Zdecydowanie nie, najgorszy ma mój znak - Bliźnięta xd ludzie są pie*dolnięci bo często okazują wrogość osobom spod tego znaku i nie znając ich mówią "a ty jesteś bliźniakiem z czerwca to jesteś dwulicowy"
Znaki zodiaku
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- MissNobody66
- Szarlotta
Re: Znaki zodiaku
Każdy jest kowalem swojego losu, ale nie każdy dostaje młotek.
- iksde12345
- LouiBag
Ja jestem bliźniaczką i nigdy nikt mi czegoś takiego nie powiedział ani nie okazywał wrogości z tego powoduMissNobody66 pisze: ↑pn lip 06, 2026 11:07 pm Zdecydowanie nie, najgorszy ma mój znak - Bliźnięta xd ludzie są pie*dolnięci bo często okazują wrogość osobom spod tego znaku i nie znając ich mówią "a ty jesteś bliźniakiem z czerwca to jesteś dwulicowy"![]()
- MissNobody66
- Szarlotta
To dobrze że nie spotkałaś takiej osoby, ja trafiłam na 2 nawiedzone zodiakary i zostałam skreślona z góryiksde12345 pisze: ↑pn lip 06, 2026 11:14 pm Ja jestem bliźniaczką i nigdy nikt mi czegoś takiego nie powiedział ani nie okazywał wrogości z tego powodu![]()
Każdy jest kowalem swojego losu, ale nie każdy dostaje młotek.
-
chleb_ze_smalcem
- KlasaBiznes
Skorpiony nie mają łatwo, ludzie myślą, że są mściwe, zazdrosne i ogólnie pieprzniete. Coś w tym jest xd
Jak wodnik to zaraz marzyciel, odklejony, niedostępny emocjonalnie dziwak.
Bliźnięta to dwulicowe wg zodiakalnych stereotypów.
I to chyba tyle, reszta znaków nie ma chyba aż tak silnie zakorzenionych negatywnych stereotypów. Może jeszcze ryby, że niestabilne ale to nie jest chyba aż tak silne przekonanie jak w przypadku reszty wymienionych znaków.
-
anonimowagosia
- LemonkowaCola
oh jak mnie denerwuje jak ludzie nie widzą różnicy w znaczeniu słów, charakterystyczną dla Bliźniaków dwoistość natury czyli zmienność (mają dwa oblicza) mylą z dwulicowością czyli byciem fałszywymMissNobody66 pisze: ↑pn lip 06, 2026 11:07 pm Zdecydowanie nie, najgorszy ma mój znak - Bliźnięta xd ludzie są pie*dolnięci bo często okazują wrogość osobom spod tego znaku i nie znając ich mówią "a ty jesteś bliźniakiem z czerwca to jesteś dwulicowy"![]()
- iksde12345
- LouiBag
A odnośnie skorpionów: znam tylko jedną dosyć spoko osobę spod tego znaku, reszta to dość...specyficzni ludzie. Kij wiadomo gdzie, nie wiadomo o co im w ogóle chodzi, mówią jedno, robią drugie, myślą trzecie
-
chleb_ze_smalcem
- KlasaBiznes
Naczelne ezograzyniaste wróżki też widocznie to mylą, bo nie raz słyszałam do „dwóch twarzach” bliźniąt w znaczeniu właśnie, że nie można im ufać. Że myślą jedni robią drugie albo że nie powiedzą prawdy czyli właśnie są fałszywe. Nie uważam tak, ale takie stereotypy znam z ezo światka.anonimowagosia pisze: ↑pn lip 06, 2026 11:18 pm oh jak mnie denerwuje jak ludzie nie widzą różnicy w znaczeniu słów, charakterystyczną dla Bliźniaków dwoistość natury czyli zmienność (mają dwa oblicza) mylą z dwulicowością czyli byciem fałszywym
- iksde12345
- LouiBag
Bliźniaki są dwulicowe, bo mieszkamy na dwóch ulicach #pdkanonimowagosia pisze: ↑pn lip 06, 2026 11:18 pm oh jak mnie denerwuje jak ludzie nie widzą różnicy w znaczeniu słów, charakterystyczną dla Bliźniaków dwoistość natury czyli zmienność (mają dwa oblicza) mylą z dwulicowością czyli byciem fałszywym
-
anonimowagosia
- LemonkowaCola
musiałam dłużej pomyśleć, żeby rozgryźć - ezo-grażyniaste :D:Dchleb_ze_smalcem pisze: ↑pn lip 06, 2026 11:22 pm Naczelne ezograzyniaste wróżki też widocznie to mylą, bo nie raz słyszałam do „dwóch twarzach” bliźniąt w znaczeniu właśnie, że nie można im ufać. Że myślą jedni robią drugie albo że nie powiedzą prawdy czyli właśnie są fałszywe. Nie uważam tak, ale takie stereotypy znam z ezo światka.
