Start
Mój profil

Co wam sie podoba na tym forum a co nie?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
Reduktory
PsychoFanka

Re: Co wam sie podoba na tym forum a co nie?

Post autor: Reduktory »

123wiosna123 pisze: pt maja 22, 2026 5:59 am No i wlasnie o to chodzi. Zarejestrowałaś sie i sie okazało zeto nie to czego oczekujesz. Więc teraz tutaj jestes, żalisz sie na forum i jego treści zamiast tutaj nie wchodzic. Super logika
W sensie że w temacie co mi się nie podoba na forum mam nie pisać tego co mi się nie podoba na forum? Super logika.
Liii
Bagietka z szarlott

Post autor: Liii »

Tematy o osobach publicznych zaczynają się ciekawie, jest merytoryczna krytyka, fajne spostrzeżenia i wypowiedzi osób, które nawet lubią omawianą/ego influ, ale mają jakieś uwagi. Jednak często po jakimś czasie robi się ściek. Heheszki w kółko z tego samego i wyciąganie każdej pierdoły żeby dowalić omawianej osobie. W jednym z tematów, chyba o Cioteczce, widziałam zarzut, że ZA GRUBO OBIERA ZIEMNIAKI 😆 Jak już dochodzi do tego zapętlenia to w wątku wypowiadają się na przemian ze 3-4 osoby, które nie maja nic nowego do powiedzenia tylko mielą i mielą jakieś stare wątki. Często przynoszą jakiegoś newsa, że influ zrobił/a to czy tamto i jest to tak przeinaczone czy wyrwane z kontekstu, że brzmi oburzająco, podczas gdy oryginalna wypowiedź jest wyważona czy bardziej zniuansowana. Nie wiem, czy to jest celowe czy może jak się kogoś nie lubi to jakoś podświadomie wrogo interpresuje się każde jego poczynanie. Niemniej trudno się dyskutuje jak ktoś ma (powiedzmy sobie szczerze) jakąś fiksację i musi na siłę szukać powodu do krytyki czy wręcz preparować te powody.
Awatar użytkownika
Zabriskie
Gacie z oceanu

Post autor: Zabriskie »

Opis ŚPIOSZKI KENZO. Gdy widzę u kogoś, zalewa mnie słodycz 🫠
123wiosna123
Luźny dzień ze mną

Post autor: 123wiosna123 »

Reduktory pisze: pt maja 22, 2026 2:17 pm W sensie że w temacie co mi się nie podoba na forum mam nie pisać tego co mi się nie podoba na forum? Super logika.
W sensie widzę cie non stop udzielająca sie na forum a jednocześnie piszesz ze jak forum cie rozczarowało i te płytkie tematy. Więc po co tutaj jestes? To jest dopiero super logika
Awatar użytkownika
Reduktory
PsychoFanka

Post autor: Reduktory »

123wiosna123 pisze: ndz maja 31, 2026 7:42 am W sensie widzę cie non stop udzielająca sie na forum a jednocześnie piszesz ze jak forum cie rozczarowało i te płytkie tematy. Więc po co tutaj jestes? To jest dopiero super logika
Widzisz mnie w dziale ploteczki, tak?
mariaow
Zdalna_mama_nowe

Post autor: mariaow »

Mnie się nie podoba jak w dyskusji o jakiejś influ napiszesz, że akurat w czymś się z nią zgadzasz (to może być jedna rzecz, jedne storiski na ig) i od razu zlatuje sie stado wściekłych bab dających reakcje grr bo przecież wątek ewidentnie jest tylko od jechania po tej osobie xd I nawet nieistotne, że generalnie też krytykujesz tę postać, wystarczy po prostu raz napisać coś choćby neutralnego (już nie mówię pozytywnego) i wszyscy srają. Tak jakby zawsze wszystko musiało być czarno-białe XD
Mualla
GreckieWakacje

Post autor: Mualla »

Pewnie już to się pojawiło, ale nazwy wątków. Niestety, ale tylko nie liczne mi mówią o kim jest mowa. Czasami nazwy wątków są związane z jakimiś starszymi aferkami, o których nikt już nie pamięta. Sama wielokrotnie myślę, ze nie ma o kimś wątku, a się okazuje, że jest, nawet na pierwszej stronie, ale w życiu bym się nie domyśliła o kim mowa.
sovre77
Mokra Włoszka

Post autor: sovre77 »

A mi się popularność wandy podoba - mamy tu ogromny przekrój użytkowników w różnym wieku, poza ploteczkami działy lifestylowe i hydepark funkcjonują całkiem fajnie. Trochę szkoda kategorycznego zakazu offtopu, ale jednocześnie w tym wypadku irytuje mnie mnogość postów na jedno zdanie, które nic nie wnoszą do dyskusji, a sprawiają że wątki są znacznie dłuższe, łącznie z wiadomościami które nic nie wnoszą w stylu cytat + podpisuję się xd Powolna archiwizacja starych wątków, gdzie brak odpowiedzi. Do tego duże podsumowania tylko przy największych wątkach, chciałabym przy mniejszych twórcach zobaczyć zbiór kluczowych informacji.

