Start
Mój profil

Prezent na panieński

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
metoc89
Koczkodan

Prezent na panieński

Post autor: metoc89 »

Wiadomo przyjęło się, że uczestniczki razem ze świadkową opłacają taką imprezę. Zostałam ostatnio zaproszona na wieczór panieński i świadkowa oczekuje, że oprócz kosztów panieńskiego złożymy się też pannie młodej na prezent w kwocie ok. 80-100 zł na osobę. Prawdę mówiąc myślałam, że sam wieczór panieński to swego rodzaju prezent, a nie, że dodatkowo trzeba coś jeszcze kupić.
Poza tym potem dochodzą też koszty samego wesela czyli koperty, sukienka, nocleg też goście muszą sami opłacić.
Co myślicie? Prawdę mówiąc kwota za całość wesela i panieńskiego zaczyna mnie trochę przerażać.
Halka1423
Currently:Greece

Post autor: Halka1423 »

metoc89 pisze: czw mar 12, 2026 6:24 pm Wiadomo przyjęło się, że uczestniczki razem ze świadkową opłacają taką imprezę. Zostałam ostatnio zaproszona na wieczór panieński i świadkowa oczekuje, że oprócz kosztów panieńskiego złożymy się też pannie młodej na prezent w kwocie ok. 80-100 zł na osobę. Prawdę mówiąc myślałam, że sam wieczór panieński to swego rodzaju prezent, a nie, że dodatkowo trzeba coś jeszcze kupić.
Poza tym potem dochodzą też koszty samego wesela czyli koperty, sukienka, nocleg też goście muszą sami opłacić.
Co myślicie? Prawdę mówiąc kwota za całość wesela i panieńskiego zaczyna mnie trochę przerażać.
Ale co mamy mysleć? Normalne jest kupowanie prezentu pannie młodej. Kwota spora ale wiele zależy od tego ile osób będzie. Jak kilka to niestety tak to wygląda.
metoc89
Koczkodan

Post autor: metoc89 »

Halka1423 pisze: pt mar 13, 2026 8:39 am Ale co mamy mysleć? Normalne jest kupowanie prezentu pannie młodej. Kwota spora ale wiele zależy od tego ile osób będzie. Jak kilka to niestety tak to wygląda.
Na panieńskim ma być 14 osób