Swieczki/woski Wandzi. Nasze opinie o Twinkle.
Moderator: verysweetcherry
-
- PrinTu
Swieczki/woski Wandzi. Nasze opinie o Twinkle.
Dziewczyny, koleżanka zainteresowała mnie woskami i tak się zastanawiam nad wsparciem lekiego warszawskiego życia i zakupie u Wandzi.
Nie znalazłam tu takiego tematu, opinie na Google są słabe dlatego chciałam poznać Wasze szczere opinie i wrażenia dot zapachów wosków lub swieczek od Wandy. Mogłybyśmy się tu dzielić naszymi odczuciami.
Mi koleżanka dała do wypróbowania dwa zapachy wosków - Pink peony jasmin oraz raspberry whipped.
Pierwszy pachnie bardzo delikatnie, raczej jest to słodki zapach, ja czułam piwonie. Zapach bardzo mi się spodobal ale ja akurat lubię zapach i jaśminu i piwonii. Koleżance ten zapach nie przypadł do gustu, mowi że jest taki babciny
Drugi jest o wiele cięższy, może za sprawą mocno wyczuwalnej wanilii i może powodować ból głowy. Bardzo słodki, mi się kojarzył z piekącym się ciastem. I w sumie też z przyjemnością zużyłam, choć nie w dni gdy czułam się słabiej Koleżanka chyba jeszcze nie testowała. Jak to czytasz to napisz wrażenia
Teraz interesują mnie dwa zapachy - baked apple i Winter tree. Lubię korzenne zapachy, i mam wosk z innej firmy taki sosnowo - drzewny, który bardzo mi się spodobał i tak się zastanawiam czy te od Wandzi warte są zakupu?
Zapraszam do dyskusji. Opisujcie jakie macie zapachy i co o nich sądzicie
Nie znalazłam tu takiego tematu, opinie na Google są słabe dlatego chciałam poznać Wasze szczere opinie i wrażenia dot zapachów wosków lub swieczek od Wandy. Mogłybyśmy się tu dzielić naszymi odczuciami.
Mi koleżanka dała do wypróbowania dwa zapachy wosków - Pink peony jasmin oraz raspberry whipped.
Pierwszy pachnie bardzo delikatnie, raczej jest to słodki zapach, ja czułam piwonie. Zapach bardzo mi się spodobal ale ja akurat lubię zapach i jaśminu i piwonii. Koleżance ten zapach nie przypadł do gustu, mowi że jest taki babciny
Drugi jest o wiele cięższy, może za sprawą mocno wyczuwalnej wanilii i może powodować ból głowy. Bardzo słodki, mi się kojarzył z piekącym się ciastem. I w sumie też z przyjemnością zużyłam, choć nie w dni gdy czułam się słabiej Koleżanka chyba jeszcze nie testowała. Jak to czytasz to napisz wrażenia
Teraz interesują mnie dwa zapachy - baked apple i Winter tree. Lubię korzenne zapachy, i mam wosk z innej firmy taki sosnowo - drzewny, który bardzo mi się spodobał i tak się zastanawiam czy te od Wandzi warte są zakupu?
-
- GreckieWakacje
Ja nie kupowałam wosków, więc tez chętnie dowiem się co polecacie. Natomiast regularnie kupuje świece i dyfuzory. I to co mogę powiedzieć, to żeby nie sugerować się danym zapachem np. świecy przy zapachu innego produktu. Przykład świeca morning capucino bajka, jedna z moich top. Dyfuzor o tym samym zapachu w mojej ocenie nie do zniesienia. Dziwny chemiczny mdły smród. Podobnie zielone jabłuszko. Takze tak
-
- RóżowePolo
A co powiecie n.t świecy lemon cola? Kusi mnie, ale nie wiem czy warto. Niedawno zakupiłam dużą świecę peanut butter i jestem zadowolona, jest wyczywalna nawet nieodpalona
-
- RóżowePolo
Moim zdaniem jej woski go 1:1 woski z firmy ezti. Szata graficzna i zapachy są identyczne bo mam parę z twinkle i z ezti. Można sobie wygooglowac jak wygląda opakowanie wosków ezti i twinkle. Identycznie.
-
- RóżowePolo
I safran z ezti to zapach misterius od twinkle.
Ze świec mam mulled wine i bardzo polecam, piękny zapach. natomiast co do wosków - mysterious sandalwood bardzo intensywnie pachnie, robi się od niego wręcz "ciężko" w pokoju, nie kupiłabym ponownie. w szufladzie czeka mi jeszcze chocolate mint bunny na przetestowanie, ale póki co tak średnio mi leży ten zapach, taka podróbka czekolady o zapachu mięty.
