Start
Mój profil

Niepopularne opinie o życiu

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
PEONIA
Milion subskrypcji

Re: Niepopularne opinie o życiu

Post autor: PEONIA »

stokrotkapolna1234 pisze: czw lip 02, 2026 8:25 pm Nie wiem gdzie wy czytacie takie komentarze i spotykacie takich ludzi. Ja zamieszkuje w jednym z najbardziej katolickich, religijnych i tradycyjnych rejonów Polski. Jestem po 30 i nie twierdzę ze takich facetów nie ma ale naprawdę bez przesady. Czemu tutaj nie napiszecie o kobietach ktore na grupie na fb piszą i doradzają jak najłatwiej wywalić faceta i co zrobic zeby byla niebieska karta kiedy nie ma podstaw ale przyda sie przy rozwodzie to jest ok?
Takich facetów o których piszecie to spotkałam naprawdę malo- jednego 10 lat temu, ogłaszał takie mądrości wszem i wobec, kiedy nie chciałam sie z nim umówić to groził mi i obgadywal przed innymi jaka to jestem dziw*ka. Nie mam z nim kontaktu i bardzo mnie to cieszy. Kolejny w pracy ogłaszał sie jako fan konfederacji, ciągle obrazal kobiety. Tez kontaktu nie mamy. Jeden w pracy starszy tez gadał taki głupoty ale zostaw szybko usadzony przez kobiety w pracy ktore za każdym razem mówiły mu ze ma zamknąć mordę. Tak, dokładnie tymi słowami.
I co, tez powinnam tu wypisywać jacy to faceci sa źli i nastąpi koniec świata? No sorry ale to co piszecie jest smieszne.
Ano dlatego bo się nie odzywją. Zobacz, ze kolega się odezwał i został usadzony. Dlatego się juz nie odzywa bo dziewczyny usadziły a nie dlatego, ze cudownie zmienił poglądy i już tak nie myśli. Myśli tylko nie mowi.

Ktoś te cudne komentarze jednak pisze w internecie i watpie, ze robi to nie wiem grupa 100 facetow bo by im doby nie starczało. Jak pisałam, oni gdzieś pracują, mają jakiś przyjaciół, rodziny, chodzą gdzieś do szkoły.

W wątku o redpillowcach była dziewczyna, która pisała, że któregoś dnia odkryła. ze jej pracownik udziela się ochoczo na wykopie bo się nie wylogował a ona potrzebowała coś z jego komputera. Była w szoku bo facet był ostrym mizoginem i co więcej obrazał ją i jej męza. W sensie wiecie "moja szefowa to babochłop huehie zamiast w domu siedzieć to firmię prowadzi a jej mąż to pantofel". Mowiła, ze w życiu by nie powiedziała bo miły, kulturalny, nawet trochę taki predziej cichy niż kozak.

I ja nie twierdzę, ze nie ma złych kobiet co np. chcą wykorzystać faceta ale wiele z tych łzawych historii to zwykłe baity. Np. ostatnio widziałam komentarz, ze Pan się zalił, ze zona go okradła przy rozwodzie i zabrała mu mieszkanie po dziadkach i dom po rodzicach. Czy były by takie kobiety, no ja nie wątpie, ze znalazła by się taka tylko jest jedno "ale" - nawet jeśli nie masz intercyzy to spadki i darowizny nie wchodza w skład majątku wspólnego, nawet jeśli zaszłoby to już w trakcie małzenstwa. Wiec Pan opowiada bajeczkę by go inne redpilaki po pleckach klepały albo nie mówi wszystkiego np,. że dal jej to by się odczepiła od czegoś do czego miała prawo. Albo słynne mieszkanie za pomówienie - majac dowody ciezko wyegzekwować zakaz zblizania bo policja ma to w pompie a tu jest tłumy facetów co zona załozyła niebieską kartę i zostali bezdomnymi i nikt się nic nie pytał. No na bank :P tak samo jak pomówienia o gw**t i niszczenie życia. Próbowałaś kiedyś zgłosić napaść na policji? Oni się ruszyć nie chcą nawet jak im palcem pokażesz a co dopiero doprowadzić do skazania.
Ostatnio zmieniony czw lip 02, 2026 8:47 pm przez PEONIA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MissNobody66
Szarlotta

Post autor: MissNobody66 »

stokrotkapolna1234 pisze: czw lip 02, 2026 8:25 pm Czemu tutaj nie napiszecie o kobietach ktore na grupie na fb piszą i doradzają jak najłatwiej wywalić faceta i co zrobic zeby byla niebieska karta kiedy nie ma podstaw ale przyda sie przy rozwodzie to jest ok?

