniem Regulaminu.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
RARY

Mnie irytuje to samo że część osób po prostu chce się kłócić. Nie chce rozmawiać tylko jest totalnie delulu i odklejona.

- nie lubicie tej celebrytki tylko dlatego że ma pieniądze
- nie, nie tylko dlatego, sporo ma za uszami
- aha czyli według ciebie można ją zabić?

Jak z czymś takim w ogóle dyskutować, to jak rozmowa z chorą na schizofrenię staruszka.
mariaow
MolieraDress

Post autor: mariaow »

Też działania moderacji czasem są dla mnie niezrozumiałe. Ktoś wyżej pisał o usuwaniu offtopu i broniłam tego, że gdzieś trzeba postawić granicę i uznać że to offtop i tak dalej. No ale nie wiem jak rozumieć to, że np. moje posty są usuwane gdy odpowiem na czyjąś przypierdolkę, ale te w których dany użytkownik (zapewne zgłaszający) ją zaczął, to już nie. Może stronniczość, a może jak ktoś pisze post w którym 3/4 to przyjebka, a 1/4 odnosi się do tematu to już spoko, żaden offtop ;)
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

mariaow pisze: ndz lip 26, 2026 4:08 pm Też działania moderacji czasem są dla mnie niezrozumiałe. Ktoś wyżej pisał o usuwaniu offtopu i broniłam tego, że gdzieś trzeba postawić granicę i uznać że to offtop i tak dalej. No ale nie wiem jak rozumieć to, że np. moje posty są usuwane gdy odpowiem na czyjąś przypierdolkę, ale te w których dany użytkownik (zapewne zgłaszający) ją zaczął, to już nie. Może stronniczość, a może jak ktoś pisze post w którym 3/4 to przyjebka, a 1/4 odnosi się do tematu to już spoko, żaden offtop ;)
Dlatego należy od razu zgłaszać takie "przypierdolki". Wtedy Moderacja widzi co usunąć, bo działa głównie na podstawie zgłoszeń i nie zawsze jest czas czytać ostatnie strony wątku.

To, że coś co jasno narusza Regulamin nie zostało usunięte prawie zawsze oznacza, że po prostu nie było zgłoszone i nikt sam z siebie z Moderacji tego nie zauważył.
Awatar użytkownika
O Matyldo!
MiamiBicz

Post autor: O Matyldo! »

damascenka pisze: ndz lip 26, 2026 3:41 pm Zgłaszaj do moderacji, jak widzimy, że ktoś jest nowy i tylko się kłóci to stosujemy odpowiednie kary. Oczywiście dyskusja jest ciekawsza jak jest więcej osób, ale nowozarejestrowani użytkownicy muszą liczyć się z surowszym egzekwowaniem Regulaminu.
😉
Szlaban na telefon, szlaban na komputer oraz:
Załączniki
fw_1785090331603.jpg
fw_1785090331603.jpg (83.48 KiB) Przejrzano 248 razy
Awatar użytkownika
joalla
Drama Maker

Post autor: joalla »

Ciągłe usuwanie wątków bez podania przy tym przyczyny.

Zdecydowanie więcej sensu miałoby ZARCHIWIZOWANIE największego wątku, na tematy który jest na tym forum zabroniony i napisanie w ostatnim poście, że archiwizacja następuje z powodu tego i tego, a wszystkie wątki replikujące oryginalny beda usuwane.

Inne działanie to brak szacunku dla użytkowników i ich czasu. Jest tu całkiem fajna społeczność ludzi chcących dyskutować, a nadmierna cenzura, wręcz tabuizacja całych tematów jest niezrozumiała, szczególnie jeśli nie podaje się każdorazowo powodu takiego działania. Forum istnieje dzięki użytkownikom, którzy spędzają na nim czas czytając i pisząc posty.

Oczywiście jest to rozrywka niskich lotów, ale czasem nieźle relaksuje w przerwie, jednak usuwanie tych treści, dzięki którym forum istenieje, zniechęca do pisania czegokolwiek sensownego. Naprawdę, ogarnijcie to, bo taka tabuizacja to zaprzeczenie idei forum dyskusyjnego.

Na ten moment nie rozmawiamy tu o:
-jednej influ plus size
-Natalii Bacławskiej
-fundacji imienia Łukasza Litewki - fundacja jest OPP, nie rozumiem, dlaczego nie można o niej rozmawiać.

Obie wspomniane osoby fizyczne to influ, one chcą, by o nich mówić, po to publikują treści.

Jeśli wątki te są usuwane z uwagi na pojawiające się w nich chamskie wypowiedzi, jakieś 90% wątków powinna zostać z tego forum usunięta w dokładnie taki sam sposób. Gdzie są ludzie, tam są emocje i oczywiście jakiś minimalny poziom trzymać należy, ale blokowanie możliwości rozmowy o poszczególnych influencerach jest po prostu dziwne.
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

joalla pisze: pn lip 27, 2026 2:04 pm Ciągłe usuwanie wątków bez podania przy tym przyczyny.

