Start
Mój profil

Co wam sie podoba na tym forum a co nie?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
Reduktory
Koczkodan

Re: Co wam sie podoba na tym forum a co nie?

Post autor: Reduktory »

123wiosna123 pisze: pt maja 22, 2026 5:59 am No i wlasnie o to chodzi. Zarejestrowałaś sie i sie okazało zeto nie to czego oczekujesz. Więc teraz tutaj jestes, żalisz sie na forum i jego treści zamiast tutaj nie wchodzic. Super logika
W sensie że w temacie co mi się nie podoba na forum mam nie pisać tego co mi się nie podoba na forum? Super logika.
Liii
Tritonotti

Post autor: Liii »

Tematy o osobach publicznych zaczynają się ciekawie, jest merytoryczna krytyka, fajne spostrzeżenia i wypowiedzi osób, które nawet lubią omawianą/ego influ, ale mają jakieś uwagi. Jednak często po jakimś czasie robi się ściek. Heheszki w kółko z tego samego i wyciąganie każdej pierdoły żeby dowalić omawianej osobie. W jednym z tematów, chyba o Cioteczce, widziałam zarzut, że ZA GRUBO OBIERA ZIEMNIAKI 😆 Jak już dochodzi do tego zapętlenia to w wątku wypowiadają się na przemian ze 3-4 osoby, które nie maja nic nowego do powiedzenia tylko mielą i mielą jakieś stare wątki. Często przynoszą jakiegoś newsa, że influ zrobił/a to czy tamto i jest to tak przeinaczone czy wyrwane z kontekstu, że brzmi oburzająco, podczas gdy oryginalna wypowiedź jest wyważona czy bardziej zniuansowana. Nie wiem, czy to jest celowe czy może jak się kogoś nie lubi to jakoś podświadomie wrogo interpresuje się każde jego poczynanie. Niemniej trudno się dyskutuje jak ktoś ma (powiedzmy sobie szczerze) jakąś fiksację i musi na siłę szukać powodu do krytyki czy wręcz preparować te powody.
Awatar użytkownika
Zabriskie
Gacie z oceanu

Post autor: Zabriskie »

Opis ŚPIOSZKI KENZO. Gdy widzę u kogoś, zalewa mnie słodycz 🫠
123wiosna123
Luźny dzień ze mną

Post autor: 123wiosna123 »

Reduktory pisze: pt maja 22, 2026 2:17 pm W sensie że w temacie co mi się nie podoba na forum mam nie pisać tego co mi się nie podoba na forum? Super logika.
W sensie widzę cie non stop udzielająca sie na forum a jednocześnie piszesz ze jak forum cie rozczarowało i te płytkie tematy. Więc po co tutaj jestes? To jest dopiero super logika
Awatar użytkownika
Reduktory
Koczkodan

Post autor: Reduktory »

123wiosna123 pisze: ndz maja 31, 2026 7:42 am W sensie widzę cie non stop udzielająca sie na forum a jednocześnie piszesz ze jak forum cie rozczarowało i te płytkie tematy. Więc po co tutaj jestes? To jest dopiero super logika
Widzisz mnie w dziale ploteczki, tak?
mariaow
Currently:home

Post autor: mariaow »

Mnie się nie podoba jak w dyskusji o jakiejś influ napiszesz, że akurat w czymś się z nią zgadzasz (to może być jedna rzecz, jedne storiski na ig) i od razu zlatuje sie stado wściekłych bab dających reakcje grr bo przecież wątek ewidentnie jest tylko od jechania po tej osobie xd I nawet nieistotne, że generalnie też krytykujesz tę postać, wystarczy po prostu raz napisać coś choćby neutralnego (już nie mówię pozytywnego) i wszyscy srają. Tak jakby zawsze wszystko musiało być czarno-białe XD
Mualla
LouiBag

Post autor: Mualla »

Pewnie już to się pojawiło, ale nazwy wątków. Niestety, ale tylko nie liczne mi mówią o kim jest mowa. Czasami nazwy wątków są związane z jakimiś starszymi aferkami, o których nikt już nie pamięta. Sama wielokrotnie myślę, ze nie ma o kimś wątku, a się okazuje, że jest, nawet na pierwszej stronie, ale w życiu bym się nie domyśliła o kim mowa.
sovre77
Mokra Włoszka

Post autor: sovre77 »

A mi się popularność wandy podoba - mamy tu ogromny przekrój użytkowników w różnym wieku, poza ploteczkami działy lifestylowe i hydepark funkcjonują całkiem fajnie. Trochę szkoda kategorycznego zakazu offtopu, ale jednocześnie w tym wypadku irytuje mnie mnogość postów na jedno zdanie, które nic nie wnoszą do dyskusji, a sprawiają że wątki są znacznie dłuższe, łącznie z wiadomościami które nic nie wnoszą w stylu cytat + podpisuję się xd Powolna archiwizacja starych wątków, gdzie brak odpowiedzi. Do tego duże podsumowania tylko przy największych wątkach, chciałabym przy mniejszych twórcach zobaczyć zbiór kluczowych informacji.

