Start
Mój profil

Niepopularne opinie o życiu

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
Jennifer
SushiRoll

Re: Niepopularne opinie o życiu

Post autor: Jennifer »

lalisa pisze: wt kwie 28, 2026 12:59 pm Większość ludzi krytykujących kogoś za nadwagę lub otyłość ma w dupie aspekt zdrowotny i nie mam pojęcia, jakim cudem powszechnie sądzi się, że jest inaczej. Serio mam wierzyć, że ktoś komuś pisze dla jego dobra, że jest grubą świnią? Ludzie uwielbiają napawać się tym, że ktoś jest gruby, a oni są szczupli. Uwielbiają czuć się lepsi od grubych. Nawet grubi kochają kąpać się w wannie z pianką przekonania, że oni są tymi "dobrymi grubasami", co znają swoje miejsce i się odchudzają, nie to co tamte grubasy głupie i leniwe. Trochę jak słynny kolega gej każdego konfederaty, który się "nie obnosi", nie to co tamte głupie geje, co chodzą za rękę.
Szczerze - jak ktoś kogoś nazywa grubą świnią, to po prostu sam sobie wystawia laurkę i z taką osobą nie ma co dyskutować. Gorsze są dla mnie takie elementy, które pod pozorem troski, wbijają ci szpilki np. jesteś przepiękna, gdybyś tak tylko zgubiła kilka kg, byłabyś jeszcze piękniejsza. Albo ale jesteś odważna, ja bym w takim stroju nigdzie nie wyszła. Ciekawe, że taką samą pogardą nie traktujemy palaczy i alkoholików, co grubych. Ciekawe, że swoją nienawiść do grubych uzasadniamy tym, że to my będziemy płacić za ich leczenie, ale nie oburza nas to, że o wiele więcej wydajemy na leczenie palaczy i alkoholików. Oburza nas gruba osoba, która je frytki w maku, a nie oburza nas młoda, ładna dziewczyna, paląca szluga na przystanku czy zamawiająca dziesiątego drinka w knajpie. Uprzedzenia względem osób grubych nazywa się troską, bo otyłość to choroba, a tak naprawdę to nienawiść, tylko okazywana na zupełnym legalu.
i am a god
malloryknox
PsychoFanka

Post autor: malloryknox »

Jennifer pisze: wt kwie 28, 2026 1:11 pm Szczerze - jak ktoś kogoś nazywa grubą świnią, to po prostu sam sobie wystawia laurkę i z taką osobą nie ma co dyskutować. Gorsze są dla mnie takie elementy, które pod pozorem troski, wbijają ci szpilki np. jesteś przepiękna, gdybyś tak tylko zgubiła kilka kg, byłabyś jeszcze piękniejsza. Albo ale jesteś odważna, ja bym w takim stroju nigdzie nie wyszła. Ciekawe, że taką samą pogardą nie traktujemy palaczy i alkoholików, co grubych. Ciekawe, że swoją nienawiść do grubych uzasadniamy tym, że to my będziemy płacić za ich leczenie, ale nie oburza nas to, że o wiele więcej wydajemy na leczenie palaczy i alkoholików. Oburza nas gruba osoba, która je frytki w maku, a nie oburza nas młoda, ładna dziewczyna, paląca szluga na przystanku czy zamawiająca dziesiątego drinka w knajpie. Uprzedzenia względem osób grubych nazywa się troską, bo otyłość to choroba, a tak naprawdę to nienawiść, tylko okazywana na zupełnym legalu.
Myślę, że wszyscy zgodzimy się, że otyłość to choroba (zresztą to jest fakt, nie opinia), ale serio nikogo nie oburza modelka z kieliszkiem wina czy papierosem w reklamie, a już np. modelka z nadwagą reklamująca odzież sportową wywołuje lawinę obrzydliwych komentarzy. Po co to pokazywać? Ano po to, by pokazać, że istnieją też ciuchy, w których większe osoby mogą wyglądać ładnie i może to je zachęcić do uprawiania sportu. Ludzie po prostu boją się zobaczyć w reklamie czy telewizji osoby o innym rozmiarze niż S.
lalisa
Trening tenisa