I co, tez powinnam tu wypisywać jacy to faceci sa źli i nastąpi koniec świata? No sorry ale to co piszecie jest smieszne.
Kochanie, nie dostaniesz medalu za obronę facetów. Oni nie bronią kobiet w internecie, klepią się tylko nawzajem po pleckach rzygając obelgami na kobiety. Termin wojna płci oczywiście wypłynął kiedy na te obelgi kobiety zaczęły odpowiadać na ich poziomie. I nie zamierzam jechać po kobietach bo nie potrzebuję poklasku od nich. Specjalnie dla ciebie wstawiam mojego ulubionego mema.
Załączniki
fw_1783017950806.jpg
fw_1783017950806.jpg (28.52 KiB) Przejrzano 821 razy
Każdy jest kowalem swojego losu, ale nie każdy dostaje młotek.
Awatar użytkownika
O Matyldo!
LouiBag

Post autor: O Matyldo! »

PEONIA pisze: czw lip 02, 2026 8:29 pm Stanowski to w ogole jest temat na oddzielny wątek ale tak. Uważam, ze generalnie on zaliczyl straszny upadek jako człowiek. Jak był jeszcze w kanale sportowym i jakiś top dziennikarz w Pl np. nie wiem Lis czy Wojewódzki zrobił taki stand-up to byśmy o tym mieli ze dwa - trzy materiały gdzie suchej nitki by nie zostawił na nich. Z miliona tematów na to trzeba oczywiscie wybrać przemoc domową. W ogóle widać, ze sodówa walnęła mu porządnie.
ja bym powiedziała, że w końcu jest sobą i nie kryje się ze swoją mizoginią 😉
ale o stanowskim jest osobny wątek, nie zaśmiecam już podwórka 😉
Turandot
Gacie z oceanu

Post autor: Turandot »

Moja niepopularna opinia jest jest taka że o ile mężczyźni są bardziej przemocowi i bucowaci przez co zawsze czesciej wolałam się zadawać czy kolegować z kobietami, o tyle kobiety wcale nie są w gruncie rzeczy ciekawszymi rozmówcami, lepiej wykształconymi (nie mówię o formalnych, zawodowych kwalifikacjach) ludźmi od mężczyzn. Nie oznacza to że widzę jakąś przewagę mężczyzn ale dużo mówi się o tym że kobiety są bardziej oczytane, mają pasje a mężczyźni tylko przynudzają. Dodatkowo osobowościowo nie chciałabym być w związku z męskimi odpowiednikami większości kobiet. Trudność charakteru jest dla mnie niezależna od płci. Mam mnostwo znajomych które są dobrymi osobami ale najczęściej same są strasznie nudne i ciężkie do zniesienia w dłuższych interakcjach a jednocześnie mają efekt lustra i narzekają na mężczyzn pod tym kątem

A, i jako dobre osoby oczywiście zasługują na miłość i życzę im jak najlepiej ale uważam że mają zawyżone oczekiwania wobec mężczyzn względem tego co same oferują w tych sferach (i adekwatne w wielu innych oczywiście np. w sferze urody, zaradności życiowej itd. ).
Verbena95
KołczGrzesiu

Post autor: Verbena95 »

stokrotkapolna1234 pisze: czw lip 02, 2026 8:25 pm Nie wiem gdzie wy czytacie takie komentarze i spotykacie takich ludzi. Ja zamieszkuje w jednym z najbardziej katolickich, religijnych i tradycyjnych rejonów Polski. Jestem po 30 i nie twierdzę ze takich facetów nie ma ale naprawdę bez przesady. Czemu tutaj nie napiszecie o kobietach ktore na grupie na fb piszą i doradzają jak najłatwiej wywalić faceta i co zrobic zeby byla niebieska karta kiedy nie ma podstaw ale przyda sie przy rozwodzie to jest ok?
Takich facetów o których piszecie to spotkałam naprawdę malo- jednego 10 lat temu, ogłaszał takie mądrości wszem i wobec, kiedy nie chciałam sie z nim umówić to groził mi i obgadywal przed innymi jaka to jestem dziw*ka. Nie mam z nim kontaktu i bardzo mnie to cieszy. Kolejny w pracy ogłaszał sie jako fan konfederacji, ciągle obrazal kobiety. Tez kontaktu nie mamy. Jeden w pracy starszy tez gadał taki głupoty ale zostaw szybko usadzony przez kobiety w pracy ktore za każdym razem mówiły mu ze ma zamknąć mordę. Tak, dokładnie tymi słowami.
To może warto się wyprowadzić ze swojej bańki i pomieszkać gdzie indziej i nabrać innej perspektywy, bo te przykłady, które opisujesz w moim regionie Polski po prostu nie mają miejsca. To, że kobiety u ciebie się nie dały, to zupełnie inny temat. Sam fakt, że taki dziadu robi co robi i chodzi i gada otwarcie takie bzdury świadczy o tym, że przyzwolenie u was musi być większe niż u nas, czego zresztą dowodem jest sam twój ton wypowiedzi, że to wszystko nie takie straszne, u nas jest "normalnie", a wy głupie baby w ogóle bzdurzycie i śmieszne jesteście. Iks kurna de.
mariaow
Currently:home

