1. Mam 31 lat
2. Cierpię na łagodny autyzm i cptsd
3. Pracuje jako sprzątaczka
4. W przeszłości studiowałam. Marzyłam, żeby zajmować się badaniami nad osobowością psychopatyczna ale jak widac nie wyszło
5. Mieszkam w Niemczech
6. Moi rodzice zmarli gdy byłam dzieckiem, śmierć matki widzialam na własne oczy
7. Mam obsesję na punkcie meksykańskich karteli narkotykowych, fascynuje mnie ten temat i uwielbiam ta cala narco-estetyke
8. Słucham meksykańskiej muzyki, znam dość dobrze północno-meksykański slang i rozumiem co gadają te gangusy tam
9. Boję się ludzi, mam lęk społeczny
10. Jestem chaotyczna, niezdarna i ciągle potykam się o własne nogi
10 przypadkowych faktów dot. Ciebie
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- KagemaneNoJutsu
- MoetGlass
1. Mam mentalnie 20 lat, choć fizycznie dużo więcej.
2. Mam syndaktylię, co jest moim ogromnym kompleksem.
3. Pisząc pracę magisterską dowiedziałam się, że głównym wątkiem My, dzieci z dworca Zoo wcale nie są dragi, a przynajmniej tak twierdziła moja promotor.
4. Nie mam prawa jazdy.
5. Skończyłam najbardziej nieprzydatne studia ever.
6. Nigdy nie pracowałam w zawodzie.
7. Wstawanie rano mnie mega stresuje.
8. Obecnie jestem bezrobotna i nie mogę znaleźć pracy
9. Nie mam ani partnera ani przyjaciół.
10. Prawdopodobnie mam osobowość lękową, ale nigdy nie byłam u psychologa.
2. Mam syndaktylię, co jest moim ogromnym kompleksem.
3. Pisząc pracę magisterską dowiedziałam się, że głównym wątkiem My, dzieci z dworca Zoo wcale nie są dragi, a przynajmniej tak twierdziła moja promotor.
4. Nie mam prawa jazdy.
5. Skończyłam najbardziej nieprzydatne studia ever.
6. Nigdy nie pracowałam w zawodzie.
7. Wstawanie rano mnie mega stresuje.
8. Obecnie jestem bezrobotna i nie mogę znaleźć pracy
9. Nie mam ani partnera ani przyjaciół.
10. Prawdopodobnie mam osobowość lękową, ale nigdy nie byłam u psychologa.
W rzeźni, jak to w rzeźni czas wątpliwości szybko mija, nie ma miejsca na myślenie, bo tu się nie myśli tylko zabija...
A co jest głównym wątkiem wg niej? Przyznam, że przeczytałam tę książkę już jako dorosła i byłam przekonana, że jest o dragach :DKagemaneNoJutsu pisze: ↑sob kwie 25, 2026 3:27 am
- KagemaneNoJutsu
- MoetGlass
Problemy życia młodzieży, której dziadkowie czy nawet rodzice byli nazistami. Ogólnie temat bardziej polityczno-społeczny i głębszy niż same dragi i problemy z nimi związane. Ale ja dalej twierdzę, że to na wyrost, bo moja promotorka była specjalistką od stosunków z Niemcami. W każdym razie pracy nie skończyłam.
W rzeźni, jak to w rzeźni czas wątpliwości szybko mija, nie ma miejsca na myślenie, bo tu się nie myśli tylko zabija...
-
Aleksandra_18
- PsychoFanka
1. Mam 25 lat ale czuję się na max 19. W ogóle mam poczucie, że dla mnie świat zatrzymał się w marcu 2020, pandemia zakrzywiła czasoprzestrzeń 
2. Nie pamiętam nazwy użytkowniczki z pierwszej strony wątku, ale pozdrawiam, bo też kocham Francję i wszystko co francuskie. Miłość do tego kraju zaczęła się jeszcze w szkole podstawowej i trwa dalej. Marzę o przeprowadzce, choć nie idealizuję tego.
3. Rzuciłam po roku swój pierwszy kierunek studiów i po 3 miesiącach zaczęłam inny, na którym już zostałam. Uważam to za jedną najodważniejszych decyzji w swoim życiu ze względu na przeciwności, z jakimi wtedy się mierzyłam.
4. Boję się ciemności, duchów, jakichś istot nadprzyrodzonych i nigdy przez to nie obejrzałam ani minuty żadnego horroru.
5. Jestem ogromną kociarą, ale psy też bardzo lubię.
6. Gdy w przepisie pojawia się cebula to zawsze ją pomijam (chyba że na surowo i w małej ilości). Raz, że cebula po obróbce termicznej mi szkodzi, a dwa że nie znoszę obierać cebuli i jej smażyć, dusić itd.
