Ślub psiapsi - prezent
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Ślub psiapsi - prezent
Hej, tak jak w tytule poszukuje nie banalnego prezentu dla pary młodej. Jest to moja kochana koleżanka, ślub jest w formie obiadu weselnego w restauracji. Chciałabym dać im pieniążka ale też coś co mogą użyć/mieć z tego radość. Wandziary, macie jakieś linki, pomysły? 
ja na ślub przyjaciółki planuję zamówić jej obraz (jeszcze nie wiem czy taki na płótnie czy jakiś rysowany ołówkiem) w oparciu o zdjęcie z sesji narzeczeńskiej.
z tym że wiem, że moja przyjaciólka lubi takie rzeczy, pamiątki. znam ją dobrze i wiem że się ucieszy. z tyłu obrazu napiszę jakieś miłe słowo i się podpiszę, żeby został ślad na lata, że to ode mnie i mojego partnera.
uważam, że jest to super pomysł ale myślę, że właśnie najlepiej jest się zastanowić, z czego najbardziej ucieszy się bliska osoba, jaki rodzaj pamiątkowego prezentu będzie najbliższy jej upodobaniom.
ja szukałam kont na instagramie które zajmują się takimi usługami
z tym że wiem, że moja przyjaciólka lubi takie rzeczy, pamiątki. znam ją dobrze i wiem że się ucieszy. z tyłu obrazu napiszę jakieś miłe słowo i się podpiszę, żeby został ślad na lata, że to ode mnie i mojego partnera.
uważam, że jest to super pomysł ale myślę, że właśnie najlepiej jest się zastanowić, z czego najbardziej ucieszy się bliska osoba, jaki rodzaj pamiątkowego prezentu będzie najbliższy jej upodobaniom.
Kiczowaty pomysłInav pisze: ↑pt mar 28, 2025 11:26 am ja na ślub przyjaciółki planuję zamówić jej obraz (jeszcze nie wiem czy taki na płótnie czy jakiś rysowany ołówkiem) w oparciu o zdjęcie z sesji narzeczeńskiej.
Nie wiem ile chcesz przeznaczyć, ale sama biorę ślub zaraz bardzo bym się ucieszyła z jakiegoś wyjazdu :D więc może zrezygnuj z pieniędzy, ale za to zrób im prezent w postaci jakiegoś weekendowego wyjazdu, może city break. Uda się wychwycić w fajnej cenie
To zabrzmi bardzo roszczeniowo, ale… jeśli kogoś nie znasz, to lepiej postawić na hajs. Ciągle słyszę historie o nieudanych/kiczowatych prezentach, ba - sama takie dostałam. Wiesz, żeby to jeszcze było kilka sztuk - ale gości było od cholery i skończyliśmy z masą garnków, ręczników, kocyków i fartuszków.
I żeby nie było - rozumiem dobre intencje, doceniam starania, no ale warto mieć pojęcie o osobie, której robi się prezent
sama trzymam się tej zasady, żeby nie zagracać ludziom mieszkań.
I żeby nie było - rozumiem dobre intencje, doceniam starania, no ale warto mieć pojęcie o osobie, której robi się prezent
To dla mnie byłby to słaby prezent :D bo trzeba się dostosować pod ten wyjazd, pod miejsce i pod terminy, więc to wszystko zależy od osoby :D