Start
Mój profil

Znaki zodiaku

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Push
PinkParty

Re: Znaki zodiaku

Post autor: Push »

A tak btw, to zapomniałam o czymś jeszcze istotnym co do Skorpionow, no jak ja mogłam :D

Wiecznie się spotykam z opinią, jakim to seksualnym znakiem jest Skorpion - co Wy o tym sądzicie, prawda to czy nie? Któraś miała styczność z męskim Skorpionem i może potwierdzić? :D
Jynna
WhiteParty

Post autor: Jynna »

Verbena95 pisze: wt lip 07, 2026 2:44 pm Bo to "zmienny ogień", a jak coś jest zmienne, to takie trochę powietrzne - w zodiaku Strzelec jest w opozycji do (leży na przeciwko) Bliźniąt, które są właśnie powietrzne i zmienne. A jak znaki leżą do siebie w opozycji, to się widzą i w jakiś sposób rozumieją, mimo trochę przeciwnej natury. Znam osobę spod Strzelca i ona non stop musi coś przestawiać u siebie w szafkach, bo jej się te układy nudzą. Ja z kolei jako Lew jak ustawię większe meble, jak chcę, to już tak stoją (Lew jest znakiem stałym), ale z kolei jakieś drobne pierdołki z moim ascendentem w Bliźniętach przestawiam co jakiś czas. Zodiak ma nawet w takich pierdołach zastosowanie :)
Jako strzelec z ascendentem w bliźniętach. Z tym "znudzonym ukladem" troche tak jest. Ogólnie chaos mi nie jest straszny, panuję nad tym, ale musi byc on kontrolowany. Mogę robić sporo rzeczy jednocześnie, jeśli czuję przy tym hmm tzn "wolność i fun" . Wielozadaniowosc i takie bycie lekkim duchem. To strzelec. Jak wejdzie w to dodatkowo bliźniak, to daje odczuć łatwość w nawiązywaniu kontaktów. ALE. Dochodzi jeszcze "Wenus Waga" i tu jest wyhamowanie emocji, brak decyzyjności (co objawia się wlaśnie u strzelca tym chaosem] 😆 takze.... strzelec to takie adhd z analitykiem.
Z blźniakami sie np. dogaduję, z wagami, no i ze skorpionami równiez. Najgorzej z Pannami, Baranami i Rybami z tymi znakami mi jakoś tak nie po drodze.
Mooniaa
Dieta 600 kcal

Post autor: Mooniaa »

Ja Waga, narzeczony Bliźnięta, wszędzie jak czytam przypadkiem horoskopy to idealnie dobrane znaki.

Za to na pewno nie dla mnie Lew, spotykałam się z kilkoma chłopakami z tego znaku zodiaku, jeszcze mieli ten sam rocznik u zawsze coś nie halo 🙃🙃
Verbena95
KołczGrzesiu

Post autor: Verbena95 »

Push pisze: wt lip 07, 2026 4:10 pm Ale wiesz, że w ogóle się nie czuję zaskoczona tym co piszesz? :)

