Oryginalne niespotykane imiona
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryRe: Oryginalne niespotykane imiona
Klemens, Kornel, Klaudiusz.
- CzarnyPigularz
- Koczkodan
Kiedyś w 1 z 10 był koleś o imieniu prosper
Czarna piguła wyzwala i przywraca światło niszcząc czerwoną zarazę 
- KagemaneNoJutsu
- Bagietka z szarlott
ja pracowałam kiedyś z Bernadettą, Olimpią, Rozalią i Marzanną. przewinął się też Gustaw, Cyryl i Ariel. a za dzieciaka znałam siostry Józefinę i Delfinę.
chociaż najdziwniejsze imię, jakie spotkałam, to anglojęzyczne
gościu nazywał się Gaylord 
chociaż najdziwniejsze imię, jakie spotkałam, to anglojęzyczne
Dużo tego było: Bernadetta, Ariel, Żulieta, Eliana, Ramona, Klaudyna, Olimpia, Nikolina, Roland, Oktawia, Wawrzyniec, Adriana przez jedno "n", Ada (oddzielne imię, nie skrót od Adrianny), Mira (oddzielne imię, nie skrót od Mirosławy) i pewnie sporo więcej, które już mi gdzieś umknęły 
-
Mishka0987
- Gacie z oceanu
Akurat to imię kojarzy mi się z filmem Goście Goście, gdzie wystąpiła postać o imieniu Prosper Gnojarz
Ja spotkałam się z
- Angel
- Parys
- Hektor (chociaż w sumie już chyba nie jest takie nietypowe
)
I kiedyś na liście u lekarza, zanim było rodo, widziałam imię starszego Pana - Telesfor.
- Angel
- Parys
- Hektor (chociaż w sumie już chyba nie jest takie nietypowe
I kiedyś na liście u lekarza, zanim było rodo, widziałam imię starszego Pana - Telesfor.
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
- SmokAnalog
- 500ksubów
Powiedzcie proszę, po jaką cholerę dawać dzieciom takie imiona? Przecież to utrudnia życie. Nie chodzi o to, żeby tworzyć czwartego Marka i piątą Julię w klasie, ale naprawdę da się nazwać dziecko w miarę oryginalnie i przy tym normalnie bez wymyślania choj wie czego i po co. Jeśli to po babci czy dziadkowi, to jeszcze rozumiem, ale można przecież dać tę Klementynę czy Telesfora na drugie, jeśli koniecznie trzeba.
-
HelicobacterPylori
- RóżowePolo
Lata temu spotkałam się na praktykach w szpitalu z imieniem Idzi. To był przesympatyczny starszy pan, któremu wyraźnie było miło że kilkoro studentów-praktykantów zachwyca się jego imieniem
do tej pory pamiętam i bardzo miło wspominam tego Pana.
W innej pracy spotkałam się z imieniem Augustyn, które też uważam za przepiękne.
Pamiętam Kamillę przez dwa "l". Również starsza pani.
W innej pracy spotkałam się z imieniem Augustyn, które też uważam za przepiękne.
Pamiętam Kamillę przez dwa "l". Również starsza pani.
Takie gusta. Dla niektórych imię to "tylko" imię.SmokAnalog pisze: ↑wt kwie 07, 2026 9:01 pm Powiedzcie proszę, po jaką cholerę dawać dzieciom takie imiona? Przecież to utrudnia życie. Nie chodzi o to, żeby tworzyć czwartego Marka i piątą Julię w klasie, ale naprawdę da się nazwać dziecko w miarę oryginalnie i przy tym normalnie bez wymyślania choj wie czego i po co. Jeśli to po babci czy dziadkowi, to jeszcze rozumiem, ale można przecież dać tę Klementynę czy Telesfora na drugie, jeśli koniecznie trzeba.
-
123wiosna123
- Milion subskrypcji
Dla mnie kazde imię jest "normalne", po prostu nie każde jest spotykane123wiosna123 pisze: ↑śr kwie 15, 2026 7:37 am Wiec w imie tego ze to tylko imie trzeba dać dziwaczne zamiast normalnego? No aha. Szkoda ze nikt nie pomysli o tym dziecku ale najważniejsze sa gusta doroslych
U mężczyzn spotkałam się z dziwnych imion z Gaborem, Jaromirem, Gniewoszem.
U kobiet Seda (ta dziewczynka miała jakieś cygańskie pochodzenie), Halszka, Afrodyta, Dobrochna.
Znam dziewczynę, która ma na imię Freya, ale to było imię zmieniane. Oryginalnie miała inaczej.
U kobiet Seda (ta dziewczynka miała jakieś cygańskie pochodzenie), Halszka, Afrodyta, Dobrochna.
Znam dziewczynę, która ma na imię Freya, ale to było imię zmieniane. Oryginalnie miała inaczej.
- deszczowiec
- RóżowePolo
Każdemu się podoba inne imię, a to ułatwia życie. Miałem sytuacje gdzie w jednej klasie było 7 Kub xDSmokAnalog pisze: ↑wt kwie 07, 2026 9:01 pm Powiedzcie proszę, po jaką cholerę dawać dzieciom takie imiona? Przecież to utrudnia życie. Nie chodzi o to, żeby tworzyć czwartego Marka i piątą Julię w klasie, ale naprawdę da się nazwać dziecko w miarę oryginalnie i przy tym normalnie bez wymyślania choj wie czego i po co. Jeśli to po babci czy dziadkowi, to jeszcze rozumiem, ale można przecież dać tę Klementynę czy Telesfora na drugie, jeśli koniecznie trzeba.
Karamba...
-
xoseraphina
- ToTylkoHermes
Znam przypadki, gdzie dopiero zapraszając kogoś na uroczystość dowiadywałam się, że ma inaczej na imię niż mówią inni, a uwaga: NIEKTÓRZY LUBIĄ SWOJE IMIONA DLATEGO ICH NIE ZMIENIAJĄ NA "DZIWACZNE".xoseraphina pisze: ↑czw kwie 16, 2026 4:13 pm To dlaczego własnych imion nie zmienią na jakieś udziwnione, skoro w takich gustują, tylko z dziecka robią klauna?
I może dlatego, że imię własnego dziecka wybierają rodzice? Still- to tylko imię, a jeśli nie będzie się podobać dziecku, to zmieni je w przyszłości.
-
Talerz pomidorowej
- Mokra Włoszka
W latach 90 miałam sąsiada, który miał na imię Urban. Dla mnie okropieństwo. Ciekawe, jak go matka wołała, Urbanku, Urbanku, na obiad!