Start
Mój profil

Henna brwi

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
rachelkarengreen
KlasaBiznes

Henna brwi

Post autor: rachelkarengreen »

Ponieważ moje brwi, bez henny, nie istnieją a ceny w salonach są już naprawdę śmiesznie wysokie, chciałam sama spróbować je koloryzować. Mam włosy koloru ciemny blond i zawsze brwi farbowałam na taki popielaty chłodny brąz. Kupiłam kilka dostępnych w drogeriach produktów ale wszystkie wychodzą albo czarne albo grantowe albo rude albo nie wiadomo jakie ;)
Czy znacie może jakiś produkt dzięki któremu można uzyskać taki chłodny brąz? Help
Awatar użytkownika
lkjhg
Mokra Włoszka

Post autor: lkjhg »

Hej, próbowałaś henny 5.0 jasny brąz marki Delia? Mam ten sam problem, większość drogeryjnych henn wychodzi za ciemno i wyglądam jak karyna z mema "no elo, w autobusie ku##a, a gdzie" :') a ta jest chyba jedną z jaśniejszych i przystępnych cenowo, dość fajnie się wypłukuje. Rozważałam kupno henny z firmy MOEMI w kolorze light blonde #202, bo kolor jest niemalże idealny, ale cena dla mnie zaporowa
rachelkarengreen
KlasaBiznes

lkjhg pisze: pn sty 19, 2026 10:48 pm Hej, próbowałaś henny 5.0 jasny brąz marki Delia? Mam ten sam problem, większość drogeryjnych henn wychodzi za ciemno i wyglądam jak karyna z mema "no elo, w autobusie ku##a, a gdzie" :') a ta jest chyba jedną z jaśniejszych i przystępnych cenowo, dość fajnie się wypłukuje. Rozważałam kupno henny z firmy MOEMI w kolorze light blonde #202, bo kolor jest niemalże idealny, ale cena dla mnie zaporowa
Baaardzo Ci dziękuję za odpowiedź!
Hahahaha dokładnie tak - nie chcemy wyglądać jak Karyny

A który to rodzaj henny? Bo testowałam na pewno pudrową i chyba żelową
O firmie Moemi nie słyszałam ale zastanawiałam się nad Refectoil, używałaś?
Gold_Fish
Gacie z oceanu

Post autor: Gold_Fish »

lkjhg pisze: pn sty 19, 2026 10:48 pm Hej, próbowałaś henny 5.0 jasny brąz marki Delia? Mam ten sam problem, większość drogeryjnych henn wychodzi za ciemno i wyglądam jak karyna z mema "no elo, w autobusie ku##a, a gdzie" :') a ta jest chyba jedną z jaśniejszych i przystępnych cenowo, dość fajnie się wypłukuje. Rozważałam kupno henny z firmy MOEMI w kolorze light blonde #202, bo kolor jest niemalże idealny, ale cena dla mnie zaporowa
Zaciekawiłaś mnie henną MOEMI, możesz napisać coś więcej?
Sama od lat jestem wierna RefectoCil, mieszam dwa kolory ze sobą, ale może byłoby to coś jeszcze lepszego :)
rachelkarengreen
KlasaBiznes

Gold_Fish pisze: wt sty 20, 2026 5:54 pm Zaciekawiłaś mnie henną MOEMI, możesz napisać coś więcej?
Sama od lat jestem wierna RefectoCil, mieszam dwa kolory ze sobą, ale może byłoby to coś jeszcze lepszego :)
Czyli RefectoCil polecasz? A jaki uzyskujesz kolor?
Gold_Fish
Gacie z oceanu

Post autor: Gold_Fish »

rachelkarengreen pisze: wt sty 20, 2026 6:03 pm Czyli RefectoCil polecasz? A jaki uzyskujesz kolor?
Mieszam dwa kolory brąz 3 oraz grafit 1.1 i w zależności od etapu na jakim mam moje naturalne brwi (które są bardzo jasne i bez henny ich nie widać) wychodzi przygaszony brąz. Wygląda to naturalnie pomimo, że mam jasne włosy z dominującymi pasmami siwizny. Podoba mi się efekt końcowy. Nakładam farbkę raz w miesiącu. Jestem wierna tej firmie od ponad dekady, choć gdzieś po drodze próbowałam innych opcji a i tak wracam.