Trochę czasu już z ciekawością obserwuję relacje Lew - Skorpion w związkach partnerskich , ale nie tylko ( także np. w rodzeństwie) i muszę przyznać, że to jest kurczę taki dynaaamit, że tylko się za głowę można złapać - to relacje pełne ognia, a potem często zostają po tym same zgliszcza. Skorpion - Lew chyba zawsze tworzą wybuchowe, gwaltowne i bardzo nieprzewidywalne związki, z tego co widzę.
A to co pisałam, to odnośnie jednej baby, którą musiałam po prostu wywalić :) i zrobiłam to w 5 sekund. Była wyjątkowo bezczelna. To się trzeba naprawdę wysilić.
Możliwe, nigdy nie byłam o dziwo w relacji ze Skorpionem. Ale mogłoby się dziać, przypuszczam :)
Ja to albo Bliźnięta albo Wagi przyciągam, pewnie dlatego, że u mnie dominuje powietrze w horoskopie :) I wtedy mi Słońce i możliwie inne planety Bliźniąt wpadają do 12 domu i niełatwo się połapać, o co w tym wszystkim chodzi, albo ja mogę Wagom zaoferować Saturna (mega silnego, jako że Saturn jest wywyższony w Wadze i całe moje życie jest tego potwierdzeniem :) ) i jego zasadniczość, porządek i krytykanctwo, albo Plutona (którego to mam w kwadraturze do Marsa, więc też niezła jazda może być :) ), ale mogę zaoferować też wspaniałomyślnego Jowisza :) Tak że jeśli Waga, to musi być taka jednak saturniczna bardziej, czyli bardziej poważna i odpowiedzialna, nie jowiszowy imprezowiec i heheszek (fajne na 5 minut, na dłuższą metę wkurza). A Bliźnięta kocham zawsze i wszędzie, to jeden z najfajniejszych znaków dla mnie.
Lew i Skorpion są w stosunku do siebie po kwadraturze, więc i to może być wybuchowe, bo oba znaki jak się wściekną, to wściekają się naprawdę :) Lew jest żywiołowy, bo rządzi nim Słońce, ono potrafi po prostu spalić, jak coś jest nie halo, poza tym Słońce jest jednak istotą naszego bytu i ego, nie bez powodu na pierwszym miejscu jednak mówimy o znaku solarnym, a Skorpionem Mars (klasycznie), czyli planeta walki i wojny i Pluton (nowocześnie), czyli planeta odpowiadająca za intensywność i transformacje i też wojny / atom. Plutona odkryto krótko przed drugą wojną światową, więc to też dużo mówi o istocie tej planety (podobnie było z Uranem i Neptunem). Więc zderzenie tych energii to istna bomba. W dodatku dwa nieustępliwe znaki stałe. Każdy plutoniczny lew, a takim jestem wie, że nie należy zadzierać ze Skorpionem i generalnie nie warto się z nim kłócić, natomiast warto żyć z nim w zgodzie, ale nie ze strachu, tylko dlatego, że ten znak jednak dostarcza wielu pozytywnych i intensywnych emocji i wartości, które tylko osoby plutoniczne docenią. Intensywność i głębia, bezkompromisowość i stałość Skorpionów to jest jednak coś bardzo wartościowego dla mnie.
Ale pamiętam koleżankę byka, która miała faceta Skorpiona, który był właśnie taki głęboki i intensywny, a ona go tak trochę per noga traktowała. Ja bym go tam brała, niestety koleżanka chyba jednak nie była zainteresowana "wymianą" :)
Verbena95
KołczGrzesiu

Push pisze: wt lip 07, 2026 4:13 pm A tak btw, to zapomniałam o czymś jeszcze istotnym co do Skorpionow, no jak ja mogłam :D

Wiecznie się spotykam z opinią, jakim to seksualnym znakiem jest Skorpion - co Wy o tym sądzicie, prawda to czy nie? Któraś miała styczność z męskim Skorpionem i może potwierdzić? :D
To jest taka trochę mitologia. Na pewno jest to znak stały, więc jak na kogoś się zdecyduje, to będzie zdecydowany, a już same przeżycia z tym związane będą u niego głębokie i takie "wszystko albo nic", se*s to nie jest po prostu se*s (już się tu sama cenzuruję, żeby mi nie wykropkowało :) ) tylko jedno z przeżyć Skorpiona, którym on łączy się z czyjąś psychiką i poznaje drugą osobę dogłębnie. Dlatego to jest właśnie takie "wszystko albo nic". Dlatego to jest tak ważna dziedzina życia dla Skorpiona, bo to nie jest jakiś casual skok, tylko poważna sprawa (w ogóle sprawy w tym znaku są poważne i na serio, jaja i luz to za chwilę w Strzelcu). Dla wielu osób to może być przerażające i za dużo, ale dla Skorpiona (albo osoby takiej z racji horoskopu "poskorpionionej") to coś naturalnego i pożądanego. Skorpion nie lubi letnich emocji, musi być intensywnie.
Verbena95
KołczGrzesiu

Mooniaa pisze: wt lip 07, 2026 5:46 pm Ja Waga, narzeczony Bliźnięta, wszędzie jak czytam przypadkiem horoskopy to idealnie dobrane znaki.

