W ogóle, to będzie niepopularne
Niepopularne opinie o życiu
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryRe: Niepopularne opinie o życiu
Też tak myślę. I w ogóle nie rozumiem mody na brwi permanentne. Uważam, że wyglądają dobrze tylko w pełnym makijażu. Kiedy twarz jest bez makijażu, te brwi to dramat.
, nie ogarniam podniecania się brwiami, malowania, czesana, żelowania i co tam jeszcze. Mam znajomą, która zrobiła sobie permanentne, bo miała dosyć "układania brwi przez 20 minut". I ja się zastanawiam, co można serio robić z brwiami przez 20 minut.
A nawet na IG nie każda wygląda dobrze, weźmy taką Lauren Sanchez. Żona miliardera, dysponuje takim majątkiem, że mogłaby mieć wszystko, a wygląda jak kosmitka. Moja ponad 60letnia mama wygląda młodziej niż ona.
i am a god
Dosłownie... wydaje mi się,że to jest szukanie dziury w całym,tj na siłe jakiś niedoskonałości w sobie. Mam kuzynkę z pięknymi brwiami i rzęsami,ale i tak mowi ciągle jak to musi mieć zalotkę, bo te jej rzęsy jakieś proste, a brwi to też robią co chcą. To jest chyba tajemnica z tymi brwiami,bo moje choćby nie wiem co to nie robią mi jakiś niespodzianek i wystarczy je przeczesaćAlessa pisze: ↑wt lip 07, 2026 10:02 am Też tak myślę. I w ogóle nie rozumiem mody na brwi permanentne. Uważam, że wyglądają dobrze tylko w pełnym makijażu. Kiedy twarz jest bez makijażu, te brwi to dramat.
W ogóle, to będzie niepopularne, nie ogarniam podniecania się brwiami, malowania, czesana, żelowania i co tam jeszcze. Mam znajomą, która zrobiła sobie permanentne, bo miała dosyć "układania brwi przez 20 minut". I ja się zastanawiam, co można serio robić z brwiami przez 20 minut.
A ja myślę że jednak są przypadki że po prostu tego nie widzicie. Wypełniacze botoks widać, ale chirurgię już nie zawsze. Mój lekarz np. robił chirurgię dość znanej osobie która o to absolutnie nikt nie podejrzewa, specjalnie czytałam komentarze, ale fakt są o niej komentarze że wygląda staro. czytałam też z nią kiedyś gdzie wypowiadała się o młodych osobach które się operują z troską xD
Ostatnio zmieniony wt lip 07, 2026 10:41 am przez Turandot, łącznie zmieniany 1 raz.
Tell us hot details! Kto to jest? Chociaż jakieś nakierowanieTurandot pisze: ↑wt lip 07, 2026 10:40 am A ja myślę że jednak są przypadki że po prostu tego nie widzicie. Wypełniacze botoks widać, ale chirurgię już nie zawsze. Mój lekarz np. robił chirurgię aktorce która o to absolutnie nikt nie podejrzewa, specjalnie czytałam komentarze, ale fakt są o niej komentarze że wygląda staro. czytałam też z nią kiedyś gdzie wypowiadała się o młodych osobach które się operują z troską xD
Nie no uważam że jednak jak się mijam z kimś w klinice z opatrunkami etc to jednak nie jest to fajne tak ją zdradzać. Ja nie jestem też nikim znanym, ale jej anonimowość na tyle nie była chroniona więc raczej oczywiste że nie jest to ktoś z milionami obserwatorów na insta
że przy okazji byłam jej ciekawa i czytałam o niej trochę, mamy też wspólną znajomą która ją zna od dziecka (i to ona poleciła mi lekarza) i jest to generalnie w pewnym sensie postać tragiczna która ma ogromne różnorakie problemy, o których sama nic konkretnego nie mówi, więc mimo że nie pałam do niej sympatią nie chciałabym się jej dokładać plotkowaniem, chodziło mi o samo zjawisko bo nie sądzę że jest to odosobniony przypadek
Szanuje takie podejścieTurandot pisze: ↑wt lip 07, 2026 10:51 am Nie no uważam że jednak jak się mijam z kimś w klinice z opatrunkami etc to jednak nie jest to fajne tak ją zdradzać. Ja nie jestem też nikim znanym, ale jej anonimowość na tyle nie była chroniona więc raczej oczywiste że nie jest to ktoś z milionami obserwatorów na insta
A to na pewno. Myślę, że umiejętnie zrobiona operacja może sporo zmienić na plus.