Post autor: lalisa »

Dzisiaj wstałam i wybrałam przemoc, więc dodaję kontrowersyjną niepopularną opinię. :D

Ludzie podważają możliwość istnienia przyjaźni damsko-męskiej. Ja mam więcej wiary w taką przyjaźń niż w damsko-damską. Może u dojrzałych kobiet prędzej to działa.
staratwoja
BlondDoczep

Post autor: staratwoja »

lalisa pisze: wt kwie 28, 2026 5:29 pm Dzisiaj wstałam i wybrałam przemoc, więc dodaję kontrowersyjną niepopularną opinię. :D

Ludzie podważają możliwość istnienia przyjaźni damsko-męskiej. Ja mam więcej wiary w taką przyjaźń niż w damsko-damską. Może u dojrzałych kobiet prędzej to działa.
Jeśli, tak jak to opisałaś parę postów wyżej, obracasz się wokół lasek których głowy zaprząta wyścig o najbardziej efektowne zaręczyny, to rzeczywiście ciężko...
Awatar użytkownika
KagemaneNoJutsu
SushiRoll

Post autor: KagemaneNoJutsu »

Nie rozumiem hejtu na płytę Metalliki St. Anger. To jest moja ulubiona płyta tego zespołu i uważam, że to co wszyscy wymieniają jako jej wady, to właśnie jej zalety ❤️‍🔥
W rzeźni, jak to w rzeźni czas wątpliwości szybko mija, nie ma miejsca na myślenie, bo tu się nie myśli tylko zabija...
Awatar użytkownika
berry blast
DramaQueen

Post autor: berry blast »

KagemaneNoJutsu pisze: śr kwie 29, 2026 1:12 am Nie rozumiem hejtu na płytę Metalliki St. Anger. To jest moja ulubiona płyta tego zespołu i uważam, że to co wszyscy wymieniają jako jej wady, to właśnie jej zalety ❤️‍🔥
no przesz meta skończyła się na kill'em all xD
ja uwielbiam garage inc. chociaż to wiadomo, że same covery a ile razy przesłuchałam loverman to nie da się zliczyć. zaśpiewane genialnie.
Awatar użytkownika
Brida
Szarlotta

Post autor: Brida »

berry blast pisze: śr kwie 29, 2026 1:29 am no przesz meta skończyła się na kill'em all xD
ja uwielbiam garage inc. chociaż to wiadomo, że same covery a ile razy przesłuchałam loverman to nie da się zliczyć. zaśpiewane genialnie.
To ja też mam bardzo niepopularną opinię w świecie metalu: każda kolejna wokalistka Nightwish jest lepsza od poprzedniej i chociaż słucham ich od pierwszego albumu, to teraz bardzo rzadko sięgam po te z Tarją (męczy mnie). Za to Floor - to jest petarda nie do pobicia.
Awatar użytkownika
julygirl
FlafLover

Post autor: julygirl »

Skoro jesteśmy w tych tematach to zawsze wydawało mi sie to mega urocze, ze na koncertach punk/metal/rock w pogo ludzie tak o sobie dbają, od razu cie podnoszą, ochraniają jak klękasz i wiążesz buty, to takie wyladowanie emocji, zabawa, a jak upadniesz to sie rzucają na ciebie, zeby cie podnieść xd
ᴘʀɪᴍᴀᴅᴏɴɴᴀ ɢɪʀʟ, ʏᴇᴀʜ ᴀʟʟ ɪ ᴇᴠᴇʀ ᴡᴀɴᴛᴇᴅ ᴡᴀꜱ ᴛʜᴇ ᴡᴏʀʟᴅ
Awatar użytkownika
gunernialne
Parzucha

Post autor: gunernialne »

Sukces zbiórki Łatwoganga nie wziął się z tego, że ludzie chcieli pomóc osobom chorym na raka bo o tych i tak za tydzień zapomną, ale z tego, że w obecnych, pełnych samotności czasach była to jedna z niewielu okazji do niemal narodowego zjednoczenia się
Przekazuję się w spadku ziemi, by wyrosnąć z trawy, którą kocham,
Jeśli zechcecie mnie znowu, szukajcie mnie pod podeszwą buta
FikolMikol
Parzucha

Post autor: FikolMikol »

Zbiórka Łatwoganga:

Mam mieszane uczucia.