No i jak niektórzy pisali, w niektórych wątkach jest totalny luz na smyczy i brak merytorycznej rozmowy; wiadomo że plotki to zawsze domysły, ale np. w wątku o makówce jest taki ogrom niekonstruktywnych wyzwisk wobec niej, sam wątek jest ogromny... Choć chcę sobie poczytać o niej regularnie ploteczki i co myślą inni użytkownicy, a widzę 100 postów o treści kuna się spasła XD come on

A jeszcze ponieważ to forum jest jednym z niewielu żywych miejsc w internecie, bez botów i z aktywną bazą użytkowników, chętnie bym zobaczyła jego "forumowy" rozwój, więcej rang niezależnych od samej ilości postów, czasem jakiś event/konkurs, dalsza rozbudowa działów, szersza ekipa administracyjna i tak dalej (a propos pierwszego akapitu coś w stylu ekstra ranga dla moda/editora za tworzenie ww podsumowań)
Awatar użytkownika
joalla
Drama Maker

Post autor: joalla »

Nie podoba mi się kasowanie dyskusji za “offtop”. Z tego powodu ograniczyłam częstotliwość, długość i jakość wrzucanych tu wypowiedzi, bo szkoda mojego czasu pisać epopeje poparte twardymi argumentami, skoro i tak admin wbije, uzna je za offtop i usunie razem z wypowiedziami innych osób biorących udział w dyskusji, będącej de facto sensem forum dyskusyjnego.
mariaow

joalla pisze: wt cze 02, 2026 7:27 pm Nie podoba mi się kasowanie dyskusji za “offtop”. Z tego powodu ograniczyłam częstotliwość, długość i jakość wrzucanych tu wypowiedzi, bo szkoda mojego czasu pisać epopeje poparte twardymi argumentami, skoro i tak admin wbije, uzna je za offtop i usunie razem z wypowiedziami innych osób biorących udział w dyskusji, będącej de facto sensem forum dyskusyjnego.
No ale gdzieś trzeba postawic granicę, zeby wątek pozostał wątkiem. I na pytanie „gdzie” stety niestety odpowiada moderacja.

Mnie to akurat pasuje, z tego co zaobserwowałam zazwyczaj faktycznie leci offtop. I jest to spoko, bo jeśli obserwuję wątek i dostaje powiadomienia o nowych postach a to same aferki personalne albo czyjeś historie życia to szlag mnie trafia :p
lalisa
TłinkiBoss

Post autor: lalisa »

Na plus:
1. dziewczyńska atmosfera i trochę vibe forum sprzed lat (alternatywa dla grupek na FB, które są grażynowe i pełne polityki)
2. większość ludzi kuma, że to jest forum plotkarskie i tu się będzie pisało, że ta se zrobiła usta glonojada, a tamta ma romans i jak kogoś to oburza, bo chce całowania każdej celebrysi po dupie, to niech sobie telewizję włączy
3. można pogadać na poważniejsze tematy w niektórych wątkach
4. forumowiczki nie kryją się z tym, że oglądają głupkowate programy dla zabawy (np. Królowe Przetrwania) i lubią sobie poczytać co tam odwaliła np. Doda, nie ma jak często bywa udawania, że oj ja to taka Ą Ę ja tylko National Geographic oglądam a plotkami to się NIE INTERESUJE!! ta jasne, większość się interesuje i każda wie kto z kim i jak

Na minus:
1. nie można kogoś zablokować
2. nie można łatwo usunąć konta
3. czasem jak jest niezgoda między dwoma osobami/stanowiskami to można zaobserwować jak w zależności od liczby polubień komentarza ludzie stają po jednej stronie i nawalają na drugą, a potem zmieniają front, np. mi się zdarzyło, że coś napisałam i się na mnie rzucili, a za chwilę odpisałam coś i już wszyscy za mną i nawalanie na tamtą drugą; bardzo łatwo tutaj rozkręcić jakąś awanturę i chłopski zryw na kogoś i to nawet nie próbując
Awatar użytkownika
berry blast
Trening tenisa

