Start
Mój profil

10 przypadkowych faktów dot. Ciebie

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Rukolisko
PsychoFanka

Re: 10 przypadkowych faktów dot. Ciebie

Post autor: Rukolisko »

1. Mam 31 lat
2. Cierpię na łagodny autyzm i cptsd
3. Pracuje jako sprzątaczka
4. W przeszłości studiowałam. Marzyłam, żeby zajmować się badaniami nad osobowością psychopatyczna ale jak widac nie wyszło
5. Mieszkam w Niemczech
6. Moi rodzice zmarli gdy byłam dzieckiem, śmierć matki widzialam na własne oczy
7. Mam obsesję na punkcie meksykańskich karteli narkotykowych, fascynuje mnie ten temat i uwielbiam ta cala narco-estetyke
8. Słucham meksykańskiej muzyki, znam dość dobrze północno-meksykański slang i rozumiem co gadają te gangusy tam
9. Boję się ludzi, mam lęk społeczny
10. Jestem chaotyczna, niezdarna i ciągle potykam się o własne nogi
Awatar użytkownika
KagemaneNoJutsu
MoetGlass

Post autor: KagemaneNoJutsu »

1. Mam mentalnie 20 lat, choć fizycznie dużo więcej.
2. Mam syndaktylię, co jest moim ogromnym kompleksem.
3. Pisząc pracę magisterską dowiedziałam się, że głównym wątkiem My, dzieci z dworca Zoo wcale nie są dragi, a przynajmniej tak twierdziła moja promotor.
4. Nie mam prawa jazdy.
5. Skończyłam najbardziej nieprzydatne studia ever.
6. Nigdy nie pracowałam w zawodzie.
7. Wstawanie rano mnie mega stresuje.
8. Obecnie jestem bezrobotna i nie mogę znaleźć pracy 😕
9. Nie mam ani partnera ani przyjaciół.
10. Prawdopodobnie mam osobowość lękową, ale nigdy nie byłam u psychologa.
W rzeźni, jak to w rzeźni czas wątpliwości szybko mija, nie ma miejsca na myślenie, bo tu się nie myśli tylko zabija...
Mualla
GreckieWakacje

Post autor: Mualla »

KagemaneNoJutsu pisze: sob kwie 25, 2026 3:27 am
3. Pisząc pracę magisterską dowiedziałam się, że głównym wątkiem My, dzieci z dworca Zoo wcale nie są dragi, a przynajmniej tak twierdziła moja promotor.
A co jest głównym wątkiem wg niej? Przyznam, że przeczytałam tę książkę już jako dorosła i byłam przekonana, że jest o dragach :D
Awatar użytkownika
KagemaneNoJutsu
MoetGlass

Post autor: KagemaneNoJutsu »

Mualla pisze: sob kwie 25, 2026 8:50 am A co jest głównym wątkiem wg niej? Przyznam, że przeczytałam tę książkę już jako dorosła i byłam przekonana, że jest o dragach :D
Problemy życia młodzieży, której dziadkowie czy nawet rodzice byli nazistami. Ogólnie temat bardziej polityczno-społeczny i głębszy niż same dragi i problemy z nimi związane. Ale ja dalej twierdzę, że to na wyrost, bo moja promotorka była specjalistką od stosunków z Niemcami. W każdym razie pracy nie skończyłam.
W rzeźni, jak to w rzeźni czas wątpliwości szybko mija, nie ma miejsca na myślenie, bo tu się nie myśli tylko zabija...
Aleksandra_18
PsychoFanka

Post autor: Aleksandra_18 »

1. Mam 25 lat ale czuję się na max 19. W ogóle mam poczucie, że dla mnie świat zatrzymał się w marcu 2020, pandemia zakrzywiła czasoprzestrzeń XD

2. Nie pamiętam nazwy użytkowniczki z pierwszej strony wątku, ale pozdrawiam, bo też kocham Francję i wszystko co francuskie. Miłość do tego kraju zaczęła się jeszcze w szkole podstawowej i trwa dalej. Marzę o przeprowadzce, choć nie idealizuję tego.

3. Rzuciłam po roku swój pierwszy kierunek studiów i po 3 miesiącach zaczęłam inny, na którym już zostałam. Uważam to za jedną najodważniejszych decyzji w swoim życiu ze względu na przeciwności, z jakimi wtedy się mierzyłam.

4. Boję się ciemności, duchów, jakichś istot nadprzyrodzonych i nigdy przez to nie obejrzałam ani minuty żadnego horroru.

5. Jestem ogromną kociarą, ale psy też bardzo lubię.

6. Gdy w przepisie pojawia się cebula to zawsze ją pomijam (chyba że na surowo i w małej ilości). Raz, że cebula po obróbce termicznej mi szkodzi, a dwa że nie znoszę obierać cebuli i jej smażyć, dusić itd.

7. Zanim wyprowadziłam się na studia byłam przerażona, że w dorosłym życiu będę leciała na gotowcach albo ciągle chodzić do restauracji, bo matka nie dopuszczała mnie do kuchni i nie umiałam gotować. Na szczęście obawy się nie spełniły i gotuję całkiem ok:)

8. Nie mam prawa jazdy i nie ciągnie mnie jakoś bardzo, by je zrobić.

9. Nienawidzę większości obowiązków domowych i los kury domowej/jakiejś trad wife byłby piekłem. Przez to od razu skreślałam facetów z podejściem, że obowiązki domowe to tylko sprawa kobiety. Prawdopodobnie byśmy zarośli brudem xD ze spraw domowych toleruję tylko robienie prania, mycie podłóg i ewentualnie zmywanie naczyń. Gotowanie jest spoko, ale nie lubię stać nad garami po całym dniu.

10. Chcę mieć tylko jedno dziecko (sama jestem jedynaczką i nie cierpiałam z tego powodu). Trudno to wytłumaczyć, ale czuję, że z dwojgiem dzieci - a już nie mówiąc o większej liczbie - nie dałabym rady i byłabym wiecznie przebodźcowana, zmęczona i zła. Oczywiście z jednym dzieckiem też tak może się stać, ale przynajmniej ogarniasz jedno takie xd
marta.helena
Mokra Włoszka

Post autor: marta.helena »

1. Mam wspaniałego męża i dziecko i czasem boję się,że coś odbierze mi to szczęście.
2. Nie mam żadnego kwiata. Ususzyłam nawet kaktusy.
3. Boje się śmierci, jak to będzie po (jako katoliczką wierzę w życie po śmierci).
4. Uwielbiam czytać książki.
5. Kocham XX-lecie międzywojenne.
6. Jestem pedantyczna. W moim domu zawsze można jeść z podłogi (nawet po urodzeniu dziecka miałam posprzątane, uprane i uprasowane. Nie należy brać ze mnie przykładu).
7. Bardzo lubię gotować.
8. Nie lubię upału.
9. Lubie podcasty o ludziach którzy wyszli z domu i ślad po nich zaginął (Bogdanscy, Ania Jałowiczor itp.).
10. Nie interesuje mnie polityka.