Teorie spiskowe, które uważacie za prawdziwe
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Teorie spiskowe, które uważacie za prawdziwe
Zainspirowałam się tik-tokiem, bo parę razy przewinęło mi się to pytanie i odpowiedzi były naprawdę interesujące.
Ja zacznę (to tak na początek, pewnie coś jeszcze mi się pojawi)
- pa/nde%mia to tak naprawdę była zwykła grypa, a zamknęli nas w domach nie po to żebyśmy się niezarazili, tylko m.in. po to by przyspieszyć rozwój technologiczny (wtedy wielu ludzi nauczyło się pracować zdalnie, szkoły online stały się bardziej popularne i normalne, wiele rzeczy można teraz załatwić przez internet/wideokonferencje, teleporade itd. Bez tej "kwarantanny" nie poszłoby tak szybko). Poza tym chcieli nas "przetestować" jak zareagujemy i sobie poradzimy, bo już dawno ludzkość na całym świecie nie miała żadnego takiego ogólnego kryzysu/wojny/epidemii
- szczepionki na grypę i w/w "odmianę grypy" grypy to tak naprawdę placebo i nie ma żadnych podstaw żeby wierzyć że komukolwiek pomaga - zwłaszcza, że ludzie szczepią się na "zeszłego" wirusa
- wierze w "seryjnego sam*b*jce" który załatwił istotne osoby takie jak niewygodnych polityków czy dziennikarzy śledczych (Ewa Żarska, Lepper, Petelicki)
- Bóg istnieje a o jego istnieniu świadczy dla mnie
przede wszystkim ludzki mózg który jest najbardziej niesamowitym i niewytłumaczalnym zjawiskiem, ma możliwości których nie jesteśmy w stanie ogarnąć
Ja zacznę (to tak na początek, pewnie coś jeszcze mi się pojawi)
- pa/nde%mia to tak naprawdę była zwykła grypa, a zamknęli nas w domach nie po to żebyśmy się niezarazili, tylko m.in. po to by przyspieszyć rozwój technologiczny (wtedy wielu ludzi nauczyło się pracować zdalnie, szkoły online stały się bardziej popularne i normalne, wiele rzeczy można teraz załatwić przez internet/wideokonferencje, teleporade itd. Bez tej "kwarantanny" nie poszłoby tak szybko). Poza tym chcieli nas "przetestować" jak zareagujemy i sobie poradzimy, bo już dawno ludzkość na całym świecie nie miała żadnego takiego ogólnego kryzysu/wojny/epidemii
- szczepionki na grypę i w/w "odmianę grypy" grypy to tak naprawdę placebo i nie ma żadnych podstaw żeby wierzyć że komukolwiek pomaga - zwłaszcza, że ludzie szczepią się na "zeszłego" wirusa
- wierze w "seryjnego sam*b*jce" który załatwił istotne osoby takie jak niewygodnych polityków czy dziennikarzy śledczych (Ewa Żarska, Lepper, Petelicki)
- Bóg istnieje a o jego istnieniu świadczy dla mnie
przede wszystkim ludzki mózg który jest najbardziej niesamowitym i niewytłumaczalnym zjawiskiem, ma możliwości których nie jesteśmy w stanie ogarnąć
- gunernialne
- Dieta 600 kcal
Trochę offtop, trochę nie
- Załączniki
-
- fw_1784565438351.jpg (71.73 KiB) Przejrzano 490 razy
Sto razy chciałem się zabić, kiedy nie mogłem już wytrzymać, ale nigdy tego nie zrobiłem. Chyba podświadomie pragnąłem jeszcze raz pocałować usta rzeki i łowić srebrne ryby
- Juliaturczyniak
- DramaQueen
Ja jestem pewna, że na pewno są inne istoty poza nami, przecież nie ma możliwości byśmy byli w tym wszystkim sami... Nawet jeśli się nigdy nie spotkamy to i tak na pewno coś jest, najwidoczniej aż tak daleko, że ciężko się zbliżyć.
- koparka_walec
- Gacie z oceanu
Kiedyś ludzie nie potrafili wyjaśnić wielu rzeczy, dziś potrafimy - nic z tego nie okazało się być powodem na wiarę w Boga.
Z mózgiem będzie tak samo, wiemy coraz więcej i kiedyś dowiemy się wszystkiego lub prawie wszystkiego.
