Start
Mój profil

Gdzie zamawiacie odbitki zdjęć?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
sovre77
Mokra Włoszka

Gdzie zamawiacie odbitki zdjęć?

Post autor: sovre77 »

Jak w tytule - polecacie gdzieś zamówić odbitki do albumu? Do tej pory drukowałam sama, ale drukarka niedomaga po wielu latach. A że mam ok. 150 zdjęć, nie chcę się sparzyć.

Słyszałam, że empik, rossmann drukują słabo, a u lokalni fotografowie liczą sobie 2-3zł za odbitkę. Chcę po prostu żeby był ładny kolor, dobra jakość, żeby móc za x lat wrócić do tych zdjęć - wiadomo
Awatar użytkownika
No Name
Modna

Post autor: No Name »

Ja zamawiałam na allegro. Możesz wykupić pakiet, im więcej tym taniej wychodzi. Po zakupie dostajesz link i wrzucasz tam zdjęcia. Osobiście jestem średnio zadowolona, w telefonie jakość była lepsza niż na wydruku.
Kittyhellol
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Kittyhellol »

sovre77 pisze: wt cze 02, 2026 9:57 pm Jak w tytule - polecacie gdzieś zamówić odbitki do albumu? Do tej pory drukowałam sama, ale drukarka niedomaga po wielu latach. A że mam ok. 150 zdjęć, nie chcę się sparzyć.

Słyszałam, że empik, rossmann drukują słabo, a u lokalni fotografowie liczą sobie 2-3zł za odbitkę. Chcę po prostu żeby był ładny kolor, dobra jakość, żeby móc za x lat wrócić do tych zdjęć - wiadomo
Rossmann z biala ramka i z aplikacją zawsze są zniżki albo foto joker
perelka1
Mokra Włoszka

Post autor: perelka1 »

A ja powiem, że koniecznie kupujcie odbitki zdjęć u fotografów, w zakładach fotograficznych. Jestem z branży i po pierwsze - wiadomo, dzięki temu wspieracie lokalny interes, lokalnych przedsiębiorców, których coraz mniej. Po drugie, jakość jest lepsza. Mnóstwo osób dziwi się, że foty z rosmanów czy innych sklepów są po kilku latach wyblakłe, zniszczone itp. To kwestia naprawdę słabego papieru. Ja wiem, że cena w rossmann jest niska, ale uwierzcie mi - na tym się kończą zalety