Ale czasem kobiety po prostu przesadzają z wypełniaczami i to się aż rzuca w oczy. Sama kojarzę pewną dietetyczkę z Instagrama, która kiedyś tam wspomniała, że regularnie powiększa usta. Z czasem przestałam ją obserwować i trafiłam na nią po kilku miesiącach. Pierwsze, co zauważyłam, to usta, które po prostu zdominowały twarz. Wydaje mi się, że akurat z wypełniaczami może być tak, że ciągle chce się więcej i więcej i dlatego z czasem efekt robi się trochę karykaturalny u niektórych.
Nie w temacie, bo akurat popularna opinia, ale: nikt nie musi się akurat użytkownikowi Kolorowanoc podobać.
ja to już wychodzę z założenia że się na tym po prostu nie znam xD bo z jakiegoś powodu czasem ktoś sobie zrobi raptem 3 ml w różne miejsca łącznie i wygląda to imo źle a czasem ma całą twarz pociętą a ja tego nie widzę (skrajności oczywiście)Alessa pisze: ↑wt lip 07, 2026 11:18 am A to na pewno. Myślę, że umiejętnie zrobiona operacja może sporo zmienić na plus.
Ale czasem kobiety po prostu przesadzają z wypełniaczami i to się aż rzuca w oczy. Sama kojarzę pewną dietetyczkę z Instagrama, która kiedyś tam wspomniała, że regularnie powiększa usta. Z czasem przestałam ją obserwować i trafiłam na nią po kilku miesiącach. Pierwsze, co zauważyłam, to usta, które po prostu zdominowały twarz. Wydaje mi się, że akurat z wypełniaczami może być tak, że ciągle chce się więcej i więcej i dlatego z czasem efekt robi się trochę karykaturalny u niektórych.
I też trochę biorę na klatę że dla innych mogę wyglądać brzydko i sztucznie ważne żeby się sobie podobać. i nie będę nigdy z nikim polemizować że nie wyglądam staro albo że nie widać. Chociaż wypełniaczy bym sobie nie zrobiła. Botoxu też raczej nie, no może gdybym miała bruksizm czy coś takiego.
Często czytam że jeśli ktoś ma zabiegi operacje etc. to ma kompleksy. Moim zdaniem nie da się tego rozsądzić w taki sposób. Więc moja być może niepopularna opinia jest taka, że to czy ktoś ma poczuciewartości na swoim miejscu jest niezależne od liczby zabiegów czy operacji. Za to ma znaczenie na ile go zdanie innych interesuje. I czy się upiera że od tego tak strasznie młodo wygląda i czy ma w sobie np. te cringe’owe odruchy nadinterpretowania prośby o dowód w Żabce albo gada przy każdej okazji jak młodo wygląda. Zawsze wtedy słyszę w głowie ten dźwięk ai z tik toka „czterdzieści plus prawdziwa jazda”
A będzie co raz gorzej. Pewnego dnia kobiety zaczęły się golić najpierw wąsik, nogi, pod pachami, standard. Teraz goli się już doslownie wszystko ręce, włoski na twarzy, nawet na palcach, kiedy ludziom zaczely przeszkadzać takie głupoty? Nawet skórki od paznokci ktos kiedyś postanowił ze brzydkie i trzeba wycinać. Strach pomyśleć co bedzie następne. Powiekszanie ust kiedyś szokowało i robiły to tylko celebrytki, teraz juz zwykla Kowalska. Medycyna estetyczna to żyła złota obecnie.