Post autor: mariaow »

Zazdroszczę braku świadomości, zupełnie nieironicznie mówię. Na pewno lżej Ci się żyje.
Polecam obejrzeć wspomniany tu już serial Opowieść podręcznej, jeśli nie widziałaś. Tam też zaczynało się od głupotek. :(
Awatar użytkownika
berry blast
Trening tenisa

Post autor: berry blast »

iksde12345 pisze: czw lip 02, 2026 6:52 pm Odnośnie poprzedniego wątku o zdrowym odżywianiu się, przekopiowałam swoją wypowiedź z innego wątku: nienawidze diet. Wkurza mnie to liczenie obsesyjnie tych kalorii i liczenie na ile mogę sobie pozwolić, większość tych "zdrowych rzeczy" jest ohydna w smaku, jedzenie większości dietetycznych rzeczy to absolutna katorga, a większość z nich to jedzenie z obowiązku, a nie z przyjemności. Już wolę jeść co popadnie, ale być szczęśliwa, bo męczy mnie niemiłosiernie liczenie co ile ma kcal
ale co konkretnie? jest ohydne?
szpinak, seler czy jakiś jarmuż albo szparagi - owszem sucks.
ale sałata, pomidor, ogórek rzodkiewka, cukinia, truskawka, malina, arbuz, cytrusy to są bardzo małe kalorie.
może o tyle mi łatwiej że lubię warzywa i dla mnie sałatka z grillowanym indykiem to jest za*ebisty obiad.
ale serio, wystarczy mniej cukru i tłuszczu i jest git.
ja obsesyjnie nie liczę kalorii, wykluczone, ale też nie jem co popadnie, nie popadajmy ze skrajności w w skrajność 🙃
Turandot
Gacie z oceanu

berry blast pisze: pt lip 03, 2026 12:59 am ale co konkretnie? jest ohydne?
ale sałata, pomidor, ogórek rzodkiewka, cukinia, truskawka, malina, arbuz, cytrusy to są bardzo małe kalorie.
może o tyle mi łatwiej że lubię warzywa i dla mnie sałatka z grillowanym indykiem to jest za*ebisty obiad.
ja obsesyjnie nie liczę kalorii, wykluczone, ale też nie jem co popadnie, nie popadajmy ze skrajności w w skrajność 🙃
Boże co Ty za kocopoły opowiadasz, zero empatii. Bardzo lubie rzeczy które podałaś jako niesmaczne i jem je bardzo często ale Ty w ogóle nie ogarniasz rzeczywistości. To w ogóle nie jest uniwersalna sytuacja tylko szczęście/przywilej że się tak ma
Turandot
Gacie z oceanu

A już radzenie komuś jedzenie sałatek z drobiem to już w ogóle top odklejki i głupiej gadki jaką wszędzie słyszę
Awatar użytkownika
berry blast
Trening tenisa

Turandot pisze: pt lip 03, 2026 1:10 am A już radzenie komuś jedzenie sałatek z drobiem to już w ogóle top odklejki i głupiej gadki jaką wszędzie słyszę
jesoo, co? proszę? ja nikomu nie radzę tego jak ma jeść tylko napisałam że tak zjeść lubię.
a tam wyżej to już w ogóle nie kumam co napisałaś.
Turandot
Gacie z oceanu

berry blast pisze: pt lip 03, 2026 1:16 am jesoo, co? proszę? ja nikomu nie radzę tego jeść tylko napisałam że tak zjeść lubię.
a tam wyżej to już w ogóle nie kumam co napisałaś.
Nie rozumiesz że to jest wątek niepopularne opinie o życiu? I co miał wnieść twój komentarz? Rzeczy które podajesz w kontrze to przecież najbardziej typowe preferencje kulinarne
Awatar użytkownika
Kolorowanoc
BlondDoczep

