Start
Mój profil

Morderstwo na UW

Moderator: verysweetcherry
Lukrecja Skrecz
SkrzydełkaZhooters

Re: Morderstwo na UW

Post autor: Lukrecja Skrecz »

A ktoś kojarzy ile czasu teraz jest na przygotowanie opinii?
BlueLace
LouiBag

Post autor: BlueLace »

FikolMikol pisze: śr paź 29, 2025 9:17 pm Myślę sobie: a co jeśli on to zrobił w jakiejś psychozie? Wyłączyło mu się myślenie, włączyła opcja na zabijanie, a teraz chłopak nie ma pojęcia co i jak się stało…
Straszne to musi być uczucie, że przez defekt mózgu dokonało się zbrodni.
A po co on siedział tyle miesięcy na obserwacji psychiatrycznej? No właśnie po to, żeby to potwierdzić lub obalić. Wiele stron tego wątku to rozważania na ten temat.
Awatar użytkownika
marley71
ŻonaWitolda

Post autor: marley71 »

Wraca do aresztu, więc żadnej psychozy nie było... [źródło: któryś serwis informacyjny, chyba onet]
Awatar użytkownika
adziuuulkax3
Currently:Top

Post autor: adziuuulkax3 »

marley71 pisze: czw paź 30, 2025 9:44 pm Wraca do aresztu, więc żadnej psychozy nie było... [źródło: któryś serwis informacyjny, chyba onet]
no to normalne ze wroci do aresztu bo jest jeszcze na sankcji, ktora zostala przedluzona do lutego. skonczyly sie badania ale nie śledztwo. po pobycie w takim 'areszcie-psychiatryku' nie wypuszczają na wolność
łiiłaaałiii
Awatar użytkownika
marley71
ŻonaWitolda

adziuuulkax3 pisze: pt paź 31, 2025 12:40 pm no to normalne ze wroci do aresztu bo jest jeszcze na sankcji, ktora zostala przedluzona do lutego. skonczyly sie badania ale nie śledztwo. po pobycie w takim 'areszcie-psychiatryku' nie wypuszczają na wolność
Że nie na wolność, to wiem, nawiązałam do tego, że raczej nie był w żadnej psychozie, skoro umieszczą go w 'zwykłym' zakładzie, a nie będzie czekał na proces w psychiatryku.
Awatar użytkownika
adziuuulkax3
Currently:Top

Post autor: adziuuulkax3 »

marley71 pisze: pt paź 31, 2025 4:01 pm Że nie na wolność, to wiem, nawiązałam do tego, że raczej nie był w żadnej psychozie, skoro umieszczą go w 'zwykłym' zakładzie, a nie będzie czekał na proces w psychiatryku.
póki co to czeka na opinie, jak zostanie wydana opinia to dopiero będzie proces. bez względu na to jaka będzie opinia to do jej czasu przebywać będzie w areszcie
łiiłaaałiii
Awatar użytkownika
marley71
ŻonaWitolda

adziuuulkax3 pisze: pt paź 31, 2025 7:56 pm póki co to czeka na opinie, jak zostanie wydana opinia to dopiero będzie proces. bez względu na to jaka będzie opinia to do jej czasu przebywać będzie w areszcie
Dzięki za wyjaśnienie :)
sisiflowers
RoyalBaby

Post autor: sisiflowers »

Wiadomo już coś o opinii biegłych?
aniaaaniaa
Koczkodan

Post autor: aniaaaniaa »

simonoka pisze: śr wrz 03, 2025 4:40 pm Gostynin będzie zamknięty do 2040r
Dlaczego? Skąd taka informacja?
Dreaxo
Tritonotti

Post autor: Dreaxo »

aniaaaniaa pisze: wt gru 02, 2025 11:37 pm Dlaczego? Skąd taka informacja?
Od dawna się o tym mowi już. Gostynin jest niezgodny z przepisami i niedostosowany do ilości osób tam przebywających.
Awatar użytkownika
MuzycznaPaprotka
Channelka

Post autor: MuzycznaPaprotka »

Anegdota może nie o samym zabójcy, ale o jednym z jego obrońców. Moja znajoma miała okazję spotkać na uczelni pewnego mecenasa, który będzie go bronił. Nie wiem, czy mogę podać jego nazwisko (są artykuły, w których jest podane i on się wypowiada). Podczas zajęć ten mecenas wspominając o tym, jakie dziwne akcje odwalają rozwodzące się pary, aby zrobić drugiemu na złość (z anegdot wynikało, że głównie kobiety mężczyznom) powiedział, że od takich przypadków "woli chyba swoich gw*łcicieli" (tzn. bronić ich). Obrzydliwy żarcik :puke: Naprawdę nie wiem, kim trzeba być, żeby uważać, że np. nasikanie komuś na ubrania z pralki, choć paskudne, jest gorsze od gw*łtu.

