Start
Mój profil

Wątek dla perfumomaniaczek

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Niemarozybezognia
Gacie z oceanu

Re: Wątek dla perfumomaniaczek

Post autor: Niemarozybezognia »

Witam. Czy któraś z Was miała perfumy od Skolima? 🫣ciekawi mnie jak to pachnie
Karokarokarokaro

Post autor: Karokarokarokaro »

Karoryfer pisze: sob sty 10, 2026 3:23 pm Hej! Jak mieszacie zapachy i czy w ogóle mieszacie? 😄 Ostatnio użyłam dwóch zapachów, które miałam pod ręką i doprawiłam mgiełką z VS i dwie osoby pytały czym pachnę 😂
Mieszam, bo mam silną potrzebę znalezienia “ mojego “ zapachu odkąd “ moje “zapachy stały się popularne i podrabiane 😇 i jakoś nic nie znalazłam. Lubie niszowe perfumy, bardziej unisex u pachnące lukusuowo ale nic nie pachnie jak JA 🙃
ja tak robię :) mieszam ulubione perfumy “na oko” i w takich sytuacjach bardzo często jestem pytana czym pachnę. Potem próbuję ustalić, czy osoba wyczuła jedne perfumy, czy mieszankę wszystkich. I nigdy nie jestem w stanie tego uzgodnić 🥲 :D mam przeczucie, że ta „warstwowość” zapachu robi robotę :)

Wydaje mi się, że mieszanie to super sposób na „oryginalny” indywidualny zapach.
Awatar użytkownika
Fjoki
WążNaTshircie

Post autor: Fjoki »

Rihanna pisze: pt mar 07, 2025 6:14 pm Hej, wie ktos moze jakie perfumy pachna tak swiezo tak jakby mydlo xd przypominaja mi zapach zelu pod prysznic dove, sa takie delikatne, ani nie sa slodkie ani mocne 😆 nie wiem jak je opisac kilka razy czulam od kogos na ulicy podobny zapach, ale nigdy nie znalazlam ich w drogerii
Jak szukasz "mydlanego" zapachu to mega polecam Monotheme Camelia. Uwielbiam go, jest taki delikatny, świeży i uważam, że bardzo kobiecy. I długo się utrzymuje, na ciuchach kilka dni czuć.
Kto jest w cyrku ten się nie śmieje
Karoryfer
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Karoryfer »

Mydlany Jenifer Lopez Glow. Pachnie jak dove 😄 tylko nie wiem czy jeszcze jest dostępny, ja miałam go z 20 lat temu 😄
Kinderk4
Ciastko

Post autor: Kinderk4 »

Czy zna ktoś zamiennik tego Gucci?
Załączniki
fw_1772721963066.jpg
fw_1772721963066.jpg (33.89 KiB) Przejrzano 234 razy
Awatar użytkownika
skrybiasta
Ciastko

Post autor: skrybiasta »

Kinderk4 pisze: czw mar 05, 2026 3:46 pm Czy zna ktoś zamiennik tego Gucci?
Możesz chcieć spróbować "A Thousand Wishes" od Bath and Body Works, choć mogą być trochę bardziej delikatne. BBW mają akurat promocje na stronie internetowej ^_^
Lalalaal
RóżowePolo

Post autor: Lalalaal »

skrybiasta pisze: pn mar 09, 2026 9:22 pm Możesz chcieć spróbować "A Thousand Wishes" od Bath and Body Works, choć mogą być trochę bardziej delikatne. BBW mają akurat promocje na stronie internetowej ^_^
Poszukuję czego mocnego ale cytrusowego. Ktoś coś poleca? :D
Awatar użytkownika
StrawberryCake
ŻonaWitolda

Post autor: StrawberryCake »

Lalalaal pisze: ndz kwie 19, 2026 1:48 pm Poszukuję czego mocnego ale cytrusowego. Ktoś coś poleca? :D
Chodzi Ci mocne w znaczeniu jako trwałe? Bo z cytrusowymi nutami (cytryna, limonka, mandarynka) będzie to niemożliwe, ponieważ oparte są na małych, bardzo lotnych cząsteczkach, które szybko parują ze skóry. Plus cytrusy najczęściej występują jako nuty głowy, czyli pierwsze wrażenie zapachowe, które znika najszybciej.