Naszły mnie przemyślenia modowe. Czy podążacie za modą? Śledzicie mocno trendy? Zmieniacie styl?
Jakiś czas temu uświadomiłam sobie, że ja w ogóle nie idę za modą. Od późnej podstawówki przez niemal całe liceum miałam styl tzw. alternatywki/punkówy/metalówy. Skórzana kurtka, zawsze jakaś koszulka z logo zespołu, pasy z ćwiekami, dżinsy tak wąskie, że dziś się dziwię, że je potrafiłam włożyć, Martensy. Później w okolicach matury zaczęło się to zmieniać ale zostałam przy ramonesce, wąskich dżinsach (chociaż już nie tak obcisłych jak kiedyś), Martensach, trampkach Converse. Doszła mi miłość do sneakersów adidasa, Nike Air Max. Koszulki z zespołami zamieniłam na jednolite czarne i tak zostało mi do dziś. Nie idę za modą, nie bardzo lubię dzisiejszy "szeroki" styl. Mówiąc szczerze nawet nie wiem, co jest dziś modne. Ubieram się głównie na Vinted. Jedynie buty kupuję ze sklepu.
Czy podążacie za modą?
Moderator: verysweetcherry- Oliwkowa888
- Srebrna Kropeczka
-
ester i mydlo
- Srebrna Kropeczka
Trudno to nazwać modą - ta subkultura ubiera się tak od kilkudziesięciu lat. Moda ma to do siebie, że się zmienia.
-
Penelopeia
- Gacie z oceanu
Moda niespecjalnie mnie interesuje, wiele rzeczy modnych w danym czasie zwyczajnie mi się nie podoba, ale też widzę, ze mój gust się zmienia lekko, co jakiś czas. Ale ja ubieram się głównie w lumpeksach, kocham ciucholandy
Tylko bieliznę i buty kupuję w zwykłych sklepach..