Niepopularne opinie o życiu
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- Kolorowanoc
- BlondDoczep
Re: Niepopularne opinie o życiu
ote=kiciakociaaa2137 post_id=3634215 time=1783430950 user_id=209062]
Właśnie to dieta, ruch, brak używek są synonimami dbania o siebie, a zabiegi i maseczki to marketingowy kit, który korporacje postanowiły wciskać kobietom pod pozorem ''self care''. Powaliło was wszystkich już z tym panicznym strachem przed starzeniem się, to naturalny proces, który czeka każdego z nas, ale też przywilej.
[/quote]
Są zabiegi odmladzające skórę które nie są inwazyjne i nie robią z kobiet klonów. Nie ma nic złego w tym że kobiety chcą dłużej zachować młodość. Dla mnie powalone jest mówienie że kobieta ma się starzec z godnością. Godność może mieć każdy.
To nie jest strach tylko chęć bycia atrakcyjną, jak najdłużej młodą, nie ma w tym nic złego. Złe jest mówienie że to coś złego. Ataki ze stron tych rzekomo "porządnych, skromnych kobiet"
Złe jest wmawianie kobietom że mają wierzyć w jeden kanon "normalności" i że chęć zachowania dłużej młodości to coś złego. To nie ma nic wspólnego z siłą kobiet a jest atakiem wymierzonym w kobiety które nie są wpasowuja się w sztucznie wymyślone zasady stworzone przez inne kobiety.
Więc tak, będę krytykować toksyczki które chcą mówić innym kobietom jak mają żyć. Bo, jest to jawny atak na wolność innych kobiet. pozdrawiam.
Właśnie to dieta, ruch, brak używek są synonimami dbania o siebie, a zabiegi i maseczki to marketingowy kit, który korporacje postanowiły wciskać kobietom pod pozorem ''self care''. Powaliło was wszystkich już z tym panicznym strachem przed starzeniem się, to naturalny proces, który czeka każdego z nas, ale też przywilej.
[/quote]
Są zabiegi odmladzające skórę które nie są inwazyjne i nie robią z kobiet klonów. Nie ma nic złego w tym że kobiety chcą dłużej zachować młodość. Dla mnie powalone jest mówienie że kobieta ma się starzec z godnością. Godność może mieć każdy.
To nie jest strach tylko chęć bycia atrakcyjną, jak najdłużej młodą, nie ma w tym nic złego. Złe jest mówienie że to coś złego. Ataki ze stron tych rzekomo "porządnych, skromnych kobiet"
Złe jest wmawianie kobietom że mają wierzyć w jeden kanon "normalności" i że chęć zachowania dłużej młodości to coś złego. To nie ma nic wspólnego z siłą kobiet a jest atakiem wymierzonym w kobiety które nie są wpasowuja się w sztucznie wymyślone zasady stworzone przez inne kobiety.
Więc tak, będę krytykować toksyczki które chcą mówić innym kobietom jak mają żyć. Bo, jest to jawny atak na wolność innych kobiet. pozdrawiam.
- Kolorowanoc
- BlondDoczep
Możecie się śmiać ale warto poczytać pracę naukowe o kobietach i o tym jaki ostracyzm społeczny stosują wobec kobiet ładniejszych, bardziej niezależnych.
Kto sieje wiatr ten zbiera burzę. Ja odpowiadam na chamstwo takich kobiet i chce przekazać że szkodzą całej płci. I nie ma żadnego ale. Każda kobieta ma prawo wyboru. Wasze szydercze reakcje jasno pokazują że tyczy się to was. I waszych zachowań.
Ostentacyjne mówienie że jest sie lepsza, wartościowsza bo miało się w sobie jednego bakłażana, bo się jest skromna to nic innego jak przykra próba do wartościowania sie na tle innych kobiet. I niestety takie zachowanie jest częste u Polek a ja te chore, jadowite baby będę wyjaśniać i uświadamiać że to z nimi jest problem. Atakując inne kobiety za to, że mają w dupsku co mówią o nich inni i żyjące po swojemu, robisz krzywdę swojej płci. Faceci nie mają tego problemu, mimo, bycia feministka muszę przyznać że są mądrzejsi. A kobieta kobiecie to już inna para kaloszy. Zawsze się znajdzie się toksyczna umoralniaczka prawiąca kazania jak, masz wychowywać dziecko, jak masz się ubierać, zachowywać. To są toksyczne zachowania kobiet które są wręcz uzaleznione od opinii innych. Skąd się wzięło to powiedzenie że kobieta ma się szanować i pracuje na własną opinie? Czemu tego, samego nie mówicie facetom? Bo, najlbardziej wyszczekane jesteście wobec swojej płci. Dlatego nie jest mi szkoda jak taka kobieta dostaje Karme w życiu. Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę. Karma nie gubi adresu. Pozdro.