No i jak niektórzy pisali, w niektórych wątkach jest totalny luz na smyczy i brak merytorycznej rozmowy; wiadomo że plotki to zawsze domysły, ale np. w wątku o makówce jest taki ogrom niekonstruktywnych wyzwisk wobec niej, sam wątek jest ogromny... Choć chcę sobie poczytać o niej regularnie ploteczki i co myślą inni użytkownicy, a widzę 100 postów o treści kuna się spasła XD come on

A jeszcze ponieważ to forum jest jednym z niewielu żywych miejsc w internecie, bez botów i z aktywną bazą użytkowników, chętnie bym zobaczyła jego "forumowy" rozwój, więcej rang niezależnych od samej ilości postów, czasem jakiś event/konkurs, dalsza rozbudowa działów, szersza ekipa administracyjna i tak dalej (a propos pierwszego akapitu coś w stylu ekstra ranga dla moda/editora za tworzenie ww podsumowań)
Awatar użytkownika
joalla
Dieta 600 kcal

Post autor: joalla »

Nie podoba mi się kasowanie dyskusji za “offtop”. Z tego powodu ograniczyłam częstotliwość, długość i jakość wrzucanych tu wypowiedzi, bo szkoda mojego czasu pisać epopeje poparte twardymi argumentami, skoro i tak admin wbije, uzna je za offtop i usunie razem z wypowiedziami innych osób biorących udział w dyskusji, będącej de facto sensem forum dyskusyjnego.
mariaow
Zdalna_mama_nowe

Post autor: mariaow »

joalla pisze: wt cze 02, 2026 7:27 pm Nie podoba mi się kasowanie dyskusji za “offtop”. Z tego powodu ograniczyłam częstotliwość, długość i jakość wrzucanych tu wypowiedzi, bo szkoda mojego czasu pisać epopeje poparte twardymi argumentami, skoro i tak admin wbije, uzna je za offtop i usunie razem z wypowiedziami innych osób biorących udział w dyskusji, będącej de facto sensem forum dyskusyjnego.
No ale gdzieś trzeba postawic granicę, zeby wątek pozostał wątkiem. I na pytanie „gdzie” stety niestety odpowiada moderacja.

Mnie to akurat pasuje, z tego co zaobserwowałam zazwyczaj faktycznie leci offtop. I jest to spoko, bo jeśli obserwuję wątek i dostaje powiadomienia o nowych postach a to same aferki personalne albo czyjeś historie życia to szlag mnie trafia :p
lalisa
Trening tenisa

Post autor: lalisa »

Na plus:
1. dziewczyńska atmosfera i trochę vibe forum sprzed lat (alternatywa dla grupek na FB, które są grażynowe i pełne polityki)
2. większość ludzi kuma, że to jest forum plotkarskie i tu się będzie pisało, że ta se zrobiła usta glonojada, a tamta ma romans i jak kogoś to oburza, bo chce całowania każdej celebrysi po dupie, to niech sobie telewizję włączy
3. można pogadać na poważniejsze tematy w niektórych wątkach
4. forumowiczki nie kryją się z tym, że oglądają głupkowate programy dla zabawy (np. Królowe Przetrwania) i lubią sobie poczytać co tam odwaliła np. Doda, nie ma jak często bywa udawania, że oj ja to taka Ą Ę ja tylko National Geographic oglądam a plotkami to się NIE INTERESUJE!! ta jasne, większość się interesuje i każda wie kto z kim i jak

Na minus:
1. nie można kogoś zablokować
2. nie można łatwo usunąć konta
3. czasem jak jest niezgoda między dwoma osobami/stanowiskami to można zaobserwować jak w zależności od liczby polubień komentarza ludzie stają po jednej stronie i nawalają na drugą, a potem zmieniają front, np. mi się zdarzyło, że coś napisałam i się na mnie rzucili, a za chwilę odpisałam coś i już wszyscy za mną i nawalanie na tamtą drugą; bardzo łatwo tutaj rozkręcić jakąś awanturę i chłopski zryw na kogoś i to nawet nie próbując
Awatar użytkownika
berry blast
DramaQueen

Post autor: berry blast »

nie podoba mi się jak ktoś cytuje superdługi wpis tylko po to, aby napisać pod nim "dokładnie" albo "w punkt"
no kurde ta poserduszkuj se i idź dalej xD
Awatar użytkownika
FigGa
Królowa Vlogmasów

Post autor: FigGa »

Mualla pisze: wt cze 02, 2026 11:26 am Pewnie już to się pojawiło, ale nazwy wątków. Niestety, ale tylko nie liczne mi mówią o kim jest mowa. Czasami nazwy wątków są związane z jakimiś starszymi aferkami, o których nikt już nie pamięta. Sama wielokrotnie myślę, ze nie ma o kimś wątku, a się okazuje, że jest, nawet na pierwszej stronie, ale w życiu bym się nie domyśliła o kim mowa.
Zgadzam się. Nieraz wchodzę w wątek (jak mi sie nudzi), którego nie znam i szukam w postach zdjęć, czy ktoś nie wstawił tej osoby. Bo może znam danego influ czy kogoś, tylko nazwa jest dziwna 😅
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.