Za to na pewno nie dla mnie Lew, spotykałam się z kilkoma chłopakami z tego znaku zodiaku, jeszcze mieli ten sam rocznik u zawsze coś nie halo 🙃🙃
Mam wrażenie, że kobieta Lew i facet Lew to dwa różne światy, osobiście wolę kobiety, z facetem się dogadam, ale po starciu i ustaleniu zasad. Waga i Bliźnięta znaki powietrzne, po trygonie (harmonijnie), więc oczywiście, że będą się dobrze dogadywać. Może u ciebie to kwestia tego rocznika właśnie, trzeba by zobaczyć, jaka wspólna cecha tam występuje, może oni wszyscy mają jakiś np. aspekt u siebie w horoskopie, który nie współgra z twoim horoskopem. To tak jak ja mam ze zbliżonymi rocznikami kwadraturę Marsa z Plutonem, co nie ułatwia relacji.
anonimowagosia
KlasaBiznes

Post autor: anonimowagosia »

ja myślałam, że to taki lightowy wątek a wy tu jesteście jakimiś znawczyniami B) :') połowy z tego co piszecie nie rozumiem :D
Awatar użytkownika
O Matyldo!
MiamiBicz

Post autor: O Matyldo! »

Tytuł wątku bym edytowała na Skorpiony i Panny 😉
Awatar użytkownika
iksde12345
Migocząca Świeczka

Post autor: iksde12345 »

Czy jest tu ktoś kto ma ascendent w raku?
Clarion
RoseGold

Post autor: Clarion »

anonimowagosia pisze: wt lip 07, 2026 9:12 pm ja myślałam, że to taki lightowy wątek a wy tu jesteście jakimiś znawczyniami B) :') połowy z tego co piszecie nie rozumiem :D
Ja właśnie sobie sprawdziłam, że mam księżyc w skorpionie i ascendent w bliźniętach. No i jestem wodnikiem, to akurat wiedziałam wcześniej XD
Nic nie rozumiem, ale buja
Push
PinkParty

Verbena95 pisze: wt lip 07, 2026 8:48 pm Mam wrażenie, że kobieta Lew i facet Lew to dwa różne światy, osobiście wolę kobiety, z facetem się dogadam, ale po starciu i ustaleniu zasad. Waga i Bliźnięta znaki powietrzne, po trygonie (harmonijnie), więc oczywiście, że będą się dobrze dogadywać. Może u ciebie to kwestia tego rocznika właśnie, trzeba by zobaczyć, jaka wspólna cecha tam występuje, może oni wszyscy mają jakiś np. aspekt u siebie w horoskopie, który nie współgra z twoim horoskopem. To tak jak ja mam ze zbliżonymi rocznikami kwadraturę Marsa z Plutonem, co nie ułatwia relacji.
Ojej, z tymi aspektami pokoleniowymi to skopana sprawa... Coś na ten temat wiem (z resztą to problem wielu osób tak naprawdę).
Ja mam Księżyc w Skorpie z koniunkcją w Plutonie i to jest intensywne samo w sobie, do tego rówieśnicy często łączą się swoim Plutonem z moim Księżycem - czy tego chcę czy nie, moje odczucia są zauważalne, czasem to tak jakbym "myślała na głos".
Do tego u mnie Pluton jest w 4. domu (czy może być gorzej?), a Saturn w 5. i to też swoje dodaje do relacji rówieśniczych, wg mnie same trudności. Sama nie wiem co jest gorsze - z tym Plutonem i tak muszę żyć, a Saturn to taki uwierający garb, ciągle mam w głowie takie "Po co to?!".
Verbena95
KołczGrzesiu