Kto sieje wiatr ten zbiera burzę. Ja odpowiadam na chamstwo takich kobiet i chce przekazać że szkodzą całej płci. I nie ma żadnego ale. Każda kobieta ma prawo wyboru. Wasze szydercze reakcje jasno pokazują że tyczy się to was. I waszych zachowań.
Ostentacyjne mówienie że jest sie lepsza, wartościowsza bo miało się w sobie jednego bakłażana, bo się jest skromna to nic innego jak przykra próba do wartościowania sie na tle innych kobiet. I niestety takie zachowanie jest częste u Polek a ja te chore, jadowite baby będę wyjaśniać i uświadamiać że to z nimi jest problem. Atakując inne kobiety za to, że mają w dupsku co mówią o nich inni i żyjące po swojemu, robisz krzywdę swojej płci. Faceci nie mają tego problemu, mimo, bycia feministka muszę przyznać że są mądrzejsi. A kobieta kobiecie to już inna para kaloszy. Zawsze się znajdzie się toksyczna umoralniaczka prawiąca kazania jak, masz wychowywać dziecko, jak masz się ubierać, zachowywać. To są toksyczne zachowania kobiet które są wręcz uzaleznione od opinii innych. Skąd się wzięło to powiedzenie że kobieta ma się szanować i pracuje na własną opinie? Czemu tego, samego nie mówicie facetom? Bo, najlbardziej wyszczekane jesteście wobec swojej płci. Dlatego nie jest mi szkoda jak taka kobieta dostaje Karme w życiu. Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę. Karma nie gubi adresu. Pozdro.
Ostatnio zmieniony wt lip 07, 2026 3:44 pm przez Kolorowanoc, łącznie zmieniany 1 raz.
- kiciakociaaa2137
- SkrzydełkaZhooters
Twój oryginalny komentarz zniknął, ale znalazłam fragment, który trąci hipokryzją. Napisałaś:
Uważam że kobiety w średnim wieku które stosują odpowiednio poprawki wyglądu fizycznego są dużo ładniejsze niż te naturalnie i brzydko starzejące się. Kij z ich naturalności skoro nie są ładne dla oka?
A teraz piszesz:
będę krytykować toksyczki które chcą mówić innym kobietom jak mają żyć. Bo, jest to jawny atak na wolność innych kobiet.
Twoje rozumowanie nie jest tutaj toksyczne?
Uważam że kobiety w średnim wieku które stosują odpowiednio poprawki wyglądu fizycznego są dużo ładniejsze niż te naturalnie i brzydko starzejące się. Kij z ich naturalności skoro nie są ładne dla oka?
A teraz piszesz:
będę krytykować toksyczki które chcą mówić innym kobietom jak mają żyć. Bo, jest to jawny atak na wolność innych kobiet.
Twoje rozumowanie nie jest tutaj toksyczne?
𝘭𝘪𝘷𝘦, 𝘭𝘢𝘶𝘨𝘩, 𝘭𝘰𝘣𝘰𝘵𝘰𝘮𝘺
- Kolorowanoc
- BlondDoczep
Polki często i gęsto wtrącają się w życie innych kobiet. Kobiety pewne siebie, ponętne, inteligentne, ubrane w seksowne ubrania a nie jak ciocie klocie są atakowane w internecie. Odbiera się im człowieczeństwo, robi się z nich narcyzki, deprecjonuje się ich osobę. A to tylko dlatego że te kobiety żyją jak chcą. Przyciągają uwagę, są dobrze traktowane. Co robią inne kobiety? Stosują chamskie przytyki, mówią że taka kobieta się zestarzeje, mówią że jest pusta, że jest atencyjna itd,.
Za tym wszystkim stoją kompleksy. Więc te chore zaistnienice ujadają jak mały kundelek.
To są toksyczne, odrażające i chore zachowania które nagminnie stosowane są przez Polki.