niewątpliwie Bliźnięta potrafią się dostosować do sytuacji/otoczenia/ ludzi i potrafią grać (przybierać maski), co może być odbierane jako dwulicowość
mnie się przydaje ta cecha np. w pracy, bo jestem obserwatorem i potrafię dostosować swoje zachowanie do danego człowieka, ale nie odbieram tego jako dwulicowość, bo ta jest nacechowana wyłącznie negatywnie a ja widzę tą cechę jako elastyczność, ale może stosuję tu efekt aureoli i wybielenia w takim razie
też objawia się ta dwoistość zmianami nastroju a to już uciążliwa cecha
nie mniej jednak ludzie i tak nie znają znaczenia słów jakich używają :D
Ale taka jest prawda. Skorpion to bardzo specyficzny znak zodiaku, jeden z najbardziej oryginalnych obok Wodnika moim zdaniem.chleb_ze_smalcem pisze: ↑pn lip 06, 2026 11:17 pm Skorpiony nie mają łatwo, ludzie myślą, że są mściwe, zazdrosne i ogólnie pieprzniete. Coś w tym jest xd
I to chyba tyle, reszta znaków nie ma chyba aż tak silnie zakorzenionych negatywnych stereotypów. Może jeszcze ryby, że niestabilne ale to nie jest chyba aż tak silne przekonanie jak w przypadku reszty wymienionych znaków.
W ogóle znaki stałe, czyli Wodnik - Skorpion - Lew - Byk należą do najmocniejszych w całym zodiaku moim zdaniem- resztą już nie jest taka mocna, mają silne osobowości, po prostu. Już jakieś Bliźnięta (bez obrazy) czy Strzelec nie mają takiej siły rażenia...
Jak ktoś nie jest jednym z tej czwórki, to jeszcze nic straconego - może mieć jakieś planety w tych znakach, a nawet stellium (kto wie ten wie :D). Ja mam pełne combo - 5 planet w znaku Wodnika, Byka, Skorpiona i Wodnika i czuję się z tym super. Zawsze wyczuje też kogoś z podobną kombinacją znaków i do takich mnie ludzi ciągnie i nie chcę być z innymi ;). Jakieś kombinacje Baran - Bliźnięta - Rak to w ogóle nie moja bajka.
Uwielbiam kombinacje Skorpion - Byk, a Skorpion - Wodnik to już totalny odjazd, bardzo oryginalna mieszanka i jak ktoś to ma, to jest szczęściarzem.
Sorry, jeszcze muszę dodać, bo odleciałam w poprzednim komentarzu nie w tym kierunku co trzeba i odeszłam od meritum.chleb_ze_smalcem pisze: ↑pn lip 06, 2026 11:17 pm Skorpiony nie mają łatwo, ludzie myślą, że są mściwe, zazdrosne i ogólnie pieprzniete. Coś w tym jest xd
Skorpiony mają faktycznie zły PR. Generalnie to chyba chodzi o to, że są uważane za mściwe i podstępne? ;)))
Z tą mściwościa to trochę prawdy jest, znam takie egzemplarze, ale też znam sporo takich, które sobie tym nie zawracają tym głowy, także różnie bywa.
Na pewno są podejrzliwe, tematy zaufania mocno je męczą, ale się temu nie dziwię.
