Stymulatory tkankowe
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryRe: Stymulatory tkankowe
Jestem po stymulatorze karisma. Nie wiem czy jestem zadowolona. Najpierw mialam wrazenie, ze dodal mi 5kg na twarz. Teraz moze troche mniej. Efekt mial byc taki, ze zmniejsza się chomiki. Na ten moment sie nie zmniejszyly. Cos jest inaczej ale nikt nie wie co. Nikt z bliskich znajomych nie widzi roznicy. Ja jeszcze czekam na efekty 
-
LauraBacha3
- LouiBag
I jak? Jaki efekt po czasie?Oli46 pisze: ↑czw mar 26, 2026 7:45 pm Jestem po stymulatorze karisma. Nie wiem czy jestem zadowolona. Najpierw mialam wrazenie, ze dodal mi 5kg na twarz. Teraz moze troche mniej. Efekt mial byc taki, ze zmniejsza się chomiki. Na ten moment sie nie zmniejszyly. Cos jest inaczej ale nikt nie wie co. Nikt z bliskich znajomych nie widzi roznicy. Ja jeszcze czekam na efekty![]()
Ja korzystam od 7 lat regularnie wg planu lekarza (nie kosmetyczki) i to działa - ale trzeba regularnie i pod okiem dobrego specjalisty. Dwa efekty widać w dłuższym czasie, skóra owal itd moja a moich koleżanek które nie stosują zabiegów różni się.
Pytanie jaki efekt chcesz uzyskać? Wg mnie stymulatory mają zapobiegać i spowalniac procesy starzenia, ujędrniać, delikatnie odmładza a nie „naprawić” to czego już nie da się naprawić bo wtedy w grę mogą wejść już tylko interwencje chirurga.
Pytanie jaki efekt chcesz uzyskać? Wg mnie stymulatory mają zapobiegać i spowalniac procesy starzenia, ujędrniać, delikatnie odmładza a nie „naprawić” to czego już nie da się naprawić bo wtedy w grę mogą wejść już tylko interwencje chirurga.
Avocadozpestka77 pisze: ↑ndz gru 21, 2025 12:07 am Ani mezo iglowa ani stymulatory nie dzialaja, czysty marketing i szkoda kasy
Lepszy jest jalupro super hydro lub classic, wszystko zależy od tego jaki efekt chcemy uzyskać. Dobrym preparatem jest również sunecos performa - daje naturalne efekty. Nie jestem za tym by od razu stosować te najmocniejsze stymulatory typu hydroksyapatyt wapnia lub kwas polimlekowy, są nieprzewidywalne.
Dla młodych osób do 40 roku życia lepiej wybrać coś lżejszego, ale to wszystko zależy od stanu skóry i od konsultacji/wywiadu
Od 7 lat robisz stymulatory?Dokarina pisze: ↑czw kwie 16, 2026 5:19 pm Ja korzystam od 7 lat regularnie wg planu lekarza (nie kosmetyczki) i to działa - ale trzeba regularnie i pod okiem dobrego specjalisty. Dwa efekty widać w dłuższym czasie, skóra owal itd moja a moich koleżanek które nie stosują zabiegów różni się.
Nie wiem. Są dni, kiedy czuję się lepiej. Ale więcej takich, kiedy nie widzę efektu. Ciągle czekam...
Karisma zawiera karboksymetyloceluloze, po której się puchnie, dlatego miałaś wrażenie przybrania na wadze. Ja nie widzę znaczącej różnicy u osób które robiły ten stymulator, więc skłaniam się ku temu że w przypadku karismy to czysty marketing, efekt jest chwilowy - szkoda kasy.Oli46 pisze: ↑czw mar 26, 2026 7:45 pm Jestem po stymulatorze karisma. Nie wiem czy jestem zadowolona. Najpierw mialam wrazenie, ze dodal mi 5kg na twarz. Teraz moze troche mniej. Efekt mial byc taki, ze zmniejsza się chomiki. Na ten moment sie nie zmniejszyly. Cos jest inaczej ale nikt nie wie co. Nikt z bliskich znajomych nie widzi roznicy. Ja jeszcze czekam na efekty![]()
Robiłam ostatnio stymulator skinvive, ponoć wystarczy jedna seria i można powtórzyć za 9 msc. Wrażenia pozytywne, skóra znieczulona a po samym zabiegu ani pół siniaka. Jedynie przez kilka dni lekkie grudki po igle, ale już zniknęły. Dodatkowo zdecydowałam się na botox na Kurze łapki. Jeśli chodzi o laser to za msc mogę zrobić co2. Ale zdecydowanie najlepsza kolejność wg Pani Doktor - stymulator a potem laser. Robiłam w Krakowie
Hej