Zamiast uderzyć się w pierś i pomyśleć co jest nie tak atakujecie mnie za skomentowanie tych podłych zachowań. Po prostu jesteście wrogie wobec swojej płci, wolicie sobie wmawiać że istnieje alternatywna rzeczywistość niż powiedzieć jasno fakty - takie kobiety są toksyczne i chore, zakompleksione.
Narzucanie kobietom że mają być skromne i to ich wartość to nic innego jak wpajanie toksycznego wzorca. Widzisz jak mężczyzni mają wywalone jaja na to, co robią inni faceci? Dlatego facetom jest łatwiej. Kobiety tego nie potrafią bo zawsze znajdzie się taka która będzie narzucać jeden model, schemat życia. Dlatego tak, one są chore, ograniczone i toksyczne.
Za tym wszystkim stoją kompleksy. Więc te chore zaistnienice ujadają jak mały kundelek.
To są toksyczne, odrażające i chore zachowania które nagminnie stosowane są przez Polki.
Zamiast uderzyć się w pierś i pomyśleć co jest nie tak atakujecie mnie za skomentowanie tych podłych zachowań. Po prostu jesteście wrogie wobec swojej płci, wolicie sobie wmawiać że istnieje alternatywna rzeczywistość niż powiedzieć jasno fakty - takie kobiety są toksyczne i chore, zakompleksione.
Narzucanie kobietom że mają być skromne i to ich wartość to nic innego jak wpajanie toksycznego wzorca. Widzisz jak mężczyzni mają wywalone jaja na to, co robią inni faceci? Dlatego facetom jest łatwiej. Kobiety tego nie potrafią bo zawsze znajdzie się taka która będzie narzucać jeden model, schemat życia. Dlatego tak, one są chore, ograniczone i toksyczne.
napisz to jeszcze piętnaście razy, bo za pierwszym chyba wywołałaś za małą burzę, skoro wałkujesz w kółko to samoKolorowanoc pisze: ↑wt lip 07, 2026 3:54 pm Polki często i gęsto wtrącają się w życie innych kobiet. Kobiety pewne siebie, ponętne, inteligentne, ubrane w seksowne ubrania a nie jak ciocie klocie są atakowane w internecie. Odbiera się im człowieczeństwo, robi się z nich narcyzki, deprecjonuje się ich osobę. A to tylko dlatego że te kobiety żyją jak chcą. Przyciągają uwagę, są dobrze traktowane. Co robią inne kobiety? Stosują chamskie przytyki, mówią że taka kobieta się zestarzeje, mówią że jest pusta, że jest atencyjna itd,.
i am a god
- Kolorowanoc
- BlondDoczep
Będę pisać dopóki polki nie zobaczą swoich toksycznych zachowań bo problem jest z nimi i z ich niewyparzonym jęzorem atakującym inne kobiety za to, że chcą żyć inaczej. Kto mieczem wojuje od miecza ginie. Ja nie atakuje tylko odpowiadam bo jak widzę ten ściek syfu które baby, wylewają na inne kobiety za to że śmią chcieć żyć inaczej to wiesz
POZDRO
Ty: ''Ja nie atakuję''Kolorowanoc pisze: ↑wt lip 07, 2026 3:58 pm Będę pisać dopóki polki nie zobaczą swoich toksycznych zachowań bo problem jest z nimi i z ich niewyparzonym jęzorem atakującym inne kobiety za to, że chcą żyć inaczej. Kto mieczem wojuje od miecza ginie. Ja nie atakuje tylko odpowiadam bo jak widzę ten ściek syfu które baby, wylewają na inne kobiety za to że śmią chcieć żyć inaczej to wieszuderz się w pierś. Krytyka toksycznych zachowań to rzecz normalna. Ujmowanie kobietom które mają w dupie co ktoś o nich mówi, ujmowanie atrakcyjnym kobietom, ujmowanie kobietom które nie żyją tak jak społeczeństwo wymaga - to jest złe.
