Start
Mój profil

Włosomaniactwo

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
anonimowagosia
LouiBag

Re: Włosomaniactwo

Post autor: anonimowagosia »

Ja od lat używam wet brush, klasyczną owalną wersje,jest bardzo dobra
Teraz czaje się jeszcze na wet&dry od franck provost
barbararoszponka
LouiBag

Post autor: barbararoszponka »

Drogie ekspertki, jeśli mój mąż ma pogłębiające się zakola i przerzedzone włoski na czole/linii czoła, dzieje się to stopniowo / ale jednocześnie jak wypadnie mu włos to ma białą kulkę na końcu + mąż ma choroby jelit i niestabilną tarczyce, a więc poziom żelaza i witamin nie zawsze się zgadza i wchłania, to jak ocenić typ łysienia?? Zakola i przerzedzanie z przodu sugerowałoby androgenowe łysienie a ta kulka na końcu włosa jednak chyba telogenowe? Nie ma tak że zostaje mu kupka włosów w garści, więc bez tragedii, w jegon wieku inni faceci sa jeszcze bardziej przerzedzeni lub łysi. Chcę mu pomóc, myslalam o minoksidylu, ale próbvuję ustalic typ łysienia, bo przy telogenie nie mozna ponoć minoksidylu. Czy któraś doradzi? Czy mogą być jednocześnie dwa typy łysienia na jednej głowie?
KlaudynkaO
RoyalBaby

Post autor: KlaudynkaO »

Jedyną opcją, która na chwile zostaje, to jest po pierwsze badania krwi, ale to zapewne robicie, wspomniałaś, ze mąż ma choroby jelit i tarczycę. Oprócz żelaza zbadajcie sobie ferrytynę. Chyba, że to też badaliscie już ;) Co do tego jaki to jest typ łysienia, może odpowiedzieć Wam tylko trycholog :( Ewentualnie zostają Wam jakieś zabiegi typu mezoterapia igłowa głowy, w ostateczności przeszczep. Zadbajcie na pewno też o dietę ( odpowiednia ilosć białka, tłuszczy i węgli) oraz o pielęgnację takich włosów najlepiej jakąś linią trychologiczną np. z BioKapu na Labpharmie jest. I tak jak wspomniałam. Bez lekarza się raczej nie obędzie.
Damulka123
Tritonotti

Post autor: Damulka123 »

FashFash pisze: wt mar 03, 2026 6:25 am to lepszy będzie botoks do włosów jeśli nie zależy Ci na efekcie prostowania :)
Mialam botoks I zero efektu :(
Moze to byla kwestia uzytego kosmetyku - nie wiem. Ale włosy byly takie same jak przed.
Awatar użytkownika
FashFash
Collagen z chlorellą

Post autor: FashFash »

Damulka123 pisze: śr mar 11, 2026 10:04 am Mialam botoks I zero efektu :(
Moze to byla kwestia uzytego kosmetyku - nie wiem. Ale włosy byly takie same jak przed.
rozumiem to, bo sama też tak miałam, dopiero jak trafiłam na dziewczynę z Ukrainy, która sprowadza produkty z Ukrainy do botoxu oraz keratynowego prostowania to jestem zachwycona. Myślę, że to kwestia składników oraz tego jak "drogie" produkty do tego kupuje salon. Zawsze możesz też spróbować zrobić to sama w domu
Damulka123
Tritonotti

FashFash pisze: śr mar 11, 2026 10:20 am rozumiem to, bo sama też tak miałam, dopiero jak trafiłam na dziewczynę z Ukrainy, która sprowadza produkty z Ukrainy do botoxu oraz keratynowego prostowania to jestem zachwycona. Myślę, że to kwestia składników oraz tego jak "drogie" produkty do tego kupuje salon. Zawsze możesz też spróbować zrobić to sama w domu
Wlasnie taki mam zamiar bo sam proces jest bardzo prosty.
A wiesz z jakiej firmy korzysta ta dziewczyna?
Awatar użytkownika
FashFash
Collagen z chlorellą

Post autor: FashFash »

Damulka123 pisze: śr mar 11, 2026 10:31 am Wlasnie taki mam zamiar bo sam proces jest bardzo prosty.
Niestety nie
Awatar użytkownika
Moonsteraa
Currently:Top

Post autor: Moonsteraa »

Damulka123 pisze: śr mar 11, 2026 10:31 am Wlasnie taki mam zamiar bo sam proces jest bardzo prosty.
Jest dziewczyna na tiktoku, która prowadzi hurtownie z tymi produktami, niestety nie zapisałam i nie pamiętam. Ale wszystko legit
Damulka123
Tritonotti

Moonsteraa pisze: czw mar 12, 2026 9:18 am Jest dziewczyna na tiktoku, która prowadzi hurtownie z tymi produktami, niestety nie zapisałam i nie pamiętam. Ale wszystko legit
Jestem zacofana i nie korzystam z TT. Jakby jeszcze kiedys rzuciło Ci sie w oczy to wrzuć screena 😃
Awatar użytkownika
Moonsteraa
Currently:Top

Post autor: Moonsteraa »

Damulka123 pisze: czw mar 12, 2026 9:19 am Jestem zacofana i nie korzystam z TT. Jakby jeszcze kiedys rzuciło Ci sie w oczy to wrzuć screena 😃
Dobra, szukałam dziś i znalazłam. Profil na YT to keratin_prof_pl a strona internetowa to keratinprof.pl
Damulka123
Tritonotti

Moonsteraa pisze: czw mar 12, 2026 5:30 pm Dobra, szukałam dziś i znalazłam. Profil na YT to keratin_prof_pl a strona internetowa to keratinprof.pl
Dzięki:*
Przyjrzę sie temu 😀