Co do zazdrości, to tak, ten znak jest uważany za mocno zazdrosny. Ja z moim Księżycem w Skorpie też chyba jestem widziana jako taka osoba i sama nie wiem jak to jest? No cóż, ja "zazdroszczę" tak na smutno, że przykro mi że akurat nie mam czegoś co ma ktoś inny, ale nie czuję problemu - nie uzewnętrzniam swojej zazdrości, ona jest taka melancholijna i raczej wtedy tylko wzdycham : "Ale by fajnie było mieć tak jak X". Nie podkładam ludziom świń czy cokolwiek w ten deseń, nie prowokuje mnie to do złych czynów.
Co mnie tylko zastanawia to kwestia manipulacji - mówi się, ze Skorpiony są manipulujące i coś w tym może być. Ale to może być akurat nawet przyjemne :D Tzn. tak naprawdę to wszystkie znaki wodne mają tendencje do manipulacji - Rak, Ryby, Skorpion, a już znane mi Raki są pod tym względem nie do zniesienia ;)))
-
chleb_ze_smalcem
- KlasaBiznes
Mam wodnika, skorpiona i lwa. Zodiakary uciekają w popłochu. Szkoda, że nie byka, bo bardzo lubię ten znak i jego energię. Chciałabym mieć jej więcej w kosmogramie. Nie przejmować się tylko cieszyć się dolce vita jak byczki. Jakbym miała wybrać sobie znak, to może nawet zostałabym bykiem. Albo koziorozcem. Ale koziorożca też mam sporo w kosmogramie, to może nie byłoby takie ekscytujące jak całkiem nowy znak.Push pisze: ↑pn lip 06, 2026 11:58 pm Ale taka jest prawda. Skorpion to bardzo specyficzny znak zodiaku, jeden z najbardziej oryginalnych obok Wodnika moim zdaniem.
W ogóle znaki stałe, czyli Wodnik - Skorpion - Lew - Byk należą do najmocniejszych w całym zodiaku moim zdaniem- resztą już nie jest taka mocna, mają silne osobowości, po prostu. Już jakieś Bliźnięta (bez obrazy) czy Strzelec nie mają takiej siły rażenia...
Jak ktoś nie jest jednym z tej czwórki, to jeszcze nic straconego - może mieć jakieś planety w tych znakach, a nawet stellium (kto wie ten wie :D). Ja mam pełne combo - 5 planet w znaku Wodnika, Byka, Skorpiona i Wodnika i czuję się z tym super. Zawsze wyczuje też kogoś z podobną kombinacją znaków i do takich mnie ludzi ciągnie i nie chcę być z innymi ;). Jakieś kombinacje Baran - Bliźnięta - Rak to w ogóle nie moja bajka.
Uwielbiam kombinacje Skorpion - Byk, a Skorpion - Wodnik to już totalny odjazd, bardzo oryginalna mieszanka i jak ktoś to ma, to jest szczęściarzem.
- iksde12345
- LouiBag
Byczki to głównie chillera utopia, lubią spanko i dobre jedzonko, w skrócie: lenie jakich mało (mam księżyc i Wenus w byku)
-
chleb_ze_smalcem
- KlasaBiznes
O stereotypowej zazdrości skorpionów to słyszałam ale w bardziej w kontekście związków i ogólnych relacji z ludźmi, niekoniecznie materialnej, bo są podobno bardzo zaborcze.Push pisze: ↑wt lip 07, 2026 12:09 am Sorry, jeszcze muszę dodać, bo odleciałam w poprzednim komentarzu nie w tym kierunku co trzeba i odeszłam od meritum.
Skorpiony mają faktycznie zły PR. Generalnie to chyba chodzi o to, że są uważane za mściwe i podstępne? ;)))
Z tą mściwościa to trochę prawdy jest, znam takie egzemplarze, ale też znam sporo takich, które sobie tym nie zawracają tym głowy, także różnie bywa.
Na pewno są podejrzliwe, tematy zaufania mocno je męczą, ale się temu nie dziwię.
Co do zazdrości, to tak, ten znak jest uważany za mocno zazdrosny. Ja z moim Księżycem w Skorpie też chyba jestem widziana jako taka osoba i sama nie wiem jak to jest? No cóż, ja "zazdroszczę" tak na smutno, że przykro mi że akurat nie mam czegoś co ma ktoś inny, ale nie czuję problemu - nie uzewnętrzniam swojej zazdrości, ona jest taka melancholijna i raczej wtedy tylko wzdycham : "Ale by fajnie było mieć tak jak X". Nie podkładam ludziom świń czy cokolwiek w ten deseń, nie prowokuje mnie to do złych czynów.
