Start
Mój profil

Wózek 3w1

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Grrx97
ŚpioszkiKenzo

Wózek 3w1

Post autor: Grrx97 »

Co sądzicie o wózkach 3w1? Czy faktycznie się sprawdzają? Czy fotelik jest w pełni bezpieczny przy tej opcji? Czy lepiej fotelik kupić osobno?
aluda
Siatkarka

Post autor: aluda »

Chyba najczęściej powtarzane hasło - fotelik musi pasować do auta i do kanapy. Teraz większość specjalistycznych sklepów wózkowych doradzi, który model. A sklep Osiem Gwiazdek to już typowo - jedziesz i dobierają Ci fotelik. Jakieś szemrane zestawy producentów od całej wyprawki dla bobasa - odradzam.
Awatar użytkownika
koparka_walec
Channelka

Post autor: koparka_walec »

Najlepiej oddzielnie, dobierzesz sobie jaki tylko będzie Ci pasował, bez brnięcia w kompromisy.

Pójdę dalej. Wózek 2w1 także jest gorszą opcją niż dwa oddzielne wózki.
Niby masz jeden, ale tak naprawdę masz wspólną bazę (tę część z kółkami) i dwie oddzielne części górne (gondola i spacerowa).
Jak dziecko wyrośnie z gondoli i zaczniesz jeździć ze spacerówką to gondolę możesz najwyżej spakować na strych / do komórki. Nie oddasz jej nikomu ani nie sprzedasz, bo po co komu sama góra od gondoli bez stelaża i kółek. Więc tylko zagraca miejsce. Jak urodzi Ci się drugie dziecko, a pierwsze nadal będzie jeździć spacerówką to nie skorzystasz z gondoli.

Gdy masz dwa osobne wózki gondolę zawsze możesz sprzedać / oddać, a przy drugim dziecku spokojnie korzystać.
Turututu
RoyalBaby

Post autor: Turututu »

Ja z kolei polecam wózek 2w1 jeśli się planuje 2 dzieci z niewielkim odstępem czasu. Konkretnie model uppababy vista, dokupujesz adapter za ok 200zl i na jednej ramie możesz zamontować gondolę i spacerówkę. Minus jest taki że rama jest ciężka i masywna, ale np my mieszkamy na wsi więc nam to też pasuje. W terenie sprawdza się super! Jak ktoś mieszka w mieście to może to być minus, ale z kolei na plus baaaardzo duży kosz, ja zawsze wszystkie zakupy na luzie pomieściłam w koszu na dole.
A teraz jak jest drugie dziecko to wózek jest rewelacyjny, starsze dziecko jeszcze dość szybko się męczy, ma niecałe 2 lata więc możemy na spokojnie chodzić na plac zabaw i na długie spacery, małe bobo w gondoli a jak starszy się zmęczy to wkładam go do spacerówki i jedziemy. Bez takiego wózka musiałabym go chyba nieść bo nie wyobrażam sobie chodzenia z dwoma oddzielnymi wózkami.

Także bardzo polecam.
Chyba że ktoś planuje 1 dziecko to wtedy rzeczywiście lepiej 2 oddzielne wózki, tak jak ktoś wyżej napisał, jak dziecko starsze to lepsza jakaś leciutka spacerówka.
Awatar użytkownika
boobsless
Bagietka z szarlott

Post autor: boobsless »

Ja nie polecam 😅 Odkupiliśmy zestaw 3w1, oczywiście nosidełka nie chcieliśmy ale bierzesz wszystko albo nic więc leży nieużywane bo dziecka bym w tym nie przewiozła nawet 100m. Ogólnie gondola i spacerówka super - mieszkamy na wsi i ważne było żeby były porządne, pompowane koła. Jednak musiałam zamówić i tak jeszcze jedną spacerówkę na wyjazdy - ta, którą mamy po złożeniu i tak zajmuje bardzo dużo miejsca + trzeba odczepiać koła co jest dość problematyczne.
Pa kochani, kocham was.
LauraBacha3
LouiBag

Post autor: LauraBacha3 »

Zestawy 3w1 są również z fotelikami sprzedawanymi przez 8*

Miałam gondolę rozkładaną do spacerówki i to bardziej mi się podobało niż doczepiane osobno gondola i spacerówka, bo nic nie musi leżeć w piwnicy i czekać. Nie jest to rozwiązanie na lata.
Uważam że warto kupić jak najtańszą gondolę czy tam 2w1 a potem jak dziecko wyrośnie zainwestować więcej w wypasioną spacerówkę
Gondola to jednak krótki czas użytkowania