Odkurzacz pionowy

Inspiracje modowe, promocje, błędy cenowe, Wasze ulubione style

Moderator: verysweetcherry

Orzeszek44
Mokra Włoszka

Odkurzacz pionowy

Post autor: Orzeszek44 »

Postanowiłam zapytać tutaj, bo prawdopodobnie marketing szeptany jeszcze tu nie dotarł. Chcę kupić odkurzacz pionowy, na 90% dyson. Zastanawiam się między v12 a v15.
Dom około 150 metrów, wykładzina, dywany, ale też panele i płytki, powiedziałabym, że po połowie. Schody z "dywanem", 3 koty. Nie jestem freakem odkurzania, nie odkurzam codziennie, raczej raz w tygodniu. Tu moje pytanie czy ktoś ma podobne "otoczenie" i nawyki i dyson daje radę? Czy jednak kablowy odkurzacz lepiej ciągnie gdy ma tego syfu sporo po całym tygodniu.
Oraz czy ktoś do v15 używa blokady przycisku i czy ma ona sens?
Z góry dziękuję za odpowiedzj. 😁
nikikiki
RoyalBaby

Post autor: nikikiki »

Mam V12 i jestem meeeeeega zadowolona, wcześniej miałam V8 i musiałam zmienić na inny, bo padała mi ręka od sprzatania. V12 polecili mi znajomi, którzy sprzątają codziennie swoje 100 metrowe mieszkanie. Testowałam v15 i wybrałam v12 ze wzgledu na wage i poręczność, v15 jest cięzka tak samo jak v8, nie polecam.
Orzeszek44
Mokra Włoszka

Post autor: Orzeszek44 »

nikikiki pisze: sob gru 23, 2023 11:31 pm Mam V12 i jestem meeeeeega zadowolona, wcześniej miałam V8 i musiałam zmienić na inny, bo padała mi ręka od sprzatania. V12 polecili mi znajomi, którzy sprzątają codziennie swoje 100 metrowe mieszkanie. Testowałam v15 i wybrałam v12 ze wzgledu na wage i poręczność, v15 jest cięzka tak samo jak v8, nie polecam.
Dzięki. :)
Waga chyba nie jest dla mnie minusem, bo mam teraz taki doraźny, który waży więcej niż v15. Jedynie ta kwestia przycisku. 🙄
Valkiria
Mokra Włoszka

Post autor: Valkiria »

Hej! Również mam pytanie odnośnie odkurzacza pionowego - bezprzewodowego. Otóż kupiłam niedawno porządny odkurzacz przewodowy. Na takie cotygodniowe duże odkurzanie. No i teraz mi potrzebny jakiś odkurzacz bezprzewodowy taki na codzienne szybkie odkurzanie (głównie w kuchni). Tak więc nie chce super drogiego odkurzacza, tylko taki wiecie, na szybkie, codzienne odkurzanie. Na pewno chce bezprzewodowy i lekki. Polecacie coś w maxie do 1500zl? Wiem wiem.. zaraz zostanę zaatakowana ze to nie wystarczacy budżet na bezprzewodowy odkurzacz, ale tak jak pisałam, to będzie drugi odkurzacz w domu.
gwiazkaznieba

Post autor: gwiazkaznieba »

Valkiria pisze: śr gru 27, 2023 12:20 pm Hej! Również mam pytanie odnośnie odkurzacza pionowego - bezprzewodowego. Otóż kupiłam niedawno porządny odkurzacz przewodowy. Na takie cotygodniowe duże odkurzanie. No i teraz mi potrzebny jakiś odkurzacz bezprzewodowy taki na codzienne szybkie odkurzanie (głównie w kuchni). Tak więc nie chce super drogiego odkurzacza, tylko taki wiecie, na szybkie, codzienne odkurzanie. Na pewno chce bezprzewodowy i lekki. Polecacie coś w maxie do 1500zl? Wiem wiem.. zaraz zostanę zaatakowana ze to nie wystarczacy budżet na bezprzewodowy odkurzacz, ale tak jak pisałam, to będzie drugi odkurzacz w domu.
Mam Xiaomi g10 i na szybkie sprzątanie jest w porządku. Można go rozłożyć i z mniejszymi szczotkami odkurzyć np. sofę.
Główny minus to jakość wykonania, po około dwóch latach wygląda jakbym wygrzebała go na śmietniku.
Mommy123
Zabawa w życie

Post autor: Mommy123 »

Valkiria pisze: śr gru 27, 2023 12:20 pm Hej! Również mam pytanie odnośnie odkurzacza pionowego - bezprzewodowego. Otóż kupiłam niedawno porządny odkurzacz przewodowy. Na takie cotygodniowe duże odkurzanie. No i teraz mi potrzebny jakiś odkurzacz bezprzewodowy taki na codzienne szybkie odkurzanie (głównie w kuchni). Tak więc nie chce super drogiego odkurzacza, tylko taki wiecie, na szybkie, codzienne odkurzanie. Na pewno chce bezprzewodowy i lekki. Polecacie coś w maxie do 1500zl? Wiem wiem.. zaraz zostanę zaatakowana ze to nie wystarczacy budżet na bezprzewodowy odkurzacz, ale tak jak pisałam, to będzie drugi odkurzacz w domu.
A ja przestrzegam i nie polecam Roidmi. Mam Z1 która kosztowała gdzieś z 1300 i po poł roku miałam go dość i kupiłam Dysona.
Valkiria
Mokra Włoszka