Post autor: Kolorowanoc »

MissNobody66 pisze: wt cze 23, 2026 9:24 pm Przecież te komentarze to jakieś wysrywy pillaków xdddd abstrahując już od tego jaka ta doda jest to oni myślą że mieliby u niej jakiekolwiek szanse, przecież ten ściek z kilometra widać że wylewają to przegrywy 😂
Dziś ostatni raz wszedłam na pudelka. Asia Opozda ma urodziny a komentarz w wyróżnionych pisze ze kobieta która miała więcej partnerów jest taka, siaka. I niestety, dopóki inne kobiety będą miały takie myślenie i będą oceniać inne kobiety to nic się nie zmieni. Widziałam kiedyś na fejsie i mialam do czynienia w realu z kobietami które zgadzają się z takim myśleniem. Dopóki te odrażające szkodniki własnej płci będą istniały to red pill będzie rosnął w siłe. Nigdy takiej s*ce nie pomogę. Jestem wolna i mogę spać z kim chce i robić co chce. Presjan społeczna na mnie nie działa a toksyczki które te presję próbują wywrzeć na innych kobietach niech zdychają w piekle. Szkodzicie własnej płci. Zacznijcie rozliczać facetów. Kre*tynki.
Awatar użytkownika
berry blast
Trening tenisa

Turandot pisze: pt lip 03, 2026 1:19 am Nie rozumiesz że to jest wątek niepopularne opinie o życiu? I co miał wnieść twój komentarz? Rzeczy które podajesz w kontrze to przecież najbardziej typowe preferencje kulinarne
to ja założyłam ten wątek więc wiem o czym jest, a mój wpis to tylko odpowiedź na czyjś komentarz (a raczej pytanie) a nie niepopularna opinia xD
Turandot
Gacie z oceanu

Mnie zawsze bawią te granice rodem a redpilla waga, wiek

Te różnice i magiczne różnice między 36 i 34 latkami xD
chleb_ze_smalcem
KlasaBiznes

Post autor: chleb_ze_smalcem »

Ten wątek jest coraz lepszy, już prawie poziom komentarzy z pudla xd
chleb_ze_smalcem
KlasaBiznes

Post autor: chleb_ze_smalcem »

berry blast pisze: pt lip 03, 2026 12:59 am ale co konkretnie? jest ohydne?
Ciężko uwierzyć, że ktoś nie lubi absolutnie wszystkiego co jest jako tako zdrowe. Jak się nie lubi żadnych warzyw ani owoców, to fakt, tough shit. Ale jak się jakieś lubi to można sobie już coś wykombinować, co nie smakuje jak papier a jednocześnie nie ocieka tłuszczem i cukrem.
Awatar użytkownika
Arzena
TłinkiBoss

Post autor: Arzena »

Strasznie nie lubię jak używa się słówka "dowozić". Dowieźć to można paczkę albo pizzę. Nie mam nic niektórym kalkom z angielskiego,ale ta mnie rozjusza niesamowicie,bo wydaje mi się być po prostu głupia
stokrotkapolna1234
Tritonotti

Post autor: stokrotkapolna1234 »

mariaow pisze: czw lip 02, 2026 10:01 pm Zazdroszczę braku świadomości, zupełnie nieironicznie mówię. Na pewno lżej Ci się żyje.
Polecam obejrzeć wspomniany tu już serial Opowieść podręcznej, jeśli nie widziałaś. Tam też zaczynało się od głupotek. :(
Ogladalam ten serial. I to jest serial.
Naprawdę nie chce mi sie wdawać w żadne dyskusje bo wy niedyskutujecie tylko macie zdanie i usilnie mnie do niego chcecie przekonać. To jest Polska a nie Arabia Saudyjska i naprawdę ten serial nie ma nic do polskich realiów i jeszcze długo nie bedzie miec.
Naprawdę nie twierdzę ze polscy faceci to cud nad Wisłą i sa tacy cudów bo nie sa. Jak wszędzie, sa lepsi i gorsi. Ale to co wy tutaj wypisujecie to jest naprawdę zenada. Nikt wam w Polsce nie odbierze żadnych praw. Ani teraz ani nigdy. A to o czym piszecie to sie dzieje od dawna ale w takiej Azji, Bliskim Wsxhodzie gdzie kobieta sa niczym i jest śmieciem ale na pewno nie w Polsce. Możesz mi gratulować naiwności a ja gratuluję zycia w jakimś wymyślonym swiecie. Naprawdę.
Ciekawe czy jak wyjdziesz jutro w bikini na ulicę to ktos cie skaze na karę śmierci. No nie a sa kraje w których sie to dzieje. Ale to w Polsce jest zle i kobiety sa udreczone xdddd No ale największy problem to ze ktos cie skomentuje, no straszne. Ja tez komentuje facetow jak sa grubi i oblesni ale jakos nie powoduje ich ucisku
stokrotkapolna1234
Tritonotti

