Przecież mylisz osoby. To Paweł usuwał pliki, nie Patryk.Christinabarcelona pisze: ↑czw sty 22, 2026 8:22 am Chłopak zdecydowanie coś kręci i mówi na pewno mniej niż wie w rzeczywistości. Przyszedł do domu zaginionej pod jej nieobecność, usuwał z jej komputera jakieś pliki. Sama ta sytuacja już jest okropnie podejrzana i nie potrafię zrozumieć jak mogło mu to ujść na sucho. Później ruch na jego telefonie.
iwona wieczorek
Moderator: verysweetcherryRe: iwona wieczorek
-
Christinabarcelona
- Ciastko
Ja jakoś mocno w sprawy kryminalne się nie wkręcam, ale o Iwonie słyszał chyba każdy. Wiem, że masa osób podejrzewa znajomych, rozumiem, że oni wykonywali bardzo dziwne ruchy, ale mocno się zdziwię jeśli to oni. To przeciętne Karynki i Sebixy, naprawdę myślicie, że wytrzymaliby tyle lat ciśnienia? Nikt by nie sypnął w ramach ochrony? Plus co to za geniusze zbrodni, że tak skutecznie ukryli ciało. Jeśli to ktoś z nich/oni, to wg mnie pomógł im ktoś jeszcze, ale ciężko mi uwierzyć, że wytrzymali w tyle osób w tej zmowie milczenia. Życzę biednej Matce by ta sprawa w końcu się rozwiązała.
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
Otóż to. Mówię o sytuacji typu Asia Surowiecka. Tam facet totalnie przypadkowy wpadł bo po latach włączył je telefon. Jakiś typowy wiejski chłop zgwałcił ją i zakopał zwłoki niedaleko dworca bo tam ją spotkał. Policja by 30 lat szukała i by go nie znalazła. Sam się wkopał. Tu też tak może być.
Nie śledzę tej sprawy teraz jakoś uważnie, ale jestem ciut starsza rocznikowo od Iwony i zaraz na początku czytałam sporo. Mam nadzieję, że tym razem policja rzeczywiście jest blisko rozwiązania tej sprawy, albo przynajmniej odnalezienia zwłok Iwony i zwrócenia spokoju (jeśli można w ogóle tak powiedzieć) jej matce.
Moja teoria jest taka, że jej znajomi bezpośrednio jej nie zabili, ale mieli związek/widzieli/wiedzą co się stało. Zrobił to pewnie ktoś z półświatka, z kim są w jakiś sposób powiązani (interesy, narkotyki, dziewczyny itp.).
Więc znajomi na pewno wiedzą więcej niż mówią, a nie sypną bo boją się o siebie - i ze strony policji i ze strony półświatka.
Osobę obcą, która np. potrąciła Iwonę, wykluczam, bo taki scenariusz totalnie nie pasuje do późniejszych panicznych ruchów znajomych.
Uważam też, że sporo z wcześniejszych "przełomów" miało na celu skłonienie kogoś do sypnięcia, albo pomyleniu się w zeznaniach na tyle, żeby wydobyć coś nowego dla sprawy.
Moja teoria jest taka, że jej znajomi bezpośrednio jej nie zabili, ale mieli związek/widzieli/wiedzą co się stało. Zrobił to pewnie ktoś z półświatka, z kim są w jakiś sposób powiązani (interesy, narkotyki, dziewczyny itp.).
Więc znajomi na pewno wiedzą więcej niż mówią, a nie sypną bo boją się o siebie - i ze strony policji i ze strony półświatka.
Osobę obcą, która np. potrąciła Iwonę, wykluczam, bo taki scenariusz totalnie nie pasuje do późniejszych panicznych ruchów znajomych.
Uważam też, że sporo z wcześniejszych "przełomów" miało na celu skłonienie kogoś do sypnięcia, albo pomyleniu się w zeznaniach na tyle, żeby wydobyć coś nowego dla sprawy.
- SmokAnalog
- Lilu
Też tak uważam - żadne porwanie do ag*ncji, żadne wieloletnie przetrzymywanie, wg mnie została zabita w noc zaginięcia lub niewiele później. Cała zagadka polega na tym, kto to zrobił, dlaczego i oczywiście gdzie jest ciało oraz co wiedzą osoby, które z Iwoną imprezowały w feralną noc.
Ja to podejrzewam,że doszło do jakiejś głupoty,ktoś ją popchnął, pijana przewróciła się i uderzyła głową w ziemię/stół i zmarła. Reszta po pijaku spanikowala i ukryła gdzieś ciało,od tej pory solidarnie zmowa milczenia,każdy na każdego ma jakieś brudy i siedzą cicho..Nie sądzę, że tam doszło do jakiegoś porwania, wywiezienia jej do innego kraju itp.