Co mnie tylko zastanawia to kwestia manipulacji - mówi się, ze Skorpiony są manipulujące i coś w tym może być. Ale to może być akurat nawet przyjemne :D Tzn. tak naprawdę to wszystkie znaki wodne mają tendencje do manipulacji - Rak, Ryby, Skorpion, a już znane mi Raki są pod tym względem nie do zniesienia ;)))
Mściwe i podstępne - niektóre tak. Również pamiętliwe - jak ktoś się na skorpiona krzywo spojrzy, to on o tym nie zapomni, będzie długo chował urazę. Jak zniewaga jest większa, szczególnie nielojalność, to ze skorpionem szast prast i może być po związku/przyjaźni. Co do manipulacji, to jest dla mnie zaskakująca łatwa i skuteczna. Ale chyba ten wodnik sprawia, że nie chodzę na skróty. Brzydzę się też manipulacją emocjonalną i w życiu bym się do niej nie uciekła. Cztery ze skorpionów które znam nie cofną się przed niczym jeśli chodzi o manipulacje. Najgorsze są te który robią ciche dni albo wywołują poczucie winy.
Bo to "zmienny ogień", a jak coś jest zmienne, to takie trochę powietrzne - w zodiaku Strzelec jest w opozycji do (leży na przeciwko) Bliźniąt, które są właśnie powietrzne i zmienne. A jak znaki leżą do siebie w opozycji, to się widzą i w jakiś sposób rozumieją, mimo trochę przeciwnej natury. Znam osobę spod Strzelca i ona non stop musi coś przestawiać u siebie w szafkach, bo jej się te układy nudzą. Ja z kolei jako Lew jak ustawię większe meble, jak chcę, to już tak stoją (Lew jest znakiem stałym), ale z kolei jakieś drobne pierdołki z moim ascendentem w Bliźniętach przestawiam co jakiś czas. Zodiak ma nawet w takich pierdołach zastosowanie
Niestety prawda, Bliźniąt często ludzie nie lubią i Wag też. Może dlatego, że bardziej zdecydowane osoby uważają tą zmienność i elastyczność mentalną Bliźniąt i niechęć do konfrontacji i tozależyzm Wag za dwulicowość.MissNobody66 pisze: ↑pn lip 06, 2026 11:07 pm Zdecydowanie nie, najgorszy ma mój znak - Bliźnięta xd ludzie są pie*dolnięci bo często okazują wrogość osobom spod tego znaku i nie znając ich mówią "a ty jesteś bliźniakiem z czerwca to jesteś dwulicowy"![]()
Nawiedzone zodiakary (oczywiście nie wiedzące nic o faktycznej astrologii) to jest coś, czego unikam jak ogniaMissNobody66 pisze: ↑pn lip 06, 2026 11:16 pm To dobrze że nie spotkałaś takiej osoby, ja trafiłam na 2 nawiedzone zodiakary i zostałam skreślona z góry![]()
To może mają Merkurego albo Wenus w Wadzeiksde12345 pisze: ↑pn lip 06, 2026 11:19 pm A odnośnie skorpionów: znam tylko jedną dosyć spoko osobę spod tego znaku, reszta to dość...specyficzni ludzie. Kij wiadomo gdzie, nie wiadomo o co im w ogóle chodzi, mówią jedno, robią drugie, myślą trzecie
O tak, w pełni się zgadam, najgorsze psychogierkach i przy tym jęcząco płaczącym manipulowaniu są właśnie Raki. I są w tym jako znak kardynalny niestety bardzo skuteczne. Kardynalni jak na coś się uprą, to nie ma bata, co zresztą nie jest dziwne, bo znaki kardynalne muszą mieć siłę przebicia, jako że każdy z nich zaczyna nową porę roku - wyznaczają osie horoskopu i domy kątowe - to dla tych, którzy wiedzą, jakie to istotnePush pisze: ↑wt lip 07, 2026 12:09 am Sorry, jeszcze muszę dodać, bo odleciałam w poprzednim komentarzu nie w tym kierunku co trzeba i odeszłam od meritum.
