Start
Mój profil

Włosomaniactwo

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
anonimowagosia
MiamiBicz

Re: Włosomaniactwo

Post autor: anonimowagosia »

Ja od lat używam wet brush, klasyczną owalną wersje,jest bardzo dobra
Teraz czaje się jeszcze na wet&dry od franck provost
barbararoszponka
LouiBag

Post autor: barbararoszponka »

Drogie ekspertki, jeśli mój mąż ma pogłębiające się zakola i przerzedzone włoski na czole/linii czoła, dzieje się to stopniowo / ale jednocześnie jak wypadnie mu włos to ma białą kulkę na końcu + mąż ma choroby jelit i niestabilną tarczyce, a więc poziom żelaza i witamin nie zawsze się zgadza i wchłania, to jak ocenić typ łysienia?? Zakola i przerzedzanie z przodu sugerowałoby androgenowe łysienie a ta kulka na końcu włosa jednak chyba telogenowe? Nie ma tak że zostaje mu kupka włosów w garści, więc bez tragedii, w jegon wieku inni faceci sa jeszcze bardziej przerzedzeni lub łysi. Chcę mu pomóc, myslalam o minoksidylu, ale próbvuję ustalic typ łysienia, bo przy telogenie nie mozna ponoć minoksidylu. Czy któraś doradzi? Czy mogą być jednocześnie dwa typy łysienia na jednej głowie?
KlaudynkaO
RoyalBaby

Post autor: KlaudynkaO »

Jedyną opcją, która na chwile zostaje, to jest po pierwsze badania krwi, ale to zapewne robicie, wspomniałaś, ze mąż ma choroby jelit i tarczycę. Oprócz żelaza zbadajcie sobie ferrytynę. Chyba, że to też badaliscie już ;) Co do tego jaki to jest typ łysienia, może odpowiedzieć Wam tylko trycholog :( Ewentualnie zostają Wam jakieś zabiegi typu mezoterapia igłowa głowy, w ostateczności przeszczep. Zadbajcie na pewno też o dietę ( odpowiednia ilosć białka, tłuszczy i węgli) oraz o pielęgnację takich włosów najlepiej jakąś linią trychologiczną np. z BioKapu na Labpharmie jest. I tak jak wspomniałam. Bez lekarza się raczej nie obędzie.
Damulka123
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Damulka123 »

FashFash pisze: wt mar 03, 2026 6:25 am to lepszy będzie botoks do włosów jeśli nie zależy Ci na efekcie prostowania :)
Mialam botoks I zero efektu :(
Moze to byla kwestia uzytego kosmetyku - nie wiem. Ale włosy byly takie same jak przed.
Awatar użytkownika
FashFash
Te LazzurrA

Post autor: FashFash »

Damulka123 pisze: śr mar 11, 2026 10:04 am Mialam botoks I zero efektu :(
Moze to byla kwestia uzytego kosmetyku - nie wiem. Ale włosy byly takie same jak przed.
rozumiem to, bo sama też tak miałam, dopiero jak trafiłam na dziewczynę z Ukrainy, która sprowadza produkty z Ukrainy do botoxu oraz keratynowego prostowania to jestem zachwycona. Myślę, że to kwestia składników oraz tego jak "drogie" produkty do tego kupuje salon. Zawsze możesz też spróbować zrobić to sama w domu
Damulka123
SkrzydełkaZhooters

FashFash pisze: śr mar 11, 2026 10:20 am rozumiem to, bo sama też tak miałam, dopiero jak trafiłam na dziewczynę z Ukrainy, która sprowadza produkty z Ukrainy do botoxu oraz keratynowego prostowania to jestem zachwycona. Myślę, że to kwestia składników oraz tego jak "drogie" produkty do tego kupuje salon. Zawsze możesz też spróbować zrobić to sama w domu
Wlasnie taki mam zamiar bo sam proces jest bardzo prosty.
A wiesz z jakiej firmy korzysta ta dziewczyna?
Awatar użytkownika
FashFash
Te LazzurrA

Damulka123 pisze: śr mar 11, 2026 10:31 am Wlasnie taki mam zamiar bo sam proces jest bardzo prosty.
Niestety nie
Moonsteraa
Currently:Top

Post autor: Moonsteraa »

