Start
Mój profil

Praca dodatkowa

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Kjjjhjjj
Ciastko

Praca dodatkowa

Post autor: Kjjjhjjj »

Hej,
Czy i gdzie pracujecie dodatkowo? Albo skąd brać hajs na życie? Aktualnie jestem sama, nie mam rodziców, wynajmuje mieszkanie za 2k, nie wchodzi w grę zmiana. Pracuje, dostaje 4k na rękę i ledwie starcza mi po zapłaceniu za mieszkanie, gaz, prąd. Mam auto i 4 koty.

Proszę bez hejtu, bo nam też depresję i ADHD, ledwie żyje z nerwów

Dzięki
olasppp
RoyalBaby

Post autor: olasppp »

Hej! Dużo zależy od tego czy masz jakieś hobby które można przełożyć na $. U mnie w pracy są dziewczyny które dorabiają piekąc torty/ciasta, inne robią rękodzieło, jeszcze inne dorabiają robiąc makijaże. Zastanów się czy masz jakieś dodatkowe umiejętności/pasje, które możesz wykorzystać po swojej pracy. A jeśli nie to może np jakieś nocne inwentaryzacje? Fajna kasa jak ma się status studenta/ucznia, no i nie koliduje z normalną pracą/studiami
Kjjjhjjj
Ciastko

Ciężko sprzedawać rękodzieło i to jeszcze za cenę, za którą opłaca je się robić. Np. umiem robić na drutach, ale sweter z wełny to koszt kilkuset złotych jeśli miałby się opłacać.

Inwentaryzacje patrzyłam, ale zazwyczaj chcą w tygodniu, a ja w pracy muszę być przytomna.

Wyprzedalam już prawie wszystko co mogłam, jeszcze będę sprzedawać talerze rodzinne i to tyle. Ciężko jest bardzo
olasppp
RoyalBaby

Post autor: olasppp »

No to chyba jednak nie potrzebujesz aż tak pieniędzy
Princessoffoxes
Gacie z oceanu

Post autor: Princessoffoxes »

Kiedyś, jak miałam trudniejszy okres, dorabiałam sobie sprzątając groby. Podobało mi się to, bo lubię cmentarze, przebywałam na świeżym powietrzu i miałam poczucie, że robię coś pożytecznego. Ogłaszałam się na OLX i z czasem znalazłam kilku stałych klientów, dziś pewnie postawiłabym na lokalne grupy na FB.
Kjjjhjjj
Ciastko

Dzięki, groby to super opcja! Bo próbowałam ogłaszać sprzątanie mieszkań, ale z reguły chętni są faceci i z niejednym trzeba uważać...
fantasmagorie
BlondDoczep

Post autor: fantasmagorie »

Princessoffoxes pisze: sob cze 06, 2026 8:51 pm Kiedyś, jak miałam trudniejszy okres, dorabiałam sobie sprzątając groby. Podobało mi się to, bo lubię cmentarze, przebywałam na świeżym powietrzu i miałam poczucie, że robię coś pożytecznego. Ogłaszałam się na OLX i z czasem znalazłam kilku stałych klientów, dziś pewnie postawiłabym na lokalne grupy na FB.
Ale super pomysł ❤️