Start
Mój profil

Znaki zodiaku

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
sosczosnkowy
Currently:Dubaj

Re: Znaki zodiaku

Post autor: sosczosnkowy »

annakostrzewska pisze: śr cze 12, 2024 12:00 pm Hej. Jestem panną zodiakalną. Jak te z Was co są skorpionami postrzegają panny?
byłam w związku z panna i to najgorszy związek mojego życia
skorpion here
elzaa
ŚpioszkiKenzo

Post autor: elzaa »

Ciekawe...
Awatar użytkownika
CzarnyPigularz
Koczkodan

Post autor: CzarnyPigularz »

Skorpion. Chociaż nie wierzę w astrologię to lubię sobie dla jaj poczytać charakterystyki znaków zodiaku
Czarna piguła wyzwala i przywraca światło niszcząc czerwoną zarazę :fire:
Awatar użytkownika
katarzynarmong
Naczelny Zapierdalacz

Post autor: katarzynarmong »

Ryby

Pewnie nikt mnie nie lubi co? :/
It's a moo point. Like a cows opinion...it just doesn't matter...
It's moo. 🐄
Awatar użytkownika
Piiiniaa
RoseGold

Post autor: Piiiniaa »

katarzynarmong pisze: sob lut 21, 2026 4:59 pm Ryby

mój mąż ma Słońce w Rybach, a moja koleżanka ascendent w Rybach, chociaż teoretycznie mój słoneczny znak zodiaku za chiny nie powinien się z Rybkami dogadywać, a jakoś mam słabość do tych nierozgarnietych ludków XD
what if we stopped making stupid people famous
Awatar użytkownika
odpalskreta
Currently:Top

Post autor: odpalskreta »

Ja jestem waga i dla mnie zawsze najlepiej szło dogadywanie się z rybami, pannami i skorpionami.
Awatar użytkownika
Cenefi
Siatkarka
Instagram: Natalia (Carletta)

Post autor: Cenefi »

Koziorożec
Push
PinkParty

Post autor: Push »

katarzynarmong pisze: sob lut 21, 2026 4:59 pm Ryby

A dlaczego niby?

Ja też Ryby :D
Awatar użytkownika
katarzynarmong
Naczelny Zapierdalacz

Post autor: katarzynarmong »

Push pisze: wt kwie 07, 2026 11:06 am A dlaczego niby?

Ja też Ryby :D
Nie wiem dlaczego, jesteśmy fajne rybki :( ale często spotkałam się z jakimiś trendami znienawidzone znaki zodiaku i tam były ryby bardzo często 😂
It's a moo point. Like a cows opinion...it just doesn't matter...
It's moo. 🐄
Push
PinkParty

katarzynarmong pisze: wt kwie 07, 2026 12:00 pm Nie wiem dlaczego, jesteśmy fajne rybki :( ale często spotkałam się z jakimiś trendami znienawidzone znaki zodiaku i tam były ryby bardzo często 😂
Wierzę :D No ale ja to generalnie uważam, że my jako ostatni znak zodiaku mamy ciężko i na pewno gdyby był wybór, to wybrałabym dla siebie inny znak zodiaku - mi jako Rybie żyje się dość trudno :(
Awatar użytkownika
gunernialne
Dieta 600 kcal

Post autor: gunernialne »

Uwielbiam być koziorożcem tylko dlatego, że o tym znaku powstają zawsze super filmiki na tiktoku xd a tak raczej mnie te astrohistorie nie interesują xd
Sto razy chciałem się zabić, kiedy nie mogłem już wytrzymać, ale nigdy tego nie zrobiłem. Chyba podświadomie pragnąłem jeszcze raz pocałować usta rzeki i łowić srebrne ryby
Verbena95
KołczGrzesiu

Post autor: Verbena95 »

anonimowagosia pisze: sob sty 17, 2026 5:07 pm dziś w biedronce przy okazji pytania o jakiś towar z półki zaczepił mnie jeden pan, po czym spytał o mój znak zodiaku, chwilę się rozgadał i powiedział, że skorpiony to najgorsze ze znaków ;)

przez pół życia przyjaźniłam się ze skorpionem
To temu panu już dziękujemy :) Skorpion jeden z najlepszych znaków. Mam parę rzeczy w skorpionie i bardzo się identyfikuję z tym znakiem, mimo że jestem lwem z ascendentem w bliźniętach, więc to zupełnie inny klimat.
Awatar użytkownika
AlojzyDupa
MolieraDress

Post autor: AlojzyDupa »

Jestem skorpionem i identyfikuję się, jako skorpion :P
Byłam kiedyś w związku z panną i w swoim bliskim otoczeniu również miałam pannę - kobietę. No, generalnie: tak średnio bym powiedział :') Panny mnie drażnią: są narcystyczne i dominujące. Przy tym znaku, moja pewność siebie spada o 50%.