Post autor: stokrotkapolna1234 »

Kolorowanoc pisze: pt lip 03, 2026 1:20 am Dziś ostatni raz wszedłam na pudelka. Asia Opozda ma urodziny a komentarz w wyróżnionych pisze ze kobieta która miała więcej partnerów jest taka, siaka. I niestety, dopóki inne kobiety będą miały takie myślenie i będą oceniać inne kobiety to nic się nie zmieni. Widziałam kiedyś na fejsie i mialam do czynienia w realu z kobietami które zgadzają się z takim myśleniem. Dopóki te odrażające szkodniki własnej płci będą istniały to red pill będzie rosnął w siłe. Nigdy takiej s*ce nie pomogę. Jestem wolna i mogę spać z kim chce i robić co chce. Presjan społeczna na mnie nie działa a toksyczki które te presję próbują wywrzeć na innych kobietach niech zdychają w piekle. Szkodzicie własnej płci. Zacznijcie rozliczać facetów. Kre*tynki.
I w ramach tego ze liczysz ze kobiety beda solidarne wyzywasz inne kobiety? Xddddd
Podpowiem ci cos: możesz spać z kim chcesz i gdzie. Nikt ci nie przyjdzie i nie bedzie nad toba stał i tego liczył. Nikt tego nie sprawdza naprawdę. Ale to ze sie nakręcasz bo faceci cos komentują czy inne kobiety cos komentuje to nawet nie wiesz kto to pisze bo ja moge napisać ze mam 12 lat w internecie. Presja społeczna na ciebie nie dziala, kobiety to toksyczki ale sama sie nakręcasz tak zeby używać wulgaryzmów bo ktos pisze komentarze ktore ci nieodpowiadaja xd no aha.
Wolność dziala w dwie strony. Ty chcesz byc wolna to super ale jak inna chce byc wolna mając inne poglady i je wyraża to juz nie super?
No niestety ale wolność nie polega na tym ze kazdy bedzie ci przytakiwał i sie z toba zgadzał a ze ktos cos skomentuje to w sumie co z tego
Alek88
MiamiBicz

Post autor: Alek88 »

Zainspirowana powyższym postem o Opozdzie xd ja wiem, że każdy decyduje sam za siebie i że jesteśmy wolnymi ludźmi, ale osobiście nie mam dobrej opinii o ludziach, którzy śpią z kim popadnie, mają wielu partnerów seksualnych. Dotyczy to obojga płci. Według mnie to świadczy o jakichś nieprzepracowanych zaburzeniach.
Awatar użytkownika
Reduktory
Koczkodan

Post autor: Reduktory »

PEONIA pisze: czw lip 02, 2026 7:04 pm I ja uważam, że ta radykalizacja juz się dzieje. Zobaczcie, z 10 lat temu mizoginia też była ale jak Korwin powiedział, że kobietom trzeba zabronić nauki to cala Polska się smiała i wszystkie media, jak w internecie ktoś napisał komentarz tego typu to był obśmiany na prawo i lewo, nawet trafiał na fanpage w stylu "kosmici z (wstaw dowolne)". A teraz? Setki komentarzy tego typu wszędzie z setkami polubien i nikt nic nie robi. Coraz wiecej facetów się ujawnia z takimi poglądami i znajdują poparcie. Jak tak dalej pójdzie to za 10-20 lat mozemy znależc się w świecie, który realnie będzie nam chciał odebrać prawa do samostanowienia, nauki, pracy itp...
Weź pokaż mi gdzie Korwin powiedział, że kobietom cokolwiek trzeba zabronić.
PEONIA
Milion subskrypcji

