Start
Mój profil

Piercing | Macie? Lubicie?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
AlojzyDupa
Currently:revenge

Piercing | Macie? Lubicie?

Post autor: AlojzyDupa »

Heja ho! B)

A tak se grzebię i zastanawiam sie, ile Wandziar jest fanami piercingu?! Jak w tytule: Macie? Lubicie?

Ja mam #4 Mój pierwszy, to flat u góry ucha. Miałam 15 lat, najbliższego pircera jakieś 200 km dalej i zero świadomości, jak to powinno wyglądać, więc wybrałam się do pierwszej lepszej kosmetyczki i harat kolczyk z pisoletu :') Po dekadach wciąż się goi znakomicie. Drugi w uchu, to drugi w kolejności w płatku - przebijany przez koleżankę zaostrzonym kolczykiem XD Trzeci, to mój ukochany tragus. A czwarty to kółko w nosie. Tak człowiekowi bije w dekiel na stare lata B) Zawsze mi się marzyły microdermale pomiędzy cyckami, ale to już chyba odpuszczę :')
Ku pamięci, mięci kupa
wpisał się Alojzy Dupa.
chleb_ze_smalcem
FejkTiffany

Post autor: chleb_ze_smalcem »

Tylko u uszach. Nie wiem czy lubię, ciotka mi zrobiła jak byłam mała. Bałam się i nie chciałam ale wszystkie dziewczynki miały a ona chciała mi dać kolczyki i żeby „tak ładnie wyglądały” 🙄 jakby to ode mnie zależało, to bym pewnie nie zrobiła.
Dziur poza uszami nie lubię. Wyjątkiem jest kolczyk typu septum i to tylko u niektórych. Przypomina mi krowę. A lubię krowy.
Tylko pytanie jak w tym się wysmarkać? Więc sobie nie zrobię.
Awatar użytkownika
FigGa
RARY

Post autor: FigGa »

Ja mam w uszach takie tradycyjne z tym, że przebiłam sobie u pircera jak miałam 18 lat. Mam też w lewym uchu drugi kolczyk oraz w brwi i w brodzie - jak to się potocznie mówi.

Chciała bym więcej w uchu ale jakoś mi nie po drodze do pircera, za to na tatuaże już bardziej 🙈
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Mualla
LouiBag

Post autor: Mualla »

Mam dodatkowe 3 dziurki w lewym uchu + jeden na środku ucha na górze (nie wiem dokładnie jak nazywa się ta część 😅). Tradycyjne kolczyki zrobili mi rodzice na 5 urodziny pistoletem u kosmetyczki. Drugą dziurkę zrobiłam jakoś w gimnazjum żeby podnieść morale koleżanki, która poszła zrobić sobie pierwsze dziurki i się trochę bała, więc poszłam na pierwszy front żeby jej pokazać, że to nic strasznego.
Kolejne 3 dziurki zrobiłam sobie sama naostrzonym kolczykiem również w gimnazjum. Już jako dorosła wyjęłam kolczyk z tego środka ucha, ale teraz robię podejście by do niego wrócić. Niestety jest to trochę bolesne, ale wiem, że kilka dni i będzie ok.

Wróciła do mnie myśl, żeby zrobić Tragusa. Mówiłam, że go zrobię jak tylko skończę 18 lat i w sumie to o tym zapomniałam. Teraz mam 30 i naprawdę poważnie o tym myślę od jakiegoś czasu. Kolczyków w innych miejscach nie planuje.
Awatar użytkownika
AlojzyDupa
Currently:revenge

Post autor: AlojzyDupa »

FigGa pisze: śr lip 15, 2026 8:24 pm Ja mam w uszach takie tradycyjne z tym, że przebiłam sobie u pircera jak miałam 18 lat. Mam też w lewym uchu drugi kolczyk oraz w brwi i w brodzie - jak to się potocznie mówi.

Chciała bym więcej w uchu ale jakoś mi nie po drodze do pircera, za to na tatuaże już bardziej 🙈
Jejku, zapomnialam, że też miałam w brwi ale wyciągnęłam go z 10 lat temu. Co ciekawe, do tej pory dziurka „działa” 😂
Ku pamięci, mięci kupa
wpisał się Alojzy Dupa.
Awatar użytkownika
gunernialne
Dieta 600 kcal

Post autor: gunernialne »

