Start
Mój profil

Niepopularne opinie o życiu

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
Oizys
LouiBag

Re: Niepopularne opinie o życiu

Post autor: Oizys »

nulka09 pisze: czw cze 04, 2026 2:37 pm Uwazam, ze gdyby w Polsce osoby homoseksualne nie mialy takich ''sprzymierzencow'' tak bardzo znanych (Jacykow...) to juz dawno by byly malzenstwa zalegalizowane
Ja znam wielu homoseksualnych ludzi, którzy są na to wściekli, bo ich sytuacja w społeczeństwie się pogorszyła i się wstydzą tej obsceniczności i agresji. Lata pracy i społeczna akceptacja środowisk gejowskich/lesbijskich poszła się walić pod wpływem np. wciskania ludziom, że jest 72 płci.
„Twój umysł odda ci dokładnie tyle, ile w niego włożysz.”
sovre77
Mokra Włoszka

Post autor: sovre77 »

Moja niepopularna to że zwierząt domowych jest ZA DUŻO. Czy ludzie chcą się do tego przyznawać czy nie - nadają im ludzkie cechy, często traktują jak dzieci i upupiają, że moja cziłała nie może być sama w mieszkaniu bo jej smutno, noszenie na rękach i mówienie jak do bobasa (żeby było jasne nie chodzi mi o samo istnienie takich sytuacji bo normalnym jest że małego psa czasem weźmiesz na ręce albo będziesz mówić w ten sposób, tylko chodzi o skalę i częstotliwość). Co się dzieje za zamkniętymi drzwiami to nie moja sprawa, ale brzydzi mnie jak obcy pies się ociera o mnie w restauracji, sierść lata w powietrzu albo jeszcze oślini mi spodnie na mieście, a właściciele nic nie robią. + Ludzie po zwierzętach nie sprzątają i szczególnie zimą to widać jak zamiast śniegu są same żółte górki i wszędzie odchody, po prostu fuj, naprawdę mnie to obrzydza że żyjemy w świecie cywilizowanym i państwie na tyle ukulturalniony, że nawet trudno o papierek albo inny śmieć na ulicy a jednocześnie ilość odchodów w przestrzeniach publicznych jakby to było średniowiecze
Awatar użytkownika
nulka09
Gacie z oceanu

Post autor: nulka09 »

Przywolywanie Stonewall zgadzam sie, ze jest bez sensu, tym bardziej, ze w Berlinie i w ogole w Republice Weimarskiej chociazby lat 20-stych istnialo ponad 100 regularnie ukazujacych sie periodykow, broszur i publikacji lesbijskich, w tym slawna Die Freundin, zamknieta po dojsciu Hitlera do wladzy. Ofc Berlin zawsze byl Berlinem, to jest kompletnie inny swiat (sami Niemcy uwazaja ze Berlin nie powinien byc ich stolica i chetnie by ja przeniesli do Monachium - wiem bo mieszkam tu ponad 5 lat). Ale co do drag queens - obecnie nie jest to zadna sztuka, a przynajmniej wystepy ktore ja widzialam sztuka nie byly, jest to raczej przykre widowisko.
Sorry za brak polskich znakow! <3
FikolMikol
Dieta 600 kcal

Post autor: FikolMikol »

Nie rozumiem, jak kobieta może iść na wesele w szpilkach, tylko po to, żeby po godzinie zmienić je na trampki lub adidasy.
Wygląda to fatalnie.
Zdecydowanie lepiej od początku mieć dopasowane do sukienki, eleganckie ale w miarę wygodne (na niskim obcasie lub bez) buty i przetańczyć tak całą noc.
lalisa
Trening tenisa