Push pisze: śr lip 08, 2026 1:22 pm Ojej, z tymi aspektami pokoleniowymi to skopana sprawa... Coś na ten temat wiem (z resztą to problem wielu osób tak naprawdę).
Ja mam Księżyc w Skorpie z koniunkcją w Plutonie i to jest intensywne samo w sobie, do tego rówieśnicy często łączą się swoim Plutonem z moim Księżycem - czy tego chcę czy nie, moje odczucia są zauważalne, czasem to tak jakbym "myślała na głos".
Do tego u mnie Pluton jest w 4. domu (czy może być gorzej?), a Saturn w 5. i to też swoje dodaje do relacji rówieśniczych, wg mnie same trudności. Sama nie wiem co jest gorsze - z tym Plutonem i tak muszę żyć, a Saturn to taki uwierający garb, ciągle mam w głowie takie "Po co to?!".
Saturn w 5 pozdrawia :) Jako maruda i niszczyciel dobrej zabawy :) Ale poczekaj z 10-15 lat, a ten Saturn zacznie działać inaczej, bo Saturn jest dla starych, nie dla młodych (nie żebym była stara - z ascendentem w Bliźniętach człowiek wiecznie młody, jak Krzychu :) (zresztą sam ma ascendent w Bliźniętach)). Im człowiek młodszy, tym mu silny Saturn bardziej dowala (szczególnie jak się ma horoskop nocny, ja akurat mam), ale to się z wiekiem zmienia na szczęście. Potem to się zamienia w klasyczne "miej wyje*ne a będzie ci dane", co naprawdę ułatwia życie, jest dystans i spokój wewnętrzny, ma się swoje zasady, a jak się komuś nie podoba, to może sobie iść. A zamiłowanie do struktury i zasad zostają. Poza tym Saturn w piątym to jednak hamuje tą jowiszową zabawę i każe być odpowiedzianym, wiele głupot cię przy tej pozycji nie bawi, wręcz patrzy się na nie z góry i pyta samego siebie, czy świat już do reszty zszedł na psy.
Pluton w 4 to też ciężko, wiadomo, ale księżyc tam to w sumie silny, więc to wszystko jakoś się pewnie równoważy, na pewno jest intensywnie i poważnie. Znam to uczucie, kiedy chcesz coś zachować dla siebie, a ktoś i tak to widzi, no nie jest to przyjemne. Ja mam Plutona w 5, więc też to wpływa na różnego typu relacje, jest właśnie tak zerojedynkowo, nie ma że trochę z czymś, a trochę bez czegoś, albo robimy to na poważnie, albo do widzenia. No i też nie może być tak bezpłciowo.
Awatar użytkownika
iksde12345
Migocząca Świeczka

Post autor: iksde12345 »

Moja mama jest solarnym lwem, ale ma pełno planet w raku w swoim kosmogramie i naprawdę trudno za nią nadążyć, bo pod wpływem emocji raz coś chce zrobić żeby ci potem zarzucić, że "za wszystkich musi w tym domu robić" 🤡 jakby...sama chciałaś, nikt ci nie kazał tego robić! Ale wodne znaki (rak, skorpion i ryby) takie są, gorzej niż socjalizm, bo ten ustrój chociaż chce naprawić problemy, które sam stworzył, a wodne znaki nie dość, że same stwarzają problemy to później wszystkim dookoła mówią, że same je rozwiążą, a potem wszystkim dookoła mówią, że nikt im nie pomaga XD
Push
PinkParty

Verbena95 pisze: śr lip 08, 2026 1:44 pm Ja mam Plutona w 5, więc też to wpływa na różnego typu relacje, jest właśnie tak zerojedynkowo, nie ma że trochę z czymś, a trochę bez czegoś, albo robimy to na poważnie, albo do widzenia. No i też nie może być tak bezpłciowo.
O, Plutona w 5. domu mogłabym mieć zamiast tego okropnego w 4.
Saturn w 5. domu też mi dał w kość - to męczące sztywniactwo...

