Niepopularne opinie o życiu
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryRe: Niepopularne opinie o życiu
Nie rozumiem gadania typu "kobiet się o wiek nie pyta".
A co w tym takiego delikutaśnego? XDD
A co w tym takiego delikutaśnego? XDD
Tak, masz racje!agbmrctorakwin pisze: ↑czw kwie 23, 2026 12:50 pm Te niektóre odpowiedzi mają taki wydźwięk jakby całe pokolenie Z żyło w celibacie. Mniejsze zainteresowanie seksem, uprawienie mniej seksu ≠ nie uprawianie seksu W OGÓLE. Można żyć w zdrowym, szczęśliwym związku, który nie opiera się na seksie, a jednocześnie wieczory spędza się wspólnie, a nie wlepionym w ekrany jak niektórzy tutaj sugerują
Wydaje mi sie, ze chodzi tu bardziej o wmawianie nam, ze keks jest najwazniejszym elementem zwiazku: musisz go uprawiac minimum 4 razy w tygodniu w 15 roznych pozycjach, w roznych scenariuszach, musicie byc pomyslowi itd. bo inaczej jest nudno, czyli zle.
Tak jakby keks byl jedyna rzecza ktora sprawia, ze zwiazek jest szczesliwy. No nie...po kilku latach ogien gasnie, pozadanie i ochota maleje i to jest normalne. Nadal mozna sie kochac, mimo ze nie ma sie ochoty na keks tak czesto jak kiedys.
Dokładnie. Jedyne co może serio sprawić, że ktoś wygląda dużo młodziej to genetyka i nie chodzi mi o żaden "gen młodości", ale o to, że ktoś ma takie a nie inne rysy twarzy. Taki się urodził. I to nie jest co druga osoba, a naprawdę skrajnie rzadkie przypadki nieosiagalne za pomocą wypełniacza. Osobiście znam jeden, gdzie naprawdę nie da się stwierdzić, czy ta osoba ma 25 lat czy 37. Dodam, że ta kobieta nie jest atrakcyjna fizycznie, jedynie ma na tyle dziwny wygląd, że ciężko stwierdzić wiek i wygląda na młodszą niż jest. Do tego jest bardzo niska.Idalciks pisze: ↑pt kwie 24, 2026 3:38 pm Zgadzam się z tym, że kobiety same sobie robią krzywdę tym gadaniem, jak to młodo wyglądają. Zwykle to jest kompletna bzdura, wyglądają co najwyżej dobrze xd przecież 35 czy 40 lat obecnie to nie jest taki wiek, żeby wyglądać jak własna babcia. Jak ktoś jakoś tam o siebie dba, to będzie wyglądał ok.
To są czasem tak żenujące teksty jak moje guilty pleasure profil na fb Zaciszek piękna, gdzie 43 letnia kosmetyczka z uporem maniaka wciska babom, że wygląda na 25 lat co najwyżej. A zdjęcia z twarzą bez filtrów w świetle dziennym nie uświadczysz. I co najlepsze baby się nabierają. A chyba każdy kto to trochę pożył na tym świecie powinien wiedzieć że to zwyczajnie niemożliwe. Tam jak 25 latka nie będzie na 15 lat wyglądała. Głupie i szkodliwe gadanie.
Tak, tak. Znam tak jedna, ktora ma 39 la, i serio wyglada na max 30. Czyli rysy i sylwetka.lalisa pisze: ↑pt kwie 24, 2026 4:30 pm Dokładnie. Jedyne co może serio sprawić, że ktoś wygląda dużo młodziej to genetyka i nie chodzi mi o żaden "gen młodości", ale o to, że ktoś ma takie a nie inne rysy twarzy. Taki się urodził. I to nie jest co druga osoba, a naprawdę skrajnie rzadkie przypadki nieosiagalne za pomocą wypełniacza. Osobiście znam jeden, gdzie naprawdę nie da się stwierdzić, czy ta osoba ma 25 lat czy 37. Dodam, że ta kobieta nie jest atrakcyjna fizycznie, jedynie ma na tyle dziwny wygląd, że ciężko stwierdzić wiek i wygląda na młodszą niż jest. Do tego jest bardzo niska.
Jest wiele kobiet w wieku 35+, 40+, ktore sa tak zadbane, ze ich wiek nie jest istotny. W ogole dlaczego majac 40 lat i wygladac na tyle samo to wedlug niektorych oznaka zaniedbania? Instagram zryl nam beret i tyle.