Ja mam kilka zapachów i jestem zadowolona, z racji że finansowo trudniejszy czas kupuje jeden zapach na x czasu, póki co żaden mnie nie zawiódł: peunat butter, baked Apple, mulled wine, massimo. Na wiosnę planuje kupić blossom albo peonyplotki3030 pisze: ↑sob sty 06, 2024 1:28 pm Dziewczyny, koleżanka zainteresowała mnie woskami i tak się zastanawiam nad wsparciem lekiego warszawskiego życia i zakupie u Wandzi.
staram się być głosem rozsądku w koczkowym rozgardiaszu
-
- Moderator
Ja mam wosk Baby powder. Zapach delikatny,pudrowy z tym ,że za każdym razem jak go odpalałam to bolała mnie po pewnym czasie głowa. I tak pięknie pachnie nawet nie odpalony,ale nie aż tak że można go wyczuć.
-
- PrinTu
O to ciekawe jak z woskiem. A czy mogłabyś opisać zapach czy faktycznie czuć kawę? W nutach zapachowych jest też kokos i trochę mnie to przeraża bo kokos zazwyczaj jest taki bardzo ale to bardzo słodki i migrenogenny Tu jest to zapach bardziej słodki kokosowy czy Kawowy i pobudzający?Angelina933 pisze: ↑sob sty 06, 2024 1:54 pm świeca morning capucino bajka, jedna z moich top. Dyfuzor o tym samym zapachu w mojej ocenie nie do zniesienia. Dziwny chemiczny mdły smród.
-
- PrinTu
A czy mogłabyś opisać te zapachy? Zwłaszcza baked apple, faktycznie jest taki korzenny, że czuć np. gozdziki i święta?
Z innej firmy miałam zapach jabłko z cynamonem i czuć było tylko cynamon właściwie.
-
- PrinTu
-
- PrinTu
A czym pachnie, jakie nuty wyczuwasz?xoxokarolinka pisze: ↑sob sty 06, 2024 1:58 pm A co powiecie n.t świecy lemon cola? Kusi mnie, ale nie wiem czy warto. Niedawno zakupiłam dużą świecę peanut butter i jestem zadowolona, jest wyczywalna nawet nieodpalona
A co do lemon cola natknęłam się na takie opinie, że pachnie jak gumy maoma czy Mamba o smaku coli a inna była taka, że strasznie sztuczny, chemiczny i bardzo słodki. Sama jestem ciekawa bo z nut to taki powinien być świeży i fajny, ale nie testowałam jeszcze.
Dla mnie pachnie jak prażone jabłka z cynamonem, ale podobno co nos to opiniaplotki3030 pisze: ↑sob sty 06, 2024 3:30 pmA czy mogłabyś opisać te zapachy? Zwłaszcza baked apple, faktycznie jest taki korzenny, że czuć np. gozdziki i święta?
Z innej firmy miałam zapach jabłko z cynamonem i czuć było tylko cynamon właściwie.
-
- ŚpioszkiKenzo
Ja miałam dyfuzor lemon cola i pachniał bardziej jak gumy o smaku coli. Ogólnie ładny zapachplotki3030 pisze: ↑sob sty 06, 2024 3:35 pmA czym pachnie, jakie nuty wyczuwasz?xoxokarolinka pisze: ↑sob sty 06, 2024 1:58 pm A co powiecie n.t świecy lemon cola? Kusi mnie, ale nie wiem czy warto. Niedawno zakupiłam dużą świecę peanut butter i jestem zadowolona, jest wyczywalna nawet nieodpalona
A co do lemon cola natknęłam się na takie opinie, że pachnie jak gumy maoma czy Mamba o smaku coli a inna była taka, że strasznie sztuczny, chemiczny i bardzo słodki. Sama jestem ciekawa bo z nut to taki powinien być świeży i fajny, ale nie testowałam jeszcze.
-
- SushiRoll
a co sądzicie o dyfuzorze christmas mint candy cane? miał go ktoś? albo chociaż świeczkę czy wosk? i czy polecacie może jakiś świeży zapach do pokoju z innej firmy (najlepiej dyfuzor)?
