Start
Mój profil

Drinki na weselu

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
misamta
RóżowePolo

Drinki na weselu

Post autor: misamta »

Dziewczyny, zastanawiam się nad zrobieniem na weselu samoobsługowego drink baru. Chcemy przygotować kilka łatwych przepisów na drinki, żeby goście mogli sami je sobie mieszać. Czy spotkałyście się już z czymś takim na weselach i czy to działało?
Awatar użytkownika
Olivvv2857
PsychoFanka

Post autor: Olivvv2857 »

Byłam na weselu (może weselach) z taką opcją i średnio się to sprawdzało. Alkohol, syropy i soki po chwili były porozlewane na stole, wszystko się kleiło. Ciężko było też ocenić dokładne proporcje z przepisów, więc powstawały czasem napoje nie do wypicia.

Raz trafiłam na maszynę do drinków. To było całkiem spoko, bo klikało się przycisk i maszyna wylewała odpowiednie składniki. Tam niestety była tylko wódka i jakieś kolorowe syropy, więc trochę monotonnie, ale pewnie da się wybrać też inne alkohole.
Mogli zaprosić mnie do rodziny Kardiaszan. Wybrałam innom lepszom.
Rzeka.chaosu
Amigo

Post autor: Rzeka.chaosu »

Byłam. Starczyło może na pół godziny. Ja się nie załapałam. Większość drinków i tak robił jeden z gości. Pomysł fajny, tylko dobrze określić zasady lub nie wykładać całego alko na raz.
mariaow
Currently:Top

Post autor: mariaow »

Ja bym nie chciała musieć się sama obsługiwać na weselu.
Awatar użytkownika
Kunegunda331
Channelka

Post autor: Kunegunda331 »

Ostatnio będąc na weselu była maszyna, dla mnie spoko i ludzie brali. Minus taki, ze była jedna opcja bezalkoholowa - gdybyś miala cos takiego robic to polecam dac pare opcji gościom bo nawet pijący alkohol brali drinki bez % więc brakowało.
Podobno życie pisze najlepsze scenariusze, dlatego obserwuję polskie uniwersa 🤪
Awatar użytkownika
Echoidalia
WhiteParty

Post autor: Echoidalia »

A masz dzieci na weselu? Nie daj Boże one się do tego dorwą! Będzie chlewik, a nie minibar.
Ja jednak dałabym jakąś osobę na to stanowisko, żeby przyrządzała drinki jako fachowiec alkoholowe i 0%. Sama byłam na takim przyjęciu i menu drinkowe leżało na blacie z jednej strony, każdy mógł przeczytać, co jest do wyboru. I był porządek, tylko kolejki momentami długie, bo to tylko jeden barman
FikolMikol
Currently: planning drama

Post autor: FikolMikol »

Jak wyżej - po godzinie na stole zrobi się "pierd***nik", poza tym to mało eleganckie rozwiązanie tak porozkładać butelki i "rób se".
annatoja33
RóżowePolo

Post autor: annatoja33 »

Spotkałam, byl przepis na drink palmy młodej i pana mlodego . Dużo osob skorzystało.
Na innym weselu przy jednym stole był bimber i inne trunki w sumie nawet nie wiem co dokładnie, bo wtedy nie piłam . Był dosc oblegany i prawie wszystko poszło, jedyny minus to podłoga która sie juz zaczęła kleić przez mniej trzeźwych Jeśli chodzi o mnie to planuję barmana Zekrnij sobie na taka opcję tutaj