Post autor: berry blast »

nie podoba mi się jak ktoś cytuje superdługi wpis tylko po to, aby napisać pod nim "dokładnie" albo "w punkt"
no kurde ta poserduszkuj se i idź dalej xD
Awatar użytkownika
FigGa
RARY

Post autor: FigGa »

Mualla pisze: wt cze 02, 2026 11:26 am Pewnie już to się pojawiło, ale nazwy wątków. Niestety, ale tylko nie liczne mi mówią o kim jest mowa. Czasami nazwy wątków są związane z jakimiś starszymi aferkami, o których nikt już nie pamięta. Sama wielokrotnie myślę, ze nie ma o kimś wątku, a się okazuje, że jest, nawet na pierwszej stronie, ale w życiu bym się nie domyśliła o kim mowa.
Zgadzam się. Nieraz wchodzę w wątek (jak mi sie nudzi), którego nie znam i szukam w postach zdjęć, czy ktoś nie wstawił tej osoby. Bo może znam danego influ czy kogoś, tylko nazwa jest dziwna 😅
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Awatar użytkownika
Fluffyslippers
PinkParty

Post autor: Fluffyslippers »

Generalnie bardzo lubię Wandę, cieszę sie, że istnieje takie miejsce, w którym użytkownik może powiedzieć o sobie tyle, ile uważa za słuszne, co do zasady można zostać anonimowym. Pozwala to użytkownikom na swobodę, komfort wypowiedzenia tego, co się naprawdę mysli. To również ogranicza personalne wycieczki do minimum i zmusza do skupienia się na tym, co ktoś pisze, a nie kto pisze. Fajnie, że jest przestrzen jak w dawniej, bez tej influencersko-marketingowej strony Internetu - nie ma tutaj tworzenia marki osobistej, zbierania lajków i obserwacji, kreowania własnego wizerunku. Jest wielotematycznie, można plotkować, można udzielać się w innych interesujących tematach, do wyboru do koloru.

Zamiast tej opcji dodawania do wrogów, zrobiłabym coś, żeby dało się zablokować użytkownika jak na najpopularniejszych portalach. Wtedy ani ta osoba nie widzi moich postów, ani ja jej, nie możemy się wzajemnie wyszukiwać, przestajemy dla siebie istnieć.
Czasem denerwuje mnie, że administracja, która na pewno oczywiście ma dużo pracy i nie będzie przecież czytać i zatwierdzać ręczenie każdego jednego postu, bardzo różnie podchodzi do interpretacji regulaminu. Za jakąś głupotę można dostać ostrzeżenie, a inne, mocniejsze przechodzą bez echa.

W użytkownikach nie przeszkadza mi praktycznie nic, super, że jest tutaj szeroka reprezentacja ludzi w różnym wieku i z różnych środowisk. Jedyne czego nie lubię, to jak ktoś chodzi w dział plotkarski i oburza się, że tam… się plotkuje. :')

Ale to niewielkie niedogodności i na pewno nie zniechęca mnie to korzystania z forum
Makówkowe zapalenie opon mózgowych
Pilu
Mokra Włoszka

Post autor: Pilu »

Forum samo w sobie jest ok.
Jedynie niektorzy uzytkownicy, ktorzy dopier***a sie do nic niezaczycych szczegolow.
Jak juz nie ma sie do czego przyczepic, bo poziom krytyki juz tak mocno wszedl i chyba wszystko zostalo juz napisane (czesto jest to konstruktywna krytyka, wiem) to zawsze znajdzie sie jakas laska z komentarzem typu: Patrzcie, jak nierowno poskladala bluzke. Boze, ona niczego nie potrafi zrobic. Patrzcie jak jej sie walizka nie domyka, ona sie nawet spakowac nie potrafi. Hello, to nie rok 2010 zeby sie tak czesac, Boze co ona ma z ta grzywka.

