Ja też jestem zdziwiona, bo dla mnie to była opinia mało kontrowersyjna i mówię to jako osoba, która wolałaby nazwać dziecko Katarzyna niz Katherine. Zwyczajnie dziewczynie się podoba coś i tyle. Kwestia gustu, nie trzeba wzywać policji. Ciężko się dziwić, że w tym temacie później nie ma faktycznie niepopularnych opinii, skoro taka głupota jak imię eskalowala do takich rozmiarów.malloryknox pisze: ↑czw maja 07, 2026 9:10 pm A mnie w ogóle zadziwia, jaka bezproduktywna dyskusja się tutaj wywiązała tylko dlatego, że jedna użytkowniczka podzieliła się swoją opinię, że nie podobają się jej staropolskie imionaSama zaznaczyła, że nie lubi też imion typu Dżesika i Brajan, a mimo to co druga wypowiedź to ,,wolę mieć na imię Władysława niż Catherine''. No i oczywiście uga buga, Polacy mają kompleksy. It's not that deep, serio, niech każdy nadaje dzieciom imiona jakie chce, bez większej filozofii.
Niepopularne opinie o życiu
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryRe: Niepopularne opinie o życiu
Rosyjska Miss AI 2026.
-
123wiosna123
- Te LazzurrA
A co sprawia ze ta dyskusja jest bezproduktywna? Ja wlasnie za to uwielbiam te wątek ze nawet jesli sie nie zgadzam to fajnie jest podyskutować. Nawet jesli ktos pisze ze nie lubi imienia Wiesława to co z tego.malloryknox pisze: ↑czw maja 07, 2026 9:10 pm A mnie w ogóle zadziwia, jaka bezproduktywna dyskusja się tutaj wywiązała tylko dlatego, że jedna użytkowniczka podzieliła się swoją opinię, że nie podobają się jej staropolskie imionaSama zaznaczyła, że nie lubi też imion typu Dżesika i Brajan, a mimo to co druga wypowiedź to ,,wolę mieć na imię Władysława niż Catherine''. No i oczywiście uga buga, Polacy mają kompleksy. It's not that deep, serio, niech każdy nadaje dzieciom imiona jakie chce, bez większej filozofii.
Nie wiem po co w ogole jestes na tym forum skoro niech kazdy nadaje imiona jakie chce. No ogolnie niech kazdy robi uważa co chce. Nie ma o czym dyskutować i najlepiej zamknąć forum xd
-
malloryknox
- PsychoFanka
Fajnie jest powymieniać się opiniami, dopóki zachowuje się kulturę wypowiedzi. Autorka komentarza napisała, że nie podobają się jej takie imiona, a cała reszta zaczeła na nią najeżdżać, że ma kompleksy. No ludzie xd odpaliliście się gorzej niż przy dyskusjach o aborcji, dzieciach w miejscach publicznych, czy nazywania psów i kotów dziećmi. Ostatniego akapitu twojej wypowiedzi nie zrozumiałam, może mam za wąskie horyzonty.123wiosna123 pisze: ↑czw maja 07, 2026 9:52 pm A co sprawia ze ta dyskusja jest bezproduktywna? Ja wlasnie za to uwielbiam te wątek ze nawet jesli sie nie zgadzam to fajnie jest podyskutować. Nawet jesli ktos pisze ze nie lubi imienia Wiesława to co z tego.