SIAKA
Miałam zapach w trzech dostępnych wariantach. Niestety nie… za bardzo wyczuwalna dla mnie mięta. Nie mój gust pumpkin spice latte to sztosik a mój ulubieniec to marakesh - pięknykwiatek364 pisze: ↑sob sty 06, 2024 4:22 pm a co sądzicie o dyfuzorze christmas mint candy cane? miał go ktoś? albo chociaż świeczkę czy wosk? i czy polecacie może jakiś świeży zapach do pokoju z innej firmy (najlepiej dyfuzor)?
-
- Koczkodan
Oj tak, ja też baaaardzo polecam Ezti. Wosk Simply Elegant to jest taki sztos, najładniejszy zapach jaki miałam do tej pory. Często w Rossmannie są na promce.blackmolly pisze: ↑sob sty 06, 2024 7:21 pmŚwieczki i dyfuzory Ezti bardzo polecam, dostałam w prezencie i dzięki temu odkryłam tę firmę. Hot cocoa i daily espresso pięknie pachną, mocno. Mam też woski, ale jeszcze ich nie paliłam, kończę na razie wosk Wandzi.nomeoolvides pisze: ↑sob sty 06, 2024 2:01 pm Moim zdaniem jej woski go 1:1 woski z firmy ezti. Szata graficzna i zapachy są identyczne bo mam parę z twinkle i z ezti. Można sobie wygooglowac jak wygląda opakowanie wosków ezti i twinkle. Identycznie.
Niestety ja się zawiodłam - kupiłam w grudniu świece baked apple i ona praktycznie nie pachnie… po odpaleniu w małej łazience może lekko wyczuwam zapach, natomiast w salonie zero śladu.
Pozostanę na świeczkach z tkmax sand and fog i Canada goose.
Pozostanę na świeczkach z tkmax sand and fog i Canada goose.
-
- Siatkarka
A miał ktoś z Was zapach Massimo?
Mam, jest super, odpalam w otwartym salonie i pachnie wyraźnie, lecz nie przytłacza
-
- GreckieWakacje
Dla mnie topka to:
1.Peanut butter - świeca z tych które czuć nawet nie zapalone, faktycznie trochę masło orzechowe ale słodkie, ale głębszy trochę jak orzeszki prażone, trochę jak słodycz z orzechami, trochę jak ciasteczka, piękny, bardzo klimatyczny - kilku osobom kupowałam na prezent i zawsze zachwyty, dyfuzor tez super, ale dyfuzor intensywny, na większe pomieszczenia,
2. Pumpkin świeca - klasa, zapach który każdemu powinien podejść, nienarzucający się, elegancki, głęboki, taki jesienny, trochę dynia, trochę piernik, trochę pieczone kasztany, trochę whisky i przyprawy do wina,
3. In love świeca - słodki ale nie do przesady, elegancki i romantyczny, trochę grzane wino, trochę owoce, taka zawsze bezpieczna opcja.
4. Vanilla cashmir- świeca - moje ostatnie odkrycie, piękna, jeszcze jej nie odpalalam a pięknie pachnie, wanilię czuć troszkę bardziej ciasteczka cynamon i delikatnie dobre whisky ale słodkawy zapach, taki otulający na zimę
5. Peony dyfuzor - super na wiosnę i lato pachnie słodko kwiatami, kwieciarnia i piwonią.
1.Peanut butter - świeca z tych które czuć nawet nie zapalone, faktycznie trochę masło orzechowe ale słodkie, ale głębszy trochę jak orzeszki prażone, trochę jak słodycz z orzechami, trochę jak ciasteczka, piękny, bardzo klimatyczny - kilku osobom kupowałam na prezent i zawsze zachwyty, dyfuzor tez super, ale dyfuzor intensywny, na większe pomieszczenia,
2. Pumpkin świeca - klasa, zapach który każdemu powinien podejść, nienarzucający się, elegancki, głęboki, taki jesienny, trochę dynia, trochę piernik, trochę pieczone kasztany, trochę whisky i przyprawy do wina,
3. In love świeca - słodki ale nie do przesady, elegancki i romantyczny, trochę grzane wino, trochę owoce, taka zawsze bezpieczna opcja.
4. Vanilla cashmir- świeca - moje ostatnie odkrycie, piękna, jeszcze jej nie odpalalam a pięknie pachnie, wanilię czuć troszkę bardziej ciasteczka cynamon i delikatnie dobre whisky ale słodkawy zapach, taki otulający na zimę
5. Peony dyfuzor - super na wiosnę i lato pachnie słodko kwiatami, kwieciarnia i piwonią.
Ja strzelam że cocoa z ezti będzie 1:1 odpowiadał temu nowemu zapachowi z twinkle, który premierę miał w kalendarzu