POZDRO
Też ty: ''Kij z ich naturalności skoro nie są ładne dla oka?'' ,,KASZALOTY'' XDDD
i am a god
- Kolorowanoc
- BlondDoczep
Jak ktoś wytyka kobiecie siwe włosy to jest skończonym kretynem. Nie toleruje takich zachowań i nigdy nie będę temu przyklaskiwać. Chodzi mi o coś innego, o narzucanie jednego wzorca zachowań innym kobietom przez inne kobiety.kiciakociaaa2137 pisze: ↑wt lip 07, 2026 4:02 pm Nie wiem, gdzie ty masz te mityczne wredne baby, które wyzywają ladne kobiety. Bo to, że ktoś na pudelku pod zdjęciem Dody napisze, że jest porobiona, to żadne wyzywanie, tylko stwierdzenie faktu. Popatrz na Donatellę Versace czy Lauren Sanchez - to są twoim zdaniem piękne, zadbane kobiety? Porobione kaszaloty (zniżam sie do twojego poziomu, moze łatwiej bedzie ci zrozumieć) widzą zmarszczkę czy siwy włos u Tamary Arciuch i walą komentarze omg ale sie postarzała, omg co ona ze sobą zrobiła. No nie wiem, starzeje się jak każdy normalny człowiek? Kliniki medycyny estetycznej co chwila wstawiają rolki, w których pracownice wywracają oczami i dodają podpis ,,kiedy przychodzi do ciebie 30letnia klientka, która nigdy w życiu nie robiła mezoterapii''. To jest toksyczne, a nie stwierdzenie faktu, że ktoś jsst porobiony.
Nie chodzi mi o samego pudelka lecz o inne portale i fora. Nie mam na myśli Dody ale inne kobiety które są atakowane za bycie seksowną, ponętna, przyciągająca uwagę. O pseudo mądrościach że tylko skromna, nie wyróżniająca się, ubrana od stop do głów ma wartość. Chodzi mi o odczlowieczanie kobiet które nie spełniają wymagań społecznych np dobrze im samym, wola mieć kochanka niż partnera itd. O to mi chodzi. A siwieja to już 30 latki a to młode kobiety. Tym akurat nie trzeba się przejmować albo można też sobie farbować te siwe włosy. Kwestia preferencji. A tak ogólnie to wiek kobiet wytykają inne kobiety, np radosna kobieta jest uważana za infantylna. O takich kobietach pisze.
-
Gdymniesenzmorzy
- RiczAsFak
To Iza Pyz byłaMissNobody66 pisze: ↑wt lip 07, 2026 2:59 pm Ja widziałam z kolei jakąś parę która kupiła te absurdalnie drogie drożdżówki, gość odebrał i oni ten test w aucie robili, laska wyjmuje a tu pleśń xdd zdjęła to i zjadłaja nie wiem, chyba bym się załamała że wydałam 60 zł a tu spleśniała drożdżówka. Oczywiście ja rozumiem bo owoce typu truskawka/poziomka to najgorsze owoce pod słońcem - dobre są tylko i wyłącznie do jedzenia, nie nadają się do przechowywania (chyba że mrożenia), zbierać też trzeba ostrożnie, łatwo je uszkodzić, szybko puszczają sok i właśnie pleśnieją, już nawet nie chcę wspominać koszmaru zbierania ich bo to katorga a znam to aż za dobrze. Dla mnie płacenie takich pieniędzy za drożdżówkę to obłęd, może dlatego że sama sobie piekę w domu drożdżówki, nie chce debatować już na temat kosztów biznesu, po prostu ja bym nie kupiła.
- iksde12345
- LouiBag
- MissNobody66
- Szarlotta
A kto to?
Każdy jest kowalem swojego losu, ale nie każdy dostaje młotek.
- Fluffyslippers
- PinkParty
A która nacja jako kolektyw tego w ogóle nie robi?Kolorowanoc pisze: ↑wt lip 07, 2026 3:54 pm Polki często i gęsto wtrącają się w życie innych kobiet. Kobiety pewne siebie, ponętne, inteligentne, ubrane w seksowne ubrania a nie jak ciocie klocie są atakowane w internecie. Odbiera się im człowieczeństwo, robi się z nich narcyzki, deprecjonuje się ich osobę. A to tylko dlatego że te kobiety żyją jak chcą. Przyciągają uwagę, są dobrze traktowane. Co robią inne kobiety? Stosują chamskie przytyki, mówią że taka kobieta się zestarzeje, mówią że jest pusta, że jest atencyjna itd,.
Makówkowe zapalenie opon mózgowych
- Fluffyslippers
- PinkParty
PodeślijKolorowanoc pisze: ↑wt lip 07, 2026 3:41 pm Możecie się śmiać ale warto poczytać pracę naukowe o kobietach i o tym jaki ostracyzm społeczny stosują wobec kobiet ładniejszych, bardziej niezależnych.
