Start
Mój profil

Kuchenne kontrowersje

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
Bonanza94
Koczkodan

Re: Kuchenne kontrowersje

Post autor: Bonanza94 »

dwabambosze pisze: pt cze 19, 2026 3:16 am W szoku jestem że nikt nie je jajecznicy z keczupem, kocham! No ewentualnie z majo ale to rzadziej.
Jeszcze z dziwnych? To kocham gorgonzole z dżemem śliwkowym
Dla mnie keczup to w ogóle fuuuuj :puke: :puke:

Ale śliwka do gorgonzoli spoko, może nawet bardziej pasuje niż gruszka.
Awatar użytkownika
ZielonaLampa
PsychoFanka

Post autor: ZielonaLampa »

dwabambosze pisze: pt cze 19, 2026 3:16 am W szoku jestem że nikt nie je jajecznicy z keczupem, kocham! No ewentualnie z majo ale to rzadziej.
Jeszcze z dziwnych? To kocham gorgonzole z dżemem śliwkowym
jajecznica z keczupem to było moje ulubione danie z czasów dzieciństwa, teraz się przerzuciłam na srirache i ona zastępuje mi keczup, zarówno w jajecznicy jak i innych daniach. Pizza ze sriracha? proszę bardzo!

Z kontrowersji - makaron z truskawkami wyglada obrzydliwie i tak samo smakuje :puke:
Awatar użytkownika
Fluffyslippers
PinkParty

Post autor: Fluffyslippers »

Kocham herbatę z mlekiem tzw. bawarkę… z cytryną
Makówkowe zapalenie opon mózgowych
Awatar użytkownika
Brida
ZdalnaFanka

Post autor: Brida »

Nie znoszę jeść tandetnymi sztućcami. Jak u kogoś dostaję matowy od starości widelec z krótkimi zębiskami to ciężko mi coś zjeść 🙈
Whitewolf21
KlasaBiznes

Post autor: Whitewolf21 »

Nie myję mięsa przed smażeniem. Uważam, że mycie go rozprowadza zarazki jeszcze bardziej po całym zlewie i okolicy, a mięso potem i tak ląduje na patelni/w garnku i przez obróbkę termiczną pozbawia się je bakterii.
Pejczyk Pandory
Samarka

Post autor: Pejczyk Pandory »

Whitewolf21 pisze: ndz lip 12, 2026 12:14 am Nie myję mięsa przed smażeniem. Uważam, że mycie go rozprowadza zarazki jeszcze bardziej po całym zlewie i okolicy, a mięso potem i tak ląduje na patelni/w garnku i przez obróbkę termiczną pozbawia się je bakterii.
Niby tak, ale weź pod uwagę, że czasem mogą też znajdować się na mięsie inne zanieczyszczenia. Pracowałam kiedyś w sklepie i uwierz, że różne rzeczy się działy, chociażby spryskiwanie szyb w ladach chłodniczych detergentem od strony wewnętrznej, tak, że chemia osiadała nie tylko na szkle ale też na mięsie.
Whitewolf21
KlasaBiznes

Post autor: Whitewolf21 »

Pejczyk Pandory pisze: wt lip 14, 2026 11:21 am Niby tak, ale weź pod uwagę, że czasem mogą też znajdować się na mięsie inne zanieczyszczenia. Pracowałam kiedyś w sklepie i uwierz, że różne rzeczy się działy, chociażby spryskiwanie szyb w ladach chłodniczych detergentem od strony wewnętrznej, tak, że chemia osiadała nie tylko na szkle ale też na mięsie.
No niby tak, pytanie czy obróbka termiczna z tym też sobie nie poradzi.