Start
Mój profil

Co wam sie podoba na tym forum a co nie?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
gunernialne
Dieta 600 kcal

Re: Co wam sie podoba na tym forum a co nie?

Post autor: gunernialne »

Podoba mi się to, że zawsze jak mam zły humor mogę wejść na wątek o Makówce, napisać o niej coś pozytywnego i patrzeć jak baby tam zebrane się nadymają. Niby mała rzecz, ale zawsze coś
Sto razy chciałem się zabić, kiedy nie mogłem już wytrzymać, ale nigdy tego nie zrobiłem. Chyba podświadomie pragnąłem jeszcze raz pocałować usta rzeki i łowić srebrne ryby
Jynna
Currently:Italy

Post autor: Jynna »

Nie podoba mi się na forum to, że w niektórych wątkach poświęconych influencerom czy innym osobom publicznym dyskusja z czasem przestaje dotyczyć tematu, a zaczyna opierać się na wzajemnej wrogości. Pojawiają się daleko idące insynuacje, offtop i coraz mniej merytorycznej rozmowy.

Mam też wrażenie, że gdy pojawiają się prowokacyjne konta lub osoby straszące pozwami, część użytkowników zamiast je zignorować wdaje się z nimi w przepychanki. W efekcie powstają kolejne strony offtopu, prywatnych wycieczek i wzajemnych uszczypliwości, a sam wątek traci na wartości.

Moim zdaniem w takich sytuacjach lepiej byłoby szybciej reagować moderacyjnie - na przykład czasowo blokować osoby, które świadomie podsycają konflikty i prowokują kolejne kłótnie. Dzięki temu dyskusje byłyby bardziej rzeczowe i zgodne z regulaminem.