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
Dziękuję. Już NIC nie rozumiem. Niedawno mówili że mają nowe informacje ws Iwony. Może to był blef.
-
Maximus1111
- LouiBag
Przecież juz pisali, ze ta sprawa nie dot. IW tylko 2 zaginionych dziewczyn ,.bylo o tym już parę dni temuPrzemoKondratowicz pisze: ↑czw sty 22, 2026 3:17 pm Dziękuję. Już NIC nie rozumiem. Niedawno mówili że mają nowe informacje ws Iwony. Może to był blef.
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
Ale ja nie mówie że mówili że sprawa dotyczy Iwony Wieczorek tylko ze prokuratura się chwaliła że mają nowe dowody ws Iwony i że to kwestia tygodniMaximus1111 pisze: ↑czw sty 22, 2026 3:49 pm Przecież juz pisali, ze ta sprawa nie dot. IW tylko 2 zaginionych dziewczyn ,.bylo o tym już parę dni temu
osoba zaginiona: istniałaSmokAnalog pisze: ↑czw sty 22, 2026 10:33 am Też tak uważam - żadne porwanie do ag*ncji, żadne wieloletnie przetrzymywanie, wg mnie została zabita w noc zaginięcia lub niewiele później. Cała zagadka polega na tym, kto to zrobił, dlaczego i oczywiście gdzie jest ciało oraz co wiedzą osoby, które z Iwoną imprezowały w feralną noc.
ekspert z wandy: cała zagadka polega na tym, gdzie jest oraz kto co i dlaczego
mądrego to aż miło posłuchać xd
To jest niemożliwe, bo gdyby to był ktoś przypadkowy, znajomi nie dzwoniliby w panice od rana do Iwony i do jej domu. A gdyby bali się, że ktoś przypadkowy zrobił jej krzywdę to normalnie by zapytali czy wróciła, bo nie odebrała rzeczy od Adrii, zamiast robić durne podchody o siatkówkę w niedziele po imprezie.PrzemoKondratowicz pisze: ↑czw sty 22, 2026 7:16 am Opcja c) całkowicie przypadkowa niepowiązana osoba dlatego nikt nie może dojść po nitce do kłębka bo kłębek nie istnieje.
'Według prokuratury fakt, że nie odnaleziono ciała dziewczyny, sugeruje, że mogła zostać zamordowana'
cholera! jak na to wpadli!?
Jestem pewna, że widziałam parę dni temu nagłówek, że są nowe dowody w sprawie Iwony. Po raz kolejny dałam się nabrać jak dziecko
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
Akurat to niczego nie udowadnia, może panikowali bo się odłączyła i tyle. Adria miala 16 lat no błagam. To był dzieciak.Anik pisze: ↑czw sty 22, 2026 6:56 pm To jest niemożliwe, bo gdyby to był ktoś przypadkowy, znajomi nie dzwoniliby w panice od rana do Iwony i do jej domu. A gdyby bali się, że ktoś przypadkowy zrobił jej krzywdę to normalnie by zapytali czy wróciła, bo nie odebrała rzeczy od Adrii, zamiast robić durne podchody o siatkówkę w niedziele po imprezie.
Albo nie zmieniali zeznań i nie wchodzili do jej domu by sprawdzić coś na komputerze oraz nie pokłócili się w Dream Clubie oraz nie latali rano by sprawdzać każdy monitoring
ktoś kto uważa została zabita przez przypadkową osobę po prostu nie chce by sprawa została rozwiązana.
A Pawełek po co przeglądał jej komputer o to nie proszony?PrzemoKondratowicz pisze: ↑czw sty 22, 2026 7:05 pm Akurat to niczego nie udowadnia, może panikowali bo się odłączyła i tyle. Adria miala 16 lat no błagam. To był dzieciak.
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
No to tym bardziej zadzwoniłaby do domu, albo nawet podeszła (halo, one były sąsiadkami) i powiedziałaby: "Dzień dobry Pani Mamo Iwony, czy Iwona jest w domu, bo nie odebrała ode mnie rzeczy z balkonu".PrzemoKondratowicz pisze: ↑czw sty 22, 2026 7:05 pm Akurat to niczego nie udowadnia, może panikowali bo się odłączyła i tyle. Adria miala 16 lat no błagam. To był dzieciak.
-
krolewna_grudka
- Mokra Włoszka
Gdzieś kiedyś słyszałam teorie, wg której Iwona pojechała do jakiegoś gangusa po zaległy hajs. Pracowała ponoć jako hostessa. Pod wpływem alkoholu zrobiła się odważniejsza i pojechała wyegzekwować zaległą wypłatę. Na miejscu mogło dojść do szarpaniny, wskutek której Iwona uderzyła o cos głowa i zmarła. Ciało ukryto. Znajomi wiedzieli, że tam pojechała z awanturą, ale bali się sypnąć, bo wówczas krzywda stałaby się też im.