Oj działo się kiedyś... W swojej buntowniczej karierze zaliczyłam tunel w jednym uchu, septum, smiley i kolczyk w wardze. Aktualnie mam tylko nostril.
Wszystkie zrobiłam sobie sama...
Jak już rozkręciłam się z tunelem to zapragnęłam septum. Kupiłam wenflon i zrobiłam. Trochę za wysoko, ale działał i nawet nosiłam go długi czas. Zero problemów z gojeniem. Dziurka została mi do dziś.
Smiley to wiadomo. Wędzidełko. Żaden problem przebić. Ostatecznie zerwał mi się w konsekwencji ciągłej nim zabawy.
Kolczyk w wardze to była jakaś abstrakcyjna sytuacja. Zrobiłam go i był ze mną może kilka minut bo nie miałam odpowiedniego kolczyka a siedzieć tak z kolczykiem do ucha w wardze..? Średnio. Nie wiem co sobie myślałam.
No i nostril. Tutaj to już w ogóle słuchamy i nie oceniamy bo.. zrobiłam go.. igłą.. igłą do szycia...
Też nie było z nim większych problemów. Udało się zrobić idealnie równo i w dobrym miejscu. I tak noszę go od lat.
A tunel wyjęłam. Nie był jakiś ogromny. W największym momencie chyba 14mm, ale na ogół nosiłam 12, więc ucho spokojnie wróciło do swojej pierwotnej postaci.
Od jakiegoś czasu chodzi za mną teraz helix, ale nie wiem czy się zdecyduje. Ciągle czytam, że bywa trudny do wygojenia
Sto razy chciałem się zabić, kiedy nie mogłem już wytrzymać, ale nigdy tego nie zrobiłem. Chyba podświadomie pragnąłem jeszcze raz pocałować usta rzeki i łowić srebrne ryby
Awatar użytkownika
unfaithfully
WążNaTshircie

Post autor: unfaithfully »

Jestem nudna jesli chodzi o piercing, bo mam tylko dwa standardowe kolczyki w uszach, w sensie po jednej dziurce w uchu i kolczyk w pepku.
Pepek byl moim marzeniem odkad mialam 15 lat i w sumie dosyc niedawno go zrobilam, ale jestem bardzo zadowolona. Z kolei podobaja mi sie helixy, tragusy, septum, ale u kogos. Sama bym nie chciala miec, lubie minimalizm jesli chodzi o bizuterie, wiec pewnie dlatego.
Hunde
Bransoletka50k

Post autor: Hunde »

unfaithfully pisze: czw lip 16, 2026 11:53 am Jestem nudna jesli chodzi o piercing, bo mam tylko dwa standardowe kolczyki w uszach, w sensie po jednej dziurce w uchu i kolczyk w pepku.
Pepek byl moim marzeniem odkad mialam 15 lat i w sumie dosyc niedawno go zrobilam, ale jestem bardzo zadowolona. Z kolei podobaja mi sie helixy, tragusy, septum, ale u kogos. Sama bym nie chciala miec, lubie minimalizm jesli chodzi o bizuterie, wiec pewnie dlatego.
U mnie standard - tylko dwa płatki ucha. Nie przepadam za piercingiem w twarzy. Najgorszy jest dla mnie septum, bo kojarzy mi się z krowa :P. Bardziej wolę w skrzydełku nosa.
Co do reszty miejsc na kolczyki to mam raczej neutralny stosunek. U niektórych osób podobają mi się również kolczyki w brwi.
Tragus tez jest fajny. Moim cichym, wracającym do jakiś czas marzeniem jest industrial. Nie odważyłam się jednak, bo czytałam, że ciężko się goi i może być problematyczny.
Awatar użytkownika
unfaithfully
WążNaTshircie

Post autor: unfaithfully »

Hunde pisze: czw lip 16, 2026 8:38 pm U mnie standard - tylko dwa płatki ucha. Nie przepadam za piercingiem w twarzy. Najgorszy jest dla mnie septum, bo kojarzy mi się z krowa :P. Bardziej wolę w skrzydełku nosa.
Co do reszty miejsc na kolczyki to mam raczej neutralny stosunek. U niektórych osób podobają mi się również kolczyki w brwi.
Tragus tez jest fajny. Moim cichym, wracającym do jakiś czas marzeniem jest industrial. Nie odważyłam się jednak, bo czytałam, że ciężko się goi i może być problematyczny.
Teoretycznie wszystkie kolczyki sie ciezko goja. To zalezy od Twojego organizmu tylko i wylacznie, od tego czy przyjmie cialo obce czy odrzuci.
Ja jak sie naczytalam i nasluchalam historii pepkowych to sie troche wystraszylam, tym bardziej, ze kolezance w pracy po kilku tygodniach sam wyszedl z pepka, tak jakby rozerwal jej ta skore z przodu ktora go trzymala.
Ale u mnie na przyklad nie ma problemow w zasadzie zadnych- mam juz 4 miesiace. Nadal sie z niego czasem saczy, ale uciazliwy byl tylko przez pierwszy miesiac po zrobieniu, bo nie moglam nosic ukochanych spodni z wysokim stanem, zeby sie nie ocieral. Czyszcze go raz dziennie przed spaniem sola fizjologiczna i wedlug mnie goi sie super.
Awatar użytkownika
Saelith
Currently:home

Post autor: Saelith »

Miałam nostrila, septum, industriala, kolczyki w sutkach i vertical labret, ale wyjęłam wszystkie
Krupierka
PsychoFanka

Post autor: Krupierka »

Rozplanowuje większą kompozycje. Skąd brać inspo? Mam świeżego helixa i sporo miejsca na uszku 🥳
Awatar użytkownika
Saelith
Currently:home

Post autor: Saelith »

Krupierka pisze: sob lip 25, 2026 12:42 am Rozplanowuje większą kompozycje. Skąd brać inspo? Mam świeżego helixa i sporo miejsca na uszku 🥳
Pinterest