Hej,
Czy i gdzie pracujecie dodatkowo? Albo skąd brać hajs na życie? Aktualnie jestem sama, nie mam rodziców, wynajmuje mieszkanie za 2k, nie wchodzi w grę zmiana. Pracuje, dostaje 4k na rękę i ledwie starcza mi po zapłaceniu za mieszkanie, gaz, prąd. Mam auto i 4 koty.
Proszę bez hejtu, bo nam też depresję i ADHD, ledwie żyje z nerwów
Dzięki
Praca dodatkowa
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryHej! Dużo zależy od tego czy masz jakieś hobby które można przełożyć na $. U mnie w pracy są dziewczyny które dorabiają piekąc torty/ciasta, inne robią rękodzieło, jeszcze inne dorabiają robiąc makijaże. Zastanów się czy masz jakieś dodatkowe umiejętności/pasje, które możesz wykorzystać po swojej pracy. A jeśli nie to może np jakieś nocne inwentaryzacje? Fajna kasa jak ma się status studenta/ucznia, no i nie koliduje z normalną pracą/studiami
Ciężko sprzedawać rękodzieło i to jeszcze za cenę, za którą opłaca je się robić. Np. umiem robić na drutach, ale sweter z wełny to koszt kilkuset złotych jeśli miałby się opłacać.
Inwentaryzacje patrzyłam, ale zazwyczaj chcą w tygodniu, a ja w pracy muszę być przytomna.
Wyprzedalam już prawie wszystko co mogłam, jeszcze będę sprzedawać talerze rodzinne i to tyle. Ciężko jest bardzo
Inwentaryzacje patrzyłam, ale zazwyczaj chcą w tygodniu, a ja w pracy muszę być przytomna.
Wyprzedalam już prawie wszystko co mogłam, jeszcze będę sprzedawać talerze rodzinne i to tyle. Ciężko jest bardzo
-
Princessoffoxes
- Gacie z oceanu
Kiedyś, jak miałam trudniejszy okres, dorabiałam sobie sprzątając groby. Podobało mi się to, bo lubię cmentarze, przebywałam na świeżym powietrzu i miałam poczucie, że robię coś pożytecznego. Ogłaszałam się na OLX i z czasem znalazłam kilku stałych klientów, dziś pewnie postawiłabym na lokalne grupy na FB.
-
fantasmagorie
- BlondDoczep
Ale super pomysłPrincessoffoxes pisze: ↑sob cze 06, 2026 8:51 pm Kiedyś, jak miałam trudniejszy okres, dorabiałam sobie sprzątając groby. Podobało mi się to, bo lubię cmentarze, przebywałam na świeżym powietrzu i miałam poczucie, że robię coś pożytecznego. Ogłaszałam się na OLX i z czasem znalazłam kilku stałych klientów, dziś pewnie postawiłabym na lokalne grupy na FB.