Start
Mój profil

Stymulatory tkankowe

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Oli46
Gacie z oceanu

Re: Stymulatory tkankowe

Post autor: Oli46 »

Jestem po stymulatorze karisma. Nie wiem czy jestem zadowolona. Najpierw mialam wrazenie, ze dodal mi 5kg na twarz. Teraz moze troche mniej. Efekt mial byc taki, ze zmniejsza się chomiki. Na ten moment sie nie zmniejszyly. Cos jest inaczej ale nikt nie wie co. Nikt z bliskich znajomych nie widzi roznicy. Ja jeszcze czekam na efekty :)
LauraBacha3
LouiBag

Post autor: LauraBacha3 »

Oli46 pisze: czw mar 26, 2026 7:45 pm Jestem po stymulatorze karisma. Nie wiem czy jestem zadowolona. Najpierw mialam wrazenie, ze dodal mi 5kg na twarz. Teraz moze troche mniej. Efekt mial byc taki, ze zmniejsza się chomiki. Na ten moment sie nie zmniejszyly. Cos jest inaczej ale nikt nie wie co. Nikt z bliskich znajomych nie widzi roznicy. Ja jeszcze czekam na efekty :)
I jak? Jaki efekt po czasie?
Dokarina
SushiRoll

Post autor: Dokarina »

Ja korzystam od 7 lat regularnie wg planu lekarza (nie kosmetyczki) i to działa - ale trzeba regularnie i pod okiem dobrego specjalisty. Dwa efekty widać w dłuższym czasie, skóra owal itd moja a moich koleżanek które nie stosują zabiegów różni się.
Pytanie jaki efekt chcesz uzyskać? Wg mnie stymulatory mają zapobiegać i spowalniac procesy starzenia, ujędrniać, delikatnie odmładza a nie „naprawić” to czego już nie da się naprawić bo wtedy w grę mogą wejść już tylko interwencje chirurga.
Avocadozpestka77 pisze: ndz gru 21, 2025 12:07 am Ani mezo iglowa ani stymulatory nie dzialaja, czysty marketing i szkoda kasy
Awatar użytkownika
Zdzisek_p
MoetGlass

Post autor: Zdzisek_p »

kalissi pisze: pn lut 23, 2026 6:52 am Moja mama robiła dwa razy, mówi że nie widzi efektów kompletnie.
Lepszy jest jalupro super hydro lub classic, wszystko zależy od tego jaki efekt chcemy uzyskać. Dobrym preparatem jest również sunecos performa - daje naturalne efekty. Nie jestem za tym by od razu stosować te najmocniejsze stymulatory typu hydroksyapatyt wapnia lub kwas polimlekowy, są nieprzewidywalne.
Dla młodych osób do 40 roku życia lepiej wybrać coś lżejszego, ale to wszystko zależy od stanu skóry i od konsultacji/wywiadu ☺️
Oli46
Gacie z oceanu

Dokarina pisze: czw kwie 16, 2026 5:19 pm Ja korzystam od 7 lat regularnie wg planu lekarza (nie kosmetyczki) i to działa - ale trzeba regularnie i pod okiem dobrego specjalisty. Dwa efekty widać w dłuższym czasie, skóra owal itd moja a moich koleżanek które nie stosują zabiegów różni się.
Pytanie jaki efekt chcesz uzyskać? Wg mnie stymulatory mają zapobiegać i spowalniac procesy starzenia, ujędrniać, delikatnie odmładza a nie „naprawić” to czego już nie da się naprawić bo wtedy w grę mogą wejść już tylko interwencje chirurga.
Od 7 lat robisz stymulatory?
Oli46
Gacie z oceanu

LauraBacha3 pisze: wt kwie 14, 2026 6:47 pm I jak? Jaki efekt po czasie?
Nie wiem. Są dni, kiedy czuję się lepiej. Ale więcej takich, kiedy nie widzę efektu. Ciągle czekam...
Awatar użytkownika
Zdzisek_p
MoetGlass

Oli46 pisze: czw mar 26, 2026 7:45 pm Jestem po stymulatorze karisma. Nie wiem czy jestem zadowolona. Najpierw mialam wrazenie, ze dodal mi 5kg na twarz. Teraz moze troche mniej. Efekt mial byc taki, ze zmniejsza się chomiki. Na ten moment sie nie zmniejszyly. Cos jest inaczej ale nikt nie wie co. Nikt z bliskich znajomych nie widzi roznicy. Ja jeszcze czekam na efekty :)
Karisma zawiera karboksymetyloceluloze, po której się puchnie, dlatego miałaś wrażenie przybrania na wadze. Ja nie widzę znaczącej różnicy u osób które robiły ten stymulator, więc skłaniam się ku temu że w przypadku karismy to czysty marketing, efekt jest chwilowy - szkoda kasy.
Dokarina
SushiRoll

Post autor: Dokarina »

Zgadza się, do tego botoks i zabiegi medyczne nawilżające skórę. To jest ciągła praca, nie jest tak że zrobi się raz i zmienia się twarz bo nie o to w tym chodzi.
Oli46 pisze: ndz kwie 19, 2026 5:13 pm Od 7 lat robisz stymulatory?
perelka1
RoyalBaby

Post autor: perelka1 »

Co uważacie o stymulatorze pod oczy - ta sperma łososia, tzw. polinukleotydy?
Awatar użytkownika
Zdzisek_p
MoetGlass

perelka1 pisze: wt kwie 21, 2026 10:57 am Co uważacie o stymulatorze pod oczy - ta sperma łososia, tzw. polinukleotydy?
Zależy jaki masz problem, cienka skóra, zapadnięta dolina łez , cienie pod oczami? Nucleofill słabo zagęszcza.
Xizax123
RóżowePolo

Post autor: Xizax123 »

Robiłam ostatnio stymulator skinvive, ponoć wystarczy jedna seria i można powtórzyć za 9 msc. Wrażenia pozytywne, skóra znieczulona a po samym zabiegu ani pół siniaka. Jedynie przez kilka dni lekkie grudki po igle, ale już zniknęły. Dodatkowo zdecydowałam się na botox na Kurze łapki. Jeśli chodzi o laser to za msc mogę zrobić co2. Ale zdecydowanie najlepsza kolejność wg Pani Doktor - stymulator a potem laser. Robiłam w Krakowie
Alek88
LouiBag

Post autor: Alek88 »

Zdzisek_p pisze: wt kwie 21, 2026 9:11 pm Zależy jaki masz problem, cienka skóra, zapadnięta dolina łez , cienie pod oczami? Nucleofill słabo zagęszcza.
Hej, a co polecisz na cienka skórę i widoczne naczynka pod oczami? Jaki stymulator?
Awatar użytkownika
Zdzisek_p
MoetGlass

Alek88 pisze: pt kwie 24, 2026 9:14 pm Hej, a co polecisz na cienka skórę i widoczne naczynka pod oczami? Jaki stymulator?
Hej 🙂 Obszar wokół oka jest bardzo skomplikowany, wymagający. Dobra jest fibryna bogatoplytkowa w serii (kilka zabiegów), ale ważne jest ile mamy płytek krwi, więc najpierw badania krwi (trombocyty, PLT), bo jeśli mamy mało płytek krwi to zabieg nic nie da. Warty uwagi jest też preparat o nazwie sunecos 200 lub tropokolagen, robiłam oba i efekty są super.
Alek88
LouiBag

Post autor: Alek88 »

Dziękuję!