Za to bardzo się lubię z lwami i bykami, a moim "ciałem astralnym" z którym funkcjonuję na zupełnie innej częstotliwości, są wodniki <3
Ku pamięci, mięci kupa
wpisał się Alojzy Dupa.
chleb_ze_smalcem
KlasaBiznes

Post autor: chleb_ze_smalcem »

AlojzyDupa pisze: ndz lip 05, 2026 5:12 pm Jestem skorpionem i identyfikuję się, jako skorpion :P
Byłam kiedyś w związku z panną i w swoim bliskim otoczeniu również miałam pannę - kobietę. No, generalnie: tak średnio bym powiedział :') Panny mnie drażnią: są narcystyczne i dominujące. Przy tym znaku, moja pewność siebie spada o 50%.

Za to bardzo się lubię z lwami i bykami, a moim "ciałem astralnym" z którym funkcjonuję na zupełnie innej częstotliwości, są wodniki <3
Jako skorpion zgadzam się z tym opisem panny.
Wodnik i skorpion to moim zdaniem jedno z lepszych połączeń zodiakalnych. Nie wiem dlaczego wodniki mają często taki zły PR wśród znaków.
Push
PinkParty

chleb_ze_smalcem pisze: ndz lip 05, 2026 6:28 pm Jako skorpion zgadzam się z tym opisem panny.
Wodnik i skorpion to moim zdaniem jedno z lepszych połączeń zodiakalnych. Nie wiem dlaczego wodniki mają często taki zły PR wśród znaków.
Haha, najgorszy PR to podobno mają właśnie Skorpiony, hehe. Ale zgodzę się, że Wodnik to jest bardzo specyficzny znak, chyba najbardziej oryginalny w całym zodiaku.

A co do Skorpow, to ja ich nie krytykuję - sama mam Księżyc w Skorpionie.
Awatar użytkownika
AlojzyDupa
MolieraDress

Post autor: AlojzyDupa »

Nie umiem jeszcze dobrze w horoskopy, ale z moich obliczeń wynika, że jestem Skorpionem z Księżycem w Wodniku i ascendentem w Pannie. Strasznie to skomplikowane XD

Natomiast jeśli chodzi o zły PR, to przez cale swoje życie, wszyscy się wzdrygiwali, gdy słyszeli „skorpion”. Jakby ich normalnie śmierć przeleciała XD Przy innych znakach tego nigdy nie wyłapałam. Inne już nie budzą takiego niepokoju :P
Ku pamięci, mięci kupa
wpisał się Alojzy Dupa.
Verbena95
KołczGrzesiu

AlojzyDupa pisze: pn lip 06, 2026 6:47 am Nie umiem jeszcze dobrze w horoskopy, ale z moich obliczeń wynika, że jestem Skorpionem z Księżycem w Wodniku i ascendentem w Pannie. Strasznie to skomplikowane XD