Zdecydowanie więcej sensu miałoby ZARCHIWIZOWANIE największego wątku, na tematy który jest na tym forum zabroniony i napisanie w ostatnim poście, że archiwizacja następuje z powodu tego i tego, a wszystkie wątki replikujące oryginalny beda usuwane.

Inne działanie to brak szacunku dla użytkowników i ich czasu. Jest tu całkiem fajna społeczność ludzi chcących dyskutować, a nadmierna cenzura, wręcz tabuizacja całych tematów jest niezrozumiała, szczególnie jeśli nie podaje się każdorazowo powodu takiego działania. Forum istnieje dzięki użytkownikom, którzy spędzają na nim czas czytając i pisząc posty.

Oczywiście jest to rozrywka niskich lotów, ale czasem nieźle relaksuje w przerwie, jednak usuwanie tych treści, dzięki którym forum istenieje, zniechęca do pisania czegokolwiek sensownego. Naprawdę, ogarnijcie to, bo taka tabuizacja to zaprzeczenie idei forum dyskusyjnego.

Na ten moment nie rozmawiamy tu o:
-jednej influ plus size
-Natalii Bacławskiej
-fundacji imienia Łukasza Litewki - fundacja jest OPP, nie rozumiem, dlaczego nie można o niej rozmawiać.

Obie wspomniane osoby fizyczne to influ, one chcą, by o nich mówić, po to publikują treści.

Jeśli wątki te są usuwane z uwagi na pojawiające się w nich chamskie wypowiedzi, jakieś 90% wątków powinna zostać z tego forum usunięta w dokładnie taki sam sposób. Gdzie są ludzie, tam są emocje i oczywiście jakiś minimalny poziom trzymać należy, ale blokowanie możliwości rozmowy o poszczególnych influencerach jest po prostu dziwne.
No hm, Litewka nie żyje a jego partnerka nie jest osobą publiczną.

Jagoda Kus to był wątek w którym trzy razy prosiliśmy o zaprzestanie bodyshamingu. Tam nie było mowy o niczym innym tylko porównywanie jej fałdek.

Wątki były archiwizowane z podaniem przyczyny. Pierwotne. Potem zakładaliście kolejne bez pytania.
Hunde
Bransoletka50k

Post autor: Hunde »

Jest jeszcze inna osoba, o której każdy wątek (nawet neutralny) leciał z prędkością światła. Fakt, pierwszy wątek o niej był okropny ale pozostałe neutralne lub lekko krytykujące produkt, jaki sprzedaje pod swoją marką. Nie udzielałam się w wątkach o tej osobie (niespecjalnie się nią interesuje), ale widziałam jak leciał szybko każdy jeden, który czytałam. Wisiały za to wątki o innych osobach, gdzie jest jazda po ich wyglądzie, rodzinie, itd.
Kiedyś producentką sukienek, teraz torebek.
Awatar użytkownika
joalla
Drama Maker

damascenka pisze: pn lip 27, 2026 2:20 pm No hm, Litewka nie żyje a jego partnerka nie jest osobą publiczną.

Jagoda Kus to był wątek w którym trzy razy prosiliśmy o zaprzestanie bodyshamingu. Tam nie było mowy o niczym innym tylko porównywanie jej fałdek.
Bacławska jest influ, dzielnie walczy o atencję i zasięgi, ewidentnie nie jest osobą, która odbierze wątek na swój temat na forum dyskusyjnym za obrazę- prędzej będzie z tego dumna.

Mówię o fundacji im Litewki, a nie samym Łukaszu. Fundacja jest OPP, jak najbardziej podlega dyskusji, szczególnie, że została założona dzięki braniu % z publicznych zbiórek, na które my też wpłacałyśmy.

Dalej nie odniosłaś się do najistotniejszej części mojego komentarza- dlaczego te wątki są masowo usuwane, zamiast archiwizowania największego wątku z podaniem przez admina przyczyny tejże archiwizacji?

Dlaczego te godziny dyskusji wyrzucane są na śmietnik internetu?

Nie można było tego lekko przeczyścić i pozostawić chociażby do wglądu, dla osób zainteresowanych tematem, w tym „nowych zainteresowanych”? Zawsze lepiej móc sobie przynajmniej poczytać cudze analizy, niż być pozbawionym dostępu do tej jednak swoistej „pracy” innych. To po prostu jest wyrazem braku szacunku do osób, które de facto wandę napędzają i zniechęca do korzystania z forum.
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Hunde pisze: pn lip 27, 2026 2:26 pm Jest jeszcze inna osoba, o której każdy wątek (nawet neutralny) leciał z prędkością światła. Fakt, pierwszy wątek o niej był okropny ale pozostałe neutralne lub lekko krytykujące produkt, jaki sprzedaje pod swoją marką. Nie udzielałam się w wątkach o tej osobie (niespecjalnie się nią interesuje), ale widziałam jak leciał szybko każdy jeden, który czytałam. Wisiały za to wątki o innych osobach, gdzie jest jazda po ich wyglądzie, rodzinie, itd.
Kiedyś producentką sukienek, teraz torebek.
Administrator ma prawo tymczasowo lub trwale wykluczyć dany temat z dyskusji, jeżeli w obrębie tego tematu dochodziło do nagminnego łamania Regulaminu Forum lub obowiązujących przepisów prawa. Decyzje te mają charakter wyłącznie administracyjny i nie wymagają podawania dodatkowych szczegółów.
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