- MissNobody66
- LouiBag
Bawi mnie to klaskanie i pianie nad pokoleniem Z jakie to ono nie jest błyskotliwe, postępowe i jak to zmienia świat. Najbardziej śmieszy w kontekście tego jak to pokolenie zmienia podejście do pracy że robi rzekomo rewolucję bo stawia granice i robi tylko to co musi, wychodzi z pracy punkt 16/17 i ani minuty dłużej blah blah a brutalna prawda jest taka że wszędzie płacz że młodzi nie mogą znaleźć pracy, nigdzie ich nie chcą bo nie mają doświadczenia, a z drugiej strony pracodawcy którzy skarżą się na to że młodzi ludzie się umawiają, nie przychodzą nawet na umówione rozmowy, albo myślą że to jak w szkole i po prostu potrafią sobie wyjść z pracy albo nie przyjść ot tak bez uprzedzenia. Żeby nie było znam młode osoby które są pracowite i zmotywowane więc jeśli kogoś to ubodło to może się nad sobą warto pochylić bo ja nie chcę mówić że to pokolenie jest złe, w każdym są różni ludzie ale bawi mnie to po prostu że millenialsi są nonstop je*ani za wszystko i wyśmiewani i określani jako cały zbiór ludzi (ja np mindset mam zdecydowanie bardziej zety) a każdy człowiek jest jednostką a nie generacją. Tak, wstyd mi za te wynurzenia ludzi około 40tki i za typowe już grażyństwo, często się śmieję że urodziłam się za wczesnie bo kompletnie się z tym nie utożsamiam. W ogóle ta wojna jest tak samo zabawna jak irytująca.
Zgadzam się. Wiele osób wyglądających na dużo młodsze ma takie rysy twarzy a niekoniecznie muszą być super atrakcyjni. Chyba najbardziej znany przykład: Thomas Brodie-Sangster. On zawsze wyglądał na mniej niż wskazywała jego metryka.Pilu pisze: ↑pt kwie 24, 2026 4:38 pm Tak, tak. Znam tak jedna, ktora ma 39 la, i serio wyglada na max 30. Czyli rysy i sylwetka.
Jest wiele kobiet w wieku 35+, 40+, ktore sa tak zadbane, ze ich wiek nie jest istotny. W ogole dlaczego majac 40 lat i wygladac na tyle samo to wedlug niektorych oznaka zaniedbania? Instagram zryl nam beret i tyle.
- Fluffyslippers
- MolieraDress
Uwazam, ze wiekszosc tych influencerow i firm, ktore wzięły udział w tym wydarzeniu cancer fighters w środku głęboko gdzieś ma los tych dzieci, zrobili to, bo czuli presję na podbudowanie wizerunku i wyczuło łatwą okazję do lansowania się
Prawda, mamusiu?
- berry blast
- Dieta 600 kcal
a moja niepopularna opinia jest taka, że nieważne z jakich pobudek to zrobili, liczy się efektFluffyslippers pisze: ↑sob kwie 25, 2026 9:50 pm Uwazam, ze wiekszosc tych influencerow i firm, ktore wzięły udział w tym wydarzeniu cancer fighters w środku głęboko gdzieś ma los tych dzieci, zrobili to, bo czuli presję na podbudowanie wizerunku i wyczuło łatwą okazję do lansowania się
zaraz 70 milionów
- Fluffyslippers
- MolieraDress
Ja się z tobą zgadzam. Tylko ty mówisz o efekcie końcowym, a ja o pobudkach :pberry blast pisze: ↑sob kwie 25, 2026 9:55 pm a moja niepopularna opinia jest taka, że nieważne z jakich pobudek to zrobili, liczy się efekt
zaraz 70 milionów
Prawda, mamusiu?
