Morderstwo na UW
Moderator: verysweetcherry-
Lukrecja Skrecz
- SkrzydełkaZhooters
Re: Morderstwo na UW
A ktoś kojarzy ile czasu teraz jest na przygotowanie opinii?
A po co on siedział tyle miesięcy na obserwacji psychiatrycznej? No właśnie po to, żeby to potwierdzić lub obalić. Wiele stron tego wątku to rozważania na ten temat.FikolMikol pisze: ↑śr paź 29, 2025 9:17 pm Myślę sobie: a co jeśli on to zrobił w jakiejś psychozie? Wyłączyło mu się myślenie, włączyła opcja na zabijanie, a teraz chłopak nie ma pojęcia co i jak się stało…
Straszne to musi być uczucie, że przez defekt mózgu dokonało się zbrodni.
- adziuuulkax3
- Currently:Top
no to normalne ze wroci do aresztu bo jest jeszcze na sankcji, ktora zostala przedluzona do lutego. skonczyly sie badania ale nie śledztwo. po pobycie w takim 'areszcie-psychiatryku' nie wypuszczają na wolność
łiiłaaałiii
Że nie na wolność, to wiem, nawiązałam do tego, że raczej nie był w żadnej psychozie, skoro umieszczą go w 'zwykłym' zakładzie, a nie będzie czekał na proces w psychiatryku.adziuuulkax3 pisze: ↑pt paź 31, 2025 12:40 pm no to normalne ze wroci do aresztu bo jest jeszcze na sankcji, ktora zostala przedluzona do lutego. skonczyly sie badania ale nie śledztwo. po pobycie w takim 'areszcie-psychiatryku' nie wypuszczają na wolność
- adziuuulkax3
- Currently:Top
póki co to czeka na opinie, jak zostanie wydana opinia to dopiero będzie proces. bez względu na to jaka będzie opinia to do jej czasu przebywać będzie w areszcie
łiiłaaałiii
Dzięki za wyjaśnienieadziuuulkax3 pisze: ↑pt paź 31, 2025 7:56 pm póki co to czeka na opinie, jak zostanie wydana opinia to dopiero będzie proces. bez względu na to jaka będzie opinia to do jej czasu przebywać będzie w areszcie
-
sisiflowers
- RoyalBaby
Wiadomo już coś o opinii biegłych?
-
aniaaaniaa
- Koczkodan
Od dawna się o tym mowi już. Gostynin jest niezgodny z przepisami i niedostosowany do ilości osób tam przebywających.
- MuzycznaPaprotka
- Channelka
Anegdota może nie o samym zabójcy, ale o jednym z jego obrońców. Moja znajoma miała okazję spotkać na uczelni pewnego mecenasa, który będzie go bronił. Nie wiem, czy mogę podać jego nazwisko (są artykuły, w których jest podane i on się wypowiada). Podczas zajęć ten mecenas wspominając o tym, jakie dziwne akcje odwalają rozwodzące się pary, aby zrobić drugiemu na złość (z anegdot wynikało, że głównie kobiety mężczyznom) powiedział, że od takich przypadków "woli chyba swoich gw*łcicieli" (tzn. bronić ich). Obrzydliwy żarcik
Naprawdę nie wiem, kim trzeba być, żeby uważać, że np. nasikanie komuś na ubrania z pralki, choć paskudne, jest gorsze od gw*łtu.
Edit: to miało miejsce kilka miesięcy przed sprawą z UW, zanim w ogóle było wiadomo, że to się stało i on będzie bronił Mieszka.
Edit: to miało miejsce kilka miesięcy przed sprawą z UW, zanim w ogóle było wiadomo, że to się stało i on będzie bronił Mieszka.