Edit: to miało miejsce kilka miesięcy przed sprawą z UW, zanim w ogóle było wiadomo, że to się stało i on będzie bronił Mieszka.
abrakadabralol
SkrzydełkaZhooters

Post autor: abrakadabralol »

MuzycznaPaprotka pisze: sob sty 10, 2026 6:52 pm Anegdota może nie o samym zabójcy, ale o jednym z jego obrońców. Moja znajoma miała okazję spotkać na uczelni pewnego mecenasa, który będzie go bronił. Nie wiem, czy mogę podać jego nazwisko (są artykuły, w których jest podane i on się wypowiada). Podczas zajęć ten mecenas wspominając o tym, jakie dziwne akcje odwalają rozwodzące się pary, aby zrobić drugiemu na złość (z anegdot wynikało, że głównie kobiety mężczyznom) powiedział, że od takich przypadków "woli chyba swoich gw*łcicieli" (tzn. bronić ich). Obrzydliwy żarcik :puke: Naprawdę nie wiem, kim trzeba być, żeby uważać, że np. nasikanie komuś na ubrania z pralki, choć paskudne, jest gorsze od gw*łtu.

Edit: to miało miejsce kilka miesięcy przed sprawą z UW, zanim w ogóle było wiadomo, że to się stało i on będzie bronił Mieszka.
Niestety, ale zero zaskoczenia. Wśród prawników (węziej, adwokatów), zwłaszcza tych skutecznych ("dobrych") jest wiele dziwnych ludzi. Sama niejednokrotnie spotkałam się z podobnymi tekstami podczas studiów. Właśnie ze strony aktywnych zawodowo adwokatów, którzy uchodzili za tych wybitnych i byli pełnomocnikami w najgłośniejszych w mieście sprawach.
Awatar użytkownika
MuzycznaPaprotka
Channelka

Post autor: MuzycznaPaprotka »

abrakadabralol pisze: sob sty 10, 2026 6:58 pm Niestety, ale zero zaskoczenia. Wśród prawników (węziej, adwokatów), zwłaszcza tych skutecznych ("dobrych") jest wiele dziwnych ludzi. Sama niejednokrotnie spotkałam się z podobnymi tekstami podczas studiów. Właśnie ze strony aktywnych zawodowo adwokatów, którzy uchodzili za tych wybitnych i byli pełnomocnikami w najgłośniejszych w mieście sprawach.
Jeszcze bardziej zdziwiłam się, gdy od drugiej znajomej, która studiowała prawo (choć nie dokończyła) usłyszałam o profesorze, który twierdził, że gw*łt to nie powinno być przestępstwo (według niego - nie wiem nawet czemu). Nie wiem, czy ktokolwiek kiedykolwiek próbował wyciągnąć od niego konsekwencje na tamtej uczelni. Wiem jedynie, że jego kariera się zakończyła, bo zmarł śmiercią naturalną w podeszłym wieku.
abrakadabralol
SkrzydełkaZhooters

Post autor: abrakadabralol »

MuzycznaPaprotka pisze: sob sty 10, 2026 7:06 pm Jeszcze bardziej zdziwiłam się, gdy od drugiej znajomej, która studiowała prawo (choć nie dokończyła) usłyszałam o profesorze, który twierdził, że gw*łt to nie powinno być przestępstwo (według niego - nie wiem nawet czemu). Nie wiem, czy ktokolwiek kiedykolwiek próbował wyciągnąć od niego konsekwencje na tamtej uczelni. Wiem jedynie, że jego kariera się zakończyła, bo zmarł śmiercią naturalną w podeszłym wieku.
Nie chcę za bardzo odchodzić od tematu tego wątku, więc napiszę już tylko tyle, że i z tym się spotkałam. Podczas zajęć z nomen omen prawa karnego padały, ze strony prowadzącego, teksty, że kobiety są same sobie winne, bo chodzą po klubach, spożywają alkohol i żadna z nich nie jest warta tego, aby zajmować się nią w prawie karnym. Już słowo w słowo tych żenujących wypowiedzi nie pamiętam, ale było to coś tego typu. Facet nadal pracuje na uczelni, cały czas wywołuje kontrowersje i zero konsekwencji. Jak to na państwowych uczelniach bywa... Także spodziewam się, że rodzice z branży bez problemu znaleźli synowi "odpowiedniego" obrońcę, czy też obrońców.
Izabelka1369
Channelka

Post autor: Izabelka1369 »

Biegli wydali opinie, ale na publikację trzeba chwilę poczekać, aż strony się zaznajomią z treścią.