I rozumiem, ze na Wandzie sie plotkuje, ale poziom hejtu i takiego prostackiego komentowania i dojebyvania sie do niektorych rzeczy przekracza granice.
Niektore osoby tutaj wydaja sie tak odpychajace, i modle sie zeby niegdy w zyciu nie natknac sie na kogos takiego.
Awatar użytkownika
FigGa
RARY

Post autor: FigGa »

Boże tak!
Czasem jak czytam te posty to Zastanawiam się czy te osoby, które naprawdę potrafią doczepić się do każdej najmniejszej rzeczy są w życiu tak idealne. Zawsze mają idealny porządek w mieszkaniu, zawsze wyglądają idealnie i w ogóle nic nigdy nie robią źle i wszystko wiedzą.
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
sergioleone
Koczkodan

Post autor: sergioleone »

Zajrzałam na Wandę dawno temu przypadkiem i długo miałam straszny niesmak, bo w tych wątkach, na które trafiłam, wybijał się straszny hejt, paskudne komentarze - pod adresem celebryty i pod adresem osób go broniących. Do tej pory zresztą najgorsze jest dla mnie odkrywanie każdego dnia, co niektórzy ludzie mają w głowach. Daleka jestem od pouczania innych, żeby włączyli myślenie, bo zdaję sobie sprawę, że każdy z nas jest w jakiejś bańce i czasem to myślenie to jedyne, co znają - urobieni okolicznościami, ukierunkowani w domu albo przez media, albo przez trudne życie. Mam ogólnie dużo takiego, nie wiem, współczucia i zrozumienia dla ludzi, którzy nie potrafią wyjść poza wyuczony schemat. Ale.

Ale nie potrafię zrozumieć i znieść, jak się z ludzi wylewa nienawiść, zawiść, prostactwo - o, to chyba w ogóle dla mnie najgorsze xD

Swego czasu usiłowałam zgłaszać takie totalnie obrzydliwe komentarze z erotycznym podtekstem, wyśmiewające czyjś wygląd dosadnie i obleśnie albo opisujący jakieś interakcje w tym kontekście, wiecie, co kto łyka, co kto ciągnie, co kto wsadza komu i gdzie. Ohyda, nie wiem, jak można tak pisać i czemu moderacja nie reaguje. Bo nie reagowała na moje zgłoszenia wcale ;/
Albo inne hejterskie dyskusje, gdzie też i pod moim adresem fruwały obraźliwe teksty, bo miałam inne zdanie, masakra po prostu, jak tak można żyć w ogóle, z takim jadem... to ta ciemna strona Wandy.

Ale jest i jaśniejsza: niewinne w gruncie rzeczy ploteczki, lekkie tematy, jakieś kpinki i szpilki, to bywa śmieszne, takie do kawki i nie taję, że lubię poczytać ;p Albo te fajne momenty, kiedy się z kimś nie zgadzasz, ale jest szacunek do tych odmiennych poglądów po obu stronach, dobry ton dyskusji bez opluwania, a nawet kogoś się udaje przekonać do swojej racji i odwrotnie, ktoś przekonuje mnie. Fajne dyskusje są fajne.

Jestem za możliwością kompletnego zablokowania kont nielubianych userów, żeby nie widzieli moich postów (a ja - ich), jest kilka takich osób, które już rozpoznaję z nicka i one są wredne, niemiłe, napastliwe, strasznie kpią i rzucają się o byle co, a jak skomentujesz, to zaraz jest, że ten portal jest właśnie dla nich, żeby sobie mogły pisać, co chcą i jak chcą. Te bym chętnie poblokowała sobie, skoro zgłaszanie adminom nic nie daje.
mariaow

To akurat do użytkowników, a nie administracji, ale brak umiejętności dyskusji. Zwłaszcza w sekcji kryminalne. Ludzie podpalają się z automatu, wchodzą emocje i cokolwiek napiszesz próbując zasugerować, że nie wszystko jest czarno-białe, to wsiądą na Ciebie, zaczną się rzucać nawet jeśli Twój ton wypowiedzi jest spokojny i tylko dyskutujesz o różnych możliwościach, spekulujesz (od tego jest forum, wow wow). Nie! Morderca no to zabił, więc pojebany i już! XD (wiadomo, że winny, wiadomo że normalny nie był skoro zabil, ale nawet rozmawiać nie można o możliwych przyczynach)

Ogólnie wyobrazam to sobie zawsze jako grupę nakręconych łysych typów rzucających się do mnie z łapami, bez dystansu na Wandzie ani rusz XD
Awatar użytkownika
Anastazja_smietana
LouiBag

Post autor: Anastazja_smietana »

Lubię to że jest w stylu forum z początku internetu. Czytelny podział na kategorie i podkategorie, bez niekończącego scrollowania.