Co do manipulacji, to myślę, że każdy znak manipuluje na swój sposób, ale są znaki lepsze i gorsze w tym. Na przykład ~Wodnik ma w ogóle na manipulacje wywalone, co nie znaczy, że ich nie dostrzega, podobnie Strzelec, Lew może się dać komuś nabrać, ale nie chce ta osoba wiedzieć, co się będzie dalej działo, jak się wyda
O tak, i ja uważam, że słusznie. Są jakieś zasady, według których się zachowujemy i nie wolno tego naruszać. Skorpion to znak stały, jak coś zostało ustalone, to ma tak być, a nie że każdy sobie co 5 minut robi, jak mu się podoba.chleb_ze_smalcem pisze: ↑wt lip 07, 2026 1:11 am O stereotypowej zazdrości skorpionów to słyszałam ale w bardziej w kontekście związków i ogólnych relacji z ludźmi, niekoniecznie materialnej, bo są podobno bardzo zaborcze.
Mściwe i podstępne - niektóre tak. Również pamiętliwe - jak ktoś się na skorpiona krzywo spojrzy, to on o tym nie zapomni, będzie długo chował urazę. Jak zniewaga jest większa, szczególnie nielojalność, to ze skorpionem szast prast i może być po związku/przyjaźni. Co do manipulacji, to jest dla mnie zaskakująca łatwa i skuteczna. Ale chyba ten wodnik sprawia, że nie chodzę na skróty. Brzydzę się też manipulacją emocjonalną i w życiu bym się do niej nie uciekła. Cztery ze skorpionów które znam nie cofną się przed niczym jeśli chodzi o manipulacje. Najgorsze są te który robią ciche dni albo wywołują poczucie winy.
Właśnie leżę i czekam na dobre jedzonkoiksde12345 pisze: ↑wt lip 07, 2026 1:08 am Byczki to głównie chillera utopia, lubią spanko i dobre jedzonko, w skrócie: lenie jakich mało (mam księżyc i Wenus w byku)
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
- iksde12345
- LouiBag
No właśnie ja jako bliźniaczka niemal pod każdym względemVerbena95 pisze: ↑wt lip 07, 2026 2:44 pm Bo to "zmienny ogień", a jak coś jest zmienne, to takie trochę powietrzne - w zodiaku Strzelec jest w opozycji do (leży na przeciwko) Bliźniąt, które są właśnie powietrzne i zmienne. A jak znaki leżą do siebie w opozycji, to się widzą i w jakiś sposób rozumieją, mimo trochę przeciwnej natury. Znam osobę spod Strzelca i ona non stop musi coś przestawiać u siebie w szafkach, bo jej się te układy nudzą. Ja z kolei jako Lew jak ustawię większe meble, jak chcę, to już tak stoją (Lew jest znakiem stałym), ale z kolei jakieś drobne pierdołki z moim ascendentem w Bliźniętach przestawiam co jakiś czas. Zodiak ma nawet w takich pierdołach zastosowanie![]()
A co można powiedzieć o Rybach (mój znak) - my też jesteśmy podwójne jak Bliźnięta i co najlepsze Bliźnięta i Ryby to znaki wchodzące ze sobą astrologicznie w konflikt, czego niestety doświadczyłam w życiu, więc niestety co do Bliźniąt to ja mam tylko obawy i zero zaufania.iksde12345 pisze: ↑pn lip 06, 2026 11:25 pm Bliźniaki są dwulicowe, bo mieszkamy na dwóch ulicach #pdk
Ale faktycznie oba znaki łączy taka dwoistość
Ale wiesz, że w ogóle się nie czuję zaskoczona tym co piszesz?
Trochę czasu już z ciekawością obserwuję relacje Lew - Skorpion w związkach partnerskich , ale nie tylko ( także np. w rodzeństwie) i muszę przyznać, że to jest kurczę taki dynaaamit, że tylko się za głowę można złapać - to relacje pełne ognia, a potem często zostają po tym same zgliszcza. Skorpion - Lew chyba zawsze tworzą wybuchowe, gwaltowne i bardzo nieprzewidywalne związki, z tego co widzę.
Ostatnio zmieniony wt lip 07, 2026 4:13 pm przez Push, łącznie zmieniany 1 raz.