Osobiście nie znam nikogo kto goli włoski na twarzy czy palcach, pewnie są tacy, ale nie przesadzajmy, że to kiedykolwiek będzie jakieś standardem.Brenddine pisze: ↑wt lip 07, 2026 1:51 pm A będzie co raz gorzej. Pewnego dnia kobiety zaczęły się golić najpierw wąsik, nogi, pod pachami, standard. Teraz goli się już doslownie wszystko ręce, włoski na twarzy, nawet na palcach, kiedy ludziom zaczely przeszkadzać takie głupoty? Nawet skórki od paznokci ktos kiedyś postanowił ze brzydkie i trzeba wycinać. Strach pomyśleć co bedzie następne. Powiekszanie ust kiedyś szokowało i robiły to tylko celebrytki, teraz juz zwykla Kowalska. Medycyna estetyczna to żyła złota obecnie.
Ja ostatnio widziałam taki "test" tych drożdżowek za 60zł z poziomkami na tiktoku, na szczęście ci kolesie mieli z robienia tego testu trochę bekę i stwierdzili na koniec, że to jest absurdalna kasa. No ale test dla contentu trzeba zrobićJennifer pisze: ↑wt lip 07, 2026 9:12 am Ludzie godzinami stojący w deszczu czy upale w absurdalnie długich kolejkach, by zjeść instagramową drożdżówkę z poziomkami za 60zł muszą mieć coś nie tak pod kopułą. A jeszcze śmieszniejsi są właściciele takich miejsc, którzy na IG czy tiktoku pokazują te kolejki i flexują się, jacy to są prestiżowi, że ludzie stoją w takich kolejkach. Niedawno w moim mieście otworzyła się cukiernia, która jest czynna tylko w weekendy przez kilka godzin. Hajs władowany w marketing tak, że pomimo dostepności innych, lepszych cukierni z dużo korzystniejszymi cenami, ludzie wsstają wcześniej rano, by ustawić się w kolejce po zakalcowate drożdżówki. Bo skoro miejsce jest otwarte tylko w konkretnych dniach i konkretnych godzinach, to musi być prawdziwy luksus. Dla mnie to nieumiejętne zarządzanie swoim biznesem. Jakbyś zatrudnił/a dwie czy trzy dodatkowe osoby, kolejka pewnie by się zmniejszyła, ale nie byłoby pewnie już takiego hype na instagramie, co?
- kiciakociaaa2137
- SkrzydełkaZhooters
I jeszcze ci właściciele tych super miejscówek, którzy pokazują na IG jak przygotowują klientom stojącym w kolejce jakąś lemoniadę czy inne przekąski, by biedni nie pomdleli z głodu czy odwodnienia xd i co śmieszniejsze, laski, które się tym jarają, jacy ci właściciele są łaskawi, jak dobrzee traktują klientów, no nie wiem, jakbym ja miała taki lokal, byłoby mi wstyd, że ludzie tyle czasu muszą pod nim stać, bo nie chce mi się zatrudnić więceej obsługi.Jennifer pisze: ↑wt lip 07, 2026 9:12 am Ludzie godzinami stojący w deszczu czy upale w absurdalnie długich kolejkach, by zjeść instagramową drożdżówkę z poziomkami za 60zł muszą mieć coś nie tak pod kopułą. A jeszcze śmieszniejsi są właściciele takich miejsc, którzy na IG czy tiktoku pokazują te kolejki i flexują się, jacy to są prestiżowi, że ludzie stoją w takich kolejkach. Niedawno w moim mieście otworzyła się cukiernia, która jest czynna tylko w weekendy przez kilka godzin. Hajs władowany w marketing tak, że pomimo dostepności innych, lepszych cukierni z dużo korzystniejszymi cenami, ludzie wsstają wcześniej rano, by ustawić się w kolejce po zakalcowate drożdżówki. Bo skoro miejsce jest otwarte tylko w konkretnych dniach i konkretnych godzinach, to musi być prawdziwy luksus. Dla mnie to nieumiejętne zarządzanie swoim biznesem. Jakbyś zatrudnił/a dwie czy trzy dodatkowe osoby, kolejka pewnie by się zmniejszyła, ale nie byłoby pewnie już takiego hype na instagramie, co?