Nie wiem po co w ogole jestes na tym forum skoro niech kazdy nadaje imiona jakie chce. No ogolnie niech kazdy robi uważa co chce. Nie ma o czym dyskutować i najlepiej zamknąć forum xd
- Anastazja_smietana
- MoetGlass
Te Dżesiki, Mie, Szarlotki (i inne) wsiąkną w naszą kulturę, tak samo jak wsiąknęły Marie, Kaśki, Joanny, Moniki i inne Anki (to też nie są słowiańskie imiona) Wydaje mi się, że ludziom od stuleci nie podobały się słowiańskie imiona, więc wraz z nadejściem chrześcijaństwa do Polski, rozpowszechniły się imiona biblijne, pochodzące z łaciny, hebrajskiego, wypierając Bożydarów i inne Sławy. Z tym że ich forma była spolszczona i fonetycznie dopasowana do naszego języka, stąd nie rażą nas połączenia z polskimi nazwiskami. Więc nie ma co się spinać, od dawna się "inspirujemy" i świat się nie zawalił. Mi natomiast nie podobaja się osobiście te wszystkie "romantyczne" imiona typu amelka, natalka, lilianna. Za dużo już tego jest, wolałabym już Dobrawę 
-
prettynpetty
- GreckieWakacje
Uważam za chore i dziwaczne wrzucanie zdjęć zmarłych lub żyjących rodziców, dzieci, rodzeństwa na te wszystkie grupki facebookowe z prośbą o przerabianie ich.
Najbardziej mnie oburzają takie z prośbą o przeróbkę np zmarłej mamy na jakieś eleganckie foto, na zdjęcie z otwartymi oczami - jak nie miałaś zdjęcia matki żyjącej ani jednego, które by się nadawało do wspomnień albo na nagrobek, to wtf? Nie wstyd?
Albo ożywianie zdjęć zmarłych dzieci. Ugh. Albo poprawienie zdjęć swoich chorych dzieci - z rozciapioną buzią, nieruchomych - prośba o przerabiane ich na ładne zdjęcia jakby zdrowego dziecka. Ale to przecież nie twoje dziecko! Wstyd ci takiego wyglądu dziecka, że chcesz je przerabiać?
Tak samo foto z jakichś nwm ślubów - skromny biedny slub i prośba i przerobienie ubrania i scenografii na jakąś bogacką. Przecież każdy wie jak było, chcesz żyć w takim oszustwie? Zakłamywać wspomnienia? Nie zrozumiem tego.
Uważam że to osoby które proszą o ożywianie zdjęć zmarłych bliskich powinno się kierować do psychologa a nie im te zdjęcia przerabiać. Jeśli nie masz foto i nagrań, to być może ten bliski tak ważny dla ciebie nie był.
Najbardziej mnie oburzają takie z prośbą o przeróbkę np zmarłej mamy na jakieś eleganckie foto, na zdjęcie z otwartymi oczami - jak nie miałaś zdjęcia matki żyjącej ani jednego, które by się nadawało do wspomnień albo na nagrobek, to wtf? Nie wstyd?
Albo ożywianie zdjęć zmarłych dzieci. Ugh. Albo poprawienie zdjęć swoich chorych dzieci - z rozciapioną buzią, nieruchomych - prośba o przerabiane ich na ładne zdjęcia jakby zdrowego dziecka. Ale to przecież nie twoje dziecko! Wstyd ci takiego wyglądu dziecka, że chcesz je przerabiać?
Tak samo foto z jakichś nwm ślubów - skromny biedny slub i prośba i przerobienie ubrania i scenografii na jakąś bogacką. Przecież każdy wie jak było, chcesz żyć w takim oszustwie? Zakłamywać wspomnienia? Nie zrozumiem tego.
Uważam że to osoby które proszą o ożywianie zdjęć zmarłych bliskich powinno się kierować do psychologa a nie im te zdjęcia przerabiać. Jeśli nie masz foto i nagrań, to być może ten bliski tak ważny dla ciebie nie był.
Serio ludzie tak robią? :Oprettynpetty pisze: ↑ndz maja 10, 2026 6:11 pm Uważam za chore i dziwaczne wrzucanie zdjęć zmarłych lub żyjących rodziców, dzieci, rodzeństwa na te wszystkie grupki facebookowe z prośbą o przerabianie ich.