-
Karolinanm31
- Mokra Włoszka
Zgadzam sie. Ja zaczęłam ten temat swoim postem i wcale wlasnie mi nie chodziło o to, że pokolenie Z żyje w celibacie. Tylko, że większość osób z którymi rozmawialam(również starszych niż pokolenie Z ale tak do 35 roku zycia) miało 1-3 partnerow xd Oczywiście to tylko oparte na moich rozmowach. Statystyki mogą być inne.agbmrctorakwin pisze: ↑czw kwie 23, 2026 12:50 pm Te niektóre odpowiedzi mają taki wydźwięk jakby całe pokolenie Z żyło w celibacie. Mniejsze zainteresowanie seksem, uprawienie mniej seksu ≠ nie uprawianie seksu W OGÓLE. Można żyć w zdrowym, szczęśliwym związku, który nie opiera się na seksie, a jednocześnie wieczory spędza się wspólnie, a nie wlepionym w ekrany jak niektórzy tutaj sugerują
- gunernialne
- Parzucha
Dokładnie. Super cel i najważniejsze w tym są zebrane środki, ale nie ma się co oszukiwać myśląc, że nie jest to po prostu kolejny internetowy trendFluffyslippers pisze: ↑sob kwie 25, 2026 9:50 pm Uwazam, ze wiekszosc tych influencerow i firm, ktore wzięły udział w tym wydarzeniu cancer fighters w środku głęboko gdzieś ma los tych dzieci, zrobili to, bo czuli presję na podbudowanie wizerunku i wyczuło łatwą okazję do lansowania się
+ cała ta zbiórka pokazuje jak łatwo jest "kupić/odkupić" siebie w oczach odbiorców xd
Przekazuję się w spadku ziemi, by wyrosnąć z trawy, którą kocham,
Jeśli zechcecie mnie znowu, szukajcie mnie pod podeszwą buta
Jeśli zechcecie mnie znowu, szukajcie mnie pod podeszwą buta
Co do influencerskich zbiórek, to ludziom po prostu się nie da dogodzić.
Dajesz kasę - wybielanie wizerunku, robisz to po to, by się pokazać, jaki jesteś dobroduszny/a.
Nie dajesz kasy - jesteś pazerny, samolubny, masz tyle hajsu, a szkoda ci kilku groszy.
Dasz kilkanaście tysięcy - co tak mało, przecież dla ciebie to nic.
Dasz kilka milionów - zrobiłeś/aś to tylko po to, by się pokazać, jaki to hojny/a jesteś.
Właśnie wracam z wątku pewnej beauty influencerki, gdzie było narzekanie, że zajmuje się jakimiś głupotami, a mogłaby przecież chociaż udostępnić zbiórkę. Dam głowę, że jakby coś takiego zrobiła, pojawiłyby się takie głosy, jak w drugiej linijce mojej wypowiedzi. Robienie z każdego celebryty czy influencera zepsutej osoby, której tylko zależy na fejmie, jest już po prostu męczące dla mnie do czytania/słuchania. Na pewno wśród całego tego towarzystwa są ludzie, którzy chcą tylko się pokazać, natomiast wierzę, że są też osoby o dobrym sercu, które wykorzystują swoją sławę i zasięgi do tego, by robić coś dobrego. Koniec końców, cel jest bardzo szczytny i dla mnie osobiście to jest naważniejsze.
Dajesz kasę - wybielanie wizerunku, robisz to po to, by się pokazać, jaki jesteś dobroduszny/a.
Nie dajesz kasy - jesteś pazerny, samolubny, masz tyle hajsu, a szkoda ci kilku groszy.
Dasz kilka milionów - zrobiłeś/aś to tylko po to, by się pokazać, jaki to hojny/a jesteś.
Właśnie wracam z wątku pewnej beauty influencerki, gdzie było narzekanie, że zajmuje się jakimiś głupotami, a mogłaby przecież chociaż udostępnić zbiórkę. Dam głowę, że jakby coś takiego zrobiła, pojawiłyby się takie głosy, jak w drugiej linijce mojej wypowiedzi. Robienie z każdego celebryty czy influencera zepsutej osoby, której tylko zależy na fejmie, jest już po prostu męczące dla mnie do czytania/słuchania. Na pewno wśród całego tego towarzystwa są ludzie, którzy chcą tylko się pokazać, natomiast wierzę, że są też osoby o dobrym sercu, które wykorzystują swoją sławę i zasięgi do tego, by robić coś dobrego. Koniec końców, cel jest bardzo szczytny i dla mnie osobiście to jest naważniejsze.
i am a god
-
123wiosna123
- Milion subskrypcji
A mnie to zupełnie nie obchodzi czy ktokolwiek zyska na tej akcji. Niech zyskują ale cel jest szczytny i cała akcja jest świetnaJennifer pisze: ↑ndz kwie 26, 2026 12:05 pm Co do influencerskich zbiórek, to ludziom po prostu się nie da dogodzić.
Nie chce mi sie czytać jak to zle bo ktos sie na tym lansuje albo nie ma sie z czego cieszyć bo NFZ pochłania wiecej kasy tylko co z tego tak naprawdę, w niczym to nie umniejsza
Cel jest szczytny, ale jako niby 20gospodarka i kraj super hiper rozwinięty... W którym za jeden podpis wójta gminy w ramach łapówki znika 200milionow w ciągu 5minut no to sory, bądźmy poważni,Jennifer pisze: ↑ndz kwie 26, 2026 12:05 pm Co do influencerskich zbiórek, to ludziom po prostu się nie da dogodzić.