Ale z tej strony pozdrawia Jowiszowiec (20% dominacji w horoskopie), kolejna dominująca planeta to Pluton.
Jowiszowiec, ale z kwadratura Saturna do Słońca, która nieźle "kopie" samoocenę.
Verbena95
KołczGrzesiu

Push pisze: pt lip 10, 2026 12:59 pm O, Plutona w 5. domu mogłabym mieć zamiast tego okropnego w 4.
Saturn w 5. domu też mi dał w kość - to męczące sztywniactwo...

Ale z tej strony pozdrawia Jowiszowiec (20% dominacji w horoskopie), kolejna dominująca planeta to Pluton.
Jowiszowiec, ale z kwadratura Saturna do Słońca, która nieźle "kopie" samoocenę.
A to współczuję, to naprawdę daje w kość - i to u jowiszowca jeszcze gorzej, bo to sprzeczność. Ale ja też mam tak, że raz Saturn, a raz Jowisz zwycięża, ale że Saturn silny, więc bliżej mi jednak do saturnicznych klimatów, choć bywa to też męczące i ograniczające. U mnie Pluton też dominuje i to tak z ukrycia, to trzeba dopiero rozkminić rozkładając aspekty na czynniki pierwsze, bo na pierwszy rzut oka widać moją uraniczność (mam kwadraturę urana do Słońca i Merkurego). Ale Pluton ma też to do siebie, że nie krzyczy :)
Push
PinkParty

Verbena95 pisze: pt lip 10, 2026 2:22 pm A to współczuję, to naprawdę daje w kość - i to u jowiszowca jeszcze gorzej, bo to sprzeczność. Ale ja też mam tak, że raz Saturn, a raz Jowisz zwycięża, ale że Saturn silny, więc bliżej mi jednak do saturnicznych klimatów, choć bywa to też męczące i ograniczające. U mnie Pluton też dominuje i to tak z ukrycia, to trzeba dopiero rozkminić rozkładając aspekty na czynniki pierwsze, bo na pierwszy rzut oka widać moją uraniczność (mam kwadraturę urana do Słońca i Merkurego). Ale Pluton ma też to do siebie, że nie krzyczy :)
A Ty jesteś rocznik '95 jak w nicku? ;)

Jak to miło trafić na osoby zorientowane w temacie tak w ogóle, nie sądziłam że na tym forum poznam kogoś obeznanego w astrologii i jeszcze będę mogła na ten temat pogadać :) . Miło.
Verbena95
KołczGrzesiu

Push pisze: sob lip 11, 2026 2:41 pm A Ty jesteś rocznik '95 jak w nicku? ;)

Jak to miło trafić na osoby zorientowane w temacie tak w ogóle, nie sądziłam że na tym forum poznam kogoś obeznanego w astrologii i jeszcze będę mogła na ten temat pogadać :) . Miło.
Ja też nie sądziłam i też się bardzo cieszę, że na jakiś sensowny temat od czasu do czasu tu można porozmawiać :)
Sarabi96

Post autor: Sarabi96 »

Clarion pisze: śr lip 08, 2026 10:34 am Ja właśnie sobie sprawdziłam, że mam księżyc w skorpionie i ascendent w bliźniętach. No i jestem wodnikiem, to akurat wiedziałam wcześniej XD
O, mam identycznie jak ty! Księżyc w bliźniętach, ascendant w skorpionie i słońce w wodniku ✨
Clarion
RoseGold

Post autor: Clarion »

Sarabi96 pisze: sob lip 11, 2026 4:46 pm O, mam identycznie jak ty! Księżyc w bliźniętach, ascendant w skorpionie i słońce w wodniku ✨
Czy jesteś bardziej zaawansowana w temacie i wiesz, czy to dobrze? 😂
Sarabi96