Post autor: lalisa »

sovre77 pisze: pt cze 05, 2026 12:38 pm Moja niepopularna to że zwierząt domowych jest ZA DUŻO. Czy ludzie chcą się do tego przyznawać czy nie - nadają im ludzkie cechy, często traktują jak dzieci i upupiają, że moja cziłała nie może być sama w mieszkaniu bo jej smutno, noszenie na rękach i mówienie jak do bobasa (żeby było jasne nie chodzi mi o samo istnienie takich sytuacji bo normalnym jest że małego psa czasem weźmiesz na ręce albo będziesz mówić w ten sposób, tylko chodzi o skalę i częstotliwość). Co się dzieje za zamkniętymi drzwiami to nie moja sprawa, ale brzydzi mnie jak obcy pies się ociera o mnie w restauracji, sierść lata w powietrzu albo jeszcze oślini mi spodnie na mieście, a właściciele nic nie robią. + Ludzie po zwierzętach nie sprzątają i szczególnie zimą to widać jak zamiast śniegu są same żółte górki i wszędzie odchody, po prostu fuj, naprawdę mnie to obrzydza że żyjemy w świecie cywilizowanym i państwie na tyle ukulturalniony, że nawet trudno o papierek albo inny śmieć na ulicy a jednocześnie ilość odchodów w przestrzeniach publicznych jakby to było średniowiecze
W Polsce jest strasznie dużo psów. 22 psy na 100 mieszkańców. W Niemczech dla porównania 12 psów na 100 mieszkańców. Wzięłam te dane z Chata GPT, wiec mogą nie być super dobre, ale w wielu miejscach czytałam niezależnie, że w Polsce jest za dużo psów na osobę. Najwięcej w Europie albo czołówka. Wszyscy mają psy, nawet ci co ich nie chcą.
Awatar użytkownika
Jennifer
MoetGlass

Post autor: Jennifer »

Całkiem niedawno byłam na swoim pierwszym masażu (dostałam bon podarunkowy na urodziny) i muszę stwierdzić, że kompletnie nie rozumiem, jak kogoś może coś takiego relaksować. Dobrowolne pójście na masaż chyba rozumiem tylko w przypadku, kiedy ktoś cierpi na poważne bóle pleców i zostaje to zlecone przez lekarza. Mega niekomfortowo czułam się z tym, że obca baba mnie dotyka, kręciła nosem na to, że chciałam zostać w staniku i w trakcie masażu bez pytania kilka razy dotknęła mnie w miejsca, w które nie chciałam być dotykana. Przez cały masaż byłam spięta, rozbolała mnie głowa od smrodu kadzidełek, olejków i innych badziewi. Wyszłam stamtąd uklejona tym gównem i zdenerwowana, bo babka przez całą godzinę powtarzała, że mam się rozluźnić xd A warto dodać, że byłam w rzekomo najlepszym salonie w moim mieście.
i am a god
Awatar użytkownika
Oizys
LouiBag

Post autor: Oizys »

lalisa pisze: pt cze 05, 2026 1:59 pm W Polsce jest strasznie dużo psów. 22 psy na 100 mieszkańców. W Niemczech dla porównania 12 psów na 100 mieszkańców. Wzięłam te dane z Chata GPT, wiec mogą nie być super dobre, ale w wielu miejscach czytałam niezależnie, że w Polsce jest za dużo psów na osobę. Najwięcej w Europie albo czołówka. Wszyscy mają psy, nawet ci co ich nie chcą.
Moja niepopularna opinia, jest taka, że pies/kot powinny być dobrem luksusowym. Każdy opiekun powinien przejść szkolenie podstawowe i wykazać potrzebne środki na karmę i leczenie zwierzaka oraz być w stanie zapewnić zwierzakowi odpowiednią opiekę.
„Twój umysł odda ci dokładnie tyle, ile w niego włożysz.”
Awatar użytkownika
berry blast
DramaQueen

Post autor: berry blast »

Jennifer pisze: pt cze 05, 2026 7:51 pm Całkiem niedawno byłam na swoim pierwszym masażu (dostałam bon podarunkowy na urodziny) i muszę stwierdzić, że kompletnie nie rozumiem, jak kogoś może coś takiego relaksować. Dobrowolne pójście na masaż chyba rozumiem tylko w przypadku, kiedy ktoś cierpi na poważne bóle pleców i zostaje to zlecone przez lekarza. Mega niekomfortowo czułam się z tym, że obca baba mnie dotyka, kręciła nosem na to, że chciałam zostać w staniku i w trakcie masażu bez pytania kilka razy dotknęła mnie w miejsca, w które nie chciałam być dotykana. Przez cały masaż byłam spięta, rozbolała mnie głowa od smrodu kadzidełek, olejków i innych badziewi. Wyszłam stamtąd uklejona tym gównem i zdenerwowana, bo babka przez całą godzinę powtarzała, że mam się rozluźnić xd A warto dodać, że byłam w rzekomo najlepszym salonie w moim mieście.
mam tak samo. na masaż bym nie poszła, nie będzie mnie nikt obcy macał i jeszcze gadał że mam się rozluźnić w tym smrodzie.