-
xoseraphina
- RealDiamond
Taak, uważam dokładnie tak samo. Na szczęście algorytm przestał mi już wciskać te grupki, ale był moment, że codziennie wyskakiwały mi jakieś posty typu zdjęcie noworodka robione chyba kalkulatorem, dziecko całe w kablach, ledwo cokolwiek widać, i "proszę o piękną przeróbkę bo dziecko zmarło” i potem w komentarzach festiwal fantazjiprettynpetty pisze: ↑ndz maja 10, 2026 6:11 pm Uważam za chore i dziwaczne wrzucanie zdjęć zmarłych lub żyjących rodziców, dzieci, rodzeństwa na te wszystkie grupki facebookowe z prośbą o przerabianie ich.
Albo te kobiety wrzucające zwykłe zdjęcie z lustra w 8 miesiącu ciąży - włosy w kitkę, sprany tshirt, bałagan w tle i prośba o profesjonalną sesję ciążową
- berry blast
- DramaQueen
nie będę komentować przerabiania zdjęć osób zmarłych. żałoba to zbyt bolesny, trudny i indywidualny moment w życiu, nie będę oceniać jak przechodzą to inni.prettynpetty pisze: ↑ndz maja 10, 2026 6:11 pm Uważam za chore i dziwaczne wrzucanie zdjęć zmarłych lub żyjących rodziców, dzieci, rodzeństwa na te wszystkie grupki facebookowe z prośbą o przerabianie ich.
natomiast rzeczywiście mocno krindżuje mnie przerabianie fotek dzieci na inne okoliczności. ostatnio madka wrzuciła fotkę z parku z podpisem "proszę o przerobienie córci na zdjęcie z komunii". to co kurde dziecka nie posłałaś a zdjęcie chcesz mieć? czy może fotki nie na tyle ładne aby się nimi chwalić
- agbmrctorakwin
- GreckieWakacje
Nie do końca się zgodzę z tą opinią na temat przerabiania zdjęć zmarłych bliskich za pomocą AI. Sama gdy straciłam kilka lat temu bliska osobe spędziłam kilka dni na zbieraniu dysków od bliskich i selekcjonowaniu wszystkich możliwych zdjęć tej osoby, żeby uzbierac ich jak najwięcej, wywołać i oprawić w album. Było to dla mnie coś co pomogło mi w żałobie i do dzisiaj jestem wdzięczna za te wszystkie zdjęcia zrobione przeze mnie czy innych członków rodziny. Wiem jednak, że nie wszyscy mają te szczęście i w momencie starty kogoś bliskiego potrzeba jakiejś pamiątki, symbolu może być tak silna, że korzysta się z takich właśnie wyjść. Dla mnie chyba zdjęcie przerobione czy wygenerowane z pomocą sztucznej inteligencji nie byłoby wystarczające i sama bym czegoś takiego nie zrobiła ale jeśli komuś ma to pomóc chociaż na chwilę to czemu nie.prettynpetty pisze: ↑ndz maja 10, 2026 6:11 pm Uważam za chore i dziwaczne wrzucanie zdjęć zmarłych lub żyjących rodziców, dzieci, rodzeństwa na te wszystkie grupki facebookowe z prośbą o przerabianie ich.
Jeśli jednak chodzi o przerabianie swoich własnych zdjęć AI i zakłamywanie rzeczywistości to również tego nie czaje. Mam w znajomych na FB ciotkę, która codziennie wrzuca "swoje" zdjęcia AI - w bikini, z treningu, w innym kraju, w drogiej restauracji itp. - na wielu z nich nawet nie wygląda jak ona. Tak samo pojawia mi się wiele grupek gdzie ludzie wstawiają swoje selfie i proszą np. o sensualna sesję zdjęciową XDD. Nie wiem gdzie w tym sens i po co
-
123wiosna123
- Te LazzurrA
A ja uważam ze jesli komus umiera dziecko to nie mam żadnego prawa komentowac tego co taki rodzic robi zeby bylo mu lepiej. Niech mu przerabiają zdjęcia takiego dziecka nawet jesli to dziecko nie bedzie podobne. Moze jakos mu to ulży. I naprawdę jest to ogromna tragedia i nikt nie ma prawa mowic czy to dobre czy zle. Bo to ogromny cios.prettynpetty pisze: ↑ndz maja 10, 2026 6:11 pm Uważam za chore i dziwaczne wrzucanie zdjęć zmarłych lub żyjących rodziców, dzieci, rodzeństwa na te wszystkie grupki facebookowe z prośbą o przerabianie ich.
