Odkurzacz pionowy
Moderator: verysweetcherry
-
- Mokra Włoszka
Odkurzacz pionowy
Postanowiłam zapytać tutaj, bo prawdopodobnie marketing szeptany jeszcze tu nie dotarł. Chcę kupić odkurzacz pionowy, na 90% dyson. Zastanawiam się między v12 a v15.
Dom około 150 metrów, wykładzina, dywany, ale też panele i płytki, powiedziałabym, że po połowie. Schody z "dywanem", 3 koty. Nie jestem freakem odkurzania, nie odkurzam codziennie, raczej raz w tygodniu. Tu moje pytanie czy ktoś ma podobne "otoczenie" i nawyki i dyson daje radę? Czy jednak kablowy odkurzacz lepiej ciągnie gdy ma tego syfu sporo po całym tygodniu.
Oraz czy ktoś do v15 używa blokady przycisku i czy ma ona sens?
Z góry dziękuję za odpowiedzj.
Dom około 150 metrów, wykładzina, dywany, ale też panele i płytki, powiedziałabym, że po połowie. Schody z "dywanem", 3 koty. Nie jestem freakem odkurzania, nie odkurzam codziennie, raczej raz w tygodniu. Tu moje pytanie czy ktoś ma podobne "otoczenie" i nawyki i dyson daje radę? Czy jednak kablowy odkurzacz lepiej ciągnie gdy ma tego syfu sporo po całym tygodniu.
Oraz czy ktoś do v15 używa blokady przycisku i czy ma ona sens?
Z góry dziękuję za odpowiedzj.
Mam V12 i jestem meeeeeega zadowolona, wcześniej miałam V8 i musiałam zmienić na inny, bo padała mi ręka od sprzatania. V12 polecili mi znajomi, którzy sprzątają codziennie swoje 100 metrowe mieszkanie. Testowałam v15 i wybrałam v12 ze wzgledu na wage i poręczność, v15 jest cięzka tak samo jak v8, nie polecam.
-
- Mokra Włoszka
Dzięki.nikikiki pisze: ↑sob gru 23, 2023 11:31 pm Mam V12 i jestem meeeeeega zadowolona, wcześniej miałam V8 i musiałam zmienić na inny, bo padała mi ręka od sprzatania. V12 polecili mi znajomi, którzy sprzątają codziennie swoje 100 metrowe mieszkanie. Testowałam v15 i wybrałam v12 ze wzgledu na wage i poręczność, v15 jest cięzka tak samo jak v8, nie polecam.
Waga chyba nie jest dla mnie minusem, bo mam teraz taki doraźny, który waży więcej niż v15. Jedynie ta kwestia przycisku.
Hej! Również mam pytanie odnośnie odkurzacza pionowego - bezprzewodowego. Otóż kupiłam niedawno porządny odkurzacz przewodowy. Na takie cotygodniowe duże odkurzanie. No i teraz mi potrzebny jakiś odkurzacz bezprzewodowy taki na codzienne szybkie odkurzanie (głównie w kuchni). Tak więc nie chce super drogiego odkurzacza, tylko taki wiecie, na szybkie, codzienne odkurzanie. Na pewno chce bezprzewodowy i lekki. Polecacie coś w maxie do 1500zl? Wiem wiem.. zaraz zostanę zaatakowana ze to nie wystarczacy budżet na bezprzewodowy odkurzacz, ale tak jak pisałam, to będzie drugi odkurzacz w domu.
Mam Xiaomi g10 i na szybkie sprzątanie jest w porządku. Można go rozłożyć i z mniejszymi szczotkami odkurzyć np. sofę.Valkiria pisze: ↑śr gru 27, 2023 12:20 pm Hej! Również mam pytanie odnośnie odkurzacza pionowego - bezprzewodowego. Otóż kupiłam niedawno porządny odkurzacz przewodowy. Na takie cotygodniowe duże odkurzanie. No i teraz mi potrzebny jakiś odkurzacz bezprzewodowy taki na codzienne szybkie odkurzanie (głównie w kuchni). Tak więc nie chce super drogiego odkurzacza, tylko taki wiecie, na szybkie, codzienne odkurzanie. Na pewno chce bezprzewodowy i lekki. Polecacie coś w maxie do 1500zl? Wiem wiem.. zaraz zostanę zaatakowana ze to nie wystarczacy budżet na bezprzewodowy odkurzacz, ale tak jak pisałam, to będzie drugi odkurzacz w domu.
Główny minus to jakość wykonania, po około dwóch latach wygląda jakbym wygrzebała go na śmietniku.
A ja przestrzegam i nie polecam Roidmi. Mam Z1 która kosztowała gdzieś z 1300 i po poł roku miałam go dość i kupiłam Dysona.Valkiria pisze: ↑śr gru 27, 2023 12:20 pm Hej! Również mam pytanie odnośnie odkurzacza pionowego - bezprzewodowego. Otóż kupiłam niedawno porządny odkurzacz przewodowy. Na takie cotygodniowe duże odkurzanie. No i teraz mi potrzebny jakiś odkurzacz bezprzewodowy taki na codzienne szybkie odkurzanie (głównie w kuchni). Tak więc nie chce super drogiego odkurzacza, tylko taki wiecie, na szybkie, codzienne odkurzanie. Na pewno chce bezprzewodowy i lekki. Polecacie coś w maxie do 1500zl? Wiem wiem.. zaraz zostanę zaatakowana ze to nie wystarczacy budżet na bezprzewodowy odkurzacz, ale tak jak pisałam, to będzie drugi odkurzacz w domu.
