Start
Mój profil

Zabójstwo 11 latki w Jeleniej Górze

Moderator: verysweetcherry
Hellohello
Gacie z oceanu

Re: Zabójstwo 11 latki w Jeleniej Górze

Post autor: Hellohello »

Czy coś się zmieniło w sprawie Hanny? Gdzie teraz przebywa ?
Awatar użytkownika
BlackSwan@1
Szarlotta

Post autor: BlackSwan@1 »

Ewelssaa pisze: pn sty 19, 2026 2:11 pm W Jeleniej sobota o 15:00 będzie organizowany marsz ciszy w związku z tragedią,która się wydarzyła.. współorganizatorem są rodzice Danusi,którzy mają się wypowiedzieć na marszu publicznie.
Będzie można gdzieś to zobaczyć?
abrakadabralol
SkrzydełkaZhooters

Post autor: abrakadabralol »

Ewelssaa pisze: pn sty 19, 2026 2:11 pm W Jeleniej sobota o 15:00 będzie organizowany marsz ciszy w związku z tragedią,która się wydarzyła.. współorganizatorem są rodzice Danusi,którzy mają się wypowiedzieć na marszu publicznie.
Mam nadzieję, że ludzie, który zdecydują się wziąć udział zrobią to nie ze względu na ciekawość, a faktycznie dlatego, bo czują wewnętrzną potrzebę/chęć wsparcia/wyrażenia sprzeciwu. Naprawdę liczę na to, że ten marsz nie stanie się rozrywką dla spragnionych wrażeń, ciekawskich i uczestnicy uszanują sytuację rodziny i bliskich dziewczynki </3
Ewelssaa
Ciastko

Post autor: Ewelssaa »

Hellohello pisze: pn sty 19, 2026 2:21 pm Czy coś się zmieniło w sprawie Hanny? Gdzie teraz przebywa ?
Tu w Jeleniej mówi się,że w przebywa w zakładzie psychiatrycznym gdzieś w Polsce. Ale tu powstaje tyle plotek,że ciężko odnieść się szczerze do tego wszystkiego.
Awatar użytkownika
Marcjanna
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Marcjanna »

Ewelssaa pisze: pn sty 19, 2026 9:11 pm Tu w Jeleniej mówi się,że w przebywa w zakładzie psychiatrycznym gdzieś w Polsce. Ale tu powstaje tyle plotek,że ciężko odnieść się szczerze do tego wszystkiego.
Ponoc w warszawie byla badana przez bieglych i jest juz opinia psychiatryczna.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Ewelssaa pisze: pn sty 19, 2026 9:11 pm Tu w Jeleniej mówi się,że w przebywa w zakładzie psychiatrycznym gdzieś w Polsce. Ale tu powstaje tyle plotek,że ciężko odnieść się szczerze do tego wszystkiego.
Mam te same plotki, podobno w mazowieckim
Awatar użytkownika
marley71
Currently:Italy

Post autor: marley71 »

No to czekamy. Może coś się pojawi w opinii publicznej.
Nie wierzę, że tak wyciszą tę sprawę! :/
Mimicry
Skarpeta Rakieta

Post autor: Mimicry »

Cieszę się, że znaleźli w sobie siłę. Mam wrażenie, że media i rząd po prostu wyciszyli tę sprawę...
Awatar użytkownika
BlackSwan@1
Szarlotta

Post autor: BlackSwan@1 »

Mimicry pisze: wt sty 20, 2026 1:46 am Cieszę się, że znaleźli w sobie siłę. Mam wrażenie, że media i rząd po prostu wyciszyli tę sprawę...
otóż to
Awatar użytkownika
Alexa2344
Szarlotta

Post autor: Alexa2344 »

I prawidłowo ,ona nigdzie indziej nie pasuje tylko do wariatkowa-zimno mi na myśl,że mogłaby egzystować gdzieś po latach,z czystą karta,mając taki horror ma sumieniu.
Courtney_Lik
Mokra Włoszka

Post autor: Courtney_Lik »

Alexa2344 pisze: wt sty 20, 2026 10:30 am I prawidłowo ,ona nigdzie indziej nie pasuje tylko do wariatkowa-zimno mi na myśl,że mogłaby egzystować gdzieś po latach,z czystą karta,mając taki horror ma sumieniu.
W szpitalach psychiatrycznych poza osobami zaburzonymi są też ludzie po traumach, w depresji i na odwykach :( mam nadzieję, że to dziecko jest odpowiednio traktowane. Bardzo rzadko zdążają się rozpoznania u osób w tym wieku, ważne, by była zaopiekowana.