𝘭𝘪𝘷𝘦, 𝘭𝘢𝘶𝘨𝘩, 𝘭𝘰𝘣𝘰𝘵𝘰𝘮𝘺
- MissNobody66
- Szarlotta
Ja widziałam z kolei jakąś parę która kupiła te absurdalnie drogie drożdżówki, gość odebrał i oni ten test w aucie robili, laska wyjmuje a tu pleśń xdd zdjęła to i zjadła
Każdy jest kowalem swojego losu, ale nie każdy dostaje młotek.
A to mogli się cofnąć i zareklamować, chyba że już daleko tym samochodem odjechali. Ale z pleśnią nie powinni sprzedać, pewnie może się zdarzyć niedopatrzenie, ale przy tej cenie to powinni podwójnie sprawdzać.MissNobody66 pisze: ↑wt lip 07, 2026 2:59 pm Ja widziałam z kolei jakąś parę która kupiła te absurdalnie drogie drożdżówki, gość odebrał i oni ten test w aucie robili, laska wyjmuje a tu pleśń xdd zdjęła to i zjadłaja nie wiem, chyba bym się załamała że wydałam 60 zł a tu spleśniała drożdżówka. Oczywiście ja rozumiem bo owoce typu truskawka/poziomka to najgorsze owoce pod słońcem - dobre są tylko i wyłącznie do jedzenia, nie nadają się do przechowywania (chyba że mrożenia), zbierać też trzeba ostrożnie, łatwo je uszkodzić, szybko puszczają sok i właśnie pleśnieją, już nawet nie chcę wspominać koszmaru zbierania ich bo to katorga a znam to aż za dobrze. Dla mnie płacenie takich pieniędzy za drożdżówkę to obłęd, może dlatego że sama sobie piekę w domu drożdżówki, nie chce debatować już na temat kosztów biznesu, po prostu ja bym nie kupiła.
- Kolorowanoc
- BlondDoczep
Nie, wygląd wcale się nie liczy. Dlatego przeciętne, nieatrakcyjne kobiety są zazwyczaj wredne i próbują ujmować tym ładniejszym, prawiąc jakieś pseudo intelektualne teksty
- Kolorowanoc
- BlondDoczep
Przecież takie drożdżówki można zrobić samemu w domu. Jeszcze starczy dla innych i jest satysfakcja że komuś smakuje :D Niby kasa ludzi, ich sprawa na co wydają. Niech wcinają. Ja osobiście bym tyle nie dała za drożdżówkę, nawet jakbym zarabiała 20k na rękę albo wygrała w totkaMissNobody66 pisze: ↑wt lip 07, 2026 2:59 pm Ja widziałam z kolei jakąś parę która kupiła te absurdalnie drogie drożdżówki, gość odebrał i oni ten test w aucie robili, laska wyjmuje a tu pleśń xdd zdjęła to i zjadłaja nie wiem, chyba bym się załamała że wydałam 60 zł a tu spleśniała drożdżówka. Oczywiście ja rozumiem bo owoce typu truskawka/poziomka to najgorsze owoce pod słońcem - dobre są tylko i wyłącznie do jedzenia, nie nadają się do przechowywania (chyba że mrożenia), zbierać też trzeba ostrożnie, łatwo je uszkodzić, szybko puszczają sok i właśnie pleśnieją, już nawet nie chcę wspominać koszmaru zbierania ich bo to katorga a znam to aż za dobrze. Dla mnie płacenie takich pieniędzy za drożdżówkę to obłęd, może dlatego że sama sobie piekę w domu drożdżówki, nie chce debatować już na temat kosztów biznesu, po prostu ja bym nie kupiła.