7. Zanim wyprowadziłam się na studia byłam przerażona, że w dorosłym życiu będę leciała na gotowcach albo ciągle chodzić do restauracji, bo matka nie dopuszczała mnie do kuchni i nie umiałam gotować. Na szczęście obawy się nie spełniły i gotuję całkiem ok:)
8. Nie mam prawa jazdy i nie ciągnie mnie jakoś bardzo, by je zrobić.
9. Nienawidzę większości obowiązków domowych i los kury domowej/jakiejś trad wife byłby piekłem. Przez to od razu skreślałam facetów z podejściem, że obowiązki domowe to tylko sprawa kobiety. Prawdopodobnie byśmy zarośli brudem xD ze spraw domowych toleruję tylko robienie prania, mycie podłóg i ewentualnie zmywanie naczyń. Gotowanie jest spoko, ale nie lubię stać nad garami po całym dniu.
10. Chcę mieć tylko jedno dziecko (sama jestem jedynaczką i nie cierpiałam z tego powodu). Trudno to wytłumaczyć, ale czuję, że z dwojgiem dzieci - a już nie mówiąc o większej liczbie - nie dałabym rady i byłabym wiecznie przebodźcowana, zmęczona i zła. Oczywiście z jednym dzieckiem też tak może się stać, ale przynajmniej ogarniasz jedno takie xd
2. Nie pamiętam nazwy użytkowniczki z pierwszej strony wątku, ale pozdrawiam, bo też kocham Francję i wszystko co francuskie. Miłość do tego kraju zaczęła się jeszcze w szkole podstawowej i trwa dalej. Marzę o przeprowadzce, choć nie idealizuję tego.
3. Rzuciłam po roku swój pierwszy kierunek studiów i po 3 miesiącach zaczęłam inny, na którym już zostałam. Uważam to za jedną najodważniejszych decyzji w swoim życiu ze względu na przeciwności, z jakimi wtedy się mierzyłam.
4. Boję się ciemności, duchów, jakichś istot nadprzyrodzonych i nigdy przez to nie obejrzałam ani minuty żadnego horroru.
5. Jestem ogromną kociarą, ale psy też bardzo lubię.
6. Gdy w przepisie pojawia się cebula to zawsze ją pomijam (chyba że na surowo i w małej ilości). Raz, że cebula po obróbce termicznej mi szkodzi, a dwa że nie znoszę obierać cebuli i jej smażyć, dusić itd.
7. Zanim wyprowadziłam się na studia byłam przerażona, że w dorosłym życiu będę leciała na gotowcach albo ciągle chodzić do restauracji, bo matka nie dopuszczała mnie do kuchni i nie umiałam gotować. Na szczęście obawy się nie spełniły i gotuję całkiem ok:)
8. Nie mam prawa jazdy i nie ciągnie mnie jakoś bardzo, by je zrobić.
9. Nienawidzę większości obowiązków domowych i los kury domowej/jakiejś trad wife byłby piekłem. Przez to od razu skreślałam facetów z podejściem, że obowiązki domowe to tylko sprawa kobiety. Prawdopodobnie byśmy zarośli brudem xD ze spraw domowych toleruję tylko robienie prania, mycie podłóg i ewentualnie zmywanie naczyń. Gotowanie jest spoko, ale nie lubię stać nad garami po całym dniu.
10. Chcę mieć tylko jedno dziecko (sama jestem jedynaczką i nie cierpiałam z tego powodu). Trudno to wytłumaczyć, ale czuję, że z dwojgiem dzieci - a już nie mówiąc o większej liczbie - nie dałabym rady i byłabym wiecznie przebodźcowana, zmęczona i zła. Oczywiście z jednym dzieckiem też tak może się stać, ale przynajmniej ogarniasz jedno takie xd
-
marta.helena
- Mokra Włoszka
1. Mam wspaniałego męża i dziecko i czasem boję się,że coś odbierze mi to szczęście.
2. Nie mam żadnego kwiata. Ususzyłam nawet kaktusy.
3. Boje się śmierci, jak to będzie po (jako katoliczką wierzę w życie po śmierci).
4. Uwielbiam czytać książki.
5. Kocham XX-lecie międzywojenne.
6. Jestem pedantyczna. W moim domu zawsze można jeść z podłogi (nawet po urodzeniu dziecka miałam posprzątane, uprane i uprasowane. Nie należy brać ze mnie przykładu).
7. Bardzo lubię gotować.
8. Nie lubię upału.
9. Lubie podcasty o ludziach którzy wyszli z domu i ślad po nich zaginął (Bogdanscy, Ania Jałowiczor itp.).
10. Nie interesuje mnie polityka.
2. Nie mam żadnego kwiata. Ususzyłam nawet kaktusy.
3. Boje się śmierci, jak to będzie po (jako katoliczką wierzę w życie po śmierci).
4. Uwielbiam czytać książki.
5. Kocham XX-lecie międzywojenne.
6. Jestem pedantyczna. W moim domu zawsze można jeść z podłogi (nawet po urodzeniu dziecka miałam posprzątane, uprane i uprasowane. Nie należy brać ze mnie przykładu).
7. Bardzo lubię gotować.
8. Nie lubię upału.
9. Lubie podcasty o ludziach którzy wyszli z domu i ślad po nich zaginął (Bogdanscy, Ania Jałowiczor itp.).
10. Nie interesuje mnie polityka.