Ci w czarnych sukienkach co krzywdzą dzieci, wystarczy sprzedać ich jeden kościółek,ogród i burd...plebanię i już było by że 200milionow
I jeszcze takich 20 tysięcy miejsc na potem by było do ogarnięcia
-
ballerinacappuccina
- Koczkodan
Idź teraz powiedzieć to samo dzieciom, dla których zbierane są pieniądze. Powiedz, że masz je w dupie i nie wpłacisz na nie złamanego grosza, bo gdzieś księża krzywdzą dzieci.Suplex pisze: ↑ndz kwie 26, 2026 12:51 pm Cel jest szczytny, ale jako niby 20gospodarka i kraj super hiper rozwinięty... W którym za jeden podpis wójta gminy w ramach łapówki znika 200milionow w ciągu 5minut no to sory, bądźmy poważni,
Ci w czarnych sukienkach co krzywdzą dzieci, wystarczy sprzedać ich jeden kościółek,ogród i burd...plebanię i już było by że 200milionow
I jeszcze takich 20 tysięcy miejsc na potem by było do ogarnięcia
Czekaj,czy ty mi próbujesz wsadzić w usta słowa typu'anulowac zbiorke'? OPAMIETAJ sieballerinacappuccina pisze: ↑ndz kwie 26, 2026 1:00 pm Idź teraz powiedzieć to samo dzieciom, dla których zbierane są pieniądze. Powiedz, że masz je w dupie i nie wpłacisz na nie złamanego grosza, bo gdzieś księża krzywdzą dzieci.
Ale ona tak nie powiedziała wcale? Ludzie opamiętajcie się…. Naprawdę Was już nie stać na normalne argumenty tylko wyolbrzymianie i wkładanie słów w kogoś usta?ballerinacappuccina pisze: ↑ndz kwie 26, 2026 1:00 pm Idź teraz powiedzieć to samo dzieciom, dla których zbierane są pieniądze. Powiedz, że masz je w dupie i nie wpłacisz na nie złamanego grosza, bo gdzieś księża krzywdzą dzieci.
Takie zdanie powinno się powiedzieć to się zgodzę ale nie do dzieci tylko do kościoła i polityków, bo to oni kradną NASZE pieniądze które powinny być wygospodarowane na potrzebujących
-
PrincessKitty
- Mokra Włoszka
Mam mieszane opinie co do tej akcji, bo z jednej strony na serio wierzę w uczciwe intencje. Łatwo, moim zdaniem, to jest dobry chłopak z sercem na dłoni i wierzę mu na 100%, że, odpalając tę akcję, chciał po prostu zrobić dobro, siedząc 9 dni na kompie. Wierzę też, że cieszyłby się niezależnie od tego, czy zebrałby 10 koła, czy początkowo planowane 500k.
Natomiast mam zgrzyt co do tego, że ludzie typu Friz promują się na tej akcji, podczas gdy w przeszłości koleś mówił, że zakłada fundacje, by nie płacić podatku. I to jest patologia naszego systemu (i trochę naszej mentalności) w soczewce. Jesteśmy mistrzami wielkich gestów, wręcz zrywów narodowych (WOŚP, pomoc Ukraińcom w pierwszych tygodniach wojny, teraz akcja Łatwo), natomiast nie dbamy na co dzień o dobro publiczne. Przepraszam bardzo, ale więcej kasy zebralibyśmy, gdybyśmy wszyscy ( a zwłaszcza przedsiębiorcy typu Friz, Brzoska itd.) uczciwie płacili podatki- wg Google na samej luce VAT tracimy ponad DWADZIEŚCIA MILIARDÓW złotych.
Ale w Polsce wciąż panuje przekonanie, że każdy rzepkę sobie skrobie (nie tylko w kwestii płacenia podatków), dlatego nigdy nie będziemy mieć szans na wygodne państwo opiekuńcze, bo Polacy się zaplują, a Konfa będzie podjudzać do wolnego rynku (to, że nie mamy również polityków, którzy by sprawnie pokierowali państwem opiekuńczym, to jest temat na inną dyskusję).
Reasumując- cieszę się, że fundacja dostanie GIGANTYCZNY hajs na leczenie dzieciaków. Natomiast czuję lekki niesmak, ponieważ wiem, że potrzeba nam więcej pracy organicznej, oddolnej i zmiany mentalności, żeby polepszyć system ochrony zdrowia i inne kwestie "socjalne", a nie wielkich gestów i porywów serca.
