Kuchenne kontrowersje
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
dziwnerzeczy
- Bagietka z szarlott
Re: Kuchenne kontrowersje
Ogórkowa i galaretki w czekoladzie (dwie albo trzy sztuki).
Ale, że do zupy wkładasz?dziwnerzeczy pisze: ↑wt kwie 14, 2026 9:18 am Ogórkowa i galaretki w czekoladzie (dwie albo trzy sztuki).
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
-
dziwnerzeczy
- Bagietka z szarlott
Ciekawostka: to, czy czuje się mydło jedząc kolendrę to kwestia genetyki
-
Rzeka.chaosu
- PoranneKapuczino
Mnie dziwi, jak ktoś może jeść chleb (na ogół słony) z nutellą. Bułka jeszcze ok - na szybko, awaryjnie. Nutella to dla mnie deser / polewa do jakichś placków, naleśników. A chleb właśnie nawet do dżemu średnio. Nie lubię takich zestawień i nawet jako dziecko mając wybór - nie jadłam tak. Teraz tym bardziej - po jednej tego typu kanapce miałabym 2 kg na plusie. No i pewnie by mnie zemdliło. Widać jestem w mniejszości. :DFigGa pisze: ↑wt kwie 14, 2026 6:14 am Tak! Mam znajomego, do którego kiedyś przyjechałam. Ja patrzę a on smaruje chleb masłem i to jeszvze tak grubo i na to Nutella. Boże.... Przecież to jest mdłe.
Wystarczy sama czekolada na chleb. To tak samo jak by ktoś wziął kostkę czekolady i posmarował ją masłem![]()
I placki ziemniaczane z cukrem - zbrodnia. :D To wątek na niepopularne opinie - wybaczcie.
-
Rzeka.chaosu
- PoranneKapuczino
Haha najlepsze zestawienie jak do tej pory! :Ddziwnerzeczy pisze: ↑wt kwie 14, 2026 9:18 am Ogórkowa i galaretki w czekoladzie (dwie albo trzy sztuki).
Pamiętam z dzieciństwa dzieciaki popijające zupy herbatą z cukrem (koniecznie).
Powiem, że ciekawedziwnerzeczy pisze: ↑wt kwie 14, 2026 10:09 am Nie, po prostu zjadam między jedną łyżką a kolejną.
"Odkryłam" to połączenie jako dziecko, kiedy na obiad była zupa ogórkowa, ale mieszanka krakowska za bardzo kusiła. Jakoś mi to posmakowało i czasami do tego wracam.
Bo Wiśniewski to nie ja,
Mieszkam w Wielkopolsce i tutaj jemy wlasnie placki z cukrem. Czasem można trafić na cukier i śmietanę i wytrawne, ale większość osób jakiś znam je z cukrem.Rzeka.chaosu pisze: ↑wt kwie 14, 2026 11:21 am
I placki ziemniaczane z cukrem - zbrodnia. :D To wątek na niepopularne opinie - wybaczcie.
Bo Wiśniewski to nie ja,
-
Rzeka.chaosu
- PoranneKapuczino
Ja na Mazowszu i u mnie jadło się wytrawnie, czasem z sosem grzybowym lub mięsnym. Ale kojarzę, że niektórzy jedli właśnie z cukrem. Musiało chrupać.
-
Aleksandra_18
- Mokra Włoszka
Pyszna jest
Pochodzę z zachodniej Polski i u nas jadło się wyłącznie placki ziemniaczane z cukrem (+ ew. śmietaną), przez co ich nie lubiłam. Dopiero pod koniec liceum odkryłam placki na słono i są dużo, dużo lepsze.
Już tłumaczę. Dla mnie jako dla dziecka wtedy 10 letniego było to dość innowacyjne. Taką formę podawania jagód znałam w formie koktailu, który był podawany na deser.
Ale okej. Kontrowersja
- śledź z bitą śmietaną słodką.
- majonez z dżemem z czarnej porzeczki.
Lubię placki ziemniaczane z cukrem, rodzynki w serniku, a mój ulubiony majonez to Winiary.
Lubię mdłe rzeczy (np. jajko na miękko i ledwie ściętą jajecznicę). Nie cierpię ostrego, jedyne co ostre lubię to chipsy Lay's Chili Strong (choć każdy na prawo i lewo nawija, że to w ogóle nie jest ostre).
Z drugiej strony uwielbiam kwaśny smak, taki, że aż wykręca mordę.
Lubię mdłe rzeczy (np. jajko na miękko i ledwie ściętą jajecznicę). Nie cierpię ostrego, jedyne co ostre lubię to chipsy Lay's Chili Strong (choć każdy na prawo i lewo nawija, że to w ogóle nie jest ostre).
i am a god
-
chleb_ze_smalcem
- MiamiBicz
Kiedyś moim ulubionym majonezem był Winiary a teraz smakuje mdło i tłusto. Już wolę kwaśniejszy kielecki.
-
chleb_ze_smalcem
- MiamiBicz
Też lubię kwaśne, lubię pić wodę z octem jabłkowym. Ludzie piją to dla obniżenia glukozy się wykręcają jakby to było najgorsze pod słońcem a dla mnie to dobre. Jak soczek.Jennifer pisze: ↑wt kwie 14, 2026 8:39 pm Lubię placki ziemniaczane z cukrem, rodzynki w serniku, a mój ulubiony majonez to Winiary.
Rodzynki w serniku i placki ziemniaczane z cukrem nie są kontrowersyjne a majonez to kwesta gustu. Ja akurat też wolę Winiary.Jennifer pisze: ↑wt kwie 14, 2026 8:39 pm Lubię placki ziemniaczane z cukrem, rodzynki w serniku, a mój ulubiony majonez to Winiary.
Bo Wiśniewski to nie ja,
Każda preferencja kulinarna w tym wątku to kwestia gustu. Co do sernika z rodzynkami i placków z cukrem, to chyba rzadko odwiedzasz internetową społecznosć memiarską, że te dwie rzeczy nie są dla ciebie kontrowersyjne.
i am a god
-
Welociraptor1
- Channelka
Mój chłop jest z Wielkopolski i nabijam się z niego, że, po obiedzie z pyrami, na deser je się u nich pyry na słodko
Uwielbiam podroby, zarówno w smaku, jak i pod względem tekstury. Wątróbka, żołądki, nerki, serca. Pierogi z płuckami. Tylko móżdżku nie miałam odwagi spróbować. Żeby było śmiesznie, nie przepadam za mięsem.
Kontrowersyjne to jest dla mnie tak jak ktoś wcześniej napisał, chleb z szynką chrzanem i truskawkami
Ewentualnie tak jak już tutaj była dyskusja chleb z masłem i Nutellą.
Bo Wiśniewski to nie ja,