A wyznacznikiem tego czy ktos jest dla ciebie ważny jest to czy masz z nim zdjecia? Xd no chyba nie.
- Adam_z_Rozdrazewa
- SushiRoll
Ożywianie zmarłych to jedne z najgorszych próśb na tego typu grupach, do topki dodałabym jeszcze proszenie o wizualizację remontu elewacji swojego domu oraz wszelkie przeróbki z dziećmi, najczęściej widzę wróżki zębuszki i zdjęcia śpiących, niczego nieświadomych dzieci udostępnione dla każdegoprettynpetty pisze: ↑ndz maja 10, 2026 6:11 pm Uważam za chore i dziwaczne wrzucanie zdjęć zmarłych lub żyjących rodziców, dzieci, rodzeństwa na te wszystkie grupki facebookowe z prośbą o przerabianie ich.
Często te prośby kierowane są przez starsze osoby, dla których czat gpt to czarna magia i niedawno dopiero nauczyły się korzystać z Facebooka.Adam_z_Rozdrazewa pisze: ↑pn maja 11, 2026 7:43 am Ożywianie zmarłych to jedne z najgorszych próśb na tego typu grupach, do topki dodałabym jeszcze proszenie o wizualizację remontu elewacji swojego domu oraz wszelkie przeróbki z dziećmi, najczęściej widzę wróżki zębuszki i zdjęcia śpiących, niczego nieświadomych dzieci udostępnione dla każdegoNiepojęte jest to dla mnie jak ludzie odzierają siebie i swoich bliskich z prywatności w imię... -? Kiedy dosłownie w większości przypadków wystarczy wpisać w prompt chata gpt/gemini/copilot/cokolwiek to samo co piszą na grupkach i sami mogą sobie stworzyć te przeróbki. Dlaczego ludzie są tak głupi, nie mają w sobie jakiejś natury odkrywcy i przerasta ich korzystanie z wyszukiwarki? Choć alergię na korzystanie z google widzę nie od dziś. Te grupy to tylko jeden z przykładów zebrania w soczewce problemu jaki mamy w społeczeństwie - cyfrowy analfabetyzm. Komputery istnieją od dziesiątek lat, przez ostatnie 20 lat większość ludzi uzyskała dostęp do internetu, prawie każdy ma w kieszeni potężne narzędzie do szukania informacji, ale co z tego? No jajco, bo Dżesika lat 30 która w teorii wychowała się i prawdopodobnie pracuje z komputerem woli wystawić swoje dziecko na pastwę dziwaków niż poświęcić minutę na wytężenie umysłu. Trzeba nam edukacji o bezpieczeństwie cyfrowym na wczoraj, żeby newsy o tym że ktoś znowu nabrał się na oszustwo na vinted albo olx przestały być codziennością.
Może to też bańka algorytmowa, w jaką wpadłam, ponieważ rzadko widzę prośby od młodych Jessic, a częściej starszych Grażynek, których rodzice/rodzeństwo/mąż zmarli ponad 20 lat temu i mają niewyraźne, analogowe zdjęcia swoich bliskich.
A dla mnie to tylko dalszy ciąg trendu do przerabiania wszystkiego - teraz już nam nie wystarczy przerabianie siebie (od filtrów w SM począwszy, a na zabiegach medycyny estetycznej/chirurgii plastycznej skończywszy), teraz przerabiamy jeszcze swoje wspomnienia.prettynpetty pisze: ↑ndz maja 10, 2026 6:11 pm Uważam za chore i dziwaczne wrzucanie zdjęć zmarłych lub żyjących rodziców, dzieci, rodzeństwa na te wszystkie grupki facebookowe z prośbą o przerabianie ich.
Nie akceptujemy siebie, nie akceptujemy życia z przyległościami, więc owijamy je w nowe pozłotko.
Bo to prostsze.