Natomiast jeśli chodzi o zły PR, to przez cale swoje życie, wszyscy się wzdrygiwali, gdy słyszeli „skorpion”. Jakby ich normalnie śmierć przeleciała XD Przy innych znakach tego nigdy nie wyłapałam. Inne już nie budzą takiego niepokoju :P
Księżyc w wodniku pozdrawia :)
Jakby ich normalnie śmierć przeleciała - śmiechłam :) Swoją drogą bardzo skorpioniaste określenie :) Ale tak faktycznie jest, to wzdryganie się na skorpiona :) Ludzie sie po prostu boją, że ktoś ich umie przejrzeć, a skorpion to dobrze potrafi. I jak jest zagrożenie, to się nie cacka, tylko działa, co może wypaść dla kogoś nieprzyjemnie, ale może też dużo zrobić dobrego swoim nieustraszeniem i bezkompromisowością. A pamięć do krzywd ma dobrą i może wymierzyć po latach sprawiedliwość. A sprawiedliwość jest ważna dla skorpiona. Mówiąc np. o trudnych rzeczach powie też wprost, bez owijania w bawełnę. A jak nie powie, to i tak wiesz, że wie :) (no chyba, że nie czujesz tych skorpionich podskórnych wibracji, to nie wiesz). Skorpion tak ma, że myśli o tzw. sprawach ostatecznych i granicznych, ludzie się też tego boją (nawet to forum cenzuruje niektóre słowa z tym związane - aż dziwne, że słowo śmierć się tu automatycznie nie wykropkowuje xd). Stąd to wzdryganie. Jest nieufny, ale jak już zaufa, to jest bardzo lojalny i jest gotów wiele dla kogoś zrobić. Jest też fantastycznie intensywny emocjonalnie (to zależy dla kogo, dla mnie tak), mimo że może tego nie być widać na pierwszy rzut oka, bo nie lubi się odsłaniać. Jak dla mnie świetny znak, ale ja mam mega aktywnego Plutona w horoskopie (planeta odpowiedzialna za Skorpiona - oprócz Marsa), więc dlatego u mnie dużo skorpionich cech.
Push
PinkParty

Verbena95 pisze: pn lip 06, 2026 7:39 pm Księżyc w wodniku pozdrawia :)
Jakby ich normalnie śmierć przeleciała - śmiechłam :) Swoją drogą bardzo skorpioniaste określenie :) Ale tak faktycznie jest, to wzdryganie się na skorpiona :) Ludzie sie po prostu boją, że ktoś ich umie przejrzeć, a skorpion to dobrze potrafi. I jak jest zagrożenie, to się nie cacka, tylko działa, co może wypaść dla kogoś nieprzyjemnie, ale może też dużo zrobić dobrego swoim nieustraszeniem i bezkompromisowością. A pamięć do krzywd ma dobrą i może wymierzyć po latach sprawiedliwość. A sprawiedliwość jest ważna dla skorpiona. Mówiąc np. o trudnych rzeczach powie też wprost, bez owijania w bawełnę. A jak nie powie, to i tak wiesz, że wie :) (no chyba, że nie czujesz tych skorpionich podskórnych wibracji, to nie wiesz). Skorpion tak ma, że myśli o tzw. sprawach ostatecznych i granicznych, ludzie się też tego boją (nawet to forum cenzuruje niektóre słowa z tym związane - aż dziwne, że słowo śmierć się tu automatycznie nie wykropkowuje xd). Stąd to wzdryganie. Jest nieufny, ale jak już zaufa, to jest bardzo lojalny i jest gotów wiele dla kogoś zrobić. Jest też fantastycznie intensywny emocjonalnie (to zależy dla kogo, dla mnie tak), mimo że może tego nie być widać na pierwszy rzut oka, bo nie lubi się odsłaniać. Jak dla mnie świetny znak, ale ja mam mega aktywnego Plutona w horoskopie (planeta odpowiedzialna za Skorpiona - oprócz Marsa), więc dlatego u mnie dużo skorpionich cech.
Ja mam Księżyc i Plutona w Skorpionie, Wenus w Wodniku...Nie jestem mściwa, ale pamięć mam niesamowitą. Mam też wyjątkową intuicję i chyba dobrze rozumiem ludzi - lubię ich rozgryzać psychologicznie. Nie unikam myślenia o kwestiach granicznych, a czasem nawet mnie do tego ciągnie. Lubię też gromadzić dane i zawsze chcę dojść do sedna sprawy. Kiedyś marzyłam o tym, żeby pracować przy sprawach kryminalnych w PL. Jak się na coś zaprę, to nie ma mocnych - będę drążyć aż do samego końca. Taki jest Księżyc w Skorpionie, ale chyba jest jednak inny niż Słońce - ja np. nie jestem otwarcie agresywna, ten mój Księżyc w Skorpie wzmaga introwertyzm.