Z jednej strony, zawsze super, jak chorzy dostaną dodatkowe wsparcie finansowe.

Z drugiej: wolałabym, żeby w naszym kraju efektywnie opodatkowano korporacje i najlepiej zarabiających, żeby NFZ bez problemu się utrzymywał.
Ci bogaci potrafią w takie sztuczki podatkowe, że płacą jakiś znikomy % podatków, a szaraki licząc z VAT wydawanym w sklepach, efektywnie "tracą" kilkadziesiąt % pensji w daninach.
Pomału robi nam się system jak w USA. Bogaci nie płacą prawie żadnych podatków i tylko sypną czasem jakimś wsparciem charytatywnym, które i tak odpiszą od podatku, a biedaki się cieszą.
Awatar użytkownika
Brida
Szarlotta

julygirl pisze: śr kwie 29, 2026 11:49 am Skoro jesteśmy w tych tematach to zawsze wydawało mi sie to mega urocze, ze na koncertach punk/metal/rock w pogo ludzie tak o sobie dbają, od razu cie podnoszą, ochraniają jak klękasz i wiążesz buty, to takie wyladowanie emocji, zabawa, a jak upadniesz to sie rzucają na ciebie, zeby cie podnieść xd
Dokładnie! Dlatego też śmieszą mnie te protesty przed Mystic Festiwalem ludzi, którzy nigdy na metalowym koncercie nie byli. Straszą Sodomą i Gomorą a tam milusio i rodzinnie 😉🖤
FikolMikol
Parzucha

Post autor: FikolMikol »

Telewizja R******ka chyba zatrudnia jakichś psychologów potrafiących w manipulację umysłów.

Abstrahując od poglądów tam głoszonych, mam wrażenie, że ludzie ją oglądający, doświadczają jakiegoś rodzaju przeprogramowania umysłu. Wyłącza im się krytyczne myślenie, wierzą w 100% tego, co tam mówią, nic nie kwestionują, powtarzają słowo w słowo przekaz telewizyjny.

Jakoś po innych stacjach tego nie widzę, żeby aż tak przechwytywały umysły widzów.
Awatar użytkownika
agbmrctorakwin
GreckieWakacje

Post autor: agbmrctorakwin »

FikolMikol pisze: śr kwie 29, 2026 3:53 pm Telewizja R******ka chyba zatrudnia jakichś psychologów potrafiących w manipulację umysłów.

Abstrahując od poglądów tam głoszonych, mam wrażenie, że ludzie ją oglądający, doświadczają jakiegoś rodzaju przeprogramowania umysłu. Wyłącza im się krytyczne myślenie, wierzą w 100% tego, co tam mówią, nic nie kwestionują, powtarzają słowo w słowo przekaz telewizyjny.

Jakoś po innych stacjach tego nie widzę, żeby aż tak przechwytywały umysły widzów.
W każdej dużej stacji czuwają sztaby specjalistów od wizerunku i manipulacji przekazem. Choć w Republice te techniki wydają się wyjątkowo agresywne, każda telewizja buduje swój program tak, by wyłączać u widza krytycyzm i zastępować go silnymi emocjami, takimi jak gniew czy poczucie zagrożenia. W przypadku Republiki efekt jest potęgowany przez specyfikę odbiorców czyli głównie osoby starsze i konserwatywne, które mają silniejszą potrzebę przynależności do wspólnoty i jasnego podziału świata na "swoich” i "wrogów”. Tak naprawdę każda stacja dąży do "przeprogramowania umysłu" więc nie ma lepszej czy gorszej
Alessa
Bagietka z szarlott

Post autor: Alessa »