Damulka123 pisze: śr mar 11, 2026 10:31 am Wlasnie taki mam zamiar bo sam proces jest bardzo prosty.
Jest dziewczyna na tiktoku, która prowadzi hurtownie z tymi produktami, niestety nie zapisałam i nie pamiętam. Ale wszystko legit
Damulka123
SkrzydełkaZhooters

Moonsteraa pisze: czw mar 12, 2026 9:18 am Jest dziewczyna na tiktoku, która prowadzi hurtownie z tymi produktami, niestety nie zapisałam i nie pamiętam. Ale wszystko legit
Jestem zacofana i nie korzystam z TT. Jakby jeszcze kiedys rzuciło Ci sie w oczy to wrzuć screena 😃
Moonsteraa
Currently:Top

Post autor: Moonsteraa »

Damulka123 pisze: czw mar 12, 2026 9:19 am Jestem zacofana i nie korzystam z TT. Jakby jeszcze kiedys rzuciło Ci sie w oczy to wrzuć screena 😃
Dobra, szukałam dziś i znalazłam. Profil na YT to keratin_prof_pl a strona internetowa to keratinprof.pl
Damulka123
SkrzydełkaZhooters

Moonsteraa pisze: czw mar 12, 2026 5:30 pm Dobra, szukałam dziś i znalazłam. Profil na YT to keratin_prof_pl a strona internetowa to keratinprof.pl
Dzięki:*
Przyjrzę sie temu 😀
Karolinanm31
Mokra Włoszka

Post autor: Karolinanm31 »

Jak często przycinacie koncowki? Ja nie farbuje wlosow, ale wlosy rosną mi bardzo powoli. Uzywam Wcierka i widzę różnicę. Wlosy bardzo rzadko mi się rozdwajają, ale z czasem robią się szorstkie na końcówkach. Chodzę do fryzjera raz w roku. Chyba powinnam częściej, ale gdy próbowałam chodzić częściej, np co pół roku, to już wogole traciłam wszystko z długości co mi urósło. Wlosy mi się nie łamią, nie wypadają. Po prostu rosną powoli :'( Byłam u trychologa i mam normalna ilość cebulek(?)
Awatar użytkownika
FashFash
Te LazzurrA

Karolinanm31 pisze: sob kwie 04, 2026 5:56 pm Jak często przycinacie koncowki? Ja nie farbuje wlosow, ale wlosy rosną mi bardzo powoli. Uzywam Wcierka i widzę różnicę. Wlosy bardzo rzadko mi się rozdwajają, ale z czasem robią się szorstkie na końcówkach. Chodzę do fryzjera raz w roku. Chyba powinnam częściej, ale gdy próbowałam chodzić częściej, np co pół roku, to już wogole traciłam wszystko z długości co mi urósło. Wlosy mi się nie łamią, nie wypadają. Po prostu rosną powoli :'( Byłam u trychologa i mam normalna ilość cebulek(?)
co 3 miesiące, włosy rosną mi standardowo 1 cm miesięcznie. Próbuje coś poprawić wcierkami. Uważam też, że świeżo przycięte końcówki wyglądają lepiej i lepiej się rozczesuje włosy oraz je układa. Wiele osób jakie mijam na ulicy ma okropne końcówki włosów i widać jak ktoś unika ich podcinania
DAF500324

Post autor: DAF500324 »

Karolinanm31 pisze: sob kwie 04, 2026 5:56 pm Jak często przycinacie koncowki?
Wcześniej przycinałam co 2-3 miesiące, ale teraz przez ostatnie pół roku nie ścinałam, bo jak zaczęłam regularnie używać olejku na końcówki to praktycznie mi się nie niszczą
Awatar użytkownika
manifestacja
PrinTu

Post autor: manifestacja »

Karolinanm31 pisze: sob kwie 04, 2026 5:56 pm Jak często przycinacie koncowki? Ja nie farbuje wlosow, ale wlosy rosną mi bardzo powoli. Uzywam Wcierka i widzę różnicę. Wlosy bardzo rzadko mi się rozdwajają, ale z czasem robią się szorstkie na końcówkach. Chodzę do fryzjera raz w roku. Chyba powinnam częściej, ale gdy próbowałam chodzić częściej, np co pół roku, to już wogole traciłam wszystko z długości co mi urósło. Wlosy mi się nie łamią, nie wypadają. Po prostu rosną powoli :'( Byłam u trychologa i mam normalna ilość cebulek(?)
Co 4-5 miesięcy. Regularne używanie olejku na końcówki działa, potwierdzam. Opóźni częste chodzenie na 💇🏻‍♀️.
Karolinanm31
Mokra Włoszka

