Start
Mój profil

Najlepsze zabiegi kosmetyczne. Co naprawde warto?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Pilu
Skarpeta Rakieta

Najlepsze zabiegi kosmetyczne. Co naprawde warto?

Post autor: Pilu »

Ktore zabiegi kosmetczne dzialaja? Ktore daly Wam widoczne efekty? Tyle tego teraz jest, ze mozna zglupiec.
Chcialabym poczytac o Waszych doswiadczeniach z naprawde dobrymi zabiegami.
Annawashere
Skarpeta Rakieta

Post autor: Annawashere »

Pilu pisze: pn cze 15, 2026 8:52 pm Ktore zabiegi kosmetczne dzialaja? Ktore daly Wam widoczne efekty? Tyle tego teraz jest, ze mozna zglupiec.
Chcialabym poczytac o Waszych doswiadczeniach z naprawde dobrymi zabiegami.
Chodzi Ci na twarz tylko czy na cale ciało?
Awatar użytkownika
lkjhg
Bagietka z szarlott

Post autor: lkjhg »

Kwasy na twarz dobrane do typu skóry
Pilu
Skarpeta Rakieta

Post autor: Pilu »

Annawashere pisze: pt cze 19, 2026 1:22 pm Chodzi Ci na twarz tylko czy na cale ciało?
Twarz
Klarita0678
RoyalBaby

Post autor: Klarita0678 »

Lasery, peeling chemiczne, dobra podstawowa pielęgnacja.
OlgaM
Dieta 600 kcal

Post autor: OlgaM »

Dla mnie RF, mojq skóra wygląda po tym lepiej, ładniejszy koloryt, ladnie napięta. Łącze że stymulatorami
Awatar użytkownika
FashFash
RARY

Post autor: FashFash »

Kwasy i dobrze dobrane symulatory. Co myślicie o rożnych laserach?
Awatar użytkownika
Zdzisek_p
ToTylkoHermes

Post autor: Zdzisek_p »

FashFash pisze: czw cze 25, 2026 4:11 pm Kwasy i dobrze dobrane symulatory. Co myślicie o rożnych laserach?
Teraz na topie jest laser tulowy, ale ja bym poczekała z rok jak to się będzie rozwijać. Kiedyś hitem było rf, a obecnie jest wiele badań które pokazują jak niszczy skórę. Dla mnie podgrzewanie skóry nigdy nie będzie czymś co jako kosmetolog polecę.
Awatar użytkownika
FashFash
RARY

Post autor: FashFash »

Zdzisek_p pisze: ndz lip 19, 2026 11:45 am Teraz na topie jest laser tulowy, ale ja bym poczekała z rok jak to się będzie rozwijać. Kiedyś hitem było rf, a obecnie jest wiele badań które pokazują jak niszczy skórę. Dla mnie podgrzewanie skóry nigdy nie będzie czymś co jako kosmetolog polecę.
Dzięki za radę aby poczekać. Serio RF niszczy skórę? Omg, ja już jestem po 2x zabiegach. Kiedyś też takim hitem było hifu a potem się okazało, ze wiele osób nie potrafi dobrać parametrów i można np. poparzyć strukturę skóry i kości twarzy. Już nie mówiąc o tym, że co z kimś rozmawiam to nikt nie miał spektaklurnego efektu po hifu, więc to był taki raczej pic na wodę, który niestety też miał skutki uboczne
Awatar użytkownika
Zdzisek_p
ToTylkoHermes

Post autor: Zdzisek_p »

Hifu to najgorsze co można zafundować twarzy. Jeśli chodzi o rf jest bardzo duzo powikłań po czasie, można przeczytać na forach. Jeśli zabieg był zbyt agresywny, może dojść do rozpadu podskórnej tkanki tłuszczowej, co prowadzi do efektu opadania skóry. Mało kto potrafi dobrać odpowiednie parametry. W takim przypadku zamiast efektu odmładzającego pojawia się efekt przypominający gw**t utratę objętości, owal po prostu opada i wyglądamy na duzo starsze. Podgrzewanie skóry powoduje niszczenie fibroblastów, ktore są najważniejszymi komórkami tkanki łącznej, odpowiadają za produkcję kolagenu, elastyny oraz kwasu hialuronowego. Lepiej sobie zrobić serię dermapena (oryginalnego 4.0), mezoterapie, osocze bogatoplytkowe (jeśli badanie krwi pokaże ze mamy dużo płytek) inaczej nie ma sensu tego robić.
lily102
LouiBag

Post autor: lily102 »

FashFash pisze: czw cze 25, 2026 4:11 pm Kwasy i dobrze dobrane symulatory. Co myślicie o rożnych laserach?
A jakie stymulatory? I w jakim wieku zaczęłaś je stosować jeśli można spytać?