Ja mam Dreame t20 i jest super, leci jak złyValkiria pisze: ↑śr gru 27, 2023 12:20 pm Hej! Również mam pytanie odnośnie odkurzacza pionowego - bezprzewodowego. Otóż kupiłam niedawno porządny odkurzacz przewodowy. Na takie cotygodniowe duże odkurzanie. No i teraz mi potrzebny jakiś odkurzacz bezprzewodowy taki na codzienne szybkie odkurzanie (głównie w kuchni). Tak więc nie chce super drogiego odkurzacza, tylko taki wiecie, na szybkie, codzienne odkurzanie. Na pewno chce bezprzewodowy i lekki. Polecacie coś w maxie do 1500zl? Wiem wiem.. zaraz zostanę zaatakowana ze to nie wystarczacy budżet na bezprzewodowy odkurzacz, ale tak jak pisałam, to będzie drugi odkurzacz w domu.
Czy szybko pada bateria? Mam dom 70m2 i się zastanawiam czy w miarę porządnie uda mi się zgarnąć duże pokłady piachu i okruchów? Teściowa ma Xiaomi bezprzewodowy to żeby cos wciągnąć trzeba z 3 razy przejechać po piachu i jeszcze przytrzymać chwile nad nim, żeby go wciągnąćpapryczka pisze: ↑pt sty 12, 2024 1:20 pmJa mam Dreame t20 i jest super, leci jak złyValkiria pisze: ↑śr gru 27, 2023 12:20 pm Hej! Również mam pytanie odnośnie odkurzacza pionowego - bezprzewodowego. Otóż kupiłam niedawno porządny odkurzacz przewodowy. Na takie cotygodniowe duże odkurzanie. No i teraz mi potrzebny jakiś odkurzacz bezprzewodowy taki na codzienne szybkie odkurzanie (głównie w kuchni). Tak więc nie chce super drogiego odkurzacza, tylko taki wiecie, na szybkie, codzienne odkurzanie. Na pewno chce bezprzewodowy i lekki. Polecacie coś w maxie do 1500zl? Wiem wiem.. zaraz zostanę zaatakowana ze to nie wystarczacy budżet na bezprzewodowy odkurzacz, ale tak jak pisałam, to będzie drugi odkurzacz w domu.
Ja mam aquatrio 9000 od 2 miesięcy, i uwielbiam go naprawdę radzi sobie genialnie, ale na duży dom nie da rady na jednej pełnej baterii umyć całego np parteru. Trzeba się przyzwyczaić do pracy z nim, ale jednoczesne odkurzanie i mycie (skuteczne) to jest hit. Myślałam nad Dyson submarine, ale nie byłam do końca przekonana. Radzi sobie z dużymi zabrudzeniami, na drewnianej podłodze muszę bardzo uważać żeby nie zostawiał zbyt dużo mokrego, ani plam, ale ma opcję suszenia, więc w razie czego mogę nią przejechać po zbyt mokrej części.
Super!Nibyktos pisze: ↑ndz mar 24, 2024 6:53 amJa mam aquatrio 9000 od 2 miesięcy, i uwielbiam go naprawdę radzi sobie genialnie, ale na duży dom nie da rady na jednej pełnej baterii umyć całego np parteru. Trzeba się przyzwyczaić do pracy z nim, ale jednoczesne odkurzanie i mycie (skuteczne) to jest hit. Myślałam nad Dyson submarine, ale nie byłam do końca przekonana. Radzi sobie z dużymi zabrudzeniami, na drewnianej podłodze muszę bardzo uważać żeby nie zostawiał zbyt dużo mokrego, ani plam, ale ma opcję suszenia, więc w razie czego mogę nią przejechać po zbyt mokrej części.
Używam od ponad miesiąca- cudo! Funkcja odkurzania i mycia podłogi jest bardzo wygodna. Jeśli miałabym się do czegoś przyczepić to jedynie drobny minusik, że nie da się go postawić pionowo poza stacją (chyba, że po prostu ja nie potrafię xd). Może to głupio zabrzmi, ale jak pierwszy raz posprzątałam z jego pomocą to była wyraźna różnica w czystości podłóg mimo że odkurzałam i myłam podłogi mopem regularnie.
Od maja też jestem w posiadaniu aquatrio xd jest wspaniałyalicja2 pisze: ↑pt wrz 27, 2024 3:50 pm Używam od ponad miesiąca- cudo! Funkcja odkurzania i mycia podłogi jest bardzo wygodna. Jeśli miałabym się do czegoś przyczepić to jedynie drobny minusik, że nie da się go postawić pionowo poza stacją (chyba, że po prostu ja nie potrafię xd). Może to głupio zabrzmi, ale jak pierwszy raz posprzątałam z jego pomocą to była wyraźna różnica w czystości podłóg mimo że odkurzałam i myłam podłogi mopem regularnie.
Mam i drugi raz bym nie kupiła. Myje fajnie, ale przy listwach nie jest w stanie dojechać, bo obudowa go ogranicza. Na zimę spoko, bo można od razu zebrać, jeśli się coś na butach do domu naniosło. Fajny gadżet, ale nie za takie pieniądze