To taka moja niepopularna opinia;)
"Ludzie z zasady są podatni na marketing bardziej niż na edukację, tylko trzeba do nich trafić. I nie musisz jakoś szczególnie celować. Przypominam, że dali sobie wcisnąć konia trojańskiego. W trakcie oblężenia." M. Kisiel, Jak długo żyje motyl?
• Problem z diagnozami adhd u części ludzi jest taki, że adhd to u nich najmniejszy problem, a kiedy dostają tę diagnozę wszystkie objawy i problematyczne zachowania są pod parasolem adhd. Tymczasem adhd warunkuje pewne trudności rozwojowe, ale wciąż jest wariantem funkcjonowania. ADHD sprawia że ktoś jest impulsywny, ale po ustaniu impulsu „wraca do siebie”. Przeraża mnie ile osób jest niestabilna 24/7 a otrzymuje diagnozę adhd i utrzymuje ze tak wygląda adhd… szkodzi to tym osobom bo nie dostają pomocy i osobom, które mają „tylko” adhd
To będzie pewnie straszliwie pozbawiona empatii opinia, ale nie jest mi wcale żal bezdomnych. Takie osoby powinno się przymusowo zamykać w jakichś ośrodkach i doprowadzać do porządku, bo wielu z nich jest po prostu niebezpieczna i zakłóca życie innych ludzi. Żeby nie było, są wyjątki - wiem, że jest wiele osób, które lądują na ulicy z powodu problemów finansowych, rodzinnych, itd., które nie piją i nie wszczynają awantur. Takich ludzi jest mi szkoda i powinno się im pomóc. Ale z mojego doświadczenia większosć bezdomnych to obrzydliwi, obsrani i zarzygani menele, którzy znaleźli sie na ulicy na własne życzenie.
Jeszcze bardziej mnie oburza to, jak niektórzy wpadają furię na określenie bezdomny - bo powinno sie przecież mówić osoba w kryzysie bezdomności. Jak usprawiedliwiają niebezpieczne zachowania problemami psychicznymi i chorobami. W Warszawie jest fundacja pomagająca bezdomnym kobietom, opłacili nocleg jednej z nich w hostelu - odwdzięczyła się demolując pokój. Komentarze? Biedna kobieta, jak ona się musiała czuć, choroba alkoholowa jest straszna. WTF? Albo sytuacja chyba z zeszłego roku, kiedy jakiś bezdomny zasnął w autobusie na pętli, opublikowano nagrania w sieci jak motornicza trąca go nogą na, żeby wysiadł, po czym on ją zaatakował. Komentarze to też jest człowiek, jak ona mogła go trącać nogą jak jakiegoś psa, nic dziwnego, że chciał jej oddać!. Ręce opadają.
Jeszcze bardziej mnie oburza to, jak niektórzy wpadają furię na określenie bezdomny - bo powinno sie przecież mówić osoba w kryzysie bezdomności. Jak usprawiedliwiają niebezpieczne zachowania problemami psychicznymi i chorobami. W Warszawie jest fundacja pomagająca bezdomnym kobietom, opłacili nocleg jednej z nich w hostelu - odwdzięczyła się demolując pokój. Komentarze? Biedna kobieta, jak ona się musiała czuć, choroba alkoholowa jest straszna. WTF? Albo sytuacja chyba z zeszłego roku, kiedy jakiś bezdomny zasnął w autobusie na pętli, opublikowano nagrania w sieci jak motornicza trąca go nogą na, żeby wysiadł, po czym on ją zaatakował. Komentarze to też jest człowiek, jak ona mogła go trącać nogą jak jakiegoś psa, nic dziwnego, że chciał jej oddać!. Ręce opadają.