Natomiast mam zgrzyt co do tego, że ludzie typu Friz promują się na tej akcji, podczas gdy w przeszłości koleś mówił, że zakłada fundacje, by nie płacić podatku. I to jest patologia naszego systemu (i trochę naszej mentalności) w soczewce. Jesteśmy mistrzami wielkich gestów, wręcz zrywów narodowych (WOŚP, pomoc Ukraińcom w pierwszych tygodniach wojny, teraz akcja Łatwo), natomiast nie dbamy na co dzień o dobro publiczne. Przepraszam bardzo, ale więcej kasy zebralibyśmy, gdybyśmy wszyscy ( a zwłaszcza przedsiębiorcy typu Friz, Brzoska itd.) uczciwie płacili podatki- wg Google na samej luce VAT tracimy ponad DWADZIEŚCIA MILIARDÓW złotych.
Ale w Polsce wciąż panuje przekonanie, że każdy rzepkę sobie skrobie (nie tylko w kwestii płacenia podatków), dlatego nigdy nie będziemy mieć szans na wygodne państwo opiekuńcze, bo Polacy się zaplują, a Konfa będzie podjudzać do wolnego rynku (to, że nie mamy również polityków, którzy by sprawnie pokierowali państwem opiekuńczym, to jest temat na inną dyskusję).
Reasumując- cieszę się, że fundacja dostanie GIGANTYCZNY hajs na leczenie dzieciaków. Natomiast czuję lekki niesmak, ponieważ wiem, że potrzeba nam więcej pracy organicznej, oddolnej i zmiany mentalności, żeby polepszyć system ochrony zdrowia i inne kwestie "socjalne", a nie wielkich gestów i porywów serca.
Bo te gwiazdy co tam występują to są photo żeby się oczyścić, nie zależy im w większości na pomocy dziecka,jeśli by im zależało to dawno by pojechali z walizka wypchana pieniędzy by wręczyć walizkę kasy rodzicom dziecka, płacą teraz hajs z podatków no Kasix tam ileś milionów z NASZYCH podatków wzięła na jakiś scan, i inni to samo.PrincessKitty pisze: ↑ndz kwie 26, 2026 2:13 pm Mam mieszane opinie co do tej akcji, bo z jednej strony na serio wierzę w uczciwe intencje. Łatwo, moim zdaniem, to jest dobry chłopak z sercem na dłoni i wierzę mu na 100%, że, odpalając tę akcję, chciał po prostu zrobić dobro, siedząc 9 dni na kompie. Wierzę też, że cieszyłby się niezależnie od tego, czy zebrałby 10 koła, czy początkowo planowane 500k.
Dam takie porównanie
Miasto Mariupol zrównane z ziemią, ale znajdą się Januszem co powiedział "Putin kochany odbudował miasto Mariupol dziękujemy nasz panie "
-
PrincessKitty
- Mokra Włoszka
Akurat to porównanie jest kulą w płot- nie porównujmy zbiórki kasy do zbrodni wojennych.Suplex pisze: ↑ndz kwie 26, 2026 2:23 pm Bo te gwiazdy co tam występują to są photo żeby się oczyścić, nie zależy im w większości na pomocy dziecka,jeśli by im zależało to dawno by pojechali z walizka wypchana pieniędzy by wręczyć walizkę kasy rodzicom dziecka, płacą teraz hajs z podatków no Kasix tam ileś milionów z NASZYCH podatków wzięła na jakiś scan, i inni to samo.
Dam takie porównanie
Miasto Mariupol zrównane z ziemią, ale znajdą się Januszem co powiedział "Putin kochany odbudował miasto Mariupol dziękujemy nasz panie "
Śpiewak teraz pastwi się nad ludźmi którzy uważają śmierć Litewki za spisek elit, ale napomyka też o zbiórce i z całą jego wypowiedzią zgadzam się w 100%
- Załączniki
-
- fw_1777209371970.jpg (74.87 KiB) Przejrzano 214 razy
-
malloryknox
- Skarpeta Rakieta
Ja tylko nieśmiało przypomnę, że to jest wątek z niepopularnymi opiniami, a wy pisząc, że celebryci chcą się wybielić i wypromować na zbiórce, piszecie przeruchaną do granic możliwości opinię :D na pewno na wandzie gdzieś jest wątek krytykujący tych ludzi, może tam zajrzyjcie.