A z mojego doświadczenia wynika, że kobiety zwykle wyśmiewają nie te piękne koleżanki tylko pastwią się nad brzydkimi i je chętniej obgadują. A już zwłaszcza to widać jak atrakcyjny chłop znajdzie sobie mniej atrakcyjną kobietę. Jazda jest niesłychana xd
Hahaha, wiedziałamKolorowanoc pisze: ↑wt lip 07, 2026 3:31 pm Nie, ja od wielu lat obserwuje zachowania kobiet i widzę co chcą przekazać takim zachowaniem. Uderz w stół a nożyce się odezwą. Wygląd jest ważny i mówienie że tak nie jest to zaklinanie rzeczywistości. Wystarczy poczytać na różnych forach czy, nawet głupim Facebooku, nie mówiąc o życiu realnym jak zawistne i zakompleksione kobiety atakują te ładniejsze. ty robisz dokładnie to samo. Pochwal się swoimi osiągnięciami intelektualnymi, skoro jesteś taka mądra. Kobiety brzydsze, nie akceptujące same siebie właśnie w takim sposób jak ty atakują te ładniejsze kobiety. A wcale tego intelektu za dużo nie mająTo jest zawiść i zazdrość, chęć do wartościowania się i zwrócenia na siebie uwagi. Bo się tego wyglądu nie ma więc próbuje się reszcie społeczeństwa wmówić że to nie jest ważne.
A te gadki o byciu mądrym schowaj dla siebie. Właśnie pisze o takich kobietach jak ty, które dostają przysłowiowego bólu dupy kiedy widzą pewne siebie, ponętne kobiety które zwracają na siebie uwagę.
I przez to próbują im ujmować, odczlowieczac bo wychodzą z nich kompleksy. To są toksyczne kobiety a mi daleko do piękności ale póki takie toksyczki będą istnieć, atakować inne kobiety to będę szybko sprowadzać je do parteru. Bo takie zachowanie jest chore i toksyczne, są to mechanizmy wyparcia.
A tak ogólnie nie samym wyglądem człowiek żyje. Ważny jest charakter, poziom empatii, to jak ktoś traktuje drugiego człowieka, hobby itd,.
Wygląd to taki miły dodatek ale nie mówmy proszę że nie ma znaczenia. I nie ujmujmy bardzo ładnym paniom mówiąc że skromne, przeciętne są od nich lepsze za sam fakt tego bycia. Obrzucanie błotem ładnych, pewnych siebie kobiet przez szare myszki powinno się spotykać z ostracyzmem. Kobiety które tak atakują inne kobiety mają przeważnie kompleksy a ja mam prawo to skomentować. Bo tego zakłamania nie da się słuchać. Pozdrawiam serdecznie![]()
Nie "jak ty", bo mnie nie znasz, nie wiesz jak wyglądam i co na ten temat sądzę. Tak się składa, że nawet pomagam ludziom w kwestiach wyglądu (ale nie w medycynie estetycznej), więc temat jest mi bliski, ale podchodzę do tego z życzliwością, a nie napastliwością i nienawiścią. Dla ludzi myślących stereotypowo, "tak jak ty" (że się tak wyrażę, jak ty do mnie) istnieje tylko jedna droga, ta, którą ty opisujesz, innej narracji nie ma, nawet jak ci ktoś mówi, że jest. Gdybym nie lubiła siebie i swojego wyglądu, to jak mogłabym skutecznie innym pomagać? A mimo to uważam, że ważniejszy od wyglądu jest intelekt. I właśnie dlatego jestem w stanie skuteczniej pomóc, bo mam dystans do samego tematu. A wcale nie uważam, że wygląd jest nieważny, jest też ważną częścią nas i naszej ekspresji. Nikt nie napisał (a na pewno nie ja), że trzeba w wyglądzie być skromnym, trzeba być sobą. Z wyglądem naprawdę dużo można zrobić, żeby go poprawić, natomiast życie codziennie pokazuje, że z intelektem jest o wiele trudniej, a u wielu zmiana na lepsze nie jest możliwa. Jak to się mówi, głupota ludzka nie zna granic. Intelekt to jest jednak coś wewnętrznego, nie zewnętrznego, a nad wnętrzem trzeba mocniej i dłużej pracować, niż nad zewnętrzem. Określenie "powierzchowność" na wygląd nie wzięło się z niczego, zmiana jest na wierzchu, ale osobowość mogła się ani trochę nie zmienić.