Brida pisze: śr kwie 29, 2026 10:33 am To ja też mam bardzo niepopularną opinię w świecie metalu: każda kolejna wokalistka Nightwish jest lepsza od poprzedniej i chociaż słucham ich od pierwszego albumu, to teraz bardzo rzadko sięgam po te z Tarją (męczy mnie). Za to Floor - to jest petarda nie do pobicia.
Zgadzam sie w 100% :) Floor jest niesamowita, nie chodzi tylko o śpiew, ale o jakiś taki magnetyzm sceniczny.
Verbena95
Kciuk

Post autor: Verbena95 »

Brida pisze: śr kwie 29, 2026 10:33 am To ja też mam bardzo niepopularną opinię w świecie metalu: każda kolejna wokalistka Nightwish jest lepsza od poprzedniej i chociaż słucham ich od pierwszego albumu, to teraz bardzo rzadko sięgam po te z Tarją (męczy mnie). Za to Floor - to jest petarda nie do pobicia.
To rzeczywiście jest bardzo niepopularna opinia. U mnie też :) Tarja była najlepsza.
tr_an
Ciastko

Post autor: tr_an »

To ja odjadę od muzyki ;P

Strzela mnie, jak widzę ludzi w dlugoletnich związkach/małżeństwach, którzy ledwo tolerują siebie wzajemnie, żyją jak współlokatorzy, ale siedzą ze sobą dalej w imię nie wiadomo czego. Życie jest jedno.
wodnyklan
PsychoFanka

Post autor: wodnyklan »

Faceci nie potrzebują żebyśmy się malowały, operowały czy inaczej ingerowały w urodę. Jak ktoś ma mnie kochać to zmycie makijażu nie zmieni jego uczuć. Oceną przypadkowych ludzi nie ma co sobie zawracać głowy, każdy ma prawo mieć własną.
lalisa
Trening tenisa

Post autor: lalisa »

wodnyklan pisze: śr kwie 29, 2026 10:55 pm Faceci nie potrzebują żebyśmy się malowały, operowały czy inaczej ingerowały w urodę. Jak ktoś ma mnie kochać to zmycie makijażu nie zmieni jego uczuć. Oceną przypadkowych ludzi nie ma co sobie zawracać głowy, każdy ma prawo mieć własną.
Przypomniałaś mi moją pierwszą noc u chłopaka, kiedy przed snem zmyłam makijaż, ale tak nie do końca, żeby zostały brwi i rzęsy, a potem wstałam o 6:00 przed nim, pomalowałam się i położyłam do łóżka. xD
tr_an
Ciastko

Post autor: tr_an »

lalisa pisze: czw kwie 30, 2026 8:53 am Przypomniałaś mi moją pierwszą noc u chłopaka, kiedy przed snem zmyłam makijaż, ale tak nie do końca, żeby zostały brwi i rzęsy, a potem wstałam o 6:00 przed nim, pomalowałam się i położyłam do łóżka. xD
Ja kiedyś czytałam jakies durne porady na wypadek nieplanowanego noclegu u faceta, było tam coś, że jeśli nie wzięłaś nic do makijażu, to można podkreślić oczy sadzą z pieca xD
duppajasio
Bagietka z szarlott

Post autor: duppajasio »

FikolMikol pisze: śr kwie 29, 2026 3:53 pm Telewizja R******ka chyba zatrudnia jakichś psychologów potrafiących w manipulację umysłów.

Moim zdaniem jest odwrotnie - te telewizje oglądają osoby, które mają potrzebę, żeby komuś wierzyć za wszelką cenę, żeby mieć poczucie, że ktoś „dba o ich potrzeby”, i niestety wtedy można im wcisnąć bardzo dużo półprawd. Inne kanały też mijają się z prawdą, ale ponieważ to duże stacje, to jesteśmy przyzwyczajeni, żeby mieć do nich dystans. Mniejsza stacja tak jak nowa partia polityczna obiecuje „ja nie jestem taka, ja cie wysłucham”
Awatar użytkownika
Brida
Szarlotta

Nie wiem, czy nadal tak jest, ale za moich czasów w liceum mówiło się do nauczycieli per "profesor", co dzisiaj uważam za niedorzeczne i krzywdzące. Raz, że nie wiem skąd się do wzięło - jakieś dowartościowanie na siłę? A dwa - pokazuje młodzieży, że tytuły naukowe nie mają znaczenia.
Awatar użytkownika
agbmrctorakwin
GreckieWakacje

