Start
Mój profil

Oryginalne niespotykane imiona

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
Jynna
TrampekLV

Re: Oryginalne niespotykane imiona

Post autor: Jynna »

Klemens, Kornel, Klaudiusz.
Awatar użytkownika
Jynna
TrampekLV

Post autor: Jynna »

O! kolega z działu miał na imię Wawrzyniec.
Awatar użytkownika
CzarnyPigularz
Koczkodan

Post autor: CzarnyPigularz »

Kiedyś w 1 z 10 był koleś o imieniu prosper
Czarna piguła wyzwala i przywraca światło niszcząc czerwoną zarazę :fire:
Awatar użytkownika
KagemaneNoJutsu
Bagietka z szarlott

Post autor: KagemaneNoJutsu »

Jynna pisze: pt lut 20, 2026 3:16 pm O! kolega z działu miał na imię Wawrzyniec.
Mój pradziadek miał tak na imię.
Obrazek
Awatar użytkownika
mszaka
Currently:Top

Post autor: mszaka »

ja pracowałam kiedyś z Bernadettą, Olimpią, Rozalią i Marzanną. przewinął się też Gustaw, Cyryl i Ariel. a za dzieciaka znałam siostry Józefinę i Delfinę.
chociaż najdziwniejsze imię, jakie spotkałam, to anglojęzyczne 😂 gościu nazywał się Gaylord 😂
g_nine
BlondDoczep

Post autor: g_nine »

Dużo tego było: Bernadetta, Ariel, Żulieta, Eliana, Ramona, Klaudyna, Olimpia, Nikolina, Roland, Oktawia, Wawrzyniec, Adriana przez jedno "n", Ada (oddzielne imię, nie skrót od Adrianny), Mira (oddzielne imię, nie skrót od Mirosławy) i pewnie sporo więcej, które już mi gdzieś umknęły :)
EMILP
Mokra Włoszka

Post autor: EMILP »

A ja mam siostre Donate, przyjaciolke Margarete, kolege Aurela (Aureliusz) i pracuje z Bernadetta.
W rodzinie wlasnie urodzila nam sie Mira B)
Awatar użytkownika
JestemTMM
MoetGlass

Post autor: JestemTMM »

Ostatnio poznałam Klementynę - niby wiedziałam o istnieniu takiego imienia, ale chyba należy do zapomnianych
FikolMikol
Parzucha

Post autor: FikolMikol »

Frida ☺️
Mishka0987
Gacie z oceanu

Post autor: Mishka0987 »

CzarnyPigularz pisze: pn kwie 06, 2026 8:28 am Kiedyś w 1 z 10 był koleś o imieniu prosper😳
Akurat to imię kojarzy mi się z filmem Goście Goście, gdzie wystąpiła postać o imieniu Prosper Gnojarz 😅
Awatar użytkownika
FigGa
Te LazzurrA

Post autor: FigGa »

Ja spotkałam się z
- Angel
- Parys
- Hektor (chociaż w sumie już chyba nie jest takie nietypowe 🤔)

I kiedyś na liście u lekarza, zanim było rodo, widziałam imię starszego Pana - Telesfor.
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Awatar użytkownika
Saelith
KlasaBiznes

Post autor: Saelith »

Dąbrówka (aktorka z Pierwszej miłości)
Awatar użytkownika
SmokAnalog
500ksubów

Post autor: SmokAnalog »

Powiedzcie proszę, po jaką cholerę dawać dzieciom takie imiona? Przecież to utrudnia życie. Nie chodzi o to, żeby tworzyć czwartego Marka i piątą Julię w klasie, ale naprawdę da się nazwać dziecko w miarę oryginalnie i przy tym normalnie bez wymyślania choj wie czego i po co. Jeśli to po babci czy dziadkowi, to jeszcze rozumiem, ale można przecież dać tę Klementynę czy Telesfora na drugie, jeśli koniecznie trzeba.
HelicobacterPylori
RóżowePolo

Post autor: HelicobacterPylori »

Lata temu spotkałam się na praktykach w szpitalu z imieniem Idzi. To był przesympatyczny starszy pan, któremu wyraźnie było miło że kilkoro studentów-praktykantów zachwyca się jego imieniem 😊 do tej pory pamiętam i bardzo miło wspominam tego Pana.
W innej pracy spotkałam się z imieniem Augustyn, które też uważam za przepiękne.
Pamiętam Kamillę przez dwa "l". Również starsza pani.
Awatar użytkownika
Saelith
KlasaBiznes