Post autor: Valkiria »

Czy któraś z was posiada samsung jet 70 Turbo i może się wypowiedzieć?
papryczka
RoyalBaby

Post autor: papryczka »

Ja mam Dreame t20 i jest super, leci jak zły
ns95
Siatkarka

Post autor: ns95 »

Ja mam v12 i bardzo polecam. Dom 180 m odkurzy na jednej baterii. Podświetlenie laserem mega opcją.
Szczerze polecam
blue07
Migocząca Świeczka

Post autor: blue07 »

Także polecam v12. Lekki i poręczny plus super daje radę z sierścią zwierzaków 👍🏻
Dejnu258
RóżowePolo

Post autor: Dejnu258 »

papryczka pisze: pt sty 12, 2024 1:20 pm
Ja mam Dreame t20 i jest super, leci jak zły
Czy szybko pada bateria? Mam dom 70m2 i się zastanawiam czy w miarę porządnie uda mi się zgarnąć duże pokłady piachu i okruchów? Teściowa ma Xiaomi bezprzewodowy to żeby cos wciągnąć trzeba z 3 razy przejechać po piachu i jeszcze przytrzymać chwile nad nim, żeby go wciągnąć 🥲🫣
jenta
LouiBag

Post autor: jenta »

Podepnę się, ja polowałam na dyson submarine ale wyczytałam że Philips aquatrio się lepiej sprawdza, ktoś ma jakieś opinie?
aniella
RóżowePolo

Post autor: aniella »

A nie myślisz o samojezdnym? Mam w domu 3 koty i podobny metraż, codziennie puszczam roombę i jestem w szoku ile ona tego zbiera :)
Nibyktos
Siatkarka

Post autor: Nibyktos »

jenta pisze: wt mar 19, 2024 7:18 pm Podepnę się, ja polowałam na dyson submarine ale wyczytałam że Philips aquatrio się lepiej sprawdza, ktoś ma jakieś opinie?
Ja mam aquatrio 9000 od 2 miesięcy, i uwielbiam go 🥺 naprawdę radzi sobie genialnie, ale na duży dom nie da rady na jednej pełnej baterii umyć całego np parteru. Trzeba się przyzwyczaić do pracy z nim, ale jednoczesne odkurzanie i mycie (skuteczne) to jest hit. Myślałam nad Dyson submarine, ale nie byłam do końca przekonana. Radzi sobie z dużymi zabrudzeniami, na drewnianej podłodze muszę bardzo uważać żeby nie zostawiał zbyt dużo mokrego, ani plam, ale ma opcję suszenia, więc w razie czego mogę nią przejechać po zbyt mokrej części.
jenta
LouiBag

Nibyktos pisze: ndz mar 24, 2024 6:53 am
jenta pisze: wt mar 19, 2024 7:18 pm Podepnę się, ja polowałam na dyson submarine ale wyczytałam że Philips aquatrio się lepiej sprawdza, ktoś ma jakieś opinie?
Ja mam aquatrio 9000 od 2 miesięcy, i uwielbiam go 🥺 naprawdę radzi sobie genialnie, ale na duży dom nie da rady na jednej pełnej baterii umyć całego np parteru. Trzeba się przyzwyczaić do pracy z nim, ale jednoczesne odkurzanie i mycie (skuteczne) to jest hit. Myślałam nad Dyson submarine, ale nie byłam do końca przekonana. Radzi sobie z dużymi zabrudzeniami, na drewnianej podłodze muszę bardzo uważać żeby nie zostawiał zbyt dużo mokrego, ani plam, ale ma opcję suszenia, więc w razie czego mogę nią przejechać po zbyt mokrej części.
Super!
Olka.Olka
BagietkaZszarlott

Post autor: Olka.Olka »

A co uważacie o Hizero??
alicja2
Ciastko

Post autor: alicja2 »

Używam od ponad miesiąca- cudo! Funkcja odkurzania i mycia podłogi jest bardzo wygodna. Jeśli miałabym się do czegoś przyczepić to jedynie drobny minusik, że nie da się go postawić pionowo poza stacją (chyba, że po prostu ja nie potrafię xd). Może to głupio zabrzmi, ale jak pierwszy raz posprzątałam z jego pomocą to była wyraźna różnica w czystości podłóg mimo że odkurzałam i myłam podłogi mopem regularnie.
jenta
LouiBag

alicja2 pisze: pt wrz 27, 2024 3:50 pm Używam od ponad miesiąca- cudo! Funkcja odkurzania i mycia podłogi jest bardzo wygodna. Jeśli miałabym się do czegoś przyczepić to jedynie drobny minusik, że nie da się go postawić pionowo poza stacją (chyba, że po prostu ja nie potrafię xd). Może to głupio zabrzmi, ale jak pierwszy raz posprzątałam z jego pomocą to była wyraźna różnica w czystości podłóg mimo że odkurzałam i myłam podłogi mopem regularnie.
Od maja też jestem w posiadaniu aquatrio xd jest wspaniały 🥰
Ekatia
Ciastko

Post autor: Ekatia »

Olka.Olka pisze: wt mar 26, 2024 12:24 pm A co uważacie o Hizero??
Mam i drugi raz bym nie kupiła. Myje fajnie, ale przy listwach nie jest w stanie dojechać, bo obudowa go ogranicza. Na zimę spoko, bo można od razu zebrać, jeśli się coś na butach do domu naniosło. Fajny gadżet, ale nie za takie pieniądze :)