Moja jedyna pisze: ↑ndz lip 12, 2026 5:21 pm
To, że ktoś biologicznie jest zdolny żeby mieć dzieci to nie oznacza, że powinien je mieć. Mam tu na myśli m.in. mężczyzn, którzy zostają ojcami w wieku 60 +. Uważam, że mężczyzna w tym wieku nawet jeśli ma kasy jak lodu, nie jest dobrym materiałem na ojca małego dziecka. Dziecko poza zasobami finansowymi wymaga również czasu, energii i uwagi do prawidłowego rozwoju, co z większym prawdopodobieństwem jest w stanie zapewnić ten młodszy ojciec ( nie mam tu na myśli żadnej patologii).
Prawda jest taka że kobieta pod względem biologicznym ma krótszy czas na zostanie matką.
Co nie zmienia faktu że u mężczyzn także zachodzą pewne procesy a wyższy wiek ojca to większe ryzyko obciążenia chorobami genetycznymi swojego potomka.
Mnie to w Polsce wkurza że kobiety już mając 24,25 lat słyszą żeby rodzic dzieci bo zaraz zacznie im zegar tykać. To jest tak młody wiek że jest to wręcz niestosowne tak mówić. Ale tak naprawdę żadna kobieta nie powinna tego słyszeć bo to, czy ma dziecko czy nie jest wyłącznie jej sprawą.
Kobiety po 30 stce słyszą że zegar im tyka a facet który mógłby być ich ojcem może śmiało płodzić dzieci. To jest chore. To co, np 32 latka jest za stara na dziecko a dziad po 50 stce jest w odpowiednim wieku? Sorry, ale nie. To nie sztuka spłodzić a wychować. Kobiety starzeją się szybciej od mężczyzn ale i tak mężczyźni też mają swój termin przydatności. Jakosc nasienia z wiekiem robi się gorsza.
Wracając...przecież taka kobieta przy dobrych lotach mogłaby być jego córką.
To jest myślenie wbrew logice i faktom.
Zaraz będziemy słyszeć że kobiety po 30 stce sa za stare dla mężczyzn po 50 stce.Mimo dużej różnicy wieku.
Chociaż ja w przeciwieństwie do większości kobiet uważam że młoda kobieta może mieć dużo starszego partnera, nie krytykuje takich zwiazkow to muszę powiedzieć jasno - też mnie to denerwuje.
Albo mówienie że 30 latka i 50 latek są na podobnym poziomie. No, nie. 30, 35 latka jest jeszcze młodą kobietą, nie musi być mocno doświadczona przez życie. A facet starszy o tyle lat i tak może być dla niej zwyczajnie za stary. To nadal jest różnica wieku, czy się komuś to podoba czy nie.
Niestety mężczyzn mało kto rozlicza z takiego postępowania. Także drogie Panie, do roboty!