w ogóle mam wrażenie, że kobiety dały sobie wmówić albo wmówiły sobie same, że te "babskie przyjemności" to jakaś forma relaksu. masaże, paznokcie fryzjer.
chodzę na paznokcie bo lubię mieć zrobione i chociaż lubię moją manikiurzystkę i zawsze się nagadamy, to zwyczajnie czekam aż skończy bo nie siedzę tam dla przyjemności tylko aby mieć świeże paznokcie. na szczęście noszę krótkie i jasne bez żadnych dodatków więc się wyrabia w 45 minut 🤩

to samo fryzjer. chodzę aby mieć podcięte końcówki (bez koloru) ale nie lubię jak myje mi głowę i dla mnie to żaden relaks.
Awatar użytkownika
Jynna
PrinTu

Post autor: Jynna »

Jennifer pisze: pt cze 05, 2026 7:51 pm Całkiem niedawno byłam na swoim pierwszym masażu (dostałam bon podarunkowy na urodziny) i muszę stwierdzić, że kompletnie nie rozumiem, jak kogoś może coś takiego relaksować. Dobrowolne pójście na masaż chyba rozumiem tylko w przypadku, kiedy ktoś cierpi na poważne bóle pleców i zostaje to zlecone przez lekarza. Mega niekomfortowo czułam się z tym, że obca baba mnie dotyka, kręciła nosem na to, że chciałam zostać w staniku i w trakcie masażu bez pytania kilka razy dotknęła mnie w miejsca, w które nie chciałam być dotykana. Przez cały masaż byłam spięta, rozbolała mnie głowa od smrodu kadzidełek, olejków i innych badziewi. Wyszłam stamtąd uklejona tym gównem i zdenerwowana, bo babka przez całą godzinę powtarzała, że mam się rozluźnić xd A warto dodać, że byłam w rzekomo najlepszym salonie w moim mieście.
Jak dobrze to przeczytać. Wszelkie wypady typu babskie spa, dla mnie konczyly się u mnie źle. Albo coś mnie uczuli, albo coś smierdzi. Potrzebuję masażu to ide na typowo leczniczy albo do fizjo.
Takie taplanie się w płatkach róż prawie nago lub nago w "obcej" w wannie z szampanem, mnie brzydzi.
Balans między żartem a powagą
g_girl
MiamiBicz

Post autor: g_girl »

To brzmi jak jakaś pato.logia a nie masaż.
Ja masaże uwielbiam. ❤️
Liii
Bagietka z szarlott

Post autor: Liii »

Oizys pisze: pt cze 05, 2026 8:01 pm Moja niepopularna opinia, jest taka, że pies/kot powinny być dobrem luksusowym. Każdy opiekun powinien przejść szkolenie podstawowe i wykazać potrzebne środki na karmę i leczenie zwierzaka oraz być w stanie zapewnić zwierzakowi odpowiednią opiekę.
Są dobrem luksusowym, ale o tym właściciele często dowiadują się dopiero przy pierwszych kłopotwch zdrowotnych czworonoga, gdy trzeba nagle wyskoczyć z kilku bądź nawet kilkunastu tysięcy złotych. A jeśli ktoś chce zwierzę karmić dobrze to i same codzienne wydatki kumulują się do wysokiej kwoty.
mariaow
Zdalna_mama_nowe

Post autor: mariaow »

Push pisze: czw cze 04, 2026 9:21 pm NO - naprawdę nowoczesne miasta w Polsce to tylko Warszawa ( całokształt) i może Trójmiasto (mental).
Cała reszta typu Wrocław, Poznań, Katowice to po prostu próbują nadganiać, ale nie mają szans dobić do tego pułapu.

