Start
Mój profil

Gdzie kupujecie perfumy?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Liii
BlondDoczep

Gdzie kupujecie perfumy?

Post autor: Liii »

Jak w temacie.

Jest ogromna rozbieżność cen. Drogerie obecne w centrach handlowych oferują względną ochrone przed podróbkami, z drugiej ceny potrafią być tam nawet dwa razy wyższe niż w sklepach internetowych.

Moje pytanie dotyczy popularnych marek, ale jeśli macie jakieś polecenia perfumerii z niszowymi zapachami to chętnie poczytam i sprawdzę :)
Awatar użytkownika
Piiiniaa
ZdalnaFanka

Post autor: Piiiniaa »

Notino i Flaconi :)
SuckerPunch
Skarpeta Rakieta

Post autor: SuckerPunch »

Pollleeecam ZARĘ!!! Świetna jakość (Mam teraz elegantly Tokyo i nie mogę się powstrzymac zeby sei popsikac) i spoko sie utrzymuja za niska cene.. :he: :he: :he: :he:
Kazan
RoseGold

Post autor: Kazan »

patrzę sobie na perfumehub.pl i wybieram najtanszą :) najczęsciej wypada na notino (mają fajne cahbacki), flaconi, euforię i perfumeria.pl Stacjonarne odwiedzam tylko, żeby powąchać ;-)
Liii
BlondDoczep

Post autor: Liii »

Kazan pisze: czw lis 06, 2025 9:50 pm patrzę sobie na perfumehub.pl i wybieram najtanszą :) najczęsciej wypada na notino (mają fajne cahbacki), flaconi, euforię i perfumeria.pl Stacjonarne odwiedzam tylko, żeby powąchać ;-)
Ok, dzięki, sprawdzę jeszcze perfumehub. Ceneo pokazuje mi jakieś nieznane sklepy (efragola czy dropply) z cenami rzędu 380zl, podczas gdy w douglasie jest 660zl i to w związku z promocją, bo normalnie ponad 8 stów. Przy takiej roznicy robię się podejrzliwa, choć oczywiście wolałabym zapłacić mniej niż więcej:)
Kazan
RoseGold

Liii pisze: pt lis 07, 2025 10:56 am Ok, dzięki, sprawdzę jeszcze perfumehub. Ceneo pokazuje mi jakieś nieznane sklepy (efragola czy dropply) z cenami rzędu 380zl, podczas gdy w douglasie jest 660zl i to w związku z promocją, bo normalnie ponad 8 stów. Przy takiej roznicy robię się podejrzliwa, choć oczywiście wolałabym zapłacić mniej niż więcej:)
douglas zazwyczaj odstaje mocno z cenami. niedawno dorwałam fajne ceny we flaconi właśnie (było -12% w apce)
Rzeka.chaosu
Amigo

Post autor: Rzeka.chaosu »

Kupuję lub testuję w perfumeriach - stacjonarnie i online. Czyli Sephora, Douglas, Notino, Hebe online. Douglas i Notino - zawsze dają dużo próbek. Czasem na Zalando są bardzo korzystne promki, ja celuję w Lancome.

Lubię takie małe podłużne perfumy Adopt z Rossmana - mam tam dwa swoje ulubione i bardzo trwałe zapachy.
SparklingHappiness
Bagietka z szarlott

Post autor: SparklingHappiness »

Zawsze poluję na promki na Notino lub Hebe online.
SparklingHappiness
Bagietka z szarlott

Post autor: SparklingHappiness »

Rzeka.chaosu pisze: pt lis 14, 2025 10:08 am Kupuję lub testuję w perfumeriach - stacjonarnie i online. Czyli Sephora, Douglas, Notino, Hebe online. Douglas i Notino - zawsze dają dużo próbek. Czasem na Zalando są bardzo korzystne promki, ja celuję w Lancome.

Lubię takie małe podłużne perfumy Adopt z Rossmana - mam tam dwa swoje ulubione i bardzo trwałe zapachy.
A które zapachy z adopt masz?
Baska_2424
Skarpeta Rakieta

Post autor: Baska_2424 »

Ja bardzo lubię kupować na lotniskach w strefie Duty Free, ponieważ mają tam często niższe lub takie same ceny jak w Polsce, ale mam wrażenie, że są trwalsze niż te w naszych drogeriach typu Sephora czy Douglas. Być może to przekonanie opiera się na tych stereotypach, że do nas trafia trochę gorszy sort, ale jakoś tak lepiej oceniam te kupione za granicą.
KingusiaOh
RoyalBaby

Post autor: KingusiaOh »