i am a god
To jeszcze ja dodam,ze nie rozumiem dlaczego takie osoby są wpuszczane do komunikacji miejskiej? Przecież wiadomo,że nie mają biletu, a dodatkowo pod względem zapachu to jest uciążliwa podróż dla reszty ludzi. Do tego wyobraźcie sobie ,że taka osoba siedziała przed wami... chcesz jechać to juz serio jedz,ale po co to siadać. Strasznie mnie to zniesmaczaJennifer pisze: ↑śr maja 13, 2026 12:50 pm To będzie pewnie straszliwie pozbawiona empatii opinia, ale nie jest mi wcale żal bezdomnych. Takie osoby powinno się przymusowo zamykać w jakichś ośrodkach i doprowadzać do porządku, bo wielu z nich jest po prostu niebezpieczna i zakłóca życie innych ludzi. Żeby nie było, są wyjątki - wiem, że jest wiele osób, które lądują na ulicy z powodu problemów finansowych, rodzinnych, itd., które nie piją i nie wszczynają awantur. Takich ludzi jest mi szkoda i powinno się im pomóc. Ale z mojego doświadczenia większosć bezdomnych to obrzydliwi, obsrani i zarzygani menele, którzy znaleźli sie na ulicy na własne życzenie.
To paradoks bezdomnego w tramwaju, say no moreArzena pisze: ↑śr maja 13, 2026 1:24 pm To jeszcze ja dodam,ze nie rozumiem dlaczego takie osoby są wpuszczane do komunikacji miejskiej? Przecież wiadomo,że nie mają biletu, a dodatkowo pod względem zapachu to jest uciążliwa podróż dla reszty ludzi. Do tego wyobraźcie sobie ,że taka osoba siedziała przed wami... chcesz jechać to juz serio jedz,ale po co to siadać. Strasznie mnie to zniesmacza
Od osob, które bezpośrednio działają w ośrodkach dla bezdomnych wiem, że te osoby nie chcą pomocy, bo wiecej zarobią żebrając i w tych ośrodkach nie mogą pić alkoholu, czesgo takie osoby po prostu odmawiają pomocy z własnej woliJennifer pisze: ↑śr maja 13, 2026 12:50 pm To będzie pewnie straszliwie pozbawiona empatii opinia, ale nie jest mi wcale żal bezdomnych. Takie osoby powinno się przymusowo zamykać w jakichś ośrodkach i doprowadzać do porządku, bo wielu z nich jest po prostu niebezpieczna i zakłóca życie innych ludzi. Żeby nie było, są wyjątki - wiem, że jest wiele osób, które lądują na ulicy z powodu problemów finansowych, rodzinnych, itd., które nie piją i nie wszczynają awantur. Takich ludzi jest mi szkoda i powinno się im pomóc. Ale z mojego doświadczenia większosć bezdomnych to obrzydliwi, obsrani i zarzygani menele, którzy znaleźli sie na ulicy na własne życzenie.
ᴘʀɪᴍᴀᴅᴏɴɴᴀ ɢɪʀʟ, ʏᴇᴀʜ ᴀʟʟ ɪ ᴇᴠᴇʀ ᴡᴀɴᴛᴇᴅ ᴡᴀꜱ ᴛʜᴇ ᴡᴏʀʟᴅ
U mnie na mojej trasie pociągowej byl taki bezdomny któremu dosłownie gniły nogi (nigdy w życiu nie zapomnę tego zapachu, przynajmniej jak czytam kryminały to umiem sobie wyobrazić zapach zwlok) I jezdzil z wielkimi tobołami pociagiem od stacji do stacji, parę razy interweniowała straż miejska czy policja, tylko ze póki ten człowiek nie jest ubezwłasnowolniony, to nie mogą go siła zaciągnąć do szpitala czy gdziekolwiek, i tyle z interwencjiJennifer pisze: ↑śr maja 13, 2026 12:50 pm To będzie pewnie straszliwie pozbawiona empatii opinia, ale nie jest mi wcale żal bezdomnych. Takie osoby powinno się przymusowo zamykać w jakichś ośrodkach i doprowadzać do porządku, bo wielu z nich jest po prostu niebezpieczna i zakłóca życie innych ludzi. Żeby nie było, są wyjątki - wiem, że jest wiele osób, które lądują na ulicy z powodu problemów finansowych, rodzinnych, itd., które nie piją i nie wszczynają awantur. Takich ludzi jest mi szkoda i powinno się im pomóc. Ale z mojego doświadczenia większosć bezdomnych to obrzydliwi, obsrani i zarzygani menele, którzy znaleźli sie na ulicy na własne życzenie.
