Drinki na weselu
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryDrinki na weselu
Dziewczyny, zastanawiam się nad zrobieniem na weselu samoobsługowego drink baru. Chcemy przygotować kilka łatwych przepisów na drinki, żeby goście mogli sami je sobie mieszać. Czy spotkałyście się już z czymś takim na weselach i czy to działało?
- Olivvv2857
- PsychoFanka
Byłam na weselu (może weselach) z taką opcją i średnio się to sprawdzało. Alkohol, syropy i soki po chwili były porozlewane na stole, wszystko się kleiło. Ciężko było też ocenić dokładne proporcje z przepisów, więc powstawały czasem napoje nie do wypicia.
Raz trafiłam na maszynę do drinków. To było całkiem spoko, bo klikało się przycisk i maszyna wylewała odpowiednie składniki. Tam niestety była tylko wódka i jakieś kolorowe syropy, więc trochę monotonnie, ale pewnie da się wybrać też inne alkohole.
Raz trafiłam na maszynę do drinków. To było całkiem spoko, bo klikało się przycisk i maszyna wylewała odpowiednie składniki. Tam niestety była tylko wódka i jakieś kolorowe syropy, więc trochę monotonnie, ale pewnie da się wybrać też inne alkohole.
Mogli zaprosić mnie do rodziny Kardiaszan. Wybrałam innom lepszom.
-
Rzeka.chaosu
- Amigo
Byłam. Starczyło może na pół godziny. Ja się nie załapałam. Większość drinków i tak robił jeden z gości. Pomysł fajny, tylko dobrze określić zasady lub nie wykładać całego alko na raz.
- Kunegunda331
- Channelka
Ostatnio będąc na weselu była maszyna, dla mnie spoko i ludzie brali. Minus taki, ze była jedna opcja bezalkoholowa - gdybyś miala cos takiego robic to polecam dac pare opcji gościom bo nawet pijący alkohol brali drinki bez % więc brakowało.
Podobno życie pisze najlepsze scenariusze, dlatego obserwuję polskie uniwersa 
- Echoidalia
- WhiteParty
A masz dzieci na weselu? Nie daj Boże one się do tego dorwą! Będzie chlewik, a nie minibar.
Ja jednak dałabym jakąś osobę na to stanowisko, żeby przyrządzała drinki jako fachowiec alkoholowe i 0%. Sama byłam na takim przyjęciu i menu drinkowe leżało na blacie z jednej strony, każdy mógł przeczytać, co jest do wyboru. I był porządek, tylko kolejki momentami długie, bo to tylko jeden barman
Ja jednak dałabym jakąś osobę na to stanowisko, żeby przyrządzała drinki jako fachowiec alkoholowe i 0%. Sama byłam na takim przyjęciu i menu drinkowe leżało na blacie z jednej strony, każdy mógł przeczytać, co jest do wyboru. I był porządek, tylko kolejki momentami długie, bo to tylko jeden barman
-
FikolMikol
- Currently: planning drama
Jak wyżej - po godzinie na stole zrobi się "pierd***nik", poza tym to mało eleganckie rozwiązanie tak porozkładać butelki i "rób se".
-
annatoja33
- RóżowePolo
Spotkałam, byl przepis na drink palmy młodej i pana mlodego . Dużo osob skorzystało.
Na innym weselu przy jednym stole był bimber i inne trunki w sumie nawet nie wiem co dokładnie, bo wtedy nie piłam . Był dosc oblegany i prawie wszystko poszło, jedyny minus to podłoga która sie juz zaczęła kleić przez mniej trzeźwych Jeśli chodzi o mnie to planuję barmana Zekrnij sobie na taka opcję tutaj
Na innym weselu przy jednym stole był bimber i inne trunki w sumie nawet nie wiem co dokładnie, bo wtedy nie piłam . Był dosc oblegany i prawie wszystko poszło, jedyny minus to podłoga która sie juz zaczęła kleić przez mniej trzeźwych Jeśli chodzi o mnie to planuję barmana Zekrnij sobie na taka opcję tutaj