Ktore zabiegi kosmetczne dzialaja? Ktore daly Wam widoczne efekty? Tyle tego teraz jest, ze mozna zglupiec.
Chcialabym poczytac o Waszych doswiadczeniach z naprawde dobrymi zabiegami.
Najlepsze zabiegi kosmetyczne. Co naprawde warto?
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
Annawashere
- Skarpeta Rakieta
Twarz
-
Klarita0678
- RoyalBaby
Lasery, peeling chemiczne, dobra podstawowa pielęgnacja.
Teraz na topie jest laser tulowy, ale ja bym poczekała z rok jak to się będzie rozwijać. Kiedyś hitem było rf, a obecnie jest wiele badań które pokazują jak niszczy skórę. Dla mnie podgrzewanie skóry nigdy nie będzie czymś co jako kosmetolog polecę.
Dzięki za radę aby poczekać. Serio RF niszczy skórę? Omg, ja już jestem po 2x zabiegach. Kiedyś też takim hitem było hifu a potem się okazało, ze wiele osób nie potrafi dobrać parametrów i można np. poparzyć strukturę skóry i kości twarzy. Już nie mówiąc o tym, że co z kimś rozmawiam to nikt nie miał spektaklurnego efektu po hifu, więc to był taki raczej pic na wodę, który niestety też miał skutki uboczne
Hifu to najgorsze co można zafundować twarzy. Jeśli chodzi o rf jest bardzo duzo powikłań po czasie, można przeczytać na forach. Jeśli zabieg był zbyt agresywny, może dojść do rozpadu podskórnej tkanki tłuszczowej, co prowadzi do efektu opadania skóry. Mało kto potrafi dobrać odpowiednie parametry. W takim przypadku zamiast efektu odmładzającego pojawia się efekt przypominający gw**t utratę objętości, owal po prostu opada i wyglądamy na duzo starsze. Podgrzewanie skóry powoduje niszczenie fibroblastów, ktore są najważniejszymi komórkami tkanki łącznej, odpowiadają za produkcję kolagenu, elastyny oraz kwasu hialuronowego. Lepiej sobie zrobić serię dermapena (oryginalnego 4.0), mezoterapie, osocze bogatoplytkowe (jeśli badanie krwi pokaże ze mamy dużo płytek) inaczej nie ma sensu tego robić.