Post autor: agbmrctorakwin »

Brida pisze: czw kwie 30, 2026 5:47 pm Nie wiem, czy nadal tak jest, ale za moich czasów w liceum mówiło się do nauczycieli per "profesor", co dzisiaj uważam za niedorzeczne i krzywdzące. Raz, że nie wiem skąd się do wzięło - jakieś dowartościowanie na siłę? A dwa - pokazuje młodzieży, że tytuły naukowe nie mają znaczenia.
Pamiętam, że w gimnazjum miałam nauczycielkę, która kazała się tytułować "Pani magister inżynier Kowalska-Nowak" (nazwiska zmyślone dla przykładu), wtedy była postrachem i każdy z uczniów musiał się tak do niej zwracać XDD. Z kolei w szkole średniej jeden z nauczycieli miał tytuł doktora i jak ktoś z uczniów próbował sie tak do niego zwracać to od razu prosił żeby tak nie mówić bo to dla niego zbyt oficjalne - za to zdarzali się nauczyciele z mgr, którzy oczekiwali mówienia do siebie per profesor.
Z perspektywy czasu uważam to za śmieszne bo na studiach wręcz było podkreślane żeby magistrów nie tytułować bo to "nie wypada", a ci wykładowcy którzy mieli tytuł profesora przeważnie nie oczekiwali, że ktoś będzie się do nich zwracał per profesor. Lata edukacji pokazały mi, że przeważnie ci najbardziej uczeni, z tytułami naukowymi są wyluzowanymi, spoko ludźmi, którzy nie potrzebują tytułowania na co dzień bo znają swoją wartość.
Awatar użytkownika
MissNobody66
LouiBag

Post autor: MissNobody66 »

Brida pisze: czw kwie 30, 2026 5:47 pm Nie wiem, czy nadal tak jest, ale za moich czasów w liceum mówiło się do nauczycieli per "profesor", co dzisiaj uważam za niedorzeczne i krzywdzące.
Właśnie też się zastanawiam skąd to się wzięło. Pamiętam przejście z gimnazjum do liceum z pani na sorze/sorko i to poczucie wstydu, było mi po prostu głupio tak mówić 🙈
agbmrctorakwin pisze: czw kwie 30, 2026 6:54 pm a ci wykładowcy którzy mieli tytuł profesora przeważnie nie oczekiwali, że ktoś będzie się do nich zwracał per profesor. Lata edukacji pokazały mi, że przeważnie ci najbardziej uczeni, z tytułami naukowymi są wyluzowanymi, spoko ludźmi, którzy nie potrzebują tytułowania na co dzień bo znają swoją wartość.
O kurde to ja mam zupełnie inne doświadczenie ze studiów, kiedyś koleżanka nie sprawdziła tytułu i zwróciła się do babki pani doktor, nastała lodowata cisza aż odezwał się jakiś asystent i powiedział: PANI PROFESOR.
Awatar użytkownika
jenta
RiczAsFak

Post autor: jenta »

Kiedyś znajomy przyprowadził swoją dziewczynę na domówkę. Dziewczyna pracowała w przedszkolu i opowiadała, że nie pozwala, żeby rodzice mówili do niej „Pani Aniu”, bo według niej to spoufalanie. Twierdziła, że należy zwracać się do niej „Pani magister Nowak”, a nie tak bez szacunku po imieniu xd
Awatar użytkownika
Saelith
RealDiamond

Post autor: Saelith »

Brida pisze: czw kwie 30, 2026 5:47 pm Nie wiem, czy nadal tak jest, ale za moich czasów w liceum mówiło się do nauczycieli per "profesor", co dzisiaj uważam za niedorzeczne i krzywdzące. Raz, że nie wiem skąd się do wzięło - jakieś dowartościowanie na siłę? A dwa - pokazuje młodzieży, że tytuły naukowe nie mają znaczenia.
U mnie w liceum kazała witać ją formułka "dzień dobry ukochana pani profesor" 🤠