Start
Mój profil

Urzędnicze żale

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
gunernialne
Dieta 600 kcal

Urzędnicze żale

Post autor: gunernialne »

Opowiadajcie jak dobrze bawicie się w swoich urzędach xd też mobbing, kółeczka wzajemnej adoracji i płacze na integracjach? xd
Sto razy chciałem się zabić, kiedy nie mogłem już wytrzymać, ale nigdy tego nie zrobiłem. Chyba podświadomie pragnąłem jeszcze raz pocałować usta rzeki i łowić srebrne ryby
fantasmagorie
Srebrna Kropeczka

Post autor: fantasmagorie »

Kiedyś myślałam, że mogłabym odnaleźć się w urzędzie, ale nie wiem co miałam wtedy w głowie. Cieszę się, że życie potoczyło mi się inaczej, bo tak jak mówisz, straszne kliki się tam tworzą. A wszystko to jeszcze podgrzewane atmosferą kolejnych wyborów, bo przecież zawsze jakieś są, a znajdźcie mi urząd, na który wybory nie mają wypływu.

Ciekawy temat :)
Jynna
Currently:Italy

Post autor: Jynna »

Kto pracuje w budżetówce to się w cyrku nie śmieje.
Jynna
Currently:Italy

Post autor: Jynna »

Koleżanka oddala swoj prywatny samochod, po stłuczce do mechanika, do serwisu. Przyslugiwalo jej auto zestepcze, wydali jej auto prawie nowe, w dobrym wyposażeniu. Do pracy musi czyms dojezdzać, itp. Kilka dni pozniej w pracy, burmistrz zrobil jej pogadankę o tym, że nie powinna szpanować tak drogim autem, bo ludzie się skarżą, skąd ona tyle zarabia i że nawet on jezdzi tanszym samochodem. :')
Awatar użytkownika
gunernialne
Dieta 600 kcal

Najbardziej bawi motyw prestiżu pracy w urzędzie xd
Sto razy chciałem się zabić, kiedy nie mogłem już wytrzymać, ale nigdy tego nie zrobiłem. Chyba podświadomie pragnąłem jeszcze raz pocałować usta rzeki i łowić srebrne ryby
Awatar użytkownika
Reduktory
Koczkodan

Post autor: Reduktory »

gunernialne pisze: wt maja 19, 2026 3:50 pm Najbardziej bawi motyw prestiżu pracy w urzędzie xd
Jest takie coś? Mi się to kojarzy wręcz przeciwnie xd
Awatar użytkownika
gunernialne
Dieta 600 kcal

Reduktory pisze: wt maja 19, 2026 5:40 pm Jest takie coś? Mi się to kojarzy wręcz przeciwnie xd
Według naszego kierownictwa (i mojej babci) jest xd a tak wiadomo, że nie xd
korcula
MiamiBicz

Post autor: korcula »

najbardziej mnie bawi motyw prestiżu pracy gdziekolwiek xd
Awatar użytkownika
Reduktory
Koczkodan

Post autor: Reduktory »

korcula pisze: śr maja 20, 2026 12:32 pm najbardziej mnie bawi motyw prestiżu pracy gdziekolwiek xd
No myślę, że pracując w NASA czy CERN to jest jednak prestiż.
Pejczyk Pandory
Samarka

Post autor: Pejczyk Pandory »

Reduktory pisze: śr maja 20, 2026 7:40 pm No myślę, że pracując w NASA czy CERN to jest jednak prestiż.
Zależy. Bo jak w NASA sprzątasz kible to niekoniecznie.
parapluie
Currently:home

Post autor: parapluie »

Szefowa mobberka, w jej wydziale największa rotacja, ostatnie 3 osoby odeszły po długich L4, ostatnio dostała awans na najwyższe stanowisko w urzędzie. Brak słów :(
Awatar użytkownika
Piiiniaa
RoseGold

Post autor: Piiiniaa »

u mnie jest spoko xd no oczywiście oprócz wynagrodzenia xd
what if we stopped making stupid people famous
stokrotkapolna1234
Tritonotti

Post autor: stokrotkapolna1234 »

gunernialne pisze: wt maja 19, 2026 3:50 pm Najbardziej bawi motyw prestiżu pracy w urzędzie xd
Ja uważam ze tam nie ma prestiżu ale pewnego rodzaju spokoj. Praca poniedzialek- piątek, stałe godziny, wolne swieta i weekendy. Po latach pracy zmianowej doceniam takie cos bardzo.
Elajza_90
Mokra Włoszka

Post autor: Elajza_90 »

Ani prestiżu, ani spokoju :')
stokrotkapolna1234
Tritonotti

Post autor: stokrotkapolna1234 »

Elajza_90 pisze: ndz lip 05, 2026 10:56 am Ani prestiżu, ani spokoju :')
Praca w pon-pt, brak pracy w święta to nie jest spokoj? Jest i to zdecydowany. Proponuję zmienić prace na zmianowa i jeszcze taka w święta to docenisz ten niedobry urzad
korcula
MiamiBicz

Post autor: korcula »

stokrotkapolna1234 pisze: ndz lip 05, 2026 3:55 pm Praca w pon-pt, brak pracy w święta to nie jest spokoj? Jest i to zdecydowany. Proponuję zmienić prace na zmianowa i jeszcze taka w święta to docenisz ten niedobry urzad
dokładnie tak, z tym że roszczeniowe towarzystwo tego nie rozumie
Barasia
Koczkodan

Post autor: Barasia »

Elajza_90 pisze: ndz lip 05, 2026 10:56 am Ani prestiżu, ani spokoju :')
Spokój jest. W niewielkiej liczbie urzędów trzeba rzeczywiście zapierdzielać po godzinach (na pewno jest trochę wyjątków, pewnie finanse mają na przykład ciężko chociażby przy zamykaniu roku, czy jakichś raportach). O ile nie trafi się nienormalny przełożony, to te 8h spokojnie starcza na swoje obowiązki.
Elajza_90
Mokra Włoszka

stokrotkapolna1234 pisze: ndz lip 05, 2026 3:55 pm Praca w pon-pt, brak pracy w święta to nie jest spokoj? Jest i to zdecydowany. Proponuję zmienić prace na zmianowa i jeszcze taka w święta to docenisz ten niedobry urzad
A napisałam gdzieś, że mi robota nie odpowiada? XD Pracowałam kiedyś w pracy zmianowej i to również na nocki i nie zmienia to mojego zdania o pracy w urzędzie, że nie ma tam spokoju. Zapewne zależy od urzędu, ale u mnie w dziale srogi zapieprz.
Elajza_90
Mokra Włoszka

Barasia pisze: pn lip 06, 2026 12:31 pm Spokój jest. W niewielkiej liczbie urzędów trzeba rzeczywiście zapierdzielać po godzinach (na pewno jest trochę wyjątków, pewnie finanse mają na przykład ciężko chociażby przy zamykaniu roku, czy jakichś raportach). O ile nie trafi się nienormalny przełożony, to te 8h spokojnie starcza na swoje obowiązki.
U nas nikt po godzinach nie siedzi, bo nie mamy za to płacone, natomiast roboty tyle, że moglibyśmy siedzieć całym działem po 60 godzin tygodniowo i wtedy może zobaczylibyśmy światełko w tunelu