Reduktory pisze: pt lip 03, 2026 7:37 am Weź pokaż mi gdzie Korwin powiedział, że kobietom cokolwiek trzeba zabronić.
Już mnie nic nie zdziwi. ;P Proszę:
1. Prawa wyborcze https://www.rp.pl/wydarzenia/art7184861 ... e-kobietom
2. mniejsze zarobki bo jesteśmy głupsze - https://www.wprost.pl/kraj/10044980/kor ... pleks.html pisał o tym też the Guardian
3. Hejt park u Stanowskiego - powinnyśmy w domu siedzieć bo przez studia dzieci się nie rodzą, oczywioscie też przemoc domowa dobrze robi małzeństwu

Wystarczy w google wrzucić i wyskoczy Ci multum artykułow i żródeł

Ostatnio jakiś konfederata zapytał mnie kiedy niby konfederacja była przewko zwiazkom jednopłciowym więc mnie nie dziwi Twoje pytanie. XD
Awatar użytkownika
Reduktory
Koczkodan

PEONIA pisze: pt lip 03, 2026 8:00 am Już mnie nic nie zdziwi. ;P Proszę:
1. Prawa wyborcze https://www.rp.pl/wydarzenia/art7184861 ... e-kobietom
2. mniejsze zarobki bo jesteśmy głupsze - https://www.wprost.pl/kraj/10044980/kor ... pleks.html pisał o tym też the Guardian
3. Hejt park u Stanowskiego - powinnyśmy w domu siedzieć bo przez studia dzieci się nie rodzą, oczywioscie też przemoc domowa dobrze robi małzeństwu

Wystarczy w google wrzucić i wyskoczy Ci multum artykułow i żródeł

Ostatnio jakiś konfederata zapytał mnie kiedy niby konfederacja była przewko zwiazkom jednopłciowym więc mnie nie dziwi Twoje pytanie. XD
Nie widzę nic o zakazywaniu nauki. Odebranie praw wyborczych owszem - widzę takie wypowiedzi: Jestem przeciwny prawom wyborczym dla kobiet. To jest biologia. Kobieta w wieku lat 55, kiedy estrogeny przestają działać, dochodzi do wieku, kiedy może już głosować.
Czyli wymyślasz, że chłop by zakazywał naukę. Rozumiem, trzeba troszkę naciągnąć pod tezę.
PEONIA
Milion subskrypcji

Reduktory pisze: pt lip 03, 2026 8:22 am Nie widzę nic o zakazywaniu nauki. Odebranie praw wyborczych owszem - widzę takie wypowiedzi: Jestem przeciwny prawom wyborczym dla kobiet. To jest biologia. Kobieta w wieku lat 55, kiedy estrogeny przestają działać, dochodzi do wieku, kiedy może już głosować.
Czyli wymyślasz, że chłop by zakazywał naukę. Rozumiem, trzeba troszkę naciągnąć pod tezę.
Zacytuję Cię "pokaż mi gdzie Korwin chciał kobietom cokolwiek zabronić" - no to pokazałam. Nauki też zakazywal. Obejrzyj sobie chociaż ten hejtpark. Wielokrotnie się wypowiadał, ze studia kobiet to strata czasu i nie powinny na nie iść.

Ale wiem

TO BYŁO WYRWANE Z KONTEKSTU!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Reduktory
Koczkodan

PEONIA pisze: pt lip 03, 2026 8:29 am Zacytuję Cię "pokaż mi gdzie Korwin chciał kobietom cokolwiek zabronić" - no to pokazałam. Nauki też zakazywal. Obejrzyj sobie chociaż ten hejtpark. Wielokrotnie się wypowiadał, ze studia kobiet to strata czasu i nie powinny na nie iść.

Ale wiem

TO BYŁO WYRWANE Z KONTEKSTU!!!!!!!!
Sama sobie zaprzeczasz. Postulowanie za zakazem to nie to samo co opinia, że coś jest stratą czasu.
Moja niepopularna opinia jest taka, że takie emocjonalne podejście i nielogiczne wypowiedzi są potwierdzeniem haseł Korwina. Kobiety są bardziej emocjonalne i mniej logiczne, faceci za to są często emocjonalnie upośledzeni i pragmatyczni. Zamiast dyskusji z treścią to jest naciąganie, przeinaczanie i nadinterpretacja. Jak Korwin to już zło wcielone xd
Uważam też, że polityka i wszystko wokół niej za bardzo pobudza emocje, przez co zawsze rozum na tym traci. Dużo większy zysk społeczeństwo miałoby z dystansowania się od tego typu tematów, a skupieniu na umiejętności rozmowy.