Cała reszta to twoje dośpiewki, co w ogóle nikt nie powiedział, więc się nie będę do tego odnosić.
I teraz przeczytaj swoją wypowiedź i moją i zobaczysz, kto ma prawdziwy, jak ty to mówisz, "ból dupy" i "toksycznie wyzywa"
Warto też poczytać o efekcie halo xd hejt oczywiście zawsze jest zły wobec kogokolwiek ale z Ciebie to niezły farmazon xDKolorowanoc pisze: ↑wt lip 07, 2026 3:41 pm Możecie się śmiać ale warto poczytać pracę naukowe o kobietach i o tym jaki ostracyzm społeczny stosują wobec kobiet ładniejszych, bardziej niezależnych.
Dobre traktowanie = bycie seksowną ponętną kiciąKolorowanoc pisze: ↑wt lip 07, 2026 3:54 pm Polki często i gęsto wtrącają się w życie innych kobiet. Kobiety pewne siebie, ponętne, inteligentne, ubrane w seksowne ubrania a nie jak ciocie klocie są atakowane w internecie. Odbiera się im człowieczeństwo, robi się z nich narcyzki, deprecjonuje się ich osobę. A to tylko dlatego że te kobiety żyją jak chcą. Przyciągają uwagę, są dobrze traktowane. Co robią inne kobiety? Stosują chamskie przytyki, mówią że taka kobieta się zestarzeje, mówią że jest pusta, że jest atencyjna itd,.
lol, gdzie tak jest
Mi to kolorowa noc przypomina to co zawsze myślę jak słyszę te wszystkie samozwańcze empatki-celebrytki które opowiadają jakie to ciężkie życie kobiety w kanonie urody. coś jak te co były biedne na początku dwutysięcznych bo nie miały jak teraz na każdą zachciankę xd
Myślę że jest wręcz odwrotnie - każdy kto ma duży poziom empatii jeśli choćby przez jakiś czas był wyraźnie w kanonie urody (niechodzi o to że miss ale foremna sylwetka, twarz chociaż minimalnie powyżej przeciętnej) doskonale wie jaki to przywilej. To samo tyczy się pieniędzy, zainteresowania rodziców możliwości rozwoju
Myślę że jest wręcz odwrotnie - każdy kto ma duży poziom empatii jeśli choćby przez jakiś czas był wyraźnie w kanonie urody (niechodzi o to że miss ale foremna sylwetka, twarz chociaż minimalnie powyżej przeciętnej) doskonale wie jaki to przywilej. To samo tyczy się pieniędzy, zainteresowania rodziców możliwości rozwoju
TAK.
- Fluffyslippers
- PinkParty
Tak! Pełna zgoda. Dosłownie to:Turandot pisze: ↑wt lip 07, 2026 9:55 pm Mi to kolorowa noc przypomina to co zawsze myślę jak słyszę te wszystkie samozwańcze empatki-celebrytki które opowiadają jakie to ciężkie życie kobiety w kanonie urody. coś jak te co były biedne na początku dwutysięcznych bo nie miały jak teraz na każdą zachciankę xd
- Załączniki
-
- fw_1783461862082.jpg (52.31 KiB) Przejrzano 449 razy
Ona myśli, że prowadzi jakaś krucjate w internecie (a konkretnie na forum Wanda), robiąc z siebie pajaca wyzywającego nieistniejące kobiety od kaszalotow xd bo wątpię, że na żywo jest równie wygadana i kogokolwiek "sprowadza do parteru". Pewnie jakaś biedna Grażynka zwróciła jej uwagę, żeby nosiła dłuższe spódnice do pracy i teraz Kolorowanoc ma traumę, biedactwo.