Nie lubię napastliwości w niektórych wątkach, jeśli masz zdanie które nie jest zgodne z głównem nurtem to zaraz wkracza stado wściekniętych bab.
chleb_ze_smalcem
KlasaBiznes

Post autor: chleb_ze_smalcem »

Nie podoba mi sie, że reakcje sie nie zmieniają po kliknięciu i nie wiem czy już dodałam jakąś na dany post czy nie. I to, ze nie widać kto jakie reakcje daje.
Awatar użytkownika
berry blast
Trening tenisa

Post autor: berry blast »

chleb_ze_smalcem pisze: wt lip 07, 2026 12:29 am Nie podoba mi sie, że reakcje sie nie zmieniają po kliknięciu i nie wiem czy już dodałam jakąś na dany post czy nie. I to, ze nie widać kto jakie reakcje daje.
zmieniają się, możesz odklikać, czy tam doklikać.

jesooo thx god że nie widać kto dał jaką reakcję.
"a bo ja ci w temacie o x dałam serduszko a ty mi w temacie o y nie dałaś nic więc idę do tematu o xyz aby na ciebie nawarczeć"
tak uważam.
chleb_ze_smalcem
KlasaBiznes

Post autor: chleb_ze_smalcem »

berry blast pisze: wt lip 07, 2026 12:40 am zmieniają się, możesz odklikać, czy tam doklikać.

"a bo ja ci w temacie o x dałam serduszko a ty mi w temacie o y nie dałaś nic więc idę do tematu o xyz aby na ciebie nawarczeć"
tak uważam.
U mnie są takie same, jak kliknę, to się dodają albo odejmują ale nie zmienia się kolor ani nic. Znaczy, ikonka zostaje taka sama. Chciałabym widzieć czy już dodałam reakcje do jakiegoś posta, bo jak później odpowiadam albo czytam jakiś starszy post to zapominam i klikam jeszcze raz i się odklikuje.

Ja bym chciała widzieć kto daje np złe reakcje na posty na które chyba tylko psychopata dodałby taką emote. Żebym wiedziała kogo unikać w wątkach, bo można się naciąć i zacząć dyskusję z jakimś nawiedzeńcem.

I jeszcze bym chciała żeby była reakcja rzygnięcia. Czasem temat tego wymaga a nie ma takiej opcji.
stokrotkapolna1234
Tritonotti

Post autor: stokrotkapolna1234 »

mariaow pisze: pn lip 06, 2026 1:18 pm To akurat do użytkowników, a nie administracji, ale brak umiejętności dyskusji. Zwłaszcza w sekcji kryminalne. Ludzie podpalają się z automatu, wchodzą emocje i cokolwiek napiszesz próbując zasugerować, że nie wszystko jest czarno-białe, to wsiądą na Ciebie, zaczną się rzucać nawet jeśli Twój ton wypowiedzi jest spokojny i tylko dyskutujesz o różnych możliwościach, spekulujesz (od tego jest forum, wow wow). Nie! Morderca no to zabił, więc pojebany i już! XD (wiadomo, że winny, wiadomo że normalny nie był skoro zabil, ale nawet rozmawiać nie można o możliwych przyczynach)

Ogólnie wyobrazam to sobie zawsze jako grupę nakręconych łysych typów rzucających się do mnie z łapami, bez dystansu na Wandzie ani rusz XD
Niestety ale w każdej sekcji tak jest. Nie ma żadnej dyskusji a jak masz inne zdanie to jeszcze zostaniesz wyśmiany
Hunde
LemonkowaCola

Post autor: Hunde »

To, że takie forum jest i można podyskutować sobie na różne tematy jak za czasów PHP by Przemo 💖.
Denerwuje mnie, że są osoby/celebryci równe i równiejsze. O niektórych osobach nawet nie można zacząć tematu lub napisać lekkiej, kulturalnej merytorycznej krytyki.
W wątkach innych osób leje się hejt, pomyje i wyśmiewanie wyglądu, a wątki trwają w jak najlepsze i nawet te obrzydliwe komentarze się są usuwane.
Verbena95
KołczGrzesiu

Post autor: Verbena95 »

berry blast pisze: wt lip 07, 2026 12:40 am zmieniają się, możesz odklikać, czy tam doklikać.

tak uważam.
Tego już się youtube dawno nauczył, a inni (choć nie wszyscy) poszli za jego przykładem. Rzeczywiście jest to dobre. Inaczej tworzyłyby się niekończące się offtopy takie, jak piszesz.