Post autor: Sarabi96 »

Clarion pisze: sob lip 11, 2026 5:05 pm Czy jesteś bardziej zaawansowana w temacie i wiesz, czy to dobrze? 😂
Cytując klasyka, myślę że nie ma tak, że dobrze albo że nie dobrze 🫶 Gwiazdy nas nie determinują, tylko dają pewne predyspozycje -niektóre z nich są naszymi mocnymi stronami, a inne słabościami, nad którymi można pracować i nauczyć się wykorzystywać na swoją korzyść (np. taki grzegorz braun, który ma Merkurego w najsłabszej pozycji - Rybach i to w retrogradacji, jest znany z tego, jakim jest dobrym mówcą i retorykiem). Nie ma sensu patrzeć na siebie przez pryzmat sympatii lub antypatii innych ludzi do jakiegoś znaku, a dla nawiedzonych zodiakar miejmy litość i nie starajmy się ich doinformować lub wyprowadzać z błędu 🙏💕
Push
PinkParty

Clarion pisze: śr lip 08, 2026 10:34 am Ja właśnie sobie sprawdziłam, że mam księżyc w skorpionie i ascendent w bliźniętach. No i jestem wodnikiem, to akurat wiedziałam wcześniej XD
To ciekawą masz mieszankę - Skorpion i Byk oraz Skorpion i Wodnik są dla mnie najciekawsze, także gratki.

A Księżyc w Skorpie jest bardzo trudny, ale też atrakcyjny, zwlaszcza w miksie z Wodnikiem jest ciekawy :D
Awatar użytkownika
FigGa
RARY

Post autor: FigGa »

Dziewczyny gdzie mogę znaleźć jak to obliczać? Jakaś dobra strona gdzie to jest wytłumaczone? 🤔 Zaciekawilyscie mnie 🤭
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Push
PinkParty

Sarabi96 pisze: sob lip 11, 2026 6:37 pm Cytując klasyka, myślę że nie ma tak, że dobrze albo że nie dobrze 🫶 Gwiazdy nas nie determinują, tylko dają pewne predyspozycje -niektóre z nich są naszymi mocnymi stronami, a inne słabościami, nad którymi można pracować i nauczyć się wykorzystywać na swoją korzyść (np. taki grzegorz braun, który ma Merkurego w najsłabszej pozycji - Rybach i to w retrogradacji, jest znany z tego, jakim jest dobrym mówcą i retorykiem). Nie ma sensu patrzeć na siebie przez pryzmat sympatii lub antypatii innych ludzi do jakiegoś znaku, a dla nawiedzonych zodiakar miejmy litość i nie starajmy się ich doinformować lub wyprowadzać z błędu 🙏💕
Braun ma w ogóle szokujący horoskop...Z ciekawości spojrzałam co ten oszołom może mieć w horoskopie, no i proszę... mnóstwo Ryb i takie pacyfistyczne Ryby wykreowały kogoś takiego.
Ale Osama Bin Laden też był solarną Rybą z ugodowym Księżycem w Raku, więc tak, czasem się zdarza xd
Push
PinkParty

FigGa pisze: sob lip 11, 2026 9:35 pm Dziewczyny gdzie mogę znaleźć jak to obliczać? Jakaś dobra strona gdzie to jest wytłumaczone? 🤔 Zaciekawilyscie mnie 🤭
Jasne, już Ci daję cynk:

https://horoscopes.astro-seek.com/

To jest najlepsza strona, która oferuje też świetną interpretację horoskopu. Uwielbiam ich charakterystyki. Po angielsku, ale pisane tak, że większość zrozumiesz.

Zjedź do dołu na "Birth chart report" i wprowadź swoje dane.
Awatar użytkownika
FigGa
RARY

Post autor: FigGa »

Słabo znam angielski ale myślę, że sobie poradzę 😅 dziękuję :)
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.