- iksde12345
- LouiBag
Ja się tak zastanawiam gdzie są te mityczne wredne stare baby 35+
ja też mam 25 lat, uważam się za dosyć ładną i atrakcyjną dziewczynę i też lubię się czasami ubrać dosyć "se**" i najwięcej życzliwości spotyka mnie właśnie od kobiet 35+ właśnie XDD cóż, chyba niektórzy mylą byciem seksownym z byciem natarczywie wulgarnym i jak ktoś zwróci uwagę, że wywalanie cyców na wierzch w takich miejscach jak szkoła, praca, uczelnia, itp. jest nie na miejscu nie ma nic wspólnego z byciem wrednym i zawistnym kaszalotem tylko z podstawowymi zasadami savoir-vivre'u i obyciem w społeczeństwie 
-
takisobiejestem
- ZdalnaFanka
Mam wrażenie, że nauczyciele to najbardziej narzekająca grupa zawodowa w Polsce. Jak tak bardzo im źle to niech pójdą do huty szkła, na halę produkcyjną pracować w olbrzymim huku przez cały rok i stać przy tych maszynach w największe upały albo na kasę do Biedry.lubov333 pisze: ↑pn lip 06, 2026 9:17 pm Ja apropo dramy z nauczycielkami mam takie zdanie, jak niektórzy, że to po prostu w pewnym sensie karma wróciła za ich złe traktowanie innych dawniej. Kiedy były bezkarne, darły się na dzieci, bywały bardzo niesprawiedliwe(dzieci rodziców z komitetu były uprzywilejowane), nadawały łatki, wystawiały oceny wg własnego widzimisię, obgadywały dzieci i rodziców w pokoju nauczycielskim, o tym, że wiele z nich ma na rękach krew uczniów, którzy popełnili samob*, bo byli prześladowani, a te prukwy nic z tym nie robiły to już nie wspomnę.
Moja mama była sekretarką w szkole, wiec trochę się nasluchala. Dyrektorka potrafiła wygadywać do nauczycielek bardzo poufne informacje o dzieciach do innych nauczycieli, woźnej czy pań sprzątających, nauczycielki wysmiewaly uczniów, plotkowały o nich, no można mnożyć przykłady ich zachowań.
Myślę też, że każdy z nas może wymienić wiele sytuacji, kiedy był niesprawiedliwie przez nauczyciela traktowany czy atakowany. I tak, nauczyciel pracę może zmienić. Dzieciak ze szkoły do co najmniej 18 rż zrezygnować nie może.
Żeby nie było, ja też uważam, że system całościowo jest totalnie ujowy, trzeba zrobić porządną rewolucję i to jak najszybciej - w zamian niech nauczyciele mają więcej płacone, nawet i dużo więcej, ALE niech ten zawód wykonują osoby, które faktycznie się do niego nadają.
To tylko moje zdanie. Wiem oczywiście, że są dobrzy nauczyciele, sama na kilku takich natrafiłam, ale niestety większość durnych bab, jakie się spotkało na swojej drodze, psuje wizerunek zawodowi, sorry not sorry. I mówię to z perspektywy osoby, która miała łatkę ,,tego zdolniejszego dziecka" (co też nie było wcale dobre).
Na koniec pytanie - dlaczego nauczyciele przy obecnej władzy nie zrobią strajku? Zrobili 7 lat temu i chyba sytuacja nie poprawiła się diametralnie do tej pory, prawda?
Mają 2 miesiące wakacji, ferie, święta, wolne weekendy, dni nauczyciela, zakończenie roku szkolnego (z czym wiążą się prezenty, gdy jest się wychowawcą to na odchodne najczęściej bardzo dobre), wszystkie świadczenia socjalne, trzynastki, roczny urlop na poratowanie zdrowia, 18 godzin pracy w tygodniu.
Kobieta może bez problemu urodzić nawet troje dzieci rok po roku i po macierzyńskim nikt jej nie zwolni.
Prawie nikt ich nie rozlicza z wyników ich pracy, nie znam przypadku nauczyciela, w którym został zwolniony jeśli któryś rok z rzędu jego uczniowie mają słabe wyniki na egzaminach ósmoklasity czy maturach.
Znam co najmniej kilka przypadków, w których rodzice byli nauczycielami i dzieci poszły w ich ślady. Skoro to taki zły zawód to dlaczego tak się stało? I nie mówię tutaj o sytuacji sprzed 30 lat jeśli ktoś ma zamiar wypalić z tekstem że kiedyś w szkole było inaczej
Nauczyciel często idzie do pracy na godzinę 8, a o 11 jest już w domu. Można przypilnować dziecka, wyjść z psem na spacer czy ogarnąć dom w tym czasie.