-
abrakadabralol
- SkrzydełkaZhooters
Niestety, ale zero zaskoczenia. Wśród prawników (węziej, adwokatów), zwłaszcza tych skutecznych ("dobrych") jest wiele dziwnych ludzi. Sama niejednokrotnie spotkałam się z podobnymi tekstami podczas studiów. Właśnie ze strony aktywnych zawodowo adwokatów, którzy uchodzili za tych wybitnych i byli pełnomocnikami w najgłośniejszych w mieście sprawach.MuzycznaPaprotka pisze: ↑sob sty 10, 2026 6:52 pm Anegdota może nie o samym zabójcy, ale o jednym z jego obrońców. Moja znajoma miała okazję spotkać na uczelni pewnego mecenasa, który będzie go bronił. Nie wiem, czy mogę podać jego nazwisko (są artykuły, w których jest podane i on się wypowiada). Podczas zajęć ten mecenas wspominając o tym, jakie dziwne akcje odwalają rozwodzące się pary, aby zrobić drugiemu na złość (z anegdot wynikało, że głównie kobiety mężczyznom) powiedział, że od takich przypadków "woli chyba swoich gw*łcicieli" (tzn. bronić ich). Obrzydliwy żarcikNaprawdę nie wiem, kim trzeba być, żeby uważać, że np. nasikanie komuś na ubrania z pralki, choć paskudne, jest gorsze od gw*łtu.
- MuzycznaPaprotka
- Channelka
Jeszcze bardziej zdziwiłam się, gdy od drugiej znajomej, która studiowała prawo (choć nie dokończyła) usłyszałam o profesorze, który twierdził, że gw*łt to nie powinno być przestępstwo (według niego - nie wiem nawet czemu). Nie wiem, czy ktokolwiek kiedykolwiek próbował wyciągnąć od niego konsekwencje na tamtej uczelni. Wiem jedynie, że jego kariera się zakończyła, bo zmarł śmiercią naturalną w podeszłym wieku.abrakadabralol pisze: ↑sob sty 10, 2026 6:58 pm Niestety, ale zero zaskoczenia. Wśród prawników (węziej, adwokatów), zwłaszcza tych skutecznych ("dobrych") jest wiele dziwnych ludzi. Sama niejednokrotnie spotkałam się z podobnymi tekstami podczas studiów. Właśnie ze strony aktywnych zawodowo adwokatów, którzy uchodzili za tych wybitnych i byli pełnomocnikami w najgłośniejszych w mieście sprawach.
-
abrakadabralol
- SkrzydełkaZhooters
Nie chcę za bardzo odchodzić od tematu tego wątku, więc napiszę już tylko tyle, że i z tym się spotkałam. Podczas zajęć z nomen omen prawa karnego padały, ze strony prowadzącego, teksty, że kobiety są same sobie winne, bo chodzą po klubach, spożywają alkohol i żadna z nich nie jest warta tego, aby zajmować się nią w prawie karnym. Już słowo w słowo tych żenujących wypowiedzi nie pamiętam, ale było to coś tego typu. Facet nadal pracuje na uczelni, cały czas wywołuje kontrowersje i zero konsekwencji. Jak to na państwowych uczelniach bywa... Także spodziewam się, że rodzice z branży bez problemu znaleźli synowi "odpowiedniego" obrońcę, czy też obrońców.MuzycznaPaprotka pisze: ↑sob sty 10, 2026 7:06 pm Jeszcze bardziej zdziwiłam się, gdy od drugiej znajomej, która studiowała prawo (choć nie dokończyła) usłyszałam o profesorze, który twierdził, że gw*łt to nie powinno być przestępstwo (według niego - nie wiem nawet czemu). Nie wiem, czy ktokolwiek kiedykolwiek próbował wyciągnąć od niego konsekwencje na tamtej uczelni. Wiem jedynie, że jego kariera się zakończyła, bo zmarł śmiercią naturalną w podeszłym wieku.
-
Izabelka1369
- Channelka
Biegli wydali opinie, ale na publikację trzeba chwilę poczekać, aż strony się zaznajomią z treścią.
-
Kitku90690
- PsychoFanka
Czytalam ze opinia ma ok . 200 stronIzabelka1369 pisze: ↑śr sty 21, 2026 11:58 am Biegli wydali opinie, ale na publikację trzeba chwilę poczekać, aż strony się zaznajomią z treścią.
Who's in a bunker? Who's in a bunker? I have seen too much. I haven't seen enough.
Ice age coming. Ice age coming. Let me hear both sides. Let me hear both sides.
We're not scaremongering, this is really happening, happening.
Ice age coming. Ice age coming. Let me hear both sides. Let me hear both sides.
We're not scaremongering, this is really happening, happening.