Polskie miasta, które mogłyby konkurować z innymi europejskimi miastami to co najwyżej właśnie Warszawa i Kraków, nawet nie wiem czy Wrocław by się zaliczył do tej grupy.

Jest też stara NO, która dla wielu wciąż obowiązuje, czyli: "Najpierw Warszawa i długo, długo NIC".

Zgadzacie się z tym, że tak jest i Warszawa zostawia w tyle resztę Polski?
Lol.
Awatar użytkownika
Jennifer
MoetGlass

Post autor: Jennifer »

PrincessKitty pisze: sob cze 06, 2026 10:02 am Też kocham masaże, ale można różnie trafić. Gdyby do mnie w czasie masażu cały czas ktoś gadał i puszczał kadzidełka, to umarłabym. Dziwi mnie też niechęć do zdjęcia stanika, przecież masażystka zawsze albo się odwraca, albo zasłania ręcznikiem i zapewnia prywatność.
Byłam na masażu pierwszy raz w życiu, nie wiedziałam, na czy to polega, więc to chyba normalne, że nie wiedziałam, co mnie czeka. Kobieta nie zapewniła mnie, że zasłoni mnie ręcznikiem, tylko kręciła nosem, że stanik zawsze się zdejmuje.
i am a god
mariaow
Zdalna_mama_nowe

Teraz każdy będzie pisać czy lubi masaże czy nie lubi, a jakie lubi a jakich nie i czy kadzidełka spoko. Fascynujące.
Awatar użytkownika
kiciakociaaa2137
Tritonotti

Post autor: kiciakociaaa2137 »

Też nie wiem, jak można czerpac przyjemność z tego że obca osoba leje na ciebie chemiczne śmierdzące olejki i w sensualny sposób jeździ po twoim nagim ciele. I robienie fochów, bo nie chcesz zdjąć stanika 🤡 mega creepy. Rozrywka dla fetyszystów. Jak bolą cie plecy, idź do fizjoterapeuty, ktory zrobi to profesjonalnie. Bez muzyki, bez kadzidełek, bez asmr i ciemności. Obrzydlistwo.
𝘭𝘪𝘷𝘦, 𝘭𝘢𝘶𝘨𝘩, 𝘭𝘰𝘣𝘰𝘵𝘰𝘮𝘺
g_girl
MiamiBicz

Post autor: g_girl »

kiciakociaaa2137 pisze: sob cze 06, 2026 10:23 am Też nie wiem, jak można czerpac przyjemność z tego że obca osoba leje na ciebie chemiczne śmierdzące olejki i w sensualny sposób jeździ po twoim nagim ciele. I robienie fochów, bo nie chcesz zdjąć stanika 🤡 mega creepy. Rozrywka dla fetyszystów. Jak bolą cie plecy, idź do fizjoterapeuty, ktory zrobi to profesjonalnie. Bez muzyki, bez kadzidełek, bez asmr i ciemności. Obrzydlistwo.
Sensualnie? Asmr? Loool nawet nie chce pytać czy słyszałaś o masażu tajskim.
Laski jak nie chodzicie na masaże to tutaj nie piszcie dopowiadając swoje dziwne wyobrażenia na temat masażów.
mariaow
Zdalna_mama_nowe

Wiadomo masażystka na takim masażu to tylko myśli o tym, żeby pozbawić cię stanika i sensualnie jeździć po twoim ciele 😈 X D
Awatar użytkownika
kiciakociaaa2137
Tritonotti

Post autor: kiciakociaaa2137 »

g_girl pisze: sob cze 06, 2026 10:27 am Sensualnie? Asmr? Loool nawet nie chce pytać czy słyszałaś o masażu tajskim.
Laski jak nie chodzicie na masaże to tutaj nie piszcie dopowiadając swoje dziwne wyobrażenia na temat masażów.
Chodzę na masaże regularnie, do fizjoterapeuty. Wiem, czym jest dobry, leczniczy masaż i nie rozumiem, dlaczego ktoś potrzebuje jakiejś erotycznej otoczki do tego, żeby sie zrelaksować. To jest moja opinia, nie trzeba sie z nią zgadzać.
𝘭𝘪𝘷𝘦, 𝘭𝘢𝘶𝘨𝘩, 𝘭𝘰𝘣𝘰𝘵𝘰𝘮𝘺
Clarion
RiczAsFak