No i nie ukrywam, że mój Księżyc w Skorpie reaguje na mężczyzn spod tego znaku - są często bardzo pociągający, ja w nich czuję magnetyzm i jakąś fajną siłę, namiętność chyba ;) , kiedy inne znaki są dla mnie kompletnie nieatrakcyjne (Baran, Waga, Bliźnięta).
Verbena95
KołczGrzesiu

Push pisze: pn lip 06, 2026 9:02 pm Ja mam Księżyc i Plutona w Skorpionie, Wenus w Wodniku...Nie jestem mściwa, ale pamięć mam niesamowitą. Mam też wyjątkową intuicję i chyba dobrze rozumiem ludzi - lubię ich rozgryzać psychologicznie. Nie unikam myślenia o kwestiach granicznych, a czasem nawet mnie do tego ciągnie. Lubię też gromadzić dane i zawsze chcę dojść do sedna sprawy. Kiedyś marzyłam o tym, żeby pracować przy sprawach kryminalnych w PL. Jak się na coś zaprę, to nie ma mocnych - będę drążyć aż do samego końca. Taki jest Księżyc w Skorpionie, ale chyba jest jednak inny niż Słońce - ja np. nie jestem otwarcie agresywna, ten mój Księżyc w Skorpie wzmaga introwertyzm.

No i nie ukrywam, że mój Księżyc w Skorpie reaguje na mężczyzn spod tego znaku - są często bardzo pociągający, ja w nich czuję magnetyzm i jakąś fajną siłę, namiętność chyba ;) , kiedy inne znaki są dla mnie kompletnie nieatrakcyjne (Baran, Waga, Bliźnięta).
Ależ oczywiście, że tak i to jest zupełnie naturalne i prawidłowe. Księżyc odpowiada za emocje i jest, podobnie jak Słońce jednym z najważniejszych elementów horoskopu (Słońce i Księżyc - światła horoskopu), więc będzie na to reagował. Zależy co mamy w jakich znakach, szczególnie planety osobiste (Słońce, Księżyc, Merkury, Wenus i Mars) będą reagować, a szczególnie jak w twoim przypadku, że czyjeś Słońce jest w tym samym znaku, co twój Księżyc (duży plus), a jak jeszcze połączone koniunkcją - to generalnie ogromny plus. Oczywiście, wiadomo, trzeba patrzeć na całość.
Dwie planety w Skorpionie to już coś, tym bardziej, że jest to światło horoskopu (Księżyc) i nowy władca Skorpiona - Pluton. To dodaje głębi psychologicznej i właśnie takiej chęci wnikania w ciemne zakamarki. Ja z kolei z moimi ścisłymi aspektami Plutona do Słońca i Merkurego w pewnym momencie stwierdziłam, że nadawałabym się na profilera kryminalnego :) To są też niezwykle fascynujące sprawy, a dotarcie do prawdy daje ogromną satysfakcję.
W sumie każdy znak potrafi być na swój sposób agresywny, nawet te mające taki sierotkomarysiowy PR Ryby. A to często rekiny biznesu. W biznesie jest potrzebna intuicja, a tą znaki wodne przecież mają.
I tak, zgadzam się z introwersją u Skorpiona, bo jest nawet na to klasyfikacja - jest on znakiem tzw. "niemym", oznacza to bardziej introwersję. Generalnie można sobie to odliczyć co drugi znak - jak Skorpion jest niemy, to Strzelec jest głośny itd. To też dużo tłumaczy. Dlatego ja nie mogę się określić jednoznacznie, czy jestem intro czy ekstra, bo mam dużo Skorpiona w sobie, mimo bycia Lwem i ascendentu w Bliźniętach (oba głośne znaki).
Ja jako Lew bardzo lubię Barany i z każdym się zawsze dogaduję, z samym Lwem też, ale często musimy "podzielić się terytorium", a że mam 3 planety w Wadze, w tym Saturna, który tam jest turbo silny, to już nie jest takie proste, bo Saturn powoduje krytykę i wymagania dla osób spod znaku Wagi. Wystarczy spojrzeć, jak bardzo krytykuję tutaj Wagę Bagiego :)
Najmniej mi chyba Panna odpowiada, mimo że mam Wenus w Pannie (zdecydowanie wolę osoby z Wenus w Pannie, z nimi się też dogadam i jak coś ma być zrobione, to będzie).
Push
PinkParty

Verbena95 pisze: pn lip 06, 2026 10:25 pm
W sumie każdy znak potrafi być na swój sposób agresywny, nawet te mające taki sierotkomarysiowy PR Ryby. A to często rekiny biznesu. W biznesie jest potrzebna intuicja, a tą znaki wodne przecież mają.