Baska_2424 pisze: czw lut 05, 2026 5:21 pm Ja bardzo lubię kupować na lotniskach w strefie Duty Free, ponieważ mają tam często niższe lub takie same ceny jak w Polsce, ale mam wrażenie, że są trwalsze niż te w naszych drogeriach typu Sephora czy Douglas. Być może to przekonanie opiera się na tych stereotypach, że do nas trafia trochę gorszy sort, ale jakoś tak lepiej oceniam te kupione za granicą.
Tak, potwierdzam 😊
Myślałam, że tylko ja tak sądzę.. 😝
KingusiaOh
RoyalBaby

SuckerPunch pisze: czw lis 06, 2025 3:11 pm Pollleeecam ZARĘ!!! Świetna jakość (Mam teraz elegantly Tokyo i nie mogę się powstrzymac zeby sei popsikac) i spoko sie utrzymuja za niska cene.. :he: :he: :he: :he:
Jak z trwałością?
KingusiaOh
RoyalBaby

Rzeka.chaosu pisze: pt lis 14, 2025 10:08 am (...)

Takie wąskie, podłużne? One chyba mają malutko ml? Ile? Strzelam, że 20ml?
natalia_dabrowska
LouiBag

Post autor: natalia_dabrowska »

Jesli mam cos kupic porzadnego to zamawiam na notino ale jesli ktos lubi np lataffy to maja w bardzo dobrej cenie na lajvie ta kokardeczka na fb orginaly i bardzo duzy wybor.
Lusia
Rzeka.chaosu
Amigo

Post autor: Rzeka.chaosu »

KingusiaOh pisze: czw lut 12, 2026 7:04 am Takie wąskie, podłużne? One chyba mają malutko ml? Ile? Strzelam, że 20ml?
Tak, takie do torebki.
astronautka123

Post autor: astronautka123 »

Kupuję w zasadzie jeden zapach, poluje na Vinted :)
Lol123!!!
Tritonotti

Post autor: Lol123!!! »

Czy na notino maja ogyginalne zapachy? Czy chrzczone?
Baska_2424
Skarpeta Rakieta

Post autor: Baska_2424 »

Lol123!!! pisze: pn lut 16, 2026 12:20 am Czy na notino maja ogyginalne zapachy? Czy chrzczone?
Słyszałam różne opinie. Sama kupowałam tam może z dwa razy (w sklepie stacjonarnym) i wg mnie oryginalne.
Kazan
RoseGold

astronautka123 pisze: czw lut 12, 2026 3:19 pm Kupuję w zasadzie jeden zapach, poluje na Vinted :)
no to mnie zaciekawiłaś :-) znałam tylko jedną osobę (a mam juz ponad pół wieku za sobą xdd), której signature scent był określony i przez lata niezmienny. moja sąsiadka - "Pani Nina" od mojego dzieciństwa do swojej dojrzałości pachniała Opium. ten zapach zostawał po Niej w windzie, przebijal przez papierosowy dym na sąsiedzkich imprezach i przez zapach szpitala, bo Pani Nina była lekarka w szpitalu i w pogotowiu - i często wpadała w kitlu do domu zajrzeć do męża (był na wózku). nie potrafiłam unieść tego zapachu i chyba na nikim nie podobał mi się tak jak na tej Kobiecie.
astronautka123

Post autor: astronautka123 »

Kazan pisze: pn lut 16, 2026 9:16 pm no to mnie zaciekawiłaś :-) znałam tylko jedną osobę (a mam juz ponad pół wieku za sobą xdd), której signature scent był określony i przez lata niezmienny. moja sąsiadka - "Pani Nina" od mojego dzieciństwa do swojej dojrzałości pachniała Opium. ten zapach zostawał po Niej w windzie, przebijal przez papierosowy dym na sąsiedzkich imprezach i przez zapach szpitala, bo Pani Nina była lekarka w szpitalu i w pogotowiu - i często wpadała w kitlu do domu zajrzeć do męża (był na wózku). nie potrafiłam unieść tego zapachu i chyba na nikim nie podobał mi się tak jak na tej Kobiecie.
Raz na jakiś czas wpadam w taki cug perfumowy, testuję, szukam nowych zapachów, jednak zawsze są to podobne do tego jedynego. Zawsze do niego wracam. Jest to też kwestia tego, że wiele zapachów źle się na mnie układa oprócz tego jednego typu.
KingusiaOh
RoyalBaby

Baska_2424 pisze: pn lut 16, 2026 6:57 pm Słyszałam różne opinie. Sama kupowałam tam może z dwa razy (w sklepie stacjonarnym) i wg mnie oryginalne.
Tak, oryginalne.