Może dla ciebie najważniejszy jest wygląd, bo musisz tym po prostu zrekompensować swoje deficyty w innych dziedzinach, np. intelektualnej? Tak że z tą pokorą - należy samemu zastosować.Kolorowanoc pisze: ↑wt lip 07, 2026 3:21 pm Nie, wygląd wcale się nie liczy. Dlatego przeciętne, nieatrakcyjne kobiety są zazwyczaj wredne i próbują ujmować tym ładniejszym, prawiąc jakieś pseudo intelektualne tekstyCzas się uderzyć w pierś i przyznać do prawdy
więcej pokory.
- Kolorowanoc
- BlondDoczep
To zależy jakie robią zabiegi. Nie miałam tutaj na myśli samej medycyny estetycznej. Są zabiegi oodmladzajace twarz, maseczki itd,.
Tak ogólnie to ważna jest dieta, ruch, brak używek albo ich ograniczenie. No i nie ukrywajmy, geny też robią swoje. Co nie oznacza ze nie można o siebie zadbać.
- kiciakociaaa2137
- SkrzydełkaZhooters
Właśnie to dieta, ruch, brak używek są synonimami dbania o siebie, a zabiegi i maseczki to marketingowy kit, który korporacje postanowiły wciskać kobietom pod pozorem ''self care''. Powaliło was wszystkich już z tym panicznym strachem przed starzeniem się, to naturalny proces, który czeka każdego z nas, ale też przywilej.Kolorowanoc pisze: ↑wt lip 07, 2026 3:25 pm To zależy jakie robią zabiegi. Nie miałam tutaj na myśli samej medycyny estetycznej. Są zabiegi oodmladzajace twarz, maseczki itd,.
Tak ogólnie to ważna jest dieta, ruch, brak używek albo ich ograniczenie. No i nie ukrywajmy, geny też robią swoje. Co nie oznacza ze nie można o siebie zadbać.
𝘭𝘪𝘷𝘦, 𝘭𝘢𝘶𝘨𝘩, 𝘭𝘰𝘣𝘰𝘵𝘰𝘮𝘺
- Kolorowanoc
- BlondDoczep
Nie, ja od wielu lat obserwuje zachowania kobiet i widzę co chcą przekazać takim zachowaniem. Uderz w stół a nożyce się odezwą. Wygląd jest ważny i mówienie że tak nie jest to zaklinanie rzeczywistości. Wystarczy poczytać na różnych forach czy, nawet głupim Facebooku, nie mówiąc o życiu realnym jak zawistne i zakompleksione kobiety atakują te ładniejsze. ty robisz dokładnie to samo. Pochwal się swoimi osiągnięciami intelektualnymi, skoro jesteś taka mądra. Kobiety brzydsze, nie akceptujące same siebie właśnie w takim sposób jak ty atakują te ładniejsze kobiety. A wcale tego intelektu za dużo nie mają
A te gadki o byciu mądrym schowaj dla siebie. Właśnie pisze o takich kobietach jak ty, które dostają przysłowiowego bólu dupy kiedy widzą pewne siebie, ponętne kobiety które zwracają na siebie uwagę.
I przez to próbują im ujmować, odczlowieczac bo wychodzą z nich kompleksy. To są toksyczne kobiety a mi daleko do piękności ale póki takie toksyczki będą istnieć, atakować inne kobiety to będę szybko sprowadzać je do parteru. Bo takie zachowanie jest chore i toksyczne, są to mechanizmy wyparcia.
A tak ogólnie nie samym wyglądem człowiek żyje. Ważny jest charakter, poziom empatii, to jak ktoś traktuje drugiego człowieka, hobby itd,.
Wygląd to taki miły dodatek ale nie mówmy proszę że nie ma znaczenia. I nie ujmujmy bardzo ładnym paniom mówiąc że skromne, przeciętne są od nich lepsze za sam fakt tego bycia. Obrzucanie błotem ładnych, pewnych siebie kobiet przez szare myszki powinno się spotykać z ostracyzmem. Kobiety które tak atakują inne kobiety mają przeważnie kompleksy a ja mam prawo to skomentować. Bo tego zakłamania nie da się słuchać. Pozdrawiam serdecznie