Ja jako Lew bardzo lubię Barany i z każdym się zawsze dogaduję, z samym Lwem też, ale często musimy "podzielić się terytorium", a że mam 3 planety w Wadze, w tym Saturna, który tam jest turbo silny, to już nie jest takie proste, bo Saturn powoduje krytykę i wymagania dla osób spod znaku Wagi. Wystarczy spojrzeć, jak bardzo krytykuję tutaj Wagę Bagiego :)
Najmniej mi chyba Panna odpowiada, mimo że mam Wenus w Pannie (zdecydowanie wolę osoby z Wenus w Pannie, z nimi się też dogadam i jak coś ma być zrobione, to będzie).
Nie dodałam najważniejszego - jestem solarną Rybą... Więc Ryby z Księżycem w Skorpionie i Ascendent w Lwie ;)

To, że lubisz Barany w ogóle mnie nie dziwi. Znaki ognia zwykle ciągną do siebie - Barany najczęściej widzę w związku z innym Baranem albo Lwem.

Tak samo znaki powietrzne lubią swoje towarzystwo.

A znaki wodne oraz znaki ziemi przerabiają cały zodiak :D
PEONIA
Milion subskrypcji

Post autor: PEONIA »

Push pisze: pn lip 06, 2026 10:49 pm Nie dodałam najważniejszego - jestem solarną Rybą... Więc Ryby z Księżycem w Skorpionie i Ascendent w Lwie ;)

Znaki ognia zwykle ciągną do siebie - Barany najczęściej widzę w związku z innym Baranem albo Lwem.
Ale to działa tylko w konfiguracji Barany- Lwy. Strzelce z Lwami czy Baranami się gryzą strasznie....
Awatar użytkownika
FigGa
RARY

Post autor: FigGa »

Matko jedyna, weszłam tu z ciekawości a tutaj takie zaawansowane rzeczy, że prawie nic nie rozumiem 😅

Mogę tylko powiedzieć, że jestem bykiem ale czasem mam wrażenie, że powinnam być panną 🙈 albo coś po między, o!
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Push
PinkParty

PEONIA pisze: pn lip 06, 2026 10:51 pm Ale to działa tylko w konfiguracji Barany- Lwy. Strzelce z Lwami czy Baranami się gryzą strasznie....
Rozumiem, podobno Strzelec to najbardziej powietrzny znak z tych ognistych - w sensie jest najbardziej nietypowy z całej trójki. Coś w tym jest.
Push
PinkParty

FigGa pisze: pn lip 06, 2026 10:51 pm Matko jedyna, weszłam tu z ciekawości a tutaj takie zaawansowane rzeczy, że prawie nic nie rozumiem 😅

Mogę tylko powiedzieć, że jestem bykiem ale czasem mam wrażenie, że powinnam być panną 🙈 albo coś po między, o!
Hehe, bo taka się wydaje bardziej zaawansowana astrologia, ale w rzeczywistości nie jest trudna i tak naprawdę daje wiele rozrywki, frajdy i jej studiowanie po prostu odpręża.

Panna to cały czas znak ziemi tak jak Byk. Może masz sygnaturę Panny albo Ascendent w znaku Panny :)
PEONIA
Milion subskrypcji

Post autor: PEONIA »

Push pisze: pn lip 06, 2026 10:57 pm Hehe, bo taka się wydaje bardziej zaawansowana astrologia, ale w rzeczywistości nie jest trudna i tak naprawdę daje wiele rozrywki, frajdy i jej studiowanie po prostu odpręża.

Panna to cały czas znak ziemi tak jak Byk. Może masz sygnaturę Panny albo Ascendent w znaku Panny :)
Dokładnie ja się smiałam długo z astrologii bo "jestem znakiem zodiaku y a przecież dużo pasuje ale wiele się nie zgadza, niby Y są takie i takie a ja nie jestem" aż nie dowiedziałam się co to kosmogram. I rzeczywiscie o z kosmogramu się zgadza wszystko.

Może to tylko efekt Forera ale daje to dużo frajdy.