Wiele, wiele lat temu, bardzo daleko stąd, ludzie bali się piorunów i nie wiedzieli czym są. Szaman z wioski wmówił im, że pioruny to kara od ich lokalnego boga.
Tego boga można udobruchać tylko w jeden sposób - przynieść różne dobra szamanowi, a on poprosi swojego boga o łaskę.
Tak powstała lokalna religia.
Z niewiedzy.
Lubię czytać o teoriach spiskowych, raczej z przymrużeniem oka, natomiast jest tylko jedna, w którą wierzę naprawdę - leki na nieuleczalne choroby jak np. nowotwory złośliwe istnieją od dawien dawna, ale są dostępne tylko dla naprawdę najbogatszych. Wszystko dlatego, że koncerny farmaceutyczne koszą ogromną kasę na lekach, które służą ,,zaleczaniu'' tych chorób - przeciwbólowe, chemioterapia, itd. To tyle, idę zdjąć foliową czapeczkę.
i am a god
W takim razie dlaczego zmarł np. Steve Jobs?Jennifer pisze: ↑śr lip 22, 2026 4:02 pm Lubię czytać o teoriach spiskowych, raczej z przymrużeniem oka, natomiast jest tylko jedna, w którą wierzę naprawdę - leki na nieuleczalne choroby jak np. nowotwory złośliwe istnieją od dawien dawna, ale są dostępne tylko dla naprawdę najbogatszych. Wszystko dlatego, że koncerny farmaceutyczne koszą ogromną kasę na lekach, które służą ,,zaleczaniu'' tych chorób - przeciwbólowe, chemioterapia, itd. To tyle, idę zdjąć foliową czapeczkę.
- O Matyldo!
- MiamiBicz
Nie ma uniwersalnego, ukrytego leku na nowotwór.Jennifer pisze: ↑śr lip 22, 2026 4:02 pm Lubię czytać o teoriach spiskowych, raczej z przymrużeniem oka, natomiast jest tylko jedna, w którą wierzę naprawdę - leki na nieuleczalne choroby jak np. nowotwory złośliwe istnieją od dawien dawna, ale są dostępne tylko dla naprawdę najbogatszych. Wszystko dlatego, że koncerny farmaceutyczne koszą ogromną kasę na lekach, które służą ,,zaleczaniu'' tych chorób - przeciwbólowe, chemioterapia, itd. To tyle, idę zdjąć foliową czapeczkę.
Każdy nowotwór leczy się indywidualnie, każdy nowotwór atakuje inaczej.
Chemioterapia/radioterapia często skutecznie wyleczają z raka.
Wobec śmierci i nieuleczalnych chorób jesteśmy równi bez względu na to czy ktoś jest bogaty czy biedny.
Zdaję sobie spraw z tego, że nowotwory są różne i każdy przechodzi je inaczej, ale to jest wątek o teoriach spiskowych. Mam prawo wierzyć w to, co napisałam, dopóki nie biegam dookoła i nie wmawiam wszytkim, że to jest jedna uniwersalna prawda.O Matyldo! pisze: ↑śr lip 22, 2026 4:49 pm Nie ma uniwersalnego, ukrytego leku na nowotwór.
Każdy nowotwór leczy się indywidualnie, każdy nowotwór atakuje inaczej.
Chemioterapia/radioterapia często skutecznie wyleczają z raka.
Wobec śmierci i nieuleczalnych chorób jesteśmy równi bez względu na to czy ktoś jest bogaty czy biedny.
i am a god
-
Sarabi96
Myślę że jest duże prawdopodobieństwo że tak jest. Skoro James Dyson produkuje żywność specjalnie dla Billa Gatesa i innych bogaczy, żeby nie musieli jeść tego samego syfu co reszta świata, to w kwestii medycyny pewnie jest podobnie, gatekeepują te lepsze metody leczenia dla siebie, żeby przemysł farmaceutyczny dalej na nas zarabiał.Jennifer pisze: ↑śr lip 22, 2026 4:02 pm Lubię czytać o teoriach spiskowych, raczej z przymrużeniem oka, natomiast jest tylko jedna, w którą wierzę naprawdę - leki na nieuleczalne choroby jak np. nowotwory złośliwe istnieją od dawien dawna, ale są dostępne tylko dla naprawdę najbogatszych. Wszystko dlatego, że koncerny farmaceutyczne koszą ogromną kasę na lekach, które służą ,,zaleczaniu'' tych chorób - przeciwbólowe, chemioterapia, itd. To tyle, idę zdjąć foliową czapeczkę.