joalla pisze: pn lip 27, 2026 2:27 pm Bacławska jest influ, dzielnie walczy o atencję i zasięgi, ewidentnie nie jest osobą, która odbierze wątek na swój temat na forum dyskusyjnym za obrazę- prędzej będzie z tego dumna.

Mówię o fundacji im Litewki, a nie samym Łukaszu. Fundacja jest OPP, jak najbardziej podlega dyskusji, szczególnie, że została założona dzięki braniu % z publicznych zbiórek, na które my też wpłacałyśmy.

Dalej nie odniosłaś się do najistotniejszej części mojego komentarza- dlaczego te wątki są masowo usuwane, zamiast archiwizowania największego wątku z podaniem przez admina przyczyny tejże archiwizacji?

Dlaczego te godziny dyskusji wyrzucane są na śmietnik internetu?

Nie można było tego lekko przeczyścić i pozostawić chociażby do wglądu, dla osób zainteresowanych tematem, w tym „nowych zainteresowanych”? Zawsze lepiej móc sobie przynajmniej poczytać cudze analizy, niż być pozbawionym dostępu do tej jednak swoistej „pracy” innych. To po prostu jest wyrazem braku szacunku do osób, które de facto wandę napędzają i zniechęca do korzystania z forum.
Odpowiedziałam. Bez pytania zakładacie nowe wątki, więc my bez informowania je usuwamy.
Hunde
Bransoletka50k

Post autor: Hunde »

damascenka pisze: pn lip 27, 2026 2:28 pm Administrator ma prawo tymczasowo lub trwale wykluczyć dany temat z dyskusji, jeżeli w obrębie tego tematu dochodziło do nagminnego łamania Regulaminu Forum lub obowiązujących przepisów prawa. Decyzje te mają charakter wyłącznie administracyjny i nie wymagają podawania dodatkowych szczegółów.
Tylko dlaczego działa to wybiórczo? Jest pozwolenie na hejterskie komentarze o jednej osobie, a nawet delikatna krytyka działań innej osoby nie? Przykładem z drugiego końca jest przytaczany tutaj wątek o makówce. Przykładem są jeszcze wątki kryminalne, w których obraża się ofiary przestepstw (np. dywagacje czy I.C. była dziewicą).
Ostatnio zmieniony pn lip 27, 2026 2:32 pm przez Hunde, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Hunde pisze: pn lip 27, 2026 2:30 pm Tylko dlaczego działa to wybiórczo? Jest pozwolenie na hejterskie komentarze o jednej osobie, a nawet delikatna krytyka działań innej osoby nie? Przykładem z drugiego końca jest przytaczany tutaj wątek o makówce.
Decyzje te mają charakter wyłącznie administracyjny i nie wymagają podawania dodatkowych szczegółów.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
RARY

Hunde pisze: pn lip 27, 2026 2:30 pm Tylko dlaczego działa to wybiórczo? Jest pozwolenie na hejterskie komentarze o jednej osobie, a nawet delikatna krytyka działań innej osoby nie? Przykładem z drugiego końca jest przytaczany tutaj wątek o makówce. Przykładem są jeszcze wątki kryminalne, w których obraża się ofiary przestepstw (np. dywagacje czy I.C. była dziewicą).
Ja dostałem ostrzeżenie za stwierdzenie że Nikita Magical cierpiała na otylosc, ale makowke ludzie wyzywają od grubasów bez szczypania się 🫪
Awatar użytkownika
joalla
Drama Maker

damascenka pisze: pn lip 27, 2026 2:28 pm Odpowiedziałam. Bez pytania zakładacie nowe wątki, więc my bez informowania je usuwamy.
Nie do końca. Ja mówię, że pierwotny wątek należy zarchiwizować i pozostawić do wglądu, a nie usuwać. Uwierz mi, że to ukróciłoby proceder zakładania nowych wątków, bo sytuacja byłaby jasna, a ludzie nie czuliby się oszukani i skazani na widzimisię admina, który co prawda z reklam chętnie zarobi (normalne, to w końcu interes), ale ze swojej strony umowy już tak średnio się wywiązuje i wprowadza zapisy regulaminowe pozwalające mu na kompletną samowolkę kosztem użytkowników.

Moim zdaniem, i sądzę że spotkałoby się to ze znacznie lepszym odbiorem użytkowników, pierwotny wątek należy zarchiwizować (zablokować) i pozostawić do wglądu, a nie usuwać.