SmokAnalog pisze: wt kwie 07, 2026 9:01 pm Powiedzcie proszę, po jaką cholerę dawać dzieciom takie imiona? Przecież to utrudnia życie. Nie chodzi o to, żeby tworzyć czwartego Marka i piątą Julię w klasie, ale naprawdę da się nazwać dziecko w miarę oryginalnie i przy tym normalnie bez wymyślania choj wie czego i po co. Jeśli to po babci czy dziadkowi, to jeszcze rozumiem, ale można przecież dać tę Klementynę czy Telesfora na drugie, jeśli koniecznie trzeba.
Takie gusta. Dla niektórych imię to "tylko" imię. 🤠
123wiosna123
Milion subskrypcji

Post autor: 123wiosna123 »

Saelith pisze: czw kwie 09, 2026 5:39 pm Takie gusta. Dla niektórych imię to "tylko" imię. 🤠
Wiec w imie tego ze to tylko imie trzeba dać dziwaczne zamiast normalnego? No aha. Szkoda ze nikt nie pomysli o tym dziecku ale najważniejsze sa gusta doroslych
Mooniaa
PinkParty

Post autor: Mooniaa »

Niedawno spotkałam się z imieniem Fabrycy (pan około 40 lat)
Awatar użytkownika
Saelith
KlasaBiznes

123wiosna123 pisze: śr kwie 15, 2026 7:37 am Wiec w imie tego ze to tylko imie trzeba dać dziwaczne zamiast normalnego? No aha. Szkoda ze nikt nie pomysli o tym dziecku ale najważniejsze sa gusta doroslych
Dla mnie kazde imię jest "normalne", po prostu nie każde jest spotykane 🤠 hit ze ludzie się oburzają o imiona NIESWOICH dzieci. XD
wojwodina
Siatkarka

Post autor: wojwodina »

Z imion, które nie pojawiły się wyżej to Olcha, Ksymena, Modest i Bazyli
lalisa
Trening tenisa

Post autor: lalisa »

U mężczyzn spotkałam się z dziwnych imion z Gaborem, Jaromirem, Gniewoszem.

U kobiet Seda (ta dziewczynka miała jakieś cygańskie pochodzenie), Halszka, Afrodyta, Dobrochna.

Znam dziewczynę, która ma na imię Freya, ale to było imię zmieniane. Oryginalnie miała inaczej.
Awatar użytkownika
deszczowiec
RóżowePolo

Post autor: deszczowiec »

SmokAnalog pisze: wt kwie 07, 2026 9:01 pm Powiedzcie proszę, po jaką cholerę dawać dzieciom takie imiona? Przecież to utrudnia życie. Nie chodzi o to, żeby tworzyć czwartego Marka i piątą Julię w klasie, ale naprawdę da się nazwać dziecko w miarę oryginalnie i przy tym normalnie bez wymyślania choj wie czego i po co. Jeśli to po babci czy dziadkowi, to jeszcze rozumiem, ale można przecież dać tę Klementynę czy Telesfora na drugie, jeśli koniecznie trzeba.
Każdemu się podoba inne imię, a to ułatwia życie. Miałem sytuacje gdzie w jednej klasie było 7 Kub xD
Karamba...
xoseraphina
ToTylkoHermes

Post autor: xoseraphina »

Saelith pisze: czw kwie 09, 2026 5:39 pm Takie gusta. Dla niektórych imię to "tylko" imię. 🤠
To dlaczego własnych imion nie zmienią na jakieś udziwnione, skoro w takich gustują, tylko z dziecka robią klauna?
Awatar użytkownika
Saelith
KlasaBiznes

xoseraphina pisze: czw kwie 16, 2026 4:13 pm To dlaczego własnych imion nie zmienią na jakieś udziwnione, skoro w takich gustują, tylko z dziecka robią klauna?
Znam przypadki, gdzie dopiero zapraszając kogoś na uroczystość dowiadywałam się, że ma inaczej na imię niż mówią inni, a uwaga: NIEKTÓRZY LUBIĄ SWOJE IMIONA DLATEGO ICH NIE ZMIENIAJĄ NA "DZIWACZNE".
I może dlatego, że imię własnego dziecka wybierają rodzice? Still- to tylko imię, a jeśli nie będzie się podobać dziecku, to zmieni je w przyszłości.
Talerz pomidorowej
Mokra Włoszka

Post autor: Talerz pomidorowej »

W latach 90 miałam sąsiada, który miał na imię Urban. Dla mnie okropieństwo. Ciekawe, jak go matka wołała, Urbanku, Urbanku, na obiad!
EmEm
FlafLover

Post autor: EmEm »

Poznałam Astrid i Armina, obie polskie rodziny