Zaopiekowana w sensie rozpoznana, leczona, bezpieczna dla siebie i otoczenia
Mimi888
BlondDoczep

Post autor: Mimi888 »

PrzemoKondratowicz pisze: pn sty 19, 2026 10:22 pm Mam te same plotki, podobno w mazowieckim
Mazowiecki szpital.psychiatryczny gdzie dzieci są kierowane na obserwację lub 'odsiadke' jest w Garwolinie.
Awatar użytkownika
Alexa2344
Szarlotta

Post autor: Alexa2344 »

Courtney_Lik pisze: wt sty 20, 2026 10:35 am W szpitalach psychiatrycznych poza osobami zaburzonymi są też ludzie po traumach, w depresji i na odwykach :( mam nadzieję, że to dziecko jest odpowiednio traktowane. Bardzo rzadko zdążają się rozpoznania u osób w tym wieku, ważne, by była zaopiekowana.

Zaopiekowana w sensie rozpoznana, leczona, bezpieczna dla siebie i otoczenia
zaraz sie rozplacze .jakos zal mi dziecka,ktore brutalnie zamordowane,lezy teraz w zimnej ziemi .nie mam ochoty na najmniejsze wspolczucie dlatej nastoletniej bestii-jesli byla chora i rodzice/szkola to przeoczyli,to tez zadna okolicznosc lagodzaca.
mam nadzieje,ze bedzie izolowana od zdrowej czesci spoleczenstwa ,w jakich warunkach to juz mnie totalnie nie obchodzi.taka ze mnie nieczuła sucz,chip chlip
ela612
Koczkodan

Post autor: ela612 »

Courtney_Lik pisze: wt sty 20, 2026 12:26 pm Źle mnie zrozumiałaś.
Myślę że dobrze zostałaś zrozumiana. Tylko że nie rozumiemy Twojego toku myślenia.
Mnie nie interesuje czy H. będzie leczona, diagnozowana. Dla mnie jest istotne żeby była odizolowana i odczuła rzeczywiście jakąś karę za to co zrobiła.
Courtney_Lik
Mokra Włoszka

ela612 pisze: wt sty 20, 2026 12:45 pm Myślę że dobrze zostałaś zrozumiana. Tylko że nie rozumiemy Twojego toku myślenia.
Mnie nie interesuje czy H. będzie leczona, diagnozowana. Dla mnie jest istotne żeby była odizolowana i odczuła rzeczywiście jakąś karę za to co zrobiła.
Kara oczywiście, ale poznanie mechanizmów też jest ważne. Po to, by w przyszłości zapobiegać takim sytuacjom. Po to jest diagnoza.

Zauważ, że napisałam „odpowiednio traktowana”. Nie napisałam, że ma być głaskana po głowie czy też uniewinniana na siłę. Odpowiednio, czyli adekwatnie do tego, co się wydarzyło.

Po to, by psychiatria dziecięca przestała traktować chorujące dzieci jak coś, co nie istnieje.

Świadomość społeczeństwa na temat zaburzeń wśród nastolatków jest znikoma, a pojawiają się niekiedy już u małych dzieci.

I tak, może się okazać, że ktoś URODZIŁ SIĘ zły.
Może być to też wynikiem traumy.

To jest do sprawdzenia po to, by to dziecko było bezpieczne dla otoczenia (na przykład innych dzieci, które mają zaburzenia odżywiania czy depresję i są teraz w tym samym ośrodku, co ona).
Courtney_Lik
Mokra Włoszka

Alexa2344 pisze: wt sty 20, 2026 12:23 pm zaraz sie rozplacze .jakos zal mi dziecka,ktore brutalnie zamordowane,lezy teraz w zimnej ziemi .nie mam ochoty na najmniejsze wspolczucie dlatej nastoletniej bestii-jesli byla chora i rodzice/szkola to przeoczyli,to tez zadna okolicznosc lagodzaca.
mam nadzieje,ze bedzie izolowana od zdrowej czesci spoleczenstwa ,w jakich warunkach to juz mnie totalnie nie obchodzi.taka ze mnie nieczuła sucz,chip chlip
Totalnie nie zrozumiałaś.
Mnie interesuje, bo dopóki jest w placówce to jest wśród ludzi.
Nie wyobrażam sobie mieć dziecka, które z powodu, powiedzmy, zaburzeń odżywiania lub depresji trafia do takiego samego psychiatryka i uczęszcza na te same zajęcia.