Zbiorczo odpowiem, że zdaję sobie sprawę z tego, że nie można im pomóc, kiedy oni sobie tej pomocy nie życzą. Ale tak samo uważam, że żebranie, spanie na ławkach/dworcach/stacjach metra, wsiadanie śmierdzącym do autobusu, rzyganie i sranie gdzie popadnie, też powinno być zabronione. Sama byłam świadkiem, jak policja wlepiała mandat dwóm dziewczynom, jadącym na jednej hulajnodze, podczas gdy parę metrów dalej jakiś menel obszczywał przystanek. Dlatego uważam, że dobrym rozwiązaniem byłoby właśnie stworzenie miejsc, gdzie umieszczano by takich ludzi PRZYMUSOWO nie na zasadzie kolonii karnej, ale by zapewnić im właśnie schronienie, opiekę medyczną, wyżywienie, nocleg. Zbyt ekstremalne? No nie wiem, jak dla mnie ekstremalne jest to, co niektórzy z nich wyrabiają na ulicach. Oni są po prostu nieobliczalni.
i am a god
Tak samo jak nie wiedzieć czemu słowa nadwaga czy otyłość wywołują pianę i oburzenie jakby komuś obrazić rodzine do 7 pokolenia . Co jest w nich takiego złego jeśli nikt nie ma celu obrażania kogoś ze względu na wygląd tylko stwierdza fakt. W LIB Polska jest jedna dziewczyna, bardzo ładna swoją drogą z nadwagą i w wątku o LIB polska ktoś to napisał. Oczywiście zaraz gooownoburza jak ktoś śmie tak mówić i "widziałaś jej BMI" itp. No nie trzeba widzieć chyba bo widać po kimś?Jennifer pisze: ↑śr maja 13, 2026 12:50 pm To będzie pewnie straszliwie pozbawiona empatii opinia, ale nie jest mi wcale żal bezdomnych. Takie osoby powinno się przymusowo zamykać w jakichś ośrodkach i doprowadzać do porządku, bo wielu z nich jest po prostu niebezpieczna i zakłóca życie innych ludzi. Żeby nie było, są wyjątki - wiem, że jest wiele osób, które lądują na ulicy z powodu problemów finansowych, rodzinnych, itd., które nie piją i nie wszczynają awantur. Takich ludzi jest mi szkoda i powinno się im pomóc. Ale z mojego doświadczenia większosć bezdomnych to obrzydliwi, obsrani i zarzygani menele, którzy znaleźli sie na ulicy na własne życzenie.
- MissNobody66
- LouiBag
Może dlatego że to jest po prostu nieeleganckie i niepotrzebne? Jaki jest cel takich komentarzy?
- MissNobody66
- LouiBag
Nie są wpuszczane, same wchodzą
Nieotwieranie drzwi to jedno,dwa prosba o opuszczenie pojazdu,a jak nie działa to tak -wezwanie służb.MissNobody66 pisze: ↑śr maja 13, 2026 5:13 pm Nie są wpuszczane, same wchodząja to wszystko rozumiem, ale jakie widzisz rozwiązanie? Że w autobusach będą ochroniarze, albo że będą stać na przystankach? Że kierowca będzie odwalał śmierdzącą robotę? Też nie bardzo. Wezwie policję i nie odjedzie póki go nie zabiorą? Tak samo bez sensu bo komunikacja nie będzie mogła normalnie funkcjonować.
-
chleb_ze_smalcem
- Szarlotta
Dokładnie. Obsługa samolotu jest szkolona do odpowiedniego reagowania w razie niebezpieczeństwa ze strony pasażera, obsługa autobusu czy pociągu też powinna. A nie, że kierowca udaje, że nie widzi i część. Pasażer ma się martwić.