Post autor: Karolinanm31 »

manifestacja pisze: sob kwie 04, 2026 6:21 pm Co 4-5 miesięcy. Regularne używanie olejku na końcówki działa, potwierdzam. Opóźni częste chodzenie na 💇🏻‍♀️.
Używam olejków zabezpieczających i olejuje wlosy. Nie robią się bardzo szorstkie, ale zal mi ścinać wszystko co się zapuściło :'(
MelaniaBella
Tritonotti

Post autor: MelaniaBella »

DAF500324 pisze: sob kwie 04, 2026 6:06 pm Wcześniej przycinałam co 2-3 miesiące, ale teraz przez ostatnie pół roku nie ścinałam, bo jak zaczęłam regularnie używać olejku na końcówki to praktycznie mi się nie niszczą
A jaki olejek na końcówki polecasz?
DAF500324

Post autor: DAF500324 »

MelaniaBella pisze: ndz kwie 05, 2026 1:18 am A jaki olejek na końcówki polecasz?
Różowy z Isany z olejem jojoba i kwiatem migdałowca. on ma silikony i jest termoochronny
Awatar użytkownika
manifestacja
PrinTu

MelaniaBella pisze: ndz kwie 05, 2026 1:18 am A jaki olejek na końcówki polecasz?
A jeśli chcesz mniejszą pojemność od Isany, polecam olejek arganowy/serum Bioelixire. Mała pojemność, dostępny w każdej drogerii lub markecie. Wydajny i również działa termoochronnie jak każdy olejek silikonowy.
MelaniaBella
Tritonotti

manifestacja pisze: ndz kwie 05, 2026 10:34 am A jeśli chcesz mniejszą pojemność od Isany, polecam olejek arganowy/serum Bioelixire. Mała pojemność, dostępny w każdej drogerii lub markecie. Wydajny i również działa termoochronnie jak każdy olejek silikonowy.
Mozna nakładać troche wyżej czy tylko końcówki? Przetluszcza? Tak od połowy w dół dlugich włosów bedzie jeszcze w porządku?
Awatar użytkownika
sarka255
RoyalBaby

Post autor: sarka255 »

MelaniaBella pisze: pn kwie 06, 2026 1:57 pm Mozna nakładać troche wyżej czy tylko końcówki? Przetluszcza? Tak od połowy w dół dlugich włosów bedzie jeszcze w porządku?
mam z bioelixire i tak, nakładam za ucho w dół
Awatar użytkownika
manifestacja
PrinTu

MelaniaBella pisze: pn kwie 06, 2026 1:57 pm Mozna nakładać troche wyżej czy tylko końcówki? Przetluszcza? Tak od połowy w dół dlugich włosów bedzie jeszcze w porządku?
Ja też nakładam za ucho lub od połowy w dół.😊 nie przetłuszcza, wystarczy mała kropla. Na mokre + spray wygładzający i na sucho.
Awatar użytkownika
Saelith
KlasaBiznes

Post autor: Saelith »

DAF500324 pisze: sob kwie 04, 2026 6:06 pm Wcześniej przycinałam co 2-3 miesiące, ale teraz przez ostatnie pół roku nie ścinałam, bo jak zaczęłam regularnie używać olejku na końcówki to praktycznie mi się nie niszczą
Same. Teraz ścinam gdy mi się przypomni, a włosy i tak są w dobrej kondycji.
MelaniaBella
Tritonotti

Dziewczyny... szampon przeciwłupieżowy lekko wypłukuje farbę z włosów.
Co jeszcze tak działa??
Za mocno przyciemniłam.
Chciałabym szybciej to wypłukać... 🤭
Awatar użytkownika
manifestacja
PrinTu

MelaniaBella pisze: czw kwie 16, 2026 8:09 pm Dziewczyny... szampon przeciwłupieżowy lekko wypłukuje farbę z włosów.
Co jeszcze tak działa??
Za mocno przyciemniłam.
Chciałabym szybciej to wypłukać... 🤭
Może szampony chelatujące?