Pamiętam gdy pojawił się pomysł żeby nauczyciele siedzieli w szkołach 40 h tygodniowo - jakie było ich zdenerwowanie. Skoro tak dużo pracują (często twierdzą, że więcej niż 40 h w tygodniu) to nie powinni mieć z tym problemu.
Wielu nauczycieli daje co roku te same sprawdziany, wiele zadań jest zamkniętych (typu A,B,C,D).
Każdy chodził do szkoły, wie z czym to się wiąże. Niech zawód ten wybierają osoby, które lubią dzieci i młodzież.
Moja kuzynka uczy matematyki w liceum (jednym z najlepszych w Polsce) i w technikum (o niskim poziomie). Kiedyś pracowała w gimnazjum. Od zawsze chwali sobie tę pracę, mówi że ma dużo lepiej niż inni w rodzinie (w tym dobrze zarabia), ma mnóstwo wolnego czasu i benefitów.
-
takisobiejestem
- ZdalnaFanka
Dodam jeszcze, że w każdym zawodzie są nerwy, różnica polega na tym, że nauczyciel ma te nerwy przez 18 godzin w tygodniu, a np. pracownik socjalny przez 40 h w tygodniu, gdzie uważam, że w pracy pracownika socjalnego jest znacznie więcej stresu.takisobiejestem pisze: ↑śr lip 08, 2026 8:41 am Mam wrażenie, że nauczyciele to najbardziej narzekająca grupa zawodowa w Polsce. Jak tak bardzo im źle to niech pójdą do huty szkła, na halę produkcyjną pracować w olbrzymim huku przez cały rok i stać przy tych maszynach w największe upały albo na kasę do Biedry.
Mają 2 miesiące wakacji, ferie, święta, wolne weekendy, dni nauczyciela, zakończenie roku szkolnego (z czym wiążą się prezenty, gdy jest się wychowawcą to na odchodne najczęściej bardzo dobre), wszystkie świadczenia socjalne, trzynastki, roczny urlop na poratowanie zdrowia, 18 godzin pracy w tygodniu.
Kobieta może bez problemu urodzić nawet troje dzieci rok po roku i po macierzyńskim nikt jej nie zwolni.
Prawie nikt ich nie rozlicza z wyników ich pracy, nie znam przypadku nauczyciela, w którym został zwolniony jeśli któryś rok z rzędu jego uczniowie mają słabe wyniki na egzaminach ósmoklasity czy maturach.
Znam co najmniej kilka przypadków, w których rodzice byli nauczycielami i dzieci poszły w ich ślady. Skoro to taki zły zawód to dlaczego tak się stało? I nie mówię tutaj o sytuacji sprzed 30 lat jeśli ktoś ma zamiar wypalić z tekstem że kiedyś w szkole było inaczej
Nauczyciel często idzie do pracy na godzinę 8, a o 11 jest już w domu. Można przypilnować dziecka, wyjść z psem na spacer czy ogarnąć dom w tym czasie.
Pamiętam gdy pojawił się pomysł żeby nauczyciele siedzieli w szkołach 40 h tygodniowo - jakie było ich zdenerwowanie. Skoro tak dużo pracują (często twierdzą, że więcej niż 40 h w tygodniu) to nie powinni mieć z tym problemu.
Wielu nauczycieli daje co roku te same sprawdziany, wiele zadań jest zamkniętych (typu A,B,C,D).
Każdy chodził do szkoły, wie z czym to się wiąże. Niech zawód ten wybierają osoby, które lubią dzieci i młodzież.
Moja kuzynka uczy matematyki w liceum (jednym z najlepszych w Polsce) i w technikum (o niskim poziomie). Kiedyś pracowała w gimnazjum. Od zawsze chwali sobie tę pracę, mówi że ma dużo lepiej niż inni w rodzinie (w tym dobrze zarabia), ma mnóstwo wolnego czasu i benefitów.
Mam nauczycieli w rodzinie. Jedną z największych patologii jest to, że w innych pracach ma się zapewnione materiały przez firmę. Nauczyciele muszą wszystko kupować z własnych pieniędzy. Dyrektorzy wykręcają się, ze szkoły są biedne. Wszelkie gazetki, materiały plastyczne są pokrywane z pensji nauczycieli.
To jest absurd, że prywatne pieniądze muszą wydawać na szkołę. Często są limity nawet na papier do ksero.
To jest absurd, że prywatne pieniądze muszą wydawać na szkołę. Często są limity nawet na papier do ksero.