Post autor: Clarion »

Push pisze: czw cze 04, 2026 9:21 pm Zgadzacie się z tym, że tak jest i Warszawa zostawia w tyle resztę Polski?
Ja uważam, że jedyna kategoria, w jakiej Warszawa zostawia w tyle resztę Polski to warszawskie zapalenie opon mózgowych. XD
PEONIA
Milion subskrypcji

Post autor: PEONIA »

A ja uważam, ze zdecydujcie się...

bo jak ktoś coś napisze to wyskakujecie z pretensjami, żeby spojrzeć za Warszawską babeczkę i właśnie o Warszawskim zapaleniu opon mózgowych i o odklejeniu i nie wszędzie jest ja w Warszawie

ALE

jednocześnie jak ktoś napisze, ze Warszawa odstaje poziomem życia od reszty kraju i właśnie jest inaczej i nie można porównywać Warszawy do reszty kraju to od tych samych osób następuje trzask dup, ze różnicy nie ma i milion reakcji hahaha że wcale nie i w czym niby :P

To jak moje drogie, jak w koncu jest. Warszawskie zapalenie opon czy jednak niczym się nie różni
mariaow
Zdalna_mama_nowe

PEONIA pisze: sob cze 06, 2026 2:26 pm A ja uważam, ze zdecydujcie się...

bo jak ktoś coś napisze to wyskakujecie z pretensjami, żeby spojrzeć za Warszawską babeczkę i właśnie o Warszawskim zapaleniu opon mózgowych i o odklejeniu i nie wszędzie jest ja w Warszawie

ALE

jednocześnie jak ktoś napisze, ze Warszawa odstaje poziomem życia od reszty kraju i właśnie jest inaczej i nie można porównywać Warszawy do reszty kraju to od tych samych osób następuje trzask dup, ze różnicy nie ma i milion reakcji hahaha że wcale nie i w czym niby :P

To jak moje drogie, jak w koncu jest. Warszawskie zapalenie opon czy jednak niczym się nie różni
Ale nikt chyba nie mówił, że różni się w sposób pozytywny xd
mariaow
Zdalna_mama_nowe

kiciakociaaa2137 pisze: sob cze 06, 2026 10:40 am Chodzę na masaże regularnie, do fizjoterapeuty. Wiem, czym jest dobry, leczniczy masaż i nie rozumiem, dlaczego ktoś potrzebuje jakiejś erotycznej otoczki do tego, żeby sie zrelaksować. To jest moja opinia, nie trzeba sie z nią zgadzać.
Jeśli aromaterapię i przygaszone światło utożsamiasz automatycznie z - cytuję - erotyczną otoczką, to chyba coś jest nie tak z Tobą, a nie z ludźmi których to odpręża 😅
PEONIA
Milion subskrypcji

Post autor: PEONIA »

mariaow pisze: sob cze 06, 2026 2:57 pm Ale nikt chyba nie mówił, że różni się w sposób pozytywny xd
No sorry ale fakty są jakie są. Mediana zarobków najwyższa, dostęp do wielu rzeczy największy, ogrom firm główne siedziby mają tutaj, mam od groma kolegów z pracy z Wrocławia, Krakowaitp co się przeprowadzili bo taka praca jak chceli jest tylko tutaj.
mariaow
Zdalna_mama_nowe

PEONIA pisze: sob cze 06, 2026 3:01 pm No sorry ale fakty są jakie są. Mediana zarobków najwyższa, dostęp do wielu rzeczy największy, ogrom firm główne siedziby mają tutaj, mam od groma kolegów z pracy z Wrocławia, Krakowaitp co się przeprowadzili bo taka praca jak chceli jest tylko tutaj.
Tu masz rację! Topowe firmy znajdują się w Warszawie. Ale jeśli chodzi o mental ludzi, to… no właśnie 😂
123wiosna123
Luźny dzień ze mną

Post autor: 123wiosna123 »

mariaow pisze: sob cze 06, 2026 2:57 pm Ale nikt chyba nie mówił, że różni się w sposób pozytywny xd
No akurat ja tak pisalam