Wózek 3w1
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryChyba najczęściej powtarzane hasło - fotelik musi pasować do auta i do kanapy. Teraz większość specjalistycznych sklepów wózkowych doradzi, który model. A sklep Osiem Gwiazdek to już typowo - jedziesz i dobierają Ci fotelik. Jakieś szemrane zestawy producentów od całej wyprawki dla bobasa - odradzam.
- koparka_walec
- Channelka
Najlepiej oddzielnie, dobierzesz sobie jaki tylko będzie Ci pasował, bez brnięcia w kompromisy.
Pójdę dalej. Wózek 2w1 także jest gorszą opcją niż dwa oddzielne wózki.
Niby masz jeden, ale tak naprawdę masz wspólną bazę (tę część z kółkami) i dwie oddzielne części górne (gondola i spacerowa).
Jak dziecko wyrośnie z gondoli i zaczniesz jeździć ze spacerówką to gondolę możesz najwyżej spakować na strych / do komórki. Nie oddasz jej nikomu ani nie sprzedasz, bo po co komu sama góra od gondoli bez stelaża i kółek. Więc tylko zagraca miejsce. Jak urodzi Ci się drugie dziecko, a pierwsze nadal będzie jeździć spacerówką to nie skorzystasz z gondoli.
Gdy masz dwa osobne wózki gondolę zawsze możesz sprzedać / oddać, a przy drugim dziecku spokojnie korzystać.
Pójdę dalej. Wózek 2w1 także jest gorszą opcją niż dwa oddzielne wózki.
Niby masz jeden, ale tak naprawdę masz wspólną bazę (tę część z kółkami) i dwie oddzielne części górne (gondola i spacerowa).
Jak dziecko wyrośnie z gondoli i zaczniesz jeździć ze spacerówką to gondolę możesz najwyżej spakować na strych / do komórki. Nie oddasz jej nikomu ani nie sprzedasz, bo po co komu sama góra od gondoli bez stelaża i kółek. Więc tylko zagraca miejsce. Jak urodzi Ci się drugie dziecko, a pierwsze nadal będzie jeździć spacerówką to nie skorzystasz z gondoli.
Gdy masz dwa osobne wózki gondolę zawsze możesz sprzedać / oddać, a przy drugim dziecku spokojnie korzystać.
Ja z kolei polecam wózek 2w1 jeśli się planuje 2 dzieci z niewielkim odstępem czasu. Konkretnie model uppababy vista, dokupujesz adapter za ok 200zl i na jednej ramie możesz zamontować gondolę i spacerówkę. Minus jest taki że rama jest ciężka i masywna, ale np my mieszkamy na wsi więc nam to też pasuje. W terenie sprawdza się super! Jak ktoś mieszka w mieście to może to być minus, ale z kolei na plus baaaardzo duży kosz, ja zawsze wszystkie zakupy na luzie pomieściłam w koszu na dole.
A teraz jak jest drugie dziecko to wózek jest rewelacyjny, starsze dziecko jeszcze dość szybko się męczy, ma niecałe 2 lata więc możemy na spokojnie chodzić na plac zabaw i na długie spacery, małe bobo w gondoli a jak starszy się zmęczy to wkładam go do spacerówki i jedziemy. Bez takiego wózka musiałabym go chyba nieść bo nie wyobrażam sobie chodzenia z dwoma oddzielnymi wózkami.
Także bardzo polecam.
Chyba że ktoś planuje 1 dziecko to wtedy rzeczywiście lepiej 2 oddzielne wózki, tak jak ktoś wyżej napisał, jak dziecko starsze to lepsza jakaś leciutka spacerówka.
A teraz jak jest drugie dziecko to wózek jest rewelacyjny, starsze dziecko jeszcze dość szybko się męczy, ma niecałe 2 lata więc możemy na spokojnie chodzić na plac zabaw i na długie spacery, małe bobo w gondoli a jak starszy się zmęczy to wkładam go do spacerówki i jedziemy. Bez takiego wózka musiałabym go chyba nieść bo nie wyobrażam sobie chodzenia z dwoma oddzielnymi wózkami.
Także bardzo polecam.
Chyba że ktoś planuje 1 dziecko to wtedy rzeczywiście lepiej 2 oddzielne wózki, tak jak ktoś wyżej napisał, jak dziecko starsze to lepsza jakaś leciutka spacerówka.
Ja nie polecam
Odkupiliśmy zestaw 3w1, oczywiście nosidełka nie chcieliśmy ale bierzesz wszystko albo nic więc leży nieużywane bo dziecka bym w tym nie przewiozła nawet 100m. Ogólnie gondola i spacerówka super - mieszkamy na wsi i ważne było żeby były porządne, pompowane koła. Jednak musiałam zamówić i tak jeszcze jedną spacerówkę na wyjazdy - ta, którą mamy po złożeniu i tak zajmuje bardzo dużo miejsca + trzeba odczepiać koła co jest dość problematyczne.
Pa kochani, kocham was.
-
LauraBacha3
- LouiBag
Zestawy 3w1 są również z fotelikami sprzedawanymi przez 8*
Miałam gondolę rozkładaną do spacerówki i to bardziej mi się podobało niż doczepiane osobno gondola i spacerówka, bo nic nie musi leżeć w piwnicy i czekać. Nie jest to rozwiązanie na lata.
Uważam że warto kupić jak najtańszą gondolę czy tam 2w1 a potem jak dziecko wyrośnie zainwestować więcej w wypasioną spacerówkę
Gondola to jednak krótki czas użytkowania
Miałam gondolę rozkładaną do spacerówki i to bardziej mi się podobało niż doczepiane osobno gondola i spacerówka, bo nic nie musi leżeć w piwnicy i czekać. Nie jest to rozwiązanie na lata.
Uważam że warto kupić jak najtańszą gondolę czy tam 2w1 a potem jak dziecko wyrośnie zainwestować